X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialamvwam jeszcze powiedziec ze moj biust nareszcie doszedl do siebie i wyglada jak sprzed ciazy bo po ciazy i karmieniu to byla troche tragedia. Co prawda laduje w niego kupe b drogich kremow i zeli od kilku m-cy ale nareszcie moge powiedziec ze lubie znowu na siebie patrzec w lustrze :)

marta258, Scorpiolenka, Krystyna lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak nie urok, to przemarsz wojsk. Leżę na SORze pod kroplowka. Złapał mnie silny ból brzucha i musialam tu przyjechać w nocy. Dostalam pyralgin 1g i mówią mi tu, żeby nie karmić piersią przez dwie doby. Jestem przerazona, bo Mikołaj od czasu powrotu do kp po sondzie nie chce mi tknac butelki.

Scorpiolenka lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej kai co Ci jest? Od czego ten ból, wiadomo coś?
    Mnie od niedawna znów czasem pobolewa podbrzusze ale to tak delikatnie...nie wiem of czego to..macica juz ponoc wrocila do normy...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai moze jakis wirus zlapalas. Biedulko, zdrowiej szybko. Trzymam kciuki zeby Mikolaj ladnie jadl z butelki.

Almitta mnie boli brzuch w srodku cyklu na owulacje i podobno to tak juz zostanie...a ty dopiero 3 m-ce po porodzie to ma prawo bolec

Allmita lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai nieszczęścia chodzą parami niestety :( pewnie złapałaś jakiegoś wirusa w szpitalu..Oby synuś jednak chciał pić z butlki i aby pobyt w szpitalu nie osłabił twojej laktacji.Dużo zdrówka i wytrwałości!

Do dziewczyn ,które miały linię nigra..Po jakim czasie wam zeszła?Bo ja nadal ją mam,choć jest już dość blada.A co do biustu...To raczej przemilczę,to jeden z moich największych kompleksów :/

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, zdrowiej szybko, obyś jak najszybciej wróciła do Mikołaja, mam nadzieję że załapie jak pić z butelki i nie będzie problemu z karmieniem.

Fairuza, ja miałam linię nigra, zblakła po kilku miesiącach od porodu, a teraz muszę się przyglądać żeby ją zobaczyć bo już prawie jej nie ma. Całkowicie znika podobno do roku.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 10,5 miesiąca po porodzie i jeszcze ją trochę widać, ale już niewiele. Po pierwszej ciąży, jak byliśmy na wakacjach 9 miesięcy po porodzie, to też jeszcze linia była.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz tej linii nie widac. Fairuza co do biusciku to ty chyba jeszcze karmisz czy juz nie? Mi pomogly bardzo kremy najpierw te wypelniajace 2x dziennie a teraz juz tylko smaruje rano zelem na jedrnosc. Polecam, naprawde pomagaja

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój biust woła o pomstę do nieba!!! :-) Dzięki Bogu za staniki!
    Linie widać bardzo wyraźnie......

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam słychać dziewczyny? Jakie macie plany wakacyjne? My pod koniec czerwca jedziemy z dziewczynami nad morze i już się nie mogę doczekać :)

nowatorka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko bardzo dobrze, Antoś ładnie je, przesypia całe noce, na spacerach grzecznie śpi a później ogląda świat, nawet był na placu zabaw bo teraz piękna wiosenna pogoda. A dzisiaj skończył 8 miesięcy :)

Milcia, wyjazd nad morze to super pomysł, ja uwielbiam wodę więc takie wakacje to pełen odpoczynek. My konkretnych planów wakacyjnych jeszcze nie mamy, ale pewnie pojedziemy na działkę nad jezioro, oby tylko pogoda dopisała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 22:02

Milcia, nowatorka, Fairuza, kataloza lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas ok. Mala wczoraj mi spala od 11 do 10 bez jedzenia w lozeczku swoim normalnie szok. Dzisiaj juz tak dobrze nie bylo bo spala w lozeczku do 5 ale sie budzila i musialam wstawac ja uspokajac a od 5 spi ze mna do teraz i tez bez jedzenia od wczoraj. Juz lepiej niz kilka dni temu,moze te zabki juz sie troche uspokoja narazie.

Marta Antos cudowny, my tez mamy taka podobna zabawke. A moja to ostatnio strasznie powazna sie zrobila. Prawie wogole sie nie smieje, az juz wszyscy w rodzinie mowia ze po tacie ma ;) nawet na hustawce siedzi bo siedzi ale z taka powazna mina ze nie wiem nawet czy lubi hustawki. Mam nadzieje ze jej sie to zmieni hihi.

Kai co tam u Mikolaja?

Co do wakacji my tez jedziemy nad morze pod koniec lipca. Juz tez sie nie moge doczekac. Bedziemy musieli kupic kostium dla malej i moze taki basenik zakryty z palemka dla malych dzieci,one tam sobie siedza i sie pluskaja. Ostatni raz bylismy z niq nad morzem jak miala 2 m-ce :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie,ciekawe co u Kai,jak synuś i jak sobie daje radę...

Marto wszystkiego naj dla Antosia,chłopak rośnie jak na drożdżach.
    Jak ja wam zazdroszczę tego ładnego spania dzieci...U mnie nadal masakra,wstaję częściej niż na początku.Wtedy spałam przynajmniej po 3 godz bez pobudki,gdy tymczasem teraz mam pobudki co godzinę.Dość że nadal dzieci zasypiają mi późno w nocy(2-3,rzadko kiedy już o 1-ej),to Paola ciągle budzi się z płaczem.Oliver tylko raz,max 2 razy i głównie na jedzenie.A Paola ok.5 budzi się tak,że przez godzinę muszę ją usypiać,no już mi siadają nerwy.Jak to jest możliwe,że tak mało snu jej potrzeba?Niby potem jeszcze trochę śpi i w dzień też zrobi sobie ze 3 drzemki po ok godz,ale kto byłby wyspany,budząc się co godzinę??

A o wakacjach to ja nawet nie marzę :/

Wczoraj moje urwisy skończyły 9 m-cy,więc tradycyjnie wstawiam fotki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b62c100ce373.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4dd7cda29cfc.jpg

marta258, Krystyna, kataloza lubią tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza super maluszki i swietne czapeczki maja. A co do budzenia sie z placzem to moja tez tak sie ostatnio ciagle budzila nawet jak spala ze mna. To chyba byly zabki albo cala rosla bo wlasnie w tych dnoach rosla nam w oczach

Fairuza lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, Twoje maluchy to takie słodziaki, na wszystkich zdjęciach zawsze wyglądają super :)

U nas na spanie Antosia nie mam co narzekać bo przesypia całe noce, zazwyczaj usypia ok 20:30-21 i śpi do 6:30-7, dostaje śniadanie i nieraz jeszcze dosypia do 8:30-9 więc daje nam pospać :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliźniaki jak zwykle super :)

U nas ze spaniem się trochę poprawiło. I ogólnie noce są spokojniejsze odkąd ząb wyszedł, ale w tym tygodniu albo w przyszłym wyjdą następne dwa, bo już je widać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatni weekend to był koszmar. W piątek Mikołaj znowu trafił do szpitala, ma nawrót choroby. Ciągle trzeszczy mu w płucach, szukają przyczyny. Do tego mnie znowu dorwaly ostre bóle brzucha. W sobotę w południe i w niedzielę rano trafiłam na SOR. Kpili tam ze mnie, że jestem histeryczka, że zwiedzam sory, że głowę zawracam. Dali lek przeciwbolowy i rozkurczowy i wygonili do domu. W niedzielę rano miałam tak silny atak, że wylam z bólu. Byłam wtedy w Prokocimiu. Lekarz mi powiedział, że nie może mi pomóc, bo to jest szpital dziecięcy. Wieczorem miałam kolejny atak i trafiłam na kolejny sor. Stwierdzono kolke zolciowa. Znów wypuscili mnie do domu. W poniedzialek przyjelam tyle tabletek przeciwbolowych, że nalam się, że się zatruje. Mój lekarz rodzinny nawet mnie nie przebadal. Olal mnie totalnie. Wieczorem znów ostry ból i sor. Okazało się, że mam kamice, ktora wywolala zoltaczke mechaniczna i ciezkie zapalenie trzustki. Przyjęto mnie na oddzial. Kamyk utknął w drogach zolciowych. Usunięto go endoskopowo i teraz mi lepiej. Mikusia nie widzialam już trzy dni...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku Kai... bardzo współczuje ale dobrze ze w końcu Ci pomogli... aż trudno mi wyobrazić co czujesz.. pewnie bardziej boli brak synka niż brzuch... No przynajmniej ja bym tak czuła :( ale musisz być dzielna i silną, nie załamuj się, czym prędzej dojdziesz do siebie tym prędzej zobaczysz Mikołaja ;) Z całego serca życzę zdrowia i wierzę ze w końcu będzie dobrze i bedziesz mogla w spokoju cieszyć się w pełni z macierzyństwa :*

A u nas co.. hmmm.. Antos w zeszłym tyg nauczył się przywracać z pleców na brzuch i tak sobie fika cały czas wiec muszę na niego uważać ;)
    Niestety musimy brać żelazo bo morfologia za słabo sie poprawiala za wolno więc kombinujemy jak mu to podać ;) bo to w proszku wiec rozpuszczam w swoim mleku ale urwis i tak sie poznał i trzeba go mocno zagadywac ;)
    Rozbawila mnie ostatnio teściowa ;) mąż rozmawial z nia przez tel, teściowa mieszka daleko i tylko raz widziała wnuka na żywo a tak to tylko zdjęcia na maila dostaje i mówi do mego męża ze wszyscy mówią ze ich dzieci placza a Antoś to nic nie płacze, zawsze uśmiechnięty.. mąż na to, jak nie płacze, czasem płacze jak głodny czy pielucha albo pi prostu cos mu nie pasuje to maruda a teściowa ze na zdjeciach to zawsze uśmiechnięty... hahahaha;) no cholewka... dziwne zebym robiła dziecku zdjęcia jak płacze i jeszcze dziadkom wysylala... ehh..
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 12:32

magda_lena86 lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai bardzo Ci współczuję. Dobrze, że już lepiej się czujesz. Za chwilę Mikusia zobaczysz.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, współczuję tego ci Wam się przytrafiło. Mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie i że Mikołaj też będzie zdrowy i jak najszybciej go zobaczysz. Życzę Wam dużo zdrówka i mocno trzymam kciuki.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ