X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, super że przez tyle czasu miałaś chociaż jedno zmartwienie mniej. Ja okresu nie mam do tej pory i ciekawe kiedy w końcu przyjdzie.

kataloza lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno dostalam okres i do tego zmienilo mi sie bardzo po porodzie. Leje mi sie jak z wiadra jak to mowi moja mama hahahah, no czuje sie b slaba, zmieniam podpaski co godzine pierwsze dni,zle sie czuje i boli mnie brzuch. A kiedys to sie zdarzalo nawet 3 dni plamienia taki oto mialam okres kiedys eh :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na odwrót, ale w tę dobrą stronę. Żadnych boli, a bywały spore. Ciekawe, ile dni będzie. Zwykle mialam tak 6-7.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam okres teraz po 3 dni :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po wakacyjnym wyjeździe :) Było super nad morzem, może tylko 2 dni mogłyby być lepsze, ale ogólnie ok. Ja też teraz nad morzem dostałam okres, czwarty po porodzie po 47 dniach. U mnie jest tak, że na drugi dzień bardzo mocno leci i bolą mnie wargi sromowe jak stoje w miejscu, a potem jest już ok.

nowatorka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy 1-ym dziecku tez miałam pierwszą ciotkę jakos po 1,5 roku,a teraz jak u Katalozy chyba po 3 m-cach.I są jakieś dłuższe choć regularne jak zawsze.

Córa nadal leczona,teraz już na 2 antybiotyku,choć wygląda na całkiem zdrową.Wczoraj byłam z nią w szpitalu na pobraniu moczu,a w piątek na kontrol do doktora i zobaczymy czy jest już dobrze.

Co do relacji między mną i tatuśkiem już się nie dało tego uratować,za dużo (złego) się wydarzyło.Będzie tu z nami tylko do końca lipca,potem akceptując moja decyzję,wyprowadza się.Jak zwykle również i teraz nie potrafił zawalczyć,żeby jednak być z dziećmi.Zostanę sama z dwojką,już teraz tatusiek mnie trenuje,bo on niedzieli w ogóle się nimi nie zajmuje,mówi ze powinnam się przyzwyczajać.Ciekawe czy on też przyzwyczaja się,że będzie bez nich?
    Jest ciężko,jestem non stop w ruchu,teraz dzieci śpią i zaraz zmykam i ja,bo i tak pewnie będą pobudki w nocy,a przecież trzeba będzie potem zajmować się nimi przez cały dzień.

Nadal nie mam zasiłku i żyję dzięki żywności ,którą przesłala mi rodzina z Polski.

Jedyna dobra wiadomość-przysłali mi sms z agentury modelingowej czy chcę dać na casting Olivera,bo potrzebują chłopców 10-13mc do katalogu fabryki skody!Tylko w razie w jak tam dojechać z dwójką sama nie mając auta i nikogo kto mógłby mnie zawieźć?
    Mimo to chyba zaryzykuję,trzymajcie kciuki(ps.za 2-dniowe zdj syn dostałby honorarium 6.600kc a to jest jakieś 1000zł! )

kataloza lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza współczuję sytuacji. Ale jesteś silną babka i na pewno dasz radę. Może jako samotna matka dostaniesz coś od tamtejszego odpowiednika naszego MOPSu? A za Oliviera oczywiście trzymamy kciuki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliver będzie sławny :-).
    Powiem Ci, że kompletnie nie rozumiem postępowania ojca Twoich dzieci. Teraz są trochę męczące, ale kiedyś dorosną, a wtedy on się ocknie i będzie szukał być może z nimi kontaktu. Tyle, że straconych lat nie da się już nadrobić.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza, ciężka sytuacja ale jak nie dało się tego związku uratować to lepiej niech się partner wyprowadzi. Tylko że Ty zostaniesz sama z maluchami, na pewno sobie poradzisz bo jesteś silną kobietą która wiele przeszła i dla dzieci dasz radę. Jeżeli w Czechach są alimenty to walcz o nie bo każda finansowa pomoc się przyda. Teraz są wakacje więc może Twoja starsza córka Was odwiedzi i trochę pomoże z bliźniakami, życzę Ci żeby wszystko się ułożyło.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza przykro mi ze nie udalo sie naprawic relacji z partnerem :( I ze nie chcial nawet zawalczyc tylko "zaakceptowal". Dasz rade jestes silna babka widac to nawet "przez internet" ;) . Walcz o zasilki i alimenty ! A ty nie pracowalas przed urodzeniem rozumiem, wiec nie masz maciezynskiego? Jak tam to u was wyglada? Trzymamy kciuki za Olivera,bedzie gwiazda !
    A my dzisiaj konczymy roczek a solenizantka spi jeszcze :D

marta258 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorko 100 lat dla twojej księżniczki! Trzymam kciuki za udaną imprezkę i czekam na jakieś fotki :)

Odpowiadając na Twoje pytanie-jasne ze pracowałam przed porodem.Juz tu opisywałam dlaczego mam takie przeszkody z tym zasiłkiem,ile zachodu trzeba ,żeby wreszcie dostać pien. na dzieci.Brakuje mi tylko jeszcze papier z opieki z Polski i wtedy będą mogli mi wypłacić,wyrównując jednocześnie wszystkie m-ce,za które zasiłek mi się należy.
    No i walczę o alimenty i dodatkową kasę,byłam u prawniczki,dała mi kontakty na organizacje,które mogą mi pomóc.Muszę tylko skompletować wszystkie potrzebne papiery,będzie łażenia itd.Pewnie kasy nie dadzą od razu,ale w międzyczasie mieliby mi dac już ten zasiłek rodzinny.Jakoś to będzie,dam radę.

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia :)

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, wszystkiego najlepszego dla Emmy, nasz pierwszy forumowy roczniak :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wcale nie pierwszy, Marto, przecież niedawno roczek miała Ewa od Milci. Wszystkiego najlepszego dla Emmy! A dziś są moje urodziny. Trzydzieste piąte :-). Pierwsze z moim kochanym maluszkiem z tej strony brzucha :-).

kataloza, Fairuza, nowatorka, marta258 lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai w takim razie 100 lat dla Ciebie! Cheers

A moja mala dalej spi,ostatnio spi do 12 czesto.szkoda ze tylko w moim lozku i krecac sie strasznie takze ja wcale nie spie dobrze :/ ale ona owszem. Nie moge sie juz doczekac wakacji. Pod koniec lipca jade nad morze i juz bbb tego potrzebuje.

Kai lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźnione życzenia dla Emmy i oczywiście dla Kai również :)

nowatorka, Kai lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Fairuza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wszystkiego Naj! A jak się czuje Twój synuś?Dobrze już?Tego wam życzę!

Nowatorko daj córci czas,może to znowu jakiś skok...Może niedługo zacznie spać lepiej i ty też będziesz się wysypiać.Zazdroszczę wakacji nad morzem :)

Dziś byłam z Paolą u doktora,wyniki moczu dobre,ale musi jeszcze brac antybiotyk dla pewności.W środę na kontrol comiesięczną również z Oliverem,to nam powiedzą co dalej,ale lekarz wspomniał o ponowieniu badania moczu.

U nas Paola zrobiła duże postępy motoryczne.Trzymana za ręce(nie pod pachami)już chodzi i to dość szybko i sprawnie.Potrafi tak iść trzymana za 1 rękę,ale jeszcze niepewnie.
    Dzieci często ładnie się ze sobą bawią albo...biją o zabawki.

I niestety problemów ciąg dlszy,zdzwonili do mnie z banku ze mam konto na minusie i nadchodzi 2rata pożyczki do spłaty.Jesli nie wpłacę do poniedziałku choć części to zerwa ze mną umowę i każą zwrócić reszte pożyczki!A ja mam w portfelu tylko ze 6 groszy i nie mam od kogo pożyczyć.Sprawa o zasiłek na dzieci utknęła w Polsce,chcą ode mnie następne papiery żebym wysłała,co trochę to coś nowego.A za co mam wysłać?Za co tam dzwonić??Jestem załamana,bo głową muru nie przebiję.I do polski też nie mogę jeszcze jechać,bo czekam na dzieci dowody os.A od tatuśka pożyczyć nie mogę po tym wszystkim co się stało,tym bardziej ,że będzie potrzebować na nowe wynajęcie mieszkania. :( :( :(

Kai lubi tę wiadomość

2e8822e0f8.png

1usagu9rbm7ss8ds.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i dużo zdrowia z okazji urodzin :)
    Masz rację, zapomniałam że już Ewa Milci skończyła niedawno roczek. Zaraz kolejne nasze maluszki będą obchodzić pierwsze urodziny.

Fairuza, mam nadzieję że sytuacja finansowa szybko się polepszy i zdążysz spłacić pożyczkę na czas. Może rodzina z Polski Ci pomoże i pożyczy pieniążki.

Kai lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairuza sprobuj jednak poprosic tatuska, w takiej sytuacji to juz moglby ci pomoc,moze on ma od kogo pozyczyc. Nie staraj sie byc heroina bo samej z 2 dzieci i jeszcze w takiej sytuacji finansowej to nikt by sam nie dal rady.jestesmy tylko ludzmi.
    A twoja coreczka to b szybko zaczyna chodzic :O. Fajnie ze maluchy sie razem bawia. Jak beda starsze to beda sie same soba zajmowac a tobie dadza troche spokoju...moze ;)
    A my sie szykujemy na imprezke emmy dzisiaj. Moja przyjaciolka w szpitalu rodzi .. a ja dzisiajbw nocy moglam pospac a g...pospalam bo jakos nie zasypialam i sie krecilam. Wkurzona jestem na ten fakt !

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

155gkqo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 04:49

Fairuza, marta258, Milcia lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz imprezki za imprezkami będą :-) Najlepszego dla dzieciaków:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ