X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Monika, jak widziałam to jak podchodziłaś do tematu to nie mam wątpliwości że zdasz. Ja byłam taka sama, i zawsze zdałam, a co do przydatności egzaminów, certyfikatu , póki co mi się do niczego nie przydał papier, tylko umiejętności :) będzie dobrze :)

Dzięki dziewczyny za kciuki, ale było tak cieżko, ze naprawdę biorę mocno pod uwagę, zę mogłam nie zdać. Penelope właśnie zobaczymy jak to będzie czy na przyszlośc wystarczy tylko informacja ze skończyłam kurs B2 czy certyfikat tez beda chcieć. Jedna firma mi powiedziałą ze przyjmą nie do pracy jak skończę B2, no ale bez certyfikatu nie ma dowodu na to ze byłam na takim kursie. geberalnie nie zdany egzamin to nie koniec świata, w październiku i co 3-4 miesiące są następne, więc ozna powtarzać, szkoda tylko że każdy z tych egzaminów kosztuje 150e.

Olka - a moze jakiś stres miałaś? Ja walśnie przed tym egzaminem to ostatnie 3-4 dni miałąm takie skurcze, a wczoraj to myslałam, ze poprosze męża zeby mie zawiózł do lekarza. Mogę powtórzyć tylko to co dziewczyny odpoczywaj i jak tylko lekarz będzie u siebie dzwoń albo zaraz jedź do niego.

Idę odpoczywać bo wszystko mnie boli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam od dentysty, z tą moją nieszczęsną ósemką:
    kazał płukać szałwią, pić paracetamol, dostałam na receptę żel i ma opuchlizna i ropa zejść, bo coś tam przycisnął i ropa poleciała...zdjęcia zrobić nie mógł i powiedział, że nie będzie rwać....
    dał mi namiary do chirurga szczękowego - a tego się najbardziej bałam...mam przyjść na wizytę około środy i zobaczymy....
    na razie po żelu pomogło i mniej boli...

z resztą powiedział, że w ciąży takie zapalenia to będą się zdarzać i kazał kupić płyn do płukania "Meridol" bo podobno najlepszy na takie przypadłości....

• agnb6 Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM - trzymalam kciuki za Ciebie dzis. Moze tylko wydaje Ci sie, ze poszlo zle a jest dobrze? Kiedy beda wyniki?

Ciekawe jak tam Domi!:)

Ja juz po amnio. Nie bylo tak strasznie. Straszna byla ta dluga igla za to. Wklucie nie bolalo, tylko troche nieprzyjemne.
    Za to dobrze to wszystko nie wyglada, przepuklina sie znowu powiekszyla, tak samo nerki:( Powiedzieli mi, ze to na pewno cos jest nie tak... Do tego bylo malo plynu w macicy i nie byli pewni, czy dadza rade cos pobrac. No ale sie udalo.
    Teraz leze. Zostalo tylko czekanie na wyniki.

Domi IRL lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6 wyiki za ok. 5 tyg. :(
    Wiem, ze Ci nie łatwo ale mimowszystko Ty musisz wierzyć, ja cały czas zaciskam mocno kciuki za Twojego maluszka!

Malenq nie taki chirurg szczękowy straszny. Ja w marcu miałam wyrywane 4 ósemki i jeden ząb, który zawaliła milekarka w PL i ząb umarł, a ze przy korzeniach coś się zaczęło dziać to stwierdzili, ze lepiej wyrwać. Więc wyrwali mi 5 zębów na jeden raz trwało góra 40 minut, później byłam tylko bardzo "zmęczona" bo dostałam końskie dawki znieczulenia, i pani dentystka od razu kazała mi brać przeciwbólówki. Oczywiscie mam nadzieję, ze teraz to Ty bedziesz miec tylko konsultację, a wyrywanie ewentualnie po porodzie. ale będzie dobrze :)

agnb6, Malenq lubią tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6,trzymam mocno kciuki za maluszka.I mam nadzieję,że zrobi niespodziankę i będzie zdrowy.

Monika,zdałaś na pewno :)

Malenq,Meridol fajny.Możesz kupić razem z pastą,na pewno nie zaszkodzi :)

MonikaDM, agnb6, Malenq lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak tam Domi - pewnie tuli juz swojego maluszka :)

Penelope, Malenq, Domi IRL lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Nio MOnia też mam nadzieję, że na takie "ekscesy" jak wyrywanie to będzie po pordzie:)
    ale u nas w PL to i tak mam stracha:)
    Amnezja tak patrzyłam w necie, że razem z pastą kupię, żeby podwójnie działać:)

sylwia ja też jestem ciekawa jak tam domi:)

Miłego dzionka:)
    u mnie już gorąco.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq jak już po ciązy zdecydujesz sie na wyrywanie to ja Ci doradzę to co mnie tutaj powiedzieli...od razu po przyjściu do domu przeciwbólówka, i tak cały czas, żeby ie dopuścić do bólu. Ja brałam zwykły ibuprom co 6 godzin, a taki mocniejszy (800 mg) na noc i tak przez 3 dni, później już jak zaczynałam czuć ze coś tam "chyba" pobolewa delikatnie. W PL znajomi mówili, ze to tragedia te wyrywanie ósemek, ale wlasnie lekarze nie pozwalają brać od razu tabletek p/bólowych, tylko każą czekać aż zejdzie znieczulenie a później często jakis antybiotyk dają. Ja po 3-4 dniach czułam już tylko takie swędzenie, które delikatnie mnie drażniło, ale to jest spoko a po tygodniu byłam na ściągnięciu szwów i wszystko fajnie się zagoiło. Na razie musisz radzic sobie doraźnie, a później nie bój się wyrwania, bo na pewno na dłuższą metę bedzie to większa ulga niz męczarnie z niepotrzebym zebem - teraz to wiem co mówię :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech Anastazja co kraj to obyczaj....niestety....a może jednak???coś się uda...:) powodzenia:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam sie i ja. Mam 36 lat w październiku skończę 37. To moja druga ciąża syn ma juz 7 lat. Teraz spodziewamy si ę drugiego synka.:) termin wg om 6 listopad a wg 3 kolejnych usg 30 października

doti77, ivi, Malenq lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Wczoraj mialam dzień pelen wrażeń.W drodze do rodziców popłakałam się normalnie bez powodu.Potem okazało się,że siostra wielce nie w humorze.Myslalam,ze mi pomoże jak tu do nas przyjedzie posprzątać i okna wymyć,bo mi już naprawdę trudno,a tu guzik.Nie ma w ogóle zamiaru.Potem byłam z kuzynką na lodach włoskich i co sie okazało,ze ona w niedługim czasie bedzie sie wyprowadzac z domu rodzinnego i ze chętnie mi pomoże z tym myciem i sprzątaniem..Dzisiaj nasza 1 rocznica ślubu,a On do pracy na 24h pojechał.Siedzę i ryczę sama w czterech kątach.Myślałam,że się powstrzymam z płaczem,a tu nagle przed wyjazdem męża,rozryczałam się.Jutro wizyta u ginekolog już ostatnia o 16.10.Będę miała też robione badanie na paciorkowca.Życzę Wam Kochane wesołych niedziel.Buziaki.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Hej dziewczyny witam sie i ja. Mam 36 lat w październiku skończę 37. To moja druga ciąża syn ma juz 7 lat. Teraz spodziewamy si ę drugiego synka.:) termin wg om 6 listopad a wg 3 kolejnych usg 30 października

Witaj.Ja jestem rocznik 77.I 1.09 mam mieć cc.Mam syna rocznik 2004.Pozdrawiam.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, szkoda mi Ciebie, ale nie martw się, to mija :) ja też w lutym w pierwszą rocznicę ślubu widziałam męża tylko jak wychodził do pracy, bywa :) fajnie że kuzynka Ci pomoże :)

doti77 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO MY :) 30 tydzien

q67lu9xsmetn_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 10:43

Malenq, doti77, agnb6, Bergo, olka30, Amnezja, konwalianka, Krokodylica, Bogusiar80, Kajarzyna lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witaj.Ja jestem rocznik 77.I 1.09 mam mieć cc.Mam syna rocznik 2004.Pozdrawiam.

hej:) a ja 1.10.77, chcę sn, ale zobaczymy:)

doti77 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina - witaj serdecznie :)

Doti - bedzie dobrze. To już końcówka u Ciebie i pewnie hormony też dają znać o sobie. A co ta Twoja siostra taka naburmuszona - moja też tak ma. Często gęsto z nosem na kwintę i nnigdy nie wiadomo o co jej chodzi, potrafiłą sie obrazić na wszystko i na wszystkoich ot tak sobie. Fajnie że na kuzynkę możesz liczyć. Pozdrawiam niedzielnie.

doti77 lubi tę wiadomość

• ivi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam niedzielnie
    Doti tak jak pisze MonikaDM to pewnie hormony u Ciebie buzują, niestety w życiu nie da się wszystkiego tak zorganizować żeby było dobrze. A tak w ogóle to wszystkiego najlepszego:))
    Mamadomina witaj
    MonikaDM kiedy masz wyniki?
    U nas pięky słoneczny dzień, mój pierwszy dzień wolny a ja w łużku leżę...moje przeziębienie nie odpuściło. Mąż pojechał do apteki mam nadzieję że coś dostanie dla ciężarnych.

Mamadomina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivi na wyniki musze czekać 4-6 tygodni :/ Chciałabym żeby przyszły przed urlopem (06.09), bo jak nie zdałam to na urlopie mi przejdzie złosć a jak zdałam to bedzie ok, ale zeby na tym urlopie nie myśleć że jeszcze wyniki mają przyjść :)

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki, mozna dołączyć? Mam 31 lat, spodziewam sie drugiej córci :)
    Pierwsza ciąże znosiłem super, teraz czuje sie znacznie gorzej chociaż minęło tylko 2 lata. Na początku ciazy plamienia, I jeszcze dobiła mnie tarczyca- od jutra muszę brac euthyrox :(
    Na pociechę mam moje 2 cudne dziewczyny i fajnego męża :)

doti77, Malenq, ivi, MonikaDM, olka30, Penelope lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Mamadomina - witaj serdecznie :)

Doti - bedzie dobrze. To już końcówka u Ciebie i pewnie hormony też dają znać o sobie. A co ta Twoja siostra taka naburmuszona - moja też tak ma. Często gęsto z nosem na kwintę i nnigdy nie wiadomo o co jej chodzi, potrafiłą sie obrazić na wszystko i na wszystkoich ot tak sobie. Fajnie że na kuzynkę możesz liczyć. Pozdrawiam niedzielnie.
    Taka juz jest ta moja siostra.Nawet z pokoju nie chciala wyjsc jak bylismy z mezem.Telewizor wolala ogladac.Ja ja na kolanach blagac nie bede.Pewnie tez zasluga hormonów,te moje ostatnie placze.Jutro wizyta,zobaczymy co ginekolog powie.Rowniez pozdrawiam.

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ