X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czuję się ok, dziś odebrałam wyniki badań, które budziły moje obawy, jeżeli chodzi o utrzymanie ciąży, ale wyszły ok :)
    Brzuch mnie boli momentami i tyle.

Nie mogę się przyzwyczaić do tego fioletowego wystroju :)

Malenq, Anastazjaaa, ivi lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja....no poleżałam - ale nadal ten ból jest - jak utrzyma się kilka dni, to pewnie uznam za normalne ;) ale dzisiaj trochę "fiksuję" może też z powodu, że sama w domku zostałam....:-/ mam nadzieję, że w nocy uda mi się zasnąć bez problemu.....

olka30 przyzwyczaisz się, ale i tak na różową będziesz wracać...czyli do korzeni:)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę, chociaż już mało kto ze starej gwardii tam został, za to tu są dziewczyny, z którymi byłam od początku i one już są na końcówce ciąży, a ja dopiero swoją drogę zaczynam.. Poczytywałam was na 30stkach ale mało się udzielałam ostatnio gdziekolwiek, jakoś tak mi to zbrzydło troszkę. Pisanie o kolejnych niepowodzeniach. A tu surprise.

Malenq, Penelope, doti77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka30 witaj.
    Domi ja też bedę trzymac kciuki.

Laski uczyłam się do egzaminu, który mam jutro rano - stresuję się i się nie sttresuję, już sama nie wiem. Nic nie zalezy od tego egzaminu, chodziłam na kurs i teraz bedę pisac ten egzamin, ale chciałabym go zdać, jakoś tak wbiłam sobie do głowy, ze z certyfikatem bedzie mi lepiej później znaleźć pracę, choć były w grupie osoby które tego egzaminu nie piszą. Ehhh - idę na spacer z psem i powtórze prezentację jeszcze. Za mie też troszke kciuków potrzymajcie :) Od 9:00 do...nie wiem której (pewnie ok. 15:00 skończę)

Malenq, Domi IRL, ivi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM powodzenia jutro:) poradzisz sobie:)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, jak widziałam to jak podchodziłaś do tematu to nie mam wątpliwości że zdasz. Ja byłam taka sama, i zawsze zdałam, a co do przydatności egzaminów, certyfikatu , póki co mi się do niczego nie przydał papier, tylko umiejętności :) będzie dobrze :)
    MonikaDM wrote:
    Olka30 witaj.
    Domi ja też bedę trzymac kciuki.

Laski uczyłam się do egzaminu, który mam jutro rano - stresuję się i się nie sttresuję, już sama nie wiem. Nic nie zalezy od tego egzaminu, chodziłam na kurs i teraz bedę pisac ten egzamin, ale chciałabym go zdać, jakoś tak wbiłam sobie do głowy, ze z certyfikatem bedzie mi lepiej później znaleźć pracę, choć były w grupie osoby które tego egzaminu nie piszą. Ehhh - idę na spacer z psem i powtórze prezentację jeszcze. Za mie też troszke kciuków potrzymajcie :) Od 9:00 do...nie wiem której (pewnie ok. 15:00 skończę)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika,trzymam mocno kciuki,zdasz na pewno :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ,burza minęła.Z synkiem rozmawiałam.Był w kinie dzisiaj z chrzestną na "Samoloty 2."Ja popijam rzeszowianke o smaku kiwi.Idę coś zjeść.Pa.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi czekamy na zdjęcia kruszynki. :)

Monika powodzenia na egzaminie. :)

Domi IRL lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątunio:)

Jak się dzisiaj czujecie??
    U mnie się ochłodziło iiiiiiiiii z tego powodu aż mi się skakać chce, bo lżej się oddycha i cokolwiek można zrobić...
    po wczorajszym bólu w miednicy ani śladu, pewnie jakieś "inne rozciąganie" było, stąd ta moja panika....
    na 16.30 dentysta i zobaczymy co poradzi na moją bolącą ósemkę....
    śniadanko zjedzone, kawa wypita......i lenia ogromnego mam:)

Miłego dnia:)

Domi jeszcze raz powodzenia:)

Magda2013 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja już wczoraj wieczór myślałam, że będzie po wszystkim :( Od wieczora prawie do rana bóle i skurcze macicy, krzyża, plamienie, nie mogłam spać, zeżarłam tonę magnezu, bo nawet nospy nie mam i dopiero nad ranem mi przeszło, ale czuję się jakbym konkretną @ miała :( Dziś jestem nie do życia.

Domi trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka wspołczuję - ale takie bóle to NORMA...tylko plamienie mnie Twoje martwi - ja nie miałam - ale bóle okrutne były....
    jak masz JAK - to odpoczywaj jak najwięcej..... współczuję.....

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Magda_lena nie raczej nie kolka, bardziej takie pieczenio-uściski macicy...jeszcze takich nie miałam....dziwne to......
    no ja już sama nie wiem co tam u mnie jest...we wrześniu się przekonam:)
    u mnie chłodek to był w nocy hehehe, a teraz muszę okna zasłaniać....

Moze to wiezadla. Zapytaj na wizycie. I ńie martw sie na zapas, na pewno nic poważnego:)

Olka podejdz do gina po luteine, po drodze zaopatrz sie w no spe i odpoczywaj. Wszystko bedzie dobrze:) 3 mam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 08:42

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin nie przyjmuje codziennie, a luteiny mam jeszcze parę tabletek więc biorę. Boli mnie od zeszłej niedzieli, ale wczoraj to były cholerne skurcze, takie jak miewam w pierwszy-drugi dzień @, zwijałam się z bólu :( Mam nadzieję, że to przejdzie wraz z terminowym końcem @ czyli za jakieś dwa trzy dni i będę mogła odetchnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka takie bóle trwają z większym lub mniejszym nasileniem u mnie do dzisiaj, z czasem nauczysz się je rozpoznawać, i wiedzieć że np. dzisiaj macica rośnie na potęgę i ze śliwki zmienia się w pomarańczę:)

olka30 lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka odpoczywaj. Bycz sie dzisiaj ile wejdzie. Mnie na poczatku bolały pachwiny i w krzyżu pamietam.
    No wlasnie jak pisze malenq rosnie wszystko, fasolka robi sobie wygodna miejscówkę:)
    Ale gdyby ci sie nasiliło plamieniem podejdz chociaz na IP. Musza cie zbadać.
    Kciukasy&&&&

Malenq lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma opcji odpoczywania, za dużo pracy i w pracy i w domu..

Domi ma chłopca Marcinka :) Jak mój M :) Marciny są dożarte :)

doti77 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka odpoczywaj, lepiej dmuchac na zimne.

• Bergo Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi trzymam i trzymam te kciuki... Ale emocje :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wspolczuje bolacej 8 :( mi kiedys na ten bol nawet dwa ketanole nie pomogly. W koncu ja wyrwalam. Ale jestem ciekawa co Twoj dentysta poradzi. Nie zapomnij tylko powiedziec ze jestes w ciazy.

Olka30 tak jak dziewczyny radza,duzo odpoczywaj. A jak Cie cos niepokoi to jedz na IP.

Malenq lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ