X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6- wspolczujebardzo! nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic przez co przechodzisz:(

agnb6 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6,współczuję.Tulę bardzo mocno.

agnb6 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6, tak strasznie mi przykro

agnb6 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6,bardzo mi przykro. Dużo siły dla Ciebie i Twojego męża <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 12:41

agnb6 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6, wspolczuje bardzo i zycze wam sil abyscie przez to szybko przeszli ...

agnb6 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze tutaj bo mam wileki dylemat . Mam 37 lat i staram sie jeszcze o malenstwo. Ostatnie 3 @ mialam 21.06 15.07 09.08 Dziasiaj jest 06.09 a ja nie mam @. dziwnie troszke sie czuje ale to chyba nic nie oznacza. Strasznie bolaly mnie piersi do wczoraj ,dzisiaj juz mniej ale za to dzisiaj z rana mialam straszne bole podbrzusza ze musialam wziac tabletke . Bylam na 100 procent ze dostalam miesiaczke . Bole minely a @ jak nie ma tak nie ma . Czy moge byc w ciazy?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję Ci zrobić test, wg. mnie możesz być w ciąży, ale taka diagnoza na odległość pewnie nie za wiele da. Trzymam kciuki, żeby to była ciąża!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety dołączyłam do grona Aniołkowych mam:(

mam nadzieję, że wkrótce do Was wrócę...teraz rzucam się w wir pracy, żeby nie myśleć w kółko i się nie obwiniać

zapraszam wszystkich na nasz profil https://www.facebook.com/pages/Alladyn/174770452598198?fref=ts

lub stronkę www.sesjedzieci.pl (polubienie mile widziane)

mam nadzieję, że doczekam się sesji naszego maleństwa jak najszybciej;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6 przykro mi. Tule mocno :*
    Dziewczyny Doti jest jeszcze z malym w szpitalu. Robia jemu ekg i podlaczaja holtera. Lekarz podejrzewa, ze moze miec cos z sercem. Jak wyniki beda ok to wyjdzie w poniedzialek.
    A na naszych grudniowkach kolezanka urodzila w 25 tyg. Maly walczy o kazdy dzien :)

agnb6 lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • am Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnb6, Blondik szczerze współczuję, trzymajcie się dziewczyny.

Doti dużo zdrowia dla Maleństwa.

agnb6 lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik tule. Trzymaj sie

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Blondik!

t60z7qg.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL zaakceptuj zaproszenie. Chciałam chwilę pogadać na priv o cesarce, ok?

Domi IRL lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • kasik1976 Debiutantka

Wysłany: 9 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny zostało 6 dni czuję się dobrze brzuch nie boli nic się nie dzieje ,może uda się utrzymać ciąże:)Blondik chociaż cię nie znam ale współczuje, człowiek nie wie co w takiej sytuacji napisać bądź dobrej myśli kiedyś muszą przyjść te dobre dni pozdrawiam

kasik
  • Ewelin Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przez to przeszłam i nie życzę najgorszemu wrogowi
    Bardzo współczuję wszystkim, które musiały doświadczyć tego co ja lub choroby swoich maluszków. Dlatego nie uważam, żeby natura wiedziała co robi

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnb6 wrote:
    Cześć dziewczyny

No cóż.. U nas niestety wyniki amniopunkcji są tragiczne.
    Już kilka dni po amniopunkcji, którą miałam 1/08 mieliśmy wstępną diagnozę z potwierdzoną ciężką chorobą genetyczną naszego maleństwa. To, przez co przeszliśmy nie będę nawet pisać... Już po amniopunkcji powiedziano mi, że to kwestia dni, tygodni i że natura pewnie sama to załatwi.. Cały sierpień to był jeden wielki stres i strach, byłam dwa razy na pogotowiu z bólami miesiączkowymi. Od pocz sierpnia na usg prawie nic nie widać, mam małowodzie, płynu prawie nie ma z powodu dodatkowo ciężkiej wady nerek dziecka.
    Tydzień temu dostaliśmy ostateczne wyniki potwierdzające. Nasz synek jest śmiertelnie chory, nie ma dla niego żadnego ratunku. Nie można zrobić żadnej operacji, aby mu pomóc w przeżyciu. Co kilka dni mam robione usg aby sprawdzić tylko, czy serduszko jeszcze bije. Nigdy nie poczułam i nie poczuję ruchów, bo mały praktycznie się nie rusza ani nie rośnie z powodu tego małowodzia.
    Cały ten tydzień mieliśmy wizyty u różnych specjalistów, min u psychologa i psychiatry. Wszyscy mówią, że albo terminacja albo czekanie na śmierć w macicy, bo do porodu nie dożyje... Może jeszcze z tydzień.

AGNB6 - bardzo Ci współczuję kochana :-( główka do góry, musisz być silna!Trzymaj się cieplutko :-*

agnb6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie nasze nowe kobitki na forum i gratuluję szczęśliwym przyszłym i obecnym Mamom ;-) tym, którym się nie udało- DAMY RADĘ, jak nie teraz, to później.
    Ja, niestety dziś na sorze wylądowałam, straszny krwotok... Jutro się okaże, czy znowu zabieg czy farmakologia i do domu. Nie licząc, że pierwszy okres po zabiegu mmiałam 24 dni, to po 2 tyg. Od jego zakończenia, wczoraj znowu dostalam i tak silny, że rano biegiem na pogotowie. Najgorsze jest to, że sami nie wiedzą czemu i to po badaniach, a to że niby ciałko żółte zostało i dlatego, wyszła mi też torbiel. Dzisiaj miałam mieć znowu zabieg, to stwierdzili, że wyniki są dobre i jutro zrobią kolejne USG i wtedy zadecydują. Koszmar jakiś, kiedy to się skończy :-(

Penelope, ania.g lubią tę wiadomość

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 10 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzynka - nie wiem, ale wiem, że teraz jest już najważniejsze, żebyś myślała o sobie i o swoim zdrowiu...kochanie, pomału wrócisz do życia. Bądź z nami, będziemy trzymać sie razem.

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kajarzyna!
    Mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie.
    Informuj nas

t60z7qg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dorwałam się na chwilę do neta. Miałam dziś super badanie w PL, USG i dopochwowo, szyjka piękna, 38 mm i wszystko ładnie i zdrowo.

Jest Syn :)

Nie byłam smutna, lekcję pokory miałam dwa dni temu jak nie znaleźli płci a dziś wiedziałam że będę cieszyć się cokolwiek usłyszę. Będę w domu jedyną księżniczką :) Imię dla dziewczynki już miałam, dla chłopca nie, ale tyle jeszcze czasu że znajdę :)

am, Amnezja, ania.g lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ