Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.Od wtorku jesteśmy w końcu w domu.Synek urodził sie przez cc .Miał 3400 waagi i 54 cm dł.1.09 przyszedł na świat o 11.25.Powiem tyle,że jesli chodzi opierwsze wstawanie z łózka po cc,to tym razem było ciężej,niz w 2004 jak rodził sie pierwszy syn.Za to szybciej rana mi się zagoiła.Lekarze w szpitalu ogladali przed wypisem i stwierdzili,że nie widac nawet,zebym miała cc.Wagę tez szybko tracę z 61 kg zostało mi już 53 kg.Karmię piersią,synek grzeczny nie narzekam,chociaz niezły z niego głodomorek,ale mleczka mu nie brakuje.Trochę brodawki mnie bolą,więc zakładam kapturki na brodawki.Mąż dostał na cały wrzesień urlop,więc bardzo mi pomaga.Jeździ po urzędach,małego kąpie,poprostu jest mega dumny.Syn starszy też dobrze się spisuje.Jeszcze musze dodac,że ginekolog do której chodziłam w ciąży,naprawdę troszczyła sie w szpitalu o mnie i Damianka.Zadzwoniła do męża jak synek był na swiecie,gratulowała nam osobiscie i codziennie przychodziła na salę gdzie lezelismy,chociaz pracuje ona na patologii.
Dodaję fotki synka
am, Ewelin, Malenq, Amnezja, ania.g, Bogusiar80, Carola55, Penelope, KasiaKwiatek, Mamadomina, Kajarzyna, jusella lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Kajarzyna - współczuję, mam nadzieję, ze szybko dojdą do tego, co się dzieje, abyś znowu mogła się starać...
Ja niestety przyszłam pożegnać się z Wami. Wczoraj o 5.00 przyszedł na świat nasz maleńki Aniołek Karolek(*). Było strasznie, nikomu tego nie życzę...
Mam nadzieję, ze za kilka miesięcy będę mogła napisać, ze znowu są dwie kreski. Na razie dajemy sobie spokój, ta tragedia nas załamała...
Życzę Wam wszystkim nudnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań!Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014 -
Witam agnb6-tak bardzo mi przykro,tulę mocno. Dzisiaj byliśmy na długim spacerku.Odstawiłam kapturki na brodawki i karmię normalnie.Mąż ma do końca września urlop,wiec dzielnie mi pomaga.Wstaje w nocy do małego,kąpie go.Nadal nie podajemy smoczka,bo jest zbyteczny.Synek już się przyzwyczaił do domku,śpi sobie w kołysce.Wczoraj była położna na wywiadzie.Mamy podawać wit.D już teraz,a K od 2 tyg.Używamy pieluch Pampers na zmianę z Dadą i są oki.Pupcię smaruję tylko maścią linomag zieloną i nie ma Damianek żadnych odparzeń.Pozdrawiam.
Penelope lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
Katarzyna,mam nadzieję że za chwilę wszystko zacznie się układać, wróci zdrowie, regularne cykle i uda Ci się zajść w zdrową i nudną ciążę.
Doti, gratuluję.
Agnb6,bardzo współczuję
Ja się nadal trzymam dzielnie w dwupaku chociaż brakuje mi energii. Na plusie nadal 9 kg i mam tylko piłkę z przodu. Coraz częściej pojawiają się skurcze.agnb6 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Agnb6 - wspolczuje bardzo ale czekam az nam znowu potwierdzisz dwie kreski ... Trzymaj sie i nie rozmyslaj za duzo ...
Kajarzyna, jest luz lepiej? Obys szybko wrocila do formy i tez miala dla nas dobre wiesci niedlugo!
Doti - grtuluje pieknego i zdrowego synka!agnb6 lubi tę wiadomość
-
Witam.U nas wszystko oki.Nadal karmię piersią.Chodzimy na spacery.Czas szybko leci,bo dużo się dzieje.Dzisiaj zarejestrowałam Damianka na usg bioderek na 30.09.Wcześniej jeszcze wizyta patronażowa w przychodni.Starszy syn bardzo sie opuścił w nauce,mam się zgłosić do szkoły:(Do tego jeszcze sie przeziębił.Ma katar,kaszle,boli go gardło...oby Damianka nie zaraził.Pozdrawiam.Postaram sie od czasu do czasu tu zaglądnąć.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
Ach a u mnie zaczęło się zwolnienie i mogłam zadbać o swoje potrzeby. Wreszcie poszłam na basen, znowu pije moja herbatkę na szczęśliwą ciążę - mam nadzieję, że regularnie, mąż zrobił mi masaż i w tym tygodniu reszcie kupujemy wózek - dziewczyny na jednym forum podpowiedziały mi żeby jednak wziąć czerwony, bo bardziej widoczny na drodze...lupo comfort wielofunkcyjny - miałyście? Zastanawiał mnie brązowy, bo to dla chłopca, ale ten argument z bezpieczeństwem mnie przekonał ostatecznie
-
Witam wszystkie panie:)u mnie ok minęło 10 dni nic się nie wydarzyło wczoraj dzwoniłam do lekarza to był bardzo zdziwiony że nie było zadnego krwawienia,gdyby nie mdłości i zgaga to byłaby rewelacja jutro mamy wizytę u lekarza ciekawe co mi powie mam nadzieję że tym razem same dobre wiadomości:)pozdrawiam
kasik -
nick nieaktualnyWitam Was dziewczęta.
Ja dopiero dziś czuję się "normlanie po urlopie"
Doti - masz cudnego syncia. A ze starszym na pewno dasz sobie radę, może to dla niego dużo: początek roku i braciszek w domu.
Kasik, na następnej wizycie życze Ci dobrch wieści, pamiętaj ze pozytywne myslenie to podstawa w ciaży.
Ewelin - brałam ten wózek też pod uwagę, niestety nie widziałam na zywo. U nas wybór padł na zupełnie inny. Już mamy zamówiony, pieniądze wpłacone i czekamy na przesyłkę
Kajarzyna - trzymam kciuki za Ciebie, daj znać później co słychać.
Na pewno coś pominęłam...z góry przepraszam.
A co z Tobą Penelope??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 18:49
Penelope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam Dziewczyny, ja mam 38 lat, ciążą trzecia, wcześniej (duuuużo ) urodziły się dwie córeczki, mają teraz 10 i 16 lat. Spora przerwa a teraz oczekujemy Groszka, chcielibyśmy aby to był chłopaczek, ale oczywiście najważniejsze aby było zdrowe!
9.10 mam usg genetyczne i test pappa. Troszkę się obawiam ale jestem dobrej myśli. Obecnie jestem na L4, miałam lekkie plamienie, a właściwie śluz z krwią, na badaniu wyszło, że wszystko ok, ale profilaktycznie dostałam duphaston na tydzień. Kolejna wizyta 20.09.
Kasiadoti77, ania.g lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Ja jakoś taka ostatnio wycofana, byłam w Polsce 6 dni, i musiałam się oswoić z powrotem. Ostatnio kupiłam już parę rzeczy dla dziecka. Wspominałam że będzie chłopak ? Imię dla dziewczynki już miałam, a dla chłopca nic a nic mi nie wpada co by się podobało.