X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja ja za Ciebie też trzymam kciuki!!! Wszystko będzie dobrze :-)

Ja znikam, jadę na spotkanie z położną.

Do usłyszenia wieczorkiem ;-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) I powodzenia,może dzisiaj urodzisz :)

Edyta84 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no to podobne mam zapędy jak Ty. Katarzyna ma leżący miesiąc, wiec mam nadzieję że to po prostu internet jej nie działa. Czekam też na nią. Daj Daj znać jak po wizycie u położnej :)
    Edyta84 wrote:
    Hej ja już poprasowałam, skurczy brak, ale kręgosłup boli :-(, tak wiec niestety Monika i Penelope ta metoda też nie działa.
    Przepakowałam też torbę do szpitala, stoi i się kurzy :-(
    Ja też dzisiaj poszukuję Kajarzynę, gdzie ona się podziała? Mam nadzieję, że u niej wszystko ok. nie ma po prostu czasu, albo tak dłuuuuuuuugo śpi.

Penelope ja jestem strasznie zorganizowana, pedantyczna, ciekawe jak sobie poradzę z dzieckiem i obowiązkami domowymi. Ogólnie nie zamierzam się zarzynać na śmierć, chyba zacznę lubić kurz i jedzenie zrobione przez męża.

Aha za godzinkę jadę na spotkanie z położną, o takie popołudnie mnie czeka :-)

Edyta84 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OBECNA!
    Jestem moje Kochane!!! Czytam zaległości, naprodukowałyście się że hej! Jakaś pogoda dzisiaj dupiata jest, ciemno i pada cały czas, fakt spałam w południe :P ale tylko ponad godzinkę hehe. Dzisiaj wzięłam się trochu za siebie, wymoczyłam stópki, pomalować by szło też te szputki :D jutro golenie nóżek i nie tylko ( już z tym mam problem hahaha) i do dżina. :)
    Amnezja- widzę, że "czysta" amnezja z Ciebie :D
    Edytka- dobrze, że masz dobry humor -tak trzymać ;)daj znać co po spotkaniu z położną.
    Monika DM -ja to wiecznie jestem głodna :P mąż mi dziś nakupił czereśni, nawet śliwki znalazł kwaśnioki takie, że ryjek fajnie wykręca, winogron i arbuza, nie powiem, żebym się dziś nie posr.ła z tego wszystkiego hahaha ale mam takie smaki w ciąży na owoce bardzo
    Penelope - jush jezdem hehehe jakaś taka ospała dzisiaj jestem
    ..i wiatom serdecnie nasze nowe Panie :)

MonikaDM, Edyta84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie martwi fakt, iż tak mnie dzisiaj coś jajniki bolą jak na okres, bardziej lewy- to normalne? bo z tą ciążą zagrożoną to jak tam coś się dzieje, to się zastanawiam ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że nasze forum się rozkręca :) miło się czyta, co robiłyście cały dzień, co tam się u Was dzieje, jak się czujecie. Swoistego rodzaju pamiętnik on-line :)brawo!
    Mam nadzieję, że tu będziemy sobie popisywać, o naszych upadkach i wzlotach, uczuciach, odczuciach nie tylko te 9 mcy, ale i dłużej :)
    buźka :*

ania.g, Edyta84 lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna
    Ja tak miałam 10 dni temu w czasie tak jakby owulacji, czytałam ze w okolicach spodziewanej @ takie się pojawiają. U mnie dzień @ był 27 go i tez myślę i zastanawiam się czy jakieś bóle będą. Myślę że to nic nadzwyczajnego, ale też okolice dawnej miesiączki są bardziej ryzykowne na początku. Wiec leż Kochana odpoczywaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 19:27

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu minął termin spodziewanej miesiączki, więc to mnie dziwi, no ale jutro się okaże ;)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobolewania są częścią tego okresu, jeśli nie niosą silne. Dobrze że akurat jutro masz wizytę :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że nie mogę się doczekać z 1 strony- czy wszystko ok z Kropkiem, czy krwiak się już wchłonął, a z 2 się denerwuję z lekka jakoś heh

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem... Znam...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcinam żelki i "Pingwiny z Madagaskaru" oglądam, a co! heh
    Co do płci dziecka, czy zastanawiałaś się nad tym Penelope?
    Ja jakoś nie mam żadnych przeczuć, a jak czytam zabobony które tu wypisują niektóre dziewczyny, to mi się śmiać chce :D
    Mój mąż mówi, że chciałby chłopczyka, bo by mu kupował zabawki, którymi on sam by się mógł pobawić :D
    W końcu wychodzi na to, że i tak to nie ma znaczenia- bo najważniejsze żeby było zdrowe:)

Penelope lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna, no jesteś :)
    ja dzis popołudniu usnęłam przed TV, i mąż mmnie obudził bo wieszał półki w łązience i chciał zeby mu ppowiedzieć gdzie je chce, to go ochrzaniłam ze mnie budzi o takie pierdoły :) o i podobno chrapałam jak stary chłop ;) Zaraz idę sie prysznicować i do wyrka bo słyszę już jak cichutko mnie woła "Monia, chodź...tu tak fajnie i mięciutko, i podusia twoja taka stęskniona"...no przecież nie dam czekać mojemu łóżeczku :)

Penelope, ania.g, Edyta84 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Dzięki :) Byle do 35tyg.,chociaż w 32 też już dramatu nie będzie :)
    Ja też liczę chociaż na ten 35.

Amnezja lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Penelope Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wcinam gruszkę, czereśnie i oglądam dokument kryminalny o małżonkach którzy zabijają hahaha
    co do płci, odkąd pamiętam to zawsze mówiłam że wolałabym chłopca, teraz też to powtarzam ale zaczynam się już sama zastanawiać czy oby na pewno. Takie śmieszne wyobrażenia mam, że np. dziewczynkę chyba ładniej można ubrać, ale za to potem te wszystkie torebeczki, bransoletki, wózeczki, kolczyczki i ta cała reszta.... brrrr, z chłopcem chyba łatwiej... ale tak naprawdę... będę szczęśliwa jakakolwiek nie byłaby płeć...
    Mój mąż z kolei nie ma "preferencji". On będzie szczęśliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:41

Edyta84, am lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To słodkich snów Monika :) skoro mężuś woła ;)
    MonikaDM wrote:
    ja dzis popołudniu usnęłam przed TV, i mąż mmnie obudził bo wieszał półki w łązience i chciał zeby mu ppowiedzieć gdzie je chce, to go ochrzaniłam ze mnie budzi o takie pierdoły :) o i podobno chrapałam jak stary chłop ;) Zaraz idę sie prysznicować i do wyrka bo słyszę już jak cichutko mnie woła "Monia, chodź...tu tak fajnie i mięciutko, i podusia twoja taka stęskniona"...no przecież nie dam czekać mojemu łóżeczku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 20:42

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    co do płci, odkąd pamiętam to zawsze mówiłam że wolałabym chłopca, teraz też to powtarzam ale zaczynam się już sama zastanawiać czy oby na pewno. Takie śmieszne wyobrażenia mam, że np. dziewczynkę chyba ładniej można ubrać, ale za to potem te wszystkie torebeczki, bransoletki, wózeczki, kolczyczki i ta cała reszta.... brrrr, z chłopcem chyba łatwiej...
    i laleczki barbi, monster szajs, kucyki pony oraz podbieranie kosmetyków w późniejszym wieku ;)

Penelope, Edyta84 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    ps. :) 25 czerwca zawsze mam ubaw na wspomnienie mojego niedoszłego ślubu z niedoszłym mężem, na 25 właśnie datę, zarezerwowany kościół, salę, orkiestrę i trochę innych rzeczy, a ja się rozmyśliłam i wyprowadziłam w jeden dzień. Do dziś dziękują Bogu że mnie odwiódł od tego zamiaru. Bo dziś jestem szczęśliwa, a z nim bym nie była. to taka historia na dziś :) to będzie piękny dzień :)
    :)
    Podziwiam odwagi...

Penelope lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Kolorowych snów, Śpiochu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    co do płci, odkąd pamiętam to zawsze mówiłam że wolałabym chłopca, teraz też to powtarzam ale zaczynam się już sama zastanawiać czy oby na pewno. Takie śmieszne wyobrażenia mam, że np. dziewczynkę chyba ładniej można ubrać, ale za to potem te wszystkie torebeczki, bransoletki, wózeczki, kolczyczki i ta cała reszta.... brrrr, z chłopcem chyba łatwiej... ale tak naprawdę... będę szczęśliwa jakakolwiek nie byłaby płeć...
    Mój mąż z kolei nie ma "preferencji". On będzie szczęśliwy :)
    Ja podobnie myślę, nawet trochę za bardzo w przyszłość. Jak malutka to i ubierzesz w sukieneczkę i spodnie, chłopca już nie hehe. Z drugiej strony w wieku późniejszym, strach o ciążę w młodym wieku etc... oj wtedy dopiero czuję się staro, kiedy patrzy człowiek na tą dzisiejszą młodzież i mówi- no ja w ich wieku... :D

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ