X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś się Edzia nie odzywa.Czyżby trafiła na porodówkę?

Edyta84 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Właśnie usiadłam, czytam co tam u Was i piję tą nieszczęsną herbatkę z liści suszonych malin.
    Kajarzyna w końcu się odezwałas ufff kamień z serca. Cały dzień się nie odzywałaś, a Ty sobie domowe spa urządzałaś. Ah te kobiety ;-)
    Kajarzyna trzymam &&& za jutrzejszą wizytę, zobaczysz z Twoim kropkiem będzie wszystko ok. a krwiak się na pewno wchłonął. A te bóle to tak jak pisała Penelope, że się pojawiają w terminie kiedy powinnaś mieć miesiączkę. Jak będzie mocno bolało to weź nospę albo paracetamol.

Penelope też miałam Ci napisać, że podziwiam Twoją odwagę. chodzi mi o prawie że "ucieczkę sprzed ołtarza". Ale skoro mówisz, że nie byłabyś szczęśliwa a teraz jesteś to ja Ci wierzę i życzę powodzenia.

Dziewczyny cóż na wizycie położna powiedziała, że u nas czeka się tydzień po terminie, potem kładą Cię na oddział patologii ciąży i się zaczyna tzn. badania, ktg, i wywoływanie porodu przez cewnik Foleya i test oksycynowy. Mówiła żebym spróbowała domowych metod, tj. wzmożoną aktywność fizyczną, ręce żeby często podnosić ku górze (czyli mycie okien. zawieszanie firan) no i ten nieszczęsnu seks. Spytałam ją o masaż szyjki macicy to powiedziała, że u nas się tego nie praktykuje. Ale ona czasami proponuje dziewczynom, którym zaczął się poród, ale powoli postępuje.
    Ja jutro mam też wizytę u gina, to zobaczę co on mi powie. Poza tym jutro mam też KTG i jestem umówiona z innymi brzuchatkami z mojego miasta na soczek. Tak więc jutrzejszy dzień upłynie mi na spotkaniach towarzysko-ginekologicznych?
    Znowu nabazgroliłam tyle, że będziecie długo czytać ehh te moje eseje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:21

Penelope, am, ania.g lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna, Ania
    hahaha, ja też, do męża mówię, że chłopak to mi ciąży do domu nie przyniesie, sądzę że nie jesteśmy odosobnione. A te sukieneczki dla dziewczynki też jednak kuszące...
    Kajarzyna.
    Jesteś "starsza" o 2 dni i zastanawia mnie czy jakoś już brzuch Ci się powiększył. Ja się wkurzam, wiem że to nie od wielkości dziecka, naiwna nie jestem ale jest większy, nawet jak leże to już odstaje. Często mam taki wzdęty, wczoraj wieczorem gdy wychodziłam nie dopięłam się w moją koszulę dzinsową, była dość dopasowana, jeszcze tydzień temu ją ubierałam, wczoraj już nie. Jak jest u Ciebie?
    Kajarzyna wrote:
    Ja podobnie myślę, nawet trochę za bardzo w przyszłość. Jak malutka to i ubierzesz w sukieneczkę i spodnie, chłopca już nie hehe. Z drugiej strony w wieku późniejszym, strach o ciążę w młodym wieku etc... oj wtedy dopiero czuję się staro, kiedy patrzy człowiek na tą dzisiejszą młodzież i mówi- no ja w ich wieku... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:21

ania.g lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Dziewczyny, coś się Edzia nie odzywa.Czyżby trafiła na porodówkę?
    Jestem jestem Amnezja nie zapomniałam o Was ;-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo jesteś Edytko ;) to teraz harować idź :P dalej, poodkurzaj,umyj podłogę, okka heheheh no niezle ;) Popsytulaj się ze swoim delikatnie i będzie ok :) Na którą masz jutro wizytę? a coś w dobrym humorku widzę jesteś :D to dobrze :)
    Ja dziś sama ( nie licząć naszej świnuli- Mimolki), mąż sobie aktywności używa piłkowych i zląduje o północy.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo, prawie uciekłam, dokładnie 3 lata temu, ale na dobre dla mnie, mój były nadal w życiu się gubi, gmatwa a ja zdążyłam kogoś poznać, wyjść za mąż rok i 4 miesiące temu i jestem w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:24

Edyta84, ania.g, MonikaDM lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Kajarzyna.
    Jesteś "starsza" o 2 dni i zastanawia mnie czy jakoś już brzuch Ci się powiększył. Ja się wkurzam, wiem że to nie od wielkości dziecka, naiwna nie jestem ale jest większy, nawet jak leże to już odstaje. Często mam taki wzdęty, wczoraj wieczorem gdy wychodziłam nie dopięłam się w moją koszulę dzinsową, była dość dopasowana, jeszcze tydzień temu ją ubierałam, wczoraj już nie. Jak jest u Ciebie?
    hmmm... a jednak!!!
    Czy mąż mi chciał coś powiedzieć poprzez pieszczotliwe nazwanie mnie - "PĄCZUSIU" ??!!
    No jaaaa, na razie w piżamce to nie, nic nie ciśnie :P brzuchol widac od cycków już poszedł w przód, choć to dziwne, nie dziwne - 3 miesiąc w końcu nam idzie, więc już teraz tak będzie. Musiałam sobie pozamawiać leginsy ciążowe na allegro, bo raz, że wygodne, to dwa- zamawiając getry na pewno w nie wejdę, spodnie wolę osobiście poprzymierzać. Już wiem, że w dżinsach się nie dopnę i czekam, aż wstanę z łóżka i zrobię porządek w szafie :)
    Bardzo mi się podobają ciążowe brzuszki :)

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna ja prawdę mówiąc mam już dość tych domowych porządków. Ile można ;-)
    Co do przytulania to mój mąż jest uparty jak osioł na westernie, nie ma mowy :-(
    Ja jestem w dobrym humorze, bo miałam dobry dzień. Strasznie się też cieszę na jutrzejsze spotkanie z moimi miasteczkowymi brzchatkami.
    Ja jutro mam tak po 12 spotkanie z dziewczynami, o 15 ktg, a o 17:20 wizytę u gina. Więc dzień też mi zleci i nie będę miała czasu za intensywnie myśleć czy to już czy nie itp. A Ty na którą masz wizytę?

Penelope, jusella lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    noooo, prawie uciekłam, dokładnie 3 lata temu, ale na dobre dla mnie, mój były nadal w życiu się gubi, gmatwa a ja zdążyłam kogoś poznać, wyjść za mąż rok i 4 miesiące temu i jestem w ciąży :)
    Czasami warto w życiu ryzykować... Ja byłam wcześniej 12 lat w związku i ...
    2 lata temu poznałam mojego obecnego męża, wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu ( tzn. mała rocznica- 1 miesiąc po ślubie hehe )
    2 dni przed ślubem zrobiłam test i oniemiałam hahaah
    Jestem szczęśliwa teraz :)

Edyta84, am, ania.g lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leginsy ciążowe hmmm, chyba musze się zapoznać z modą ciążową hahaha, zerknę. czyli nie zdaje mi się, no nie, nie może, sukienkę też wczoraj przymierzałam na wyjście ale brzuch odstawał, nie chciałam uchodzić za grubą i żeby mi mówili lub myśleli po cichu że przytyłam a też jeszcze nie chcę tego ogłaszać, ubrałam więc inną, luźniejszą koszulę i ok. Ja wcześniej miałam problemy z odżywianiem, teraz staram się bardzo jeść regularnie i cześciej niż raz dziennie jak dotąd, stąd obawiam się że ta wzmożona ilość jedzenia (choć i tak niewielka ale większa niż dotąd) wywala mi brzuch.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Kajarzyna ja prawdę mówiąc mam już dość tych domowych porządków. Ile można ;-)
    Co do przytulania to mój mąż jest uparty jak osioł na westernie, nie ma mowy :-(
    Ja jestem w dobrym humorze, bo miałam dobry dzień. Strasznie się też cieszę na jutrzejsze spotkanie z moimi miasteczkowymi brzchatkami.
    Ja jutro mam tak po 12 spotkanie z dziewczynami, o 15 ktg, a o 17:20 wizytę u gina. Więc dzień też mi zleci i nie będę miała czasu za intensywnie myśleć czy to już czy nie itp. A Ty na którą masz wizytę?
    O to napisz koniecznie co i jak. Ja mam na 19 dopiero, zajrzę później do Was i napiszę.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta , Ty się zbieraj już młoda :) a Kajarzyna , czekam na zdjęcie z USG jutro, piękne będzie :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope jak ja bym chciała już na porodówkę a tu nadal nic, cisza :-(
    Kajarzyna będziemy czekały na wieści po wizycie :-)
    Dziewczyny mi brzuch zaczął wychodzić tak ok. 6 miesiąca. Do tego czasu wchodziłam we wszystkie swoje ciuszki. Potem dokupiłam kilka par leginsów, ale normalnych a nie ciążowych i dosłownie 2 bluzki to wszystko. Teraz jest ciepło i wchodzę we wszystkie swoje "normalne" ciuszki sprzed ciąży, oczywiście te, które były luźniejsze i były z rozciągliwej tkaniny.
    Ja w ciąży przytyłam 15 kg. Szok! Będę miała co z siebie zrzucać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 21:44

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, tak może też być. Choć apetyt jest wzmożony, co normalne, ja się tłumaczę, że to teraz on czy ona mną rządzi i akurat chce to czy tamto. Natomiast tak naprawdę, na tą chwilę organizm nie potrzebuje o wiele więcej niż do tej pory Kcal ok 300 więcej. :) ja i tak lubię jeść :)2 lata temu ważyłam 50 kg, później brałam sterydy i przytyłam 18 kg - MA -SA- KRA.
    Ogólnie wagę mam ok, choć wzięłam się za siebie jakiś czas temu i "chodak" poszedł w ruch :P to jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży już nie ćwiczę. Chcę natomiast kupić sobie książkę" joga w ciąży" i coś porobić dla NAS :)

dojrzała lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Edyta , Ty się zbieraj już młoda :) a Kajarzyna , czekam na zdjęcie z USG jutro, piękne będzie :)
    Mam nadzieję; ) jeszcze przed wizytą się odezwę :)
    Później posprawdzam jak się zdjęcia wklepuje tu, bo nie wiem heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Penelope jak ja bym chciała już na porodówkę a tu nadal nic, cisza :-(
    Kajarzyna będziemy czekały na wieści po wizycie :-)
    Dziewczyny mi brzuch zaczął wychodzić tak ok. 6 miesiąca. Do tego czasu wchodziłam we wszystkie swoje ciuszki. Potem dokupiłam kilka par leginsów, ale normalnych a nie ciążowych i dosłownie 2 bluzki to wszystko. Teraz jest ciepło i wchodzę we wszystkie swoje "normalne" ciuszki sprzed ciąży, oczywiście te, które były luźniejsze i były z rozciągliwej tkaniny.
    Ja w ciąży przytyłam 15 kg. Szok! Będę miała co z siebie zrzucać
    15????? eeeeeeee to mało :D później będziemy się po ciąży motywować do ćwiczeń :D

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    Czasami warto w życiu ryzykować... Ja byłam wcześniej 12 lat w związku i ...
    2 lata temu poznałam mojego obecnego męża, wczoraj mieliśmy rocznicę ślubu ( tzn. mała rocznica- 1 miesiąc po ślubie hehe )
    2 dni przed ślubem zrobiłam test i oniemiałam hahaah
    Jestem szczęśliwa teraz :)

Kajarzyna to Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia :-)

Jeżeli chodzi o test ciążowy, to ja sobie go zrobiłam 2 godz. przed obroną pracy magisterskiej i w sumie bardzo się z tego powodu cieszę, w ogóle się nim nie stresowałam tylko myślałam o swoim bąbelku. A obroniłam się i tak na 5 mimo tego, że wchodziłam ostatnia :-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Edytka heh dzielna dziewczynka :)
    A może, skoro mąż tak się boi popsytulać, to może sama sobie pomóż :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to już skręca, wiem, że teraz nie możemy się psytylać niestety, lecz nie mogę się doczekać kiedy szlaban przestanie obowiązywać :)
    buuuuuu

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna jak już będziecie mogli to czemu nie. U nas ostatnie serduszkowanie było ok. 3 tyg. temu Nie wiem ten mój mąż ma taką blokadę że masakra. Nawet się z nim posprzeczałam jakąś godz. temu. No wiecie Wy co żeby Kobieta z mężem o SEKS się kłóciła. Tego to jeszcze nie grali ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2014, 22:05

ania.g, MonikaDM lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ