X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • am Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Dziś tak ponuro, że nawet nie chce się palcem kiwnąć. Z tego co kojarzę dziś kilka dziewczyn miało wizyty, powodzenia i piszcie co tam u waszych fasolek :)

Jeśli chodzi o wklejanie zdjęć na forum:
    wejdź np. na http://zapodaj.net/
    Tam z lewej strony wybierasz "Na forum", wybierasz plik, rozmiar miniaturki, najlepiej 500x500. Jak załaduje zdjęcie to pojawi się kod do wklejenia na forum. Ty musisz skopiować i wkleić BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę).

Miłego dnia :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Jak brzuch za duży to plecy nawalają i sesji nie zrobisz bo się będziesz czuła jak emerytka co ją w krzyży strzyka :P Nic się nie martw, urośnie ci brzuch do sesji w wam raz :)

Bergo ty masz taki śliczny brzuszek :) Tez chcę taki :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Doti :)
    Fajna grupka nam się robi :)

Edyta szalona - ja po odejściu wód chyba bym nie wpadła na to zeby tu jeszcze napisać, moze dlatego ze musiałabym odpalać laptop, może ona na komórce raz raz nam zdała szybką relację :) Może już "nasze" pierwsze forumeowe maleństwo jest na świecie :)

Dziewczyny, ja zawsze lubułam owoce, ale teraz to masakra - jestem w stanie zjeść koszyczek nektarynek czy truskawek za jednym posiedzeniem :) Na szczęście póki co na plusie mam tylko 700g. A to dobrze bo ja jestem kulka...mam jakieś 5 cm więcej w pasie, i spodnie sa już ciasne, tzn. dopnę się ale wyglądam tragicznie, więc chodze z rozpiętym guzikiem i zakłądam taki pas ciążowy, dzięki niemu nie widac tego rozpiętego guzika i podtrzymuje mi spodnie na tyłku...dziś pierwszy raz założyłąm takie ciążowe (bo kupiłam za grosze), ale powiem Wam, ze chyba za duże jeszcze, i poza tym ja mam krótki tułów i na plecach nie dość że te galoty sięgaja mi do stanika, to później sie tak śmiesznie zwijają...może jak będę większa to bedą lepsze. A co do brzucha to wydaje mi sie, ze z wczoraj na dziś takie wielki sie zrobił i to właśnie już pod cyckami!
    Moim jedeynym objawem ciązy jest senność...jezu, mogłabym spac cały czas, nawet godzinę po wstaniu z wyrka już spac mi sie chce...to jakaś masakra!

doti77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję am :)
    Wizyta na 19, więc wieczorkiem napiszę co i jak. Edyta nie doczekała wizyty u położnej, w nocy pojechała już do szpitala iiiii- będzie rodzić, jest w trakcie, lub po :)Ciekawe jaka jest dzielna :D

• Penelope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem czy taka chudzińska, 58 kilogramów ważyłam przez ostatnie dwa lata. Kiedyś miałam okres w życiu że ważyłam 72, przez jakieś 2 lata, udało się schudnąć do 61 na kilka lat, a ostatnie półtora roku było 58.
    Kajarzyna wrote:
    HAHAHAHA Ty chudzińka chyba jesteś, cio? nie ma to tamto, wszystko się zrzuci po ciąży, dziecko z mlekiem Cię "wyssie" hhihihi

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Monia, lepiej, że mamy ssanie na owoce, niż na słodycze heh. U Ciebie 11 tc i już widać Ci brzucholek?
    Co do Edzi to faktycznie, ja też bym chyba w tym wszystkim nie pomyślała nawet, żeby napisać- opanowana bestia :D

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna trzymam kciuki.Mam nadzieję,że już wszystko będzie dobrze :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest z owocami i warzywami w ciąży. Ja pochłaniam w hurtowych ilościach :)

doti77 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny, dobrze że u Was dobrze :) ja też mam dziś wizytę ale u rodzinnego zgłosić ciążę dopiero (od dwóch tygodni terminu nie było, dopiero na dziś). Jak już wspominałam USG zrobiłam prywatnie, stąd mam potwierdzenie ciąży. Lekarz rodzinny chyba tylko zrobi test ciążowy, a może nawet i nie skoro mam wyniki USG i skieruje dokumentacje do położnej. Wkurzam się ze musze czekac na USG jeszcze jakieś 12 - 13 tygodni. Ale pomyślałam sobie że ponawijam trochę że jednak mam prawie 36 lat, że późna ciąża, może ryzyko większe i żeby mnie skierowali na wcześniejsze. W przeciwnym razie albo czekać jeszcze 3-4 tygodnie albo znów iść na prywatny (400 zł). Wspomnę że pierwszy i ostatni skan miałam w ubiegły piątek. Nie wiem jak to rozegrać...

am - więc potwierdzam dzisiajeszą wizytę, choć Kajarzyna pewnie będzie miała bardziej radosną bo zobaczy Grocha :)

Cieszę się że nas dochodzi powoli. Edyta tam pewnie małą przytula :)

Kajarzyna, powodzenia na wizycie dzisiaj :) Trzymam mocno kciuki :)

Monika, Ty już pas ciążowy? a co to w ogóle jest hahah jaka ja jestem nieogarnięta w tych sprawach haha

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ogóle żadnych takich zachcianek, żadnej wzmożonej chęci na nic szczególnego, wszystko tak jak kiedyś, w tych samych ilościach. Poza tym od około 10 dni przestały mnie boleć piersi, sypiam bardzo dobrze, mam mdłości ale nie wymiotuję i brzuch mam wzdęty cały czas prawie co mnie wkurza bo takie irytujące uczucie pełności jakbym była ciągle przejedzona. Już bym wolała żeby ten brzuszek było widać że jest ciążowy, bo póki co chyba ktoś kto by zerknął by stwierdził że po prostu przytyłam...
    Amnezja wrote:
    Coś jest z owocami i warzywami w ciąży. Ja pochłaniam w hurtowych ilościach :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope- nadrobimy, zobaczysz, co to pas ciążowy itp heh. Na którą idziesz do rodzinnego? Możesz użyć jako argumentów tego co nam tu napisałaś, chyba, że tak mają jakieś zasady co do tego, zobaczysz. Faktycznie 12-13 tyg czekać na USG ..;/
    Amnezja dzięki ;)Co do mnie, to mam nadzieję, że zobaczymy dziś KROPA hehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, za bardzo się przejmujesz- w końcu przytyłaś, cokolwiek by nie było tego przyczyną :D Mnie cycki bolą dalej, balony się jeszcze większe zrobiły. Co do zachcianek, to nagle mnie coś bierze,ale to w momencie, że zjadłabym to czy tamto, szybko robię się głodna, muszę jeść co 2-3 godziny. Na początku miałam załamkę z siusianiem, w nocy nawet 6 razy zdarzało mi się wstawać do wc ;/ teraz już tak nie chodzę często.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można tu wklejać jakieś inne linki, żeby coś pokazać? czy któraś z Was się orientuje? bo chyba w regulaminie nie widziałam nic takiego, żeby zabraniali.

• am Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe co tam u Edyty, myślę że już jest po :) mam nadzieję że szybko się nam zamelduje. Ja dziś co chwila mam te spinania brzucha, aż ciężko cokolwiek zrobić. Jutro rano do szpitala na ktg i pewnie badanie, zobaczymy czy jest jakiś postęp i rozwarcie się powiększa :)

• am Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    Można tu wklejać jakieś inne linki, żeby coś pokazać? czy któraś z Was się orientuje? bo chyba w regulaminie nie widziałam nic takiego, żeby zabraniali.

Masz na myśli jakieś artykuły itd? Myślę że można, bo często z dziewczynami wrzucałyśmy np. linki do różnych produktów które kupowałyśmy :)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam na 16, czyli w PL będzie 17. Postaram się ponawijać jednak, gdyby to była rzeczywiście moja rodzinna (z nią mam wizytę dopiero 6 lipca) to może by poszło łatwiej, u niej się leczę z problemów z odżywianiem, ale ta przecież też musi mieć te dane w systemie, wszystko wyciągnę co tylko możliwe żeby dało radę wcześniej, jeśli nie to będę próbować z moją rodzinną (teraz jest na urlopie).
    Kajarzyna wrote:
    Penelope- nadrobimy, zobaczysz, co to pas ciążowy itp heh. Na którą idziesz do rodzinnego? Możesz użyć jako argumentów tego co nam tu napisałaś, chyba, że tak mają jakieś zasady co do tego, zobaczysz. Faktycznie 12-13 tyg czekać na USG ..;/
    Amnezja dzięki ;)Co do mnie, to mam nadzieję, że zobaczymy dziś KROPA hehe :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do toalety w nocy może z raz wstaję, ostatniej nocy wcale...
    ps. Myślę że nie ma przeciwskazań by wkleić link
    Kajarzyna wrote:
    Penelope, za bardzo się przejmujesz- w końcu przytyłaś, cokolwiek by nie było tego przyczyną :D Mnie cycki bolą dalej, balony się jeszcze większe zrobiły. Co do zachcianek, to nagle mnie coś bierze,ale to w momencie, że zjadłabym to czy tamto, szybko robię się głodna, muszę jeść co 2-3 godziny. Na początku miałam załamkę z siusianiem, w nocy nawet 6 razy zdarzało mi się wstawać do wc ;/ teraz już tak nie chodzę często.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AM- Ty już tuż, tuż i kto wie czy nie będziesz druga :D Czekamy, czekamy :)Penelope napisz po wizycie jak poszło, trzymam kciuki ;)

Penelope lubi tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna może tak być :) już odliczam i wyczekuję na objawy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny smarujecie czymś swoje brzuszki? Myślę, że może i za wcześnie jeszcze, ale można by przyjrzeć się już temu i poświęcić więcej czasu na wcieraniu czegoś w brzuszek niż zwykły balsam? Dziewczyny bardzo zachwalały "babydream" balsam, olejek- chyba się skuszę. Jakieś doświadczenia z tym? Coś polecacie?

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ