X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihihhi no jaja jak berety, a nie powiedział Ci czasem, że go głowa boli, albo jest zmęczony? :P
    Mnie akurat na migreny chwilową ulgę przynosił sex:)
    Zawsze się śmiałam, bo do męża: "kochanie choć się pomiziać bo mnie głowa boli" :P

Edyta84 lubi tę wiadomość

• Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te chłopy!!!

Dobra kochane ja idę spać, bo mi coś powieki same się zamykają. Miałam dziś intensywny dzień, a jutro też taki będzie. Tak więc do usłyszenia jutro.

Spokojnej nocki :-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spijcie spokojnie Kochane, kolorowych i do juterka :)
    ppapapapapapap

• am Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko Was nadrobić, ale naskrobałyście :)

Nie przejmujcie się dziewczyny wagą, bo ja to w 2 trymestrze jak szedł kilogram na tydzień myślałam że dobiję do 30 na plus, a ładnie zatrzymałam się na 15-16, teraz waga stoi w miejscu, więc ogólnie ja chudnę, bo Mały rośnie a waga ani drgnie :)

Co do ciuchów ciążowych - to z takich typowych kupiłam jedną sukienkę - jak na avatarku, a tak przechodziłam w leginsach - takich zwykłych, bo przeszkadzał mi ten pas na brzuchu, spodni też nie kupowałam, bo nie wygodne.

Penelope ja całą ciążę miałam największy apetyt na owoce, w życiu ich nie jadłam w takich ilościach, o i jeszcze kwaśne i mięsko ;) ale to i tak wszystko lepsze niż słodycze :)

To śpijcie dobrze koleżanki, powodzenia na jutrzejszych wizytach, trzymam kciuki za same dobre wieści.

ania.g, Penelope, lolka83, Amnezja lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta a później to mąż będzie chodził za Tobą i chciał :) A Ty nie będziesz miała czasu, bo maleństwem się będziesz zajmować.
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam 33 kg. Jak na teraz jakieś 6 kg.
    Dobranoc :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33 kilogramy ??????? już się boję !!!!
    Bogusiar80 wrote:
    Edyta a później to mąż będzie chodził za Tobą i chciał :) A Ty nie będziesz miała czasu, bo maleństwem się będziesz zajmować.
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam 33 kg. Jak na teraz jakieś 6 kg.
    Dobranoc :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Mam na imię Dorota.Rocznik 77,czyli 37 lat.Ciąża 4 w tym 2 poronienia i jedno dziecko -syn Mati lat 10.Teraz jestem w 7 mc.Ma być synek Damian.Obwód brzucha 104cm i + 9 kg dodatkowej wagi.Czuję się dobrze.Miałam problemy z szyjką,musiałam trochę leżeć,brałam luteinę.A potem miałam odstawioną.Wizyta 4.07. o 10 rano juz nie mogę się doczekać.Pozdrawiam i postaram się do Was zaglądać częściej.

Penelope, Amnezja, ania.g lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! o 03:05 odeszły mi wody. Jadę z mężem do szpitala. Trzymajcie za mnie &&&. Pa

am, Penelope, Amnezja, Kajarzyna, MonikaDM, ania.g, doti77, deidre lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • am Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    Hej dziewczyny! o 03:05 odeszły mi wody. Jadę z mężem do szpitala. Trzymajcie za mnie &&&. Pa

Wow ale się porobiło :) super, trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród. Czekamy na wiadomości :*

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy chyba pierwsze urodziny na naszej grupie :) czekamy :)
    Edyta84 wrote:

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dorota, fajnie ze dołączyłaś :)
    doti77 wrote:
    Witam.Mam na imię Dorota.Rocznik 77,czyli 37 lat.Ciąża 4 w tym 2 poronienia i jedno dziecko -syn Mati lat 10.Teraz jestem w 7 mc.Ma być synek Damian.Obwód brzucha 104cm i + 9 kg dodatkowej wagi.Czuję się dobrze.Miałam problemy z szyjką,musiałam trochę leżeć,brałam luteinę.A potem miałam odstawioną.Wizyta 4.07. o 10 rano juz nie mogę się doczekać.Pozdrawiam i postaram się do Was zaglądać częściej.

doti77 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:

Trzymam kciuki :) Szybkiego i bezbolesnego porodu :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84 wrote:
    No proszę!
    Niesamowita jest hahahah jeszcze zdążyła napisać w tym wszystkim, brawo!!!
    Trzymamy kciuki, ciekawe jak tam u Ciebie...
    Czekamy teraz z niecierpliwością, aż się odezwiesz :*
    Zgadza się Penelope- 1 dzidzia w naszej grupce :)
    Dorotko- witamy Cię serdecznie ;)

Penelope, ania.g, doti77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    33 kilogramy ??????? już się boję !!!!
    HAHAHAHA Ty chudzińka chyba jesteś, cio? nie ma to tamto, wszystko się zrzuci po ciąży, dziecko z mlekiem Cię "wyssie" hhihihi

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała przytyć a nie mogę. 21 tydz.a po mnie nie widać ciąży :(

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Też bym chciała przytyć a nie mogę. 21 tydz.a po mnie nie widać ciąży :(
    Spokojnie, jak Cię "wybebeszy" to już będzisz miała dość ;)

Amnezja lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    Spokojnie, jak Cię "wybebeszy" to już będzisz miała dość ;)

Niech sobie rośnie. Im większy tym lepszy :) Jak mam sobie zrobić sesję ciążową bez brzucha?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak brzuch za duży to plecy nawalają i sesji nie zrobisz bo się będziesz czuła jak emerytka co ją w krzyży strzyka :P Nic się nie martw, urośnie ci brzuch do sesji w wam raz :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja miałam ciężką noc,zasnęłam koło 4 rano dopiero i do 11 spałam.Nie mogłam usnąć,przewalałam się i przewalałam.Dzisiaj Mati (10 latek)dotknął mojego brzucha i brat mu dał porządnego kuksańca,ale Mati minę zrobił;)Od rana pada,a ja senna,zmęczona i nic mi się nie chce.Jutro zakończenie roku szkolnego,więc syn szczęśliwy jak nie wiem co.Już dopytuje się kiedy pojedzie do babci,bo tam ma dużo kolegów z poprzedniej szkoły.Truskawek się obżarłam,uwielbiam je,trzeba korzystać bo już końcówka.Pozdrawiam,fajnie że jest nas więcej po 30 ,bo u mnie w otoczeniu to nie znam żadnej przyszłej mamy po 30.Trzymajcie się i udanego dnia.

ania.g lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77, ja też zajadam się truskawami :) Z bezsennością to współczuję, ja odkąd jestem w ciąży, rzadko przesypiam całe noce, budzę się ok 3 i koniec. Zasypiam nad ranem, to wtedy trzeba się obudzić. W nocy wyciągam komórkę i gram w słowotok :D Co do pogody, to faktycznie nie nastraja ;/. Z jakiego miasta jesteś Doti?

doti77 lubi tę wiadomość

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ