Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajarzyna wrote:Dziewczyny smarujecie czymś swoje brzuszki? Myślę, że może i za wcześnie jeszcze, ale można by przyjrzeć się już temu i poświęcić więcej czasu na wcieraniu czegoś w brzuszek niż zwykły balsam? Dziewczyny bardzo zachwalały "babydream" balsam, olejek- chyba się skuszę. Jakieś doświadczenia z tym? Coś polecacie?
Ja używam pharmaceris foliacti od 4 miesiąca ciąży (mi on odpowiada - rozstępów nie mam), przez pierwszy trymestr normalnych balsamów używałam.
Jest taka stronka http://www.srokao.pl/ gdzie są fajne analizy produktów. Akurat ten mój krem nie ma na tej stronie szałowych opinii, ale zaczęłam go używać zanim trafiłam na te analizy i tak już przy nim zostałam.polaola lubi tę wiadomość
-
hahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, właśnie o to samo chciałam zapytać. Telepatia. Moja siostra i przyjaciółka które mają dzieci już polecały wcieranie. Przyjaciółka zalecała odstawić normalne balsamy ze względu na witaminę A i inne , siostra polecała oliwkę a na resztę ciała używała normalnych balsamów. Ja właśnie dziś otrzymałam zamówiony Bio Oil, reklamowany teraz na starsze rozstępy, poczytałam trochę o tym Bio Oil-u i kobiety w ciąży używają go. Będę stosować to samo na brzuch, piersi i Uda. Moja przyjaciółka polecała z kolei produkty Mustela, ale oprócz tego że są drogie to musiałabym kupić chyba trzy różne do każdej części ciała inny. Więc ja od dziś stosuję Bio Oil.Kajarzyna wrote:Dziewczyny smarujecie czymś swoje brzuszki? Myślę, że może i za wcześnie jeszcze, ale można by przyjrzeć się już temu i poświęcić więcej czasu na wcieraniu czegoś w brzuszek niż zwykły balsam? Dziewczyny bardzo zachwalały "babydream" balsam, olejek- chyba się skuszę. Jakieś doświadczenia z tym? Coś polecacie?
doti77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane ja mam 31 lat i to moja druga ciąża, pierwsza niezakończyła się pomyślnie, następnie miałam puste jajo płodowe i jak mówią do trzech razy sztuka, teraz mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze narazie jest ok i jestem pod czujnym okiem gina. 7 lipca druga wizyta, jutro idę robić badania krwi i moczu, trzymam mocno kciuki za wizytyjące A jeśli chodzi o balsamy w ciąży to mam babydream oliwkę i jak dla mnie jest za tłusta, ale to wkońcu oliwka, mam też balsam palmer'sa i jest świetny i super pachnie, zero rozstępów po pierwszej ciąży pozdrowionka
Penelope, Zemraa, doti77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustta wrote:Witajcie kochane ja mam 31 lat i to moja druga ciąża, pierwsza niezakończyła się pomyślnie, następnie miałam puste jajo płodowe i jak mówią do trzech razy sztuka, teraz mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze narazie jest ok i jestem pod czujnym okiem gina. 7 lipca druga wizyta, jutro idę robić badania krwi i moczu, trzymam mocno kciuki za wizytyjące A jeśli chodzi o balsamy w ciąży to mam babydream oliwkę i jak dla mnie jest za tłusta, ale to wkońcu oliwka, mam też balsam palmer'sa i jest świetny i super pachnie, zero rozstępów po pierwszej ciąży pozdrowionka
Trzymamy kciuki i dbaj o sobie! Będzie dobrze -
justta wrote:Witajcie kochane ja mam 31 lat i to moja druga ciąża, pierwsza niezakończyła się pomyślnie, następnie miałam puste jajo płodowe i jak mówią do trzech razy sztuka, teraz mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze narazie jest ok i jestem pod czujnym okiem gina. 7 lipca druga wizyta, jutro idę robić badania krwi i moczu, trzymam mocno kciuki za wizytyjące A jeśli chodzi o balsamy w ciąży to mam babydream oliwkę i jak dla mnie jest za tłusta, ale to wkońcu oliwka, mam też balsam palmer'sa i jest świetny i super pachnie, zero rozstępów po pierwszej ciąży pozdrowionka
Witamy w naszym gronie i trzymam mocno kciuki -
Ja po wizycie. Lekarka przyjęła wszystko co jej powiedziałam, zapisała w systemie, wydrukowała 11 kartek jak się odżywiać, co mi wolno a co nie i mam czekać aż się położna odezwie. 9 lipca mam wizytę z moją lekarką, ale jedyne co ona może zrobić to zbadać mocz przy każdej wizycie czy nie ma jakiegoś zapalenia.
Mam nadzieję że Kajarzyna wróci bardziej szczęśliwaam lubi tę wiadomość
-
Hej
Mam nadzieję że Edyta już urodziła, szybko i bezboleśnie. Pewnie herbatka z liści malin pomogła Niesamowite że jeszcze po drodze do szpitala się odezwała
Kajarzyna, trzymam kciuki za wizytę.
Doti, Justa witajcie.
Dzisiaj zrobiłam drobne zakupy a mam kompletny brak energii. Chyba dziś wcześnie pójdę spać, poczekam tylko na wieści od Kajarzyny.
Miłego wieczoruPenelope, doti77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Ania, czekamy więc na wieści od Edyty i Kajarzyny.
ps. ja dziś też jakaś taka wyjątkowo zmęczona, nawet spałam w dzień co mi się nie zdarza.ania.g wrote:Hej
Mam nadzieję że Edyta już urodziła, szybko i bezboleśnie. Pewnie herbatka z liści malin pomogła Niesamowite że jeszcze po drodze do szpitala się odezwała
Kajarzyna, trzymam kciuki za wizytę.
Doti, Justa witajcie.
Dzisiaj zrobiłam drobne zakupy a mam kompletny brak energii. Chyba dziś wcześnie pójdę spać, poczekam tylko na wieści od Kajarzyny.
Miłego wieczoruania.g lubi tę wiadomość
-
Penelope wrote:Ania, czekamy więc na wieści od Edyty i Kajarzyny.
ps. ja dziś też jakaś taka wyjątkowo zmęczona, nawet spałam w dzień co mi się nie zdarza.Penelope lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
Boże jak mi przykro... popłakałam się, nawet mi przez myśl nie przyszło że coś może być nie tak. Odezwij się jak się zbierzesz trochę. Tak mi przykro...Kajarzyna wrote:[*] i tyle... Brak mi słów żeby coś więcej napisać ;(;(;( Odezwę się później pa
-
nick nieaktualnyKajarzyna wrote:Cześć Monia, lepiej, że mamy ssanie na owoce, niż na słodycze heh. U Ciebie 11 tc i już widać Ci brzucholek?
Co do Edzi to faktycznie, ja też bym chyba w tym wszystkim nie pomyślała nawet, żeby napisać- opanowana bestia
Sama jestem zdziwiona...wg BBF to 12tydz. i wyczytałam dziś na cotygodniowych wiadomościach, ze jak sie ma krótki tułów to brzuch może byc wsześnie widoczny. Myślałam ze to wzdęcia...ale tak z samego rana? I cały dzień się trzyma! -
nick nieaktualnyPenelope wrote:Czesć dziewczyny, dobrze że u Was dobrze ja też mam dziś wizytę ale u rodzinnego zgłosić ciążę dopiero (od dwóch tygodni terminu nie było, dopiero na dziś). Jak już wspominałam USG zrobiłam prywatnie, stąd mam potwierdzenie ciąży. Lekarz rodzinny chyba tylko zrobi test ciążowy, a może nawet i nie skoro mam wyniki USG i skieruje dokumentacje do położnej. Wkurzam się ze musze czekac na USG jeszcze jakieś 12 - 13 tygodni. Ale pomyślałam sobie że ponawijam trochę że jednak mam prawie 36 lat, że późna ciąża, może ryzyko większe i żeby mnie skierowali na wcześniejsze. W przeciwnym razie albo czekać jeszcze 3-4 tygodnie albo znów iść na prywatny (400 zł). Wspomnę że pierwszy i ostatni skan miałam w ubiegły piątek. Nie wiem jak to rozegrać...
am - więc potwierdzam dzisiajeszą wizytę, choć Kajarzyna pewnie będzie miała bardziej radosną bo zobaczy Grocha
Cieszę się że nas dochodzi powoli. Edyta tam pewnie małą przytula
Kajarzyna, powodzenia na wizycie dzisiaj Trzymam mocno kciuki
Monika, Ty już pas ciążowy? a co to w ogóle jest hahah jaka ja jestem nieogarnięta w tych sprawach haha
Penelope ten pas to taki kawałek elastycznego materialu. Ja mam wszystkie spodnie dosc dopasowane i jak mi brzuch nawe przy wzdeciach wywalalo to bylo mi ciasno, ale teraz w ciazy to dla mnie straszny dyskomfort tak gniesc sie w ciasnych galotach. Ten pas to takie cos:
http://www.biustonoszedokarmienia.pl/produkt-PL-58-La-Belly-Pas-ciazowy-z-nadrukiem-my-mum-is-my-castle.php
strona jest przykładowa. Ja akurat mam gładki, bez napisu.