X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Uk. Pewnie spotkałaś się z dziewczynami i podobnymi wpisami.
    Bergo wrote:
    Penelope gdzie mieszkasz? UK?

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywne myślenie to chyba najważniejsze, i wydawałoby się takie proste - a jednak nie do końca.
    Penelope ja nie myślę, ze jesteś przewrażliwiona. Byłabyś jakbys od razu poleciałą po jakieś suplementy i dała sobie wcisnąc co by w aptece było...przeczytałaś, mąż dopyta i będzie ok.
    Mój lekarz też mówi, ze jak nie mamy żadnych niedoborów witamin to nie brać nic, ale w DE akurat nie ma problemu z badaniami bo mam je tak często jak w PL nigdy nie miałam. Mój ginek prowadzi o chyba 20 lat klinikę prenatalno-genetyczną i twierdzi, ze nawet kwasu foliowego nie ma co przyjmować bo z normalnym polskim czy niemieckim jedzeniem przyjmujemy go wystarczająco i dodatkowe tabletki poprostu wysiusiamy, on mówi, że branie kwasu ma sens wtedy jak w rodzinie były przypadki rozszczepu kręgosłupa i wad cewy nerwowej albo jak kobieta już urodziła dziecko z takimi wadami...powiedział, ze brać moge jak mnie to uspokoi - do II trym. No i mnie to uspokaja i póki co biorę ten kwas, ale nic innego :)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, Bergo, am :) dziękuję za wsparcie
    mąż pewnie już w aptece. Pewnie coś kupi, wie o co pytać zresztą podałam mu nazwę i ma kupić termometr, bo czuję podwyższoną temperaturę, może po tym bólu. Przypuszczam że będę brała witaminy bo jak wspomniałam od dawna mam problemy z odżywianiem, bardzo się staram jeść, ale jakoś warzyw nadal mało... Co do kwasu to te witaminy zawierają, więc odstawię ten co biorę i będzie tylko w suplemencie. sprawdzę jeszcze dawkę. Nie sądzę żebym naprawdę była przewrażliwiona, po prostu bardzo mi zależy :) spałam trochę w dzień, czuję ciągnięcie w podbrzuszu jak robiłam sos do makaronu, postałam chwilę w kuchni i czułam, ale już nie ból, tylko ciągnięcie. Pocieszam się że macica się przygotowuje do nowego :) i wzruszam się co chwilę hahahha, wariatka ze mnie... o i nawet teraz :) W życiu nie wierzyłam że JA mogłabym się ciążą przejmować, a tu proszę, jakiś instynkt w wieku 35 lat się ujawnił :) Miłego wieczoru dziewczyny, ja z Dańcem na dwójce się bawię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 19:40

am, MonikaDM, Amnezja lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, wszystko będzie dobrze. Możesz też spokojnie brać nospę. Dużo odpoczywaj.
    Witaj Milcia.

Penelope lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • am Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope tak staram się sobie przypomnieć jak to u mnie było i jakoś co najmniej dwa miesiące brzuch mnie bolał jak na @, ok. 8 tc miałam plamienie i wtedy właśnie pierwsze usg. Musisz uważać na siebie i tyle, nie przemęczaj się i nie rób nic co mogłoby zaszkodzić (trzymanie rąk do góry, ciepłe kąpiele itd.), będę cały czas trzymać za Ciebie kciuki :) Najważniejsze to myśl pozytywnie :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, leżę w szpitalu. Po wczorajszej wizycie nie mogłam spać całą noc, myśląc, że w środku jest mój kropek... Od rana w szpitalu, badania, uśpienie i niestety nic z tego :-( szyjka macicy za małe rozwarcie, przez co nie można zrobić łyżeczkowania, żeby nic nie pouszkadzac. Dostałam tabletkę dopochwowo poronną i leżę i mam krwawienie. Jutro zabieg. Chcę już do domu... :-(

• am Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    Czesc dziewczyny, leżę w szpitalu. Po wczorajszej wizycie nie mogłam spać całą noc, myśląc, że w środku jest mój kropek... Od rana w szpitalu, badania, uśpienie i niestety nic z tego :-( szyjka macicy za małe rozwarcie, przez co nie można zrobić łyżeczkowania, żeby nic nie pouszkadzac. Dostałam tabletkę dopochwowo poronną i leżę i mam krwawienie. Jutro zabieg. Chcę już do domu... :-(

Biedaku, trzymaj się tam jakoś, przytulam mocno, bo póki co nic chyba nie mogę więcej zrobić żeby Cię pocieszyć.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    Przytulam mocno <3
    Wiem że teraz o tym nie myślisz ale jeszcze wszystko się ułoży i w końcu zostaniesz mamą. 7 lat temu pierwszy raz spotkało mnie to co Ciebie. Był lipiec, na zewnątrz piękne słońce a ja w czarnej rozpaczy. Nie mogłam zrozumieć dlaczego ja. Nie łatwo było się pozbierać ale w końcu się udało. Teraz oczekuję trzeciego dziecka. Życzę Ci dużo siły i szybkiego powrotu do zdrowia. Myślę o Tobie i sercem jestem z Tobą.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Lekarz powiedział, że za 3 miesiące będziemy mogli dopiero zacząć starać się na nowo. Ciężko mi napisać czy tak będzie, na tą chwilę za dużo emocji, po prostu strach... Cieszę się, że u Was wszystko dobrze, trzymam kciuki i jestem z Wami. Będę tu sobie popisywać, bo po pierwsze założyłam ten temat i cieszę się, że tyle Was jest. Po drugie, już Was polubiłam i będę z Wami do końca. Buziaki gorące, ja czekam na zabieg, a głodna jestem jak wilk. Pa!

ania.g, doti77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Lekarz powiedział, że za 3 miesiące będziemy mogli dopiero zacząć starać się na nowo. Ciężko mi napisać czy tak będzie, na tą chwilę za dużo emocji, po prostu strach... Cieszę się, że u Was wszystko dobrze, trzymam kciuki i jestem z Wami. Będę tu sobie popisywać, bo po pierwsze założyłam ten temat i cieszę się, że tyle Was jest. Po drugie, już Was polubiłam i będę z Wami do końca. Buziaki gorące, ja czekam na zabieg, a głodna jestem jak wilk. Pa!

Słońce ja nie napisze nic więcej niż dziewczyny wyżej. Wirtualnie bardzo mocno Cię wspieram i tulę. Rozumiem, ze teraz to za dużo emocji, ale Ania.g dobrze pisze "wszystko się ułoży" choć pewnie teraz cieżko w to wierzyć. Oczywiście, ze musisz tutaj zaglądać , a już niedługo znowu z kropkiem, bo ja wierzę że on szybciutko wróci do Ciebie :) Buziole ogromne!

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Kajarzyna trzymaj sie :-* przytulam
    Penelope odpoczywaj bedzie dobrze ;-)
    Zadnych wiesci o Edycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 09:29

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:

Mysle ze 30tka to nowa 20 tka w tych czasach.
    Co innego po 40tce.

hehe, jak zachodziłam w ciążę to miałam jeszcze 40 :D bo teraz już 41 mi stuknęło ;)

dojrzała, jusella lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna przytulam mocno i trzymam kciuki,żeby kropek szybko do Ciebie wrócił.
    Penelope odpoczywaj i słuchaj Bergo.Ma rację :)
    Drelin, 40 to teraz 30 :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • am Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Drelin, witamy, dokładnie 40 to teraz jak 30 :)

Bogusiar80 też myślę o Edycie, ale nie odzywała się, pytałam o nią na czerwcówkach, dziewczyny też nic nie wiedzą.

Kajarzyna trzymam ksiuki.

Penelope jak tam dziś u Ciebie ?

• doti77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    Doti77, ja też zajadam się truskawami :) Z bezsennością to współczuję, ja odkąd jestem w ciąży, rzadko przesypiam całe noce, budzę się ok 3 i koniec. Zasypiam nad ranem, to wtedy trzeba się obudzić. W nocy wyciągam komórkę i gram w słowotok :D Co do pogody, to faktycznie nie nastraja ;/. Z jakiego miasta jesteś Doti?

Kajarzyna mieszkam na wsi,a najbliższe miasta to Rzeszów,lub Sędziszów Młp.Czyli mieszkam na Podkarpaciu.
    Przykro mi z powodu Kropka:(Ja tez mam takie niemiłe doświadczenia i to dwa razy.Ostatnio w listopadzie 2013 miałam poronienie,myślałam,że nie zdecydujemy się z mężem na kolejne dziecko w tak szybkim czasie.Wiadomo ból po stracie był ogromny.Jednak zaraz po pierwszej miesiączce po poronieniu znów byłam w ciąży.Oczywiście była ogromna radośc,ale też strach ,czy wszystko będzie oki.Zerkałam codziennie czy na majtkach nie ma krwi,bo ja dostałam wtedy krwotoku silnego.Trafiłam na super ginekolog,która od początku przepisała mi clexane zastrzyki ,biorę je codziennie.Teraz z biegiem czasu,wiem,ze to była dobra decyzja,ze dłużej nie czekaliśmy,tym bardziej ,ze ja już też nie jestem młodego wieku,coraz bliżej 40-stki,a jeszcze chciałabym jedną dzidzię,ale to już się okaże z czasem.Trzymaj się Kochana i zaglądaj tu,buziaki.

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.I dziękuję za ciepłe przyjęcie Dziewczyny.
    Penelope jak się czujesz,lepiej?
    Milcia,polaola,justta,Drelim witajcie;)
    Ja używam bio oil,a brodawki smaruję purelanem 100 firmy medela.
    Mąż w pracy pojechał na 24h,a ja z synem w domu sprzątamy,pranie robię,a potem na spacer się wybieramy.Udanego dnia.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin wrote:
    hehe, jak zachodziłam w ciążę to miałam jeszcze 40 :D bo teraz już 41 mi stuknęło ;)

Witamy na pokładzie :)

Też jestem ciekawa co tam u naszej Edytki :) Pewnie maleństwo ją zajmuje. Mam nadzieję ze wszystko jest dobrze i jak znajdzie wolną chwilkę to nam coś skrobnie :)

Coś o wcieraniu w brzuszki było...ja używam czegokolwiek. mi ginek powiedział, ze mam robić wszystko tak jak przed ciażą, więc jak sie balsamowałąm to mam tak robić nadal skoro mi to sprawia przyjemność. A ze dla samego uniknięcia rozstępów to nie ma żadnego środka na to, jak mamy skłonnosć do nich to będziemy jemieć i już. Więc ja póki co używam to co mam w domu, zwykły balsam albo oliwkę do masażu. Używam też krem Nivea po prysznic (nie codziennie) bo bardzo go lubię :)

jusella lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjarzyna- przykro mi bardzo:(
    Trzymam kciuki, bedzie dobrze :*

t60z7qg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki ja mam skonczone 29 latek ale postanowilam do was dolaczyc. To naszpierwszy skarb- bedzie dziewczynka Nina

doti77, Amnezja lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • am Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Sylwia1985.

Penelope odezwij się - co tam u Ciebie?

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ