X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    [*] i tyle... Brak mi słów żeby coś więcej napisać ;(;(;( Odezwę się później pa

Kochanie przepraszam...dopiero teraz przeczytałam. Przykro mi strasznie. Wiem, ze to cieżkie ale trzymaj się mocno!

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna tulę mocno, trzymaj się :*

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno od wczoraj a i ja sama nie najlepiej
    Ja właśnie ubiegłej nocy miałam straszny ból, obudził mnie około 22 i trzymał do 1, potem jeszcze trochę lżejszy ok 4 rano. To był ból jak menstruacyjny (normalnie "dziś" 27 co miesiąc przypada mi @), ten ból był silniejszy niż bywał noramlnie, płakałam, nie wzięłam leków. Żadnych innych objawów nie miałam, zero plamienia. Bardzo się dziś martwię i nawet nie wstaję z łóżka. Nie będę ukrywać że mam złe przeczucia i się po prostu boję. Nie mam pojęcia co robić dziś, nie ma tu prywatnego ginekologa i nikt mnie tak naprawdę z tym nie przyjmie tu.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak się pojawiają takie skurcze to nie płaczemy tylko nospę forte brać i magnez! To dostaniecie bez recepty i jak najbardziej bierze się to w ciąży. A najlepiej byłoby mieć przepisane przez lekarza i zawsze pod ręką dopochwowe tabletki Luteina. Są na receptę więc popytajcie lekarzy.

Amnezja, Magdzialenka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;-)
    Kajarzyna (*) światełko dla Twojego Aniołeczka zapalam. Kochana bądź silna nie dzielna ale silna.
    34 lat skończe w grudniu wiec jeszcze 33 ;-)
    Jest to moja 3 ciąża, pierwsza zak. W 8 TYG. Druga to wczesny porod syncia w 23 tyg. I sześć lat przerwy. Staramy sie od dwoch lat, juz stracilam nadzieje wypierdzielilam wszystkie spodnie ciazowe, zabawki i ubranka. KUPIlam wycieczke zagraniczna na jesien i probowalam sie pogodzic z brakiem dzieci bo adopcja jak narazie nie wchodzi u nas w rachube.
    Pojechalismy na wczasy nad jezioro w maju przed wyjazdem zrobilam test i nic, oczywiscie nie zalowalam sobie niczego tym bardziej seksu ;-) nawet jak przyjechalismy to test zrobilam dopiero po przytulansku i co wfolalam meza by odczytal test bo myslalam ze podwojnie widze ;-) do wieczora zrobilam jeszcze 5 testow w niedziele juz nie mialam co robic bo testy sie skonczyly ;-) w poniedzialek 2 czerwca bylam u lekarza i od tamtej pory fruwam fruwam fruwam ;-)

Jestem na l-4 nudze sie bardzo bo robic w domu za wiele nie chce robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:32

Domi IRL, MonikaDM, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • am Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Polaola.
    Dziewczynki trzymajcie się dzielnie i myślcie że będzie dobrze, musi być.

Penelope ta opieka za granicą mnie rozwala, kurcze zero wsparcia, jakiś dramat. Ale głowa do góry, wypoczywaj i tak jak Bergo pisała spokojnie możesz jeść nospę i magnez, ja na początku ciąży przy jakiś plamieniach dostałam jeszcze duphaston, ale on też jest na receptę z tego co kojarzę.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzynka przykro mi.

Ja póki co mam jeszcze 29 lat, ale we wrześniu skończę 30, a w grudniu poród. Będzie córka :)

Penelope, ao12., ania.g, doti77 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki am, staram się być dobrej myśli.
    Cześć Milcia, fajnie że jesteś z nami.

am lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny.

Penelope, pewnie przejęłaś się złymi wiesciami od Kajarznki. To jest przykre, ze starające sie o maleństwo dziewczyny spotyka taka tragedia. Ja zawsze jak czytam takie wiadomości wierzę mocno w to co kiedyś przeczytałam, ze maleństwo - teraz od Kajarzyny - wpadło zobaczyć jak u niej jest, teraz poleciało po walizki i zaraz zadomowi sie na całe 9 miesięcy.
    Penelope nie myśl negatywnie bo wszystkie wiemy ze to źle wpływa...dziewczyny wyżej napisały - NoSpa i magnez i musi być dobrze. A pisałaś ze zgłosiłaś ciążę lekarzowi ogólnemu, moze on coś by Ci przepisał? Kurcze ten brak opieki do 12 tyg. w Angli to jest straszny! Głowa do góry, odpoczywaj i nic nie rób przez kilka dni. Będzie dobrze!

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, nie powiem że myśli wieczorne o Kajarzynie mnie nie przestraszyły. lekarka zapisała że jestem w ciąży i wydrukowała mi 11 stron o tym jak się odżywiać i jakie witaminy mi potrzebne. Bo oprócz kwasu foliowego który przwiozłam z polski to nic nie biorę. Dziś dopiero sama znalazłam suplement witamin dla ciężarnych i wysyłam męża do apteki, lekarka nawet nie poleciła, nie powiedziała co ewentualnie mogę, nic nie poleciła, nic ! Lekarze tylko przyjmują do systemu wiadomość i drukują karki do czytania. Leżę do poniedziałku. Mam wrażenie że mam podwyższoną temperaturę, ale nawet termometra nie mam bo od lat chora nie byłam. Jestem spokojniejsza, oglądam TV i staram się.
    MonikaDM wrote:
    Witam nowe dziewczyny.

Penelope, pewnie przejęłaś się złymi wiesciami od Kajarznki. To jest przykre, ze starające sie o maleństwo dziewczyny spotyka taka tragedia. Ja zawsze jak czytam takie wiadomości wierzę mocno w to co kiedyś przeczytałam, ze maleństwo - teraz od Kajarzyny - wpadło zobaczyć jak u niej jest, teraz poleciało po walizki i zaraz zadomowi sie na całe 9 miesięcy.
    Penelope nie myśl negatywnie bo wszystkie wiemy ze to źle wpływa...dziewczyny wyżej napisały - NoSpa i magnez i musi być dobrze. A pisałaś ze zgłosiłaś ciążę lekarzowi ogólnemu, moze on coś by Ci przepisał? Kurcze ten brak opieki do 12 tyg. w Angli to jest straszny! Głowa do góry, odpoczywaj i nic nie rób przez kilka dni. Będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:42

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • am Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Monika, nie powiem że myśli wieczorne o Kajarzynie mnie nie przestraszyły. lekarka zapisała że jestem w ciąży i wydrukowała mi 11 stron o tym jak się odżywiać i jakie witaminy mi potrzebne. Bo oprócz kwasu foliowego który przwiozłam z polski to nic nie biorę. Dziś dopiero sama znalazłam suplement witamin dla ciężarnych i wysyłam męża do apteki, lekarka nawet nie poleciła, nie powiedziała co ewentualnie mogę, nic nie poleciła, nic ! Lekarze tylko przyjmują do systemu wiadomość i drukują karki do czytania. Leżę do poniedziałku. Mam wrażenie że mam podwyższoną temperaturę, ale nawet termometra nie mam bo od lat chora nie byłam. Jestem spokojniejsza, oglądam TV i staram się.

Penelope, ja też tylko kwas foliowy jadłam na początku, już nie pamiętam dokładnie ale nie wiem czy nie od 2 trymestru lekarz zalecił odstawić kwas foliowy i zacząć brać witaminy - taki suplement dla kobiet w ciąży, biorę to cały czas.

• Bergo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope na tym etapie suplementy witaminowe są zbędne. Kwas foliowy wystarczy i jod mogłby być dodatkowo. Witaminy można dodatkowo łykać od 2 trymestru, ale to wcale nie jest też konieczne. Jestem pod opieką 3 lekarzy, każdy powiedział to samo...

Penelope lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie czytam, tak, niby od II trymestru odstawia się kwas foliowy ale witaminy jak D, żelazo, wapń bierze się niby od początku jak się dostarcza mało warzyw i owoców z tymi składnikami lub ma niedostateczną dietę. mąż dziś pojedzie do apteki zapytać i ewentualnie kupić. Czytam że stosować można bez obaw od początku ciąży. A ja rzeczywiście z tym odżywianiem różnie, choć się staram.
    am wrote:
    Penelope, ja też tylko kwas foliowy jadłam na początku, już nie pamiętam dokładnie ale nie wiem czy nie od 2 trymestru lekarz zalecił odstawić kwas foliowy i zacząć brać witaminy - taki suplement dla kobiet w ciąży, biorę to cały czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 14:58

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ok, kończę ten temat bo wyjdę na jakąś przewrażliwioną. Staram się myśleć pozytywnie, bo kto jak nie ja? :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • am Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    ale ok, kończę ten temat bo wyjdę na jakąś przewrażliwioną. Staram się myśleć pozytywnie, bo kto jak nie ja? :)

Nie jesteś przewrażliwiona tylko chcesz jak najlepiej, ja Cię rozumiem. A miałaś może zwykłą morfologię robioną, żeby sprawdzić czy Ci czegoś brakuje ?

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am, nie miałam morfologii, nic nie miałam, żadnych badań w związku z ciążą. To że wiem że jestem w ciąży i że tydzień temu biło serce to wiem z prywatnej wizyty na USG, ale to było tylko USG, nie badanie, nie konsultacja.
    am wrote:
    Nie jesteś przewrażliwiona tylko chcesz jak najlepiej, ja Cię rozumiem. A miałaś może zwykłą morfologię robioną, żeby sprawdzić czy Ci czegoś brakuje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 15:44

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • am Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    am, nie miałam morfologii, nic nie miałam, żadnych badań w związku z ciążą. To że wiem że jestem w ciąży i że tydzień temu biło serce to wiem z prywatnej wizyty na USG, ale to było tylko USG, nie badanie, nie konsultacja.

A tą pierwszą wizytę z położną kiedy masz?
    Ja nie mogę z tą opieką - jej brakiem, nie umiem tego zrozumieć.
    Spróbuj póki co pilnować diety, staraj się dobrze odżywiać :) a jak zdecydujesz się na jakieś suplementy diety czy witaminki to popatrz żeby nie dublować składników.

Ciekawe jak tam u Edyty, nic się też nie odzywa, szukałam jej na czerwcówkach, ale tam tez nic nie pisała. Pewnie zajęta do reszty Maleństwem.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszą wizytę z położną pomiędzy 12-13 tygodniem, czyli za około 3-4 tygodnie, położna ma się ze mną skontaktować i umówić. Jedyne co mogę zbadać u lekarza to mocz, idę 9 lipca do swojego, wtedy mogę zanieść mocz. Tyle.
    am wrote:
    A tą pierwszą wizytę z położną kiedy masz?
    Ja nie mogę z tą opieką - jej brakiem, nie umiem tego zrozumieć.
    Spróbuj póki co pilnować diety, staraj się dobrze odżywiać :) a jak zdecydujesz się na jakieś suplementy diety czy witaminki to popatrz żeby nie dublować składników.

Ciekawe jak tam u Edyty, nic się też nie odzywa, szukałam jej na czerwcówkach, ale tam tez nic nie pisała. Pewnie zajęta do reszty Maleństwem.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. też czekam na wieści od Edyty :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope gdzie mieszkasz? UK?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ