X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamuski.
    Kafabi bedzie dobrze :) my na razie nie narzekamy i oby tak dalej :D

kika79, kafabi lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar gratuluję synka i zazdraszczam,też już bym chciała mieć to za sobą i tulic maleństwo w ramionach

shimmer_lip lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem marcową mamusią 2015

jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam na allegro

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • am Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)

Czy znów będzie nas dużo?

Shimmer_lip polubiłam za poczucie humoru, nie za to że masz mdłości :)

Właśnie Monika pochwal się co tam u Was, jakoś zaginęłaś a my tu czekamy na wieści.

Kafabi a Ty już z górki :) Super.
    Penelope a jak Ty znosisz końcówkę ciąży?

Penelope, kafabi, shimmer_lip lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am, ja zaczynam się momentami wkurzać że się nic nie dziej, nie z powodu dolegliwości bo takowych specjalnie nie mam, ale strasznie się NUDZĘ !!!!!!!!!!!!!!

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • am Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    am, ja zaczynam się momentami wkurzać że się nic nie dziej, nie z powodu dolegliwości bo takowych specjalnie nie mam, ale strasznie się NUDZĘ !!!!!!!!!!!!!!

Może bez wcześniejszych dolegliwości np. chlupną Ci wody i będzie błyskawiczna akcja :) tego Ci życzę :) trzymam kciuki i czekam na wiadomości od Ciebie :)

Penelope, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj marzę żeby u mnie od odejścia wód się zaczęło :)
    am wrote:
    Może bez wcześniejszych dolegliwości np. chlupną Ci wody i będzie błyskawiczna akcja :) tego Ci życzę :) trzymam kciuki i czekam na wiadomości od Ciebie :)

am, kafabi, shimmer_lip lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Najpierw podzielę się radosną nowiną.Mamy juz za sobą wizytę kuratora i rozprawę w sądzie o przysposobienie.Na szczęście zakończyło się na jednej rozprawie i to pozytywnie.Teraz 21 dni na uprawomocnienie wyroku i nowy akt urodzenia będzie miał syncio.Radośc przeogromna.Jednak jak to bywa po radosci smutek,szwagierka życ nadal nie daje.Dzisiaj poinformowała nas ,że przeszło 800zł mamy jej dac na gaz/za 1 mc myslałam,ze zawału dostane.A gdzie opłata za wodę,prąd i nasze raty kredytowe ,zakupy,.Nie wiem jak damy rady.Mąż tylko pracuje i cała jego wypłata teraz pójdzie na opłaty.Liczę na jakis cud,bo nic innego nie pozostaje.Zgodzilismy sie płacic rachunki po połowie i to był błąd.Dobra koniec smutków.Pozdrawiam Was dziewczyny i witam nowe .Będę tu wpadać od czasu do czasu.Teraz zmykam spać,bo Damianek pewnie obudzi sie na karmienie.Jedynie w nocy popije mleczka z piersi,a tak to niestety susza,muszę podawac butlę i mleko sztuczne.Stres zrobił swoje.Trzymajcie się.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejną mamusię :)

Penelope ja juz wypatruje kiedy się rozpakujesz, bo ja za tobą jestem :)

Doti77 super,że jedno twoje zmartwienie zakończyło sie pozytywnie i możesz troszkę odetchnąć :) A szwagierkę był rozszarpała !!!!

doti77 lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, ze będzie nas coraz więcej :) im więcej tym weselej :) trzeba jakąś listę zrobić :D

Doti cudowne wieści :) a kasę się jakoś załatwi, kasę się zawsze da jakoś załatwić :) moze masz jakieś zdolności, umiejętności i mogłabyś jakoś zarabiać? a moze jakiegoś maluszka w podobnym wieku pilnować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 09:54

kafabi, doti77 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip lista to super sprawa,kto będzie chciał to się zapisze, oczywiście nic na siłę :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kafabi wrote:
    shimmer_lip lista to super sprawa,kto będzie chciał to się zapisze, oczywiście nic na siłę :)
    Ja to tak po cichu myślę o tym, żeby wywlec wszystkie dziewczyny od początku wątku i zrobić listę wszystkich tych, które tu były, które urodziły i które jeszcze czekają na maluszka :) taka pamiątkowa lista trochę :) co Wy na to?

kika79, am, doti77, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysł z tą listą,

My dziś studniowkowo,ale ten czas zlecial,za to okropnie się czuję głową boli i straszne mam mdłości choć cała ciąże nie mialam:-(

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Ja to tak po cichu myślę o tym, żeby wywlec wszystkie dziewczyny od początku wątku i zrobić listę wszystkich tych, które tu były, które urodziły i które jeszcze czekają na maluszka :) taka pamiątkowa lista trochę :) co Wy na to?

Popieram Twój pomysł :) działaj :)

doti77, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczął się 18 tydzień :-)jestem zapisana do starmediki na usg połówkowe z nagraniem na płytkę polecacie,czy doradzanie? zapisali mnie do dr Augustyniak w Gdyni

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja tez jestem za.Wczoraj mielismy bardzo poważne spiecie z mężem.Strach było do nas podchodzic bez kija.Jeszcze wczoraj pogodzilismy się.Mąż bardzo bole nad tym ,że przez mieszkanie tutaj bardzo się zmieniłam,byle co potrafi mnie normalnie z równowagi wyprowadzić.Kolejna przeprowadzka,kolejna zmiana szkoły syna,wielka niewiadoma .Ostatnio syn ma problemy z nauką,dzieci mu zaczęły dokuczać w klasie,bo rozmawia z dziewczynka z Domu Dziecka,a to żle wg.nich,wiec z grupy go wykluczaja.I znów najbardziej dokucza mu dziewczynka o imieniu Ola,tak jak w poprzedniej szkole.Dlaczego te Ole sa takie?Oczywiscie nie chce urazic żadnej z Was o tym imieniu,ale to staje sie wkurzajace.Jeszcze niespodziewany wydatek meble,łóżko dla syna,bo te co ma to szwagierka pozyczyła i mamy oddac,bo kolezance za darmo chce dac!!!Buziole.Zmykam do Damianka.Co do listy to jestem takze za;)))

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Doti ona jest psychiczna :( to już trzeba być wrednym człowiekiem żeby takie rzeczy robić :)

Agawera ja mam nagrania z usg ale najładniejsze badanie to to w 13-14tc bo widać całe dziecko, potem już nie widać tak dobrze bo dziecko jest łapane po kawałku.

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Jezu Doti ona jest psychiczna :( to już trzeba być wrednym człowiekiem żeby takie rzeczy robić :)

Agawera ja mam nagrania z usg ale najładniejsze badanie to to w 13-14tc bo widać całe dziecko, potem już nie widać tak dobrze bo dziecko jest łapane po kawałku.

Też mi się wydaje ,ze ma coś z główką,normalny człowiek inaczej się zachowuje.Ja nie mogę przygotowac miesa w piątek na sobotę,bo np.mąż idzie w sobote na 24h,więc jak rano zaczyna,to musze w piątek jakis obiadek zrobic,zeby sobie do pracy wziął.Kiedyś smazyłam mielone akurat w piątek,to darła sie jak oszalała,ze ona wierząca jest my to wiemy i na złośc jej robimy,bo mieso jemy.Zagania syna codziennie do pacierza..musi klęczec koło niej i na głos mówic i tak codziennie.Dodam,ze syn ma 22 lata i jak mial 3 latka to adoptowala go.Nie jest całkiem zdrowy,ale i tak z męzem twierdzimy,ze ma wiecej rozumu niz ona.Oddała za darmo,oj przepraszam ona tak nie uważa,ze za darmo,tylko w zamian za pomoc dla niej w zakupach dom ,który znajduje sie na tej samej posesji co my z nia mieszkamy.Trzeba go podremontowac,ale gratis jest.Juz zaczynaja pomalu tam remontowac ,wiec ona wniebowzieta,bo bedzie miec z kim modly odprawiac i w ogóle.Ja niestety nie chcialam ku jej rozczarowaniu,wiec przestala mnie nachodzic.A w ogóle to szokco ona wyprawia..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Wczoraj widziałam pierwszy raz bijące serduszko :). Póki co wszystko ok. Muszę na badanie prenetalne się umówić.

kika79, shimmer_lip, kafabi, derii84 lubią tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ