X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shabell moje gratulacje nie ma nic piękniejszego niż usłyszec serduszko

Shabeel lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A badania prenetalne robiłyście? Jak to wygląda?

• kika79 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na NFZ w 12 i 20 tyg z tytułu wieku,ale trzecie w 30 tyg jest już nie refundowane i musze sobie samą zrobić bo mój lekarz tego wymaga,a że chodzę do niego na NFZ to dobrego sprzętu nie ma więc muszę prywatnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 19:03

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Nie wiem czy mnie pamiętacie... 05.01.2015 urodził się Vincent. 3540g wagi i 50 cm długości.
    cesarkę przeszłam superowo, i dla mnie to super rozwiazanie. Co prawda z cesarki na życzenie zrobiło się wskazanie bo łożysko było podobno bardzo, bardzo nisko. Niestety prawdopodobnie przez moje wcześniejsze przeziębienie mały miał podwyższone CRP i wykryki jakiś niewielki stan zapalny przez co miał antybiotyk podany i byliśy w szpitalu nie 5 dób a 9. No ale juz jestesmy w domu prawie od dwóch tygodni i się ogarniamy :)
    Vincent jest super, nie płacze i nie krzyczy za dużo, bardziej stęka i kwęka. Potrafi spać juz dosć długo bo zdarzają się noce z przespanymi 5-6 godzinami jednym ciągiem. Zakochałam się w swoim maleństwie a i moja miłość do męża jest jakas inna.
    Nie karmię piersią ale ściągam mleko - jakkolwiek dziwnie może to zabrzmieć karmienie bardzo mnie stresowało i ściągnie jest dla mnie dużo lepszym rozwiązaniem. Być może szpital działał tak na mnie ale w domu próbowałam dostawiać małego i stres też był dla nie ogromny, nawet połozna to zauważyła i sama powiedziała, ze moze dla mnie ściąganie leka to najlepsze wyjście bo jak mam być wiecznie nieszczęsliwa i zestresowana to mały to wyczuje a jak powszechnie wiadomo szczęsliwa mama to sczęśliwe dziecko i teraz jesteśmy szczęśliwi we troje. Poza tym widzę ile radości daje mężowi możliwość karmienia małego i jak fajnie im to wychodzi.

Niestety nie nadrobię Was bo naprodukowałyście nieziemsko dużo. Ale witam nowe dziewczyny i postaram się czasem do was zajrzeć, bo mimo, ze mały nie jest barrdzo problemowy to jednak codzienne czynności plus ściąganie mleka i opieka nad małym wypelniają mi skutecznie czas - i nie zamieniłabym tego na nic innego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:37

derii84, am, Bogusiar80, doti77, Penelope, Malenq, Carola55, kafabi, sylwia1985, czekajka, Fairuza lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super slodki ten Twoj Vincent :)
    Witam nowe kobietki :)
    U nas kula sie dzien za dniem, maly pije,spi, sika i kupki robi. Ja tez sciagam. Bo widze ile wypija. A poza tym wiszenie po godziniena cycku i robienie sobie z cycka smoka to nie dla mnie :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia to ja tak samo...widze ile wypija i to dla mnie komfort psychiczny strasznie duży. Poza tym jak on płakał przy dostawianiu to dla mnie to był mega stres tak jak pisałam. Jedna noc w pokoju szpitalnym byłam z kobietą, któa w nocy 3 godziny karmiła synka - jej to dawało radość, dla mnie to masakra; więc każda z nas inaczej wszystko widzi i chwała nam ze mozemy wyberać :)

A która teraz sie rozpakowuje, bo ja straciłam rachubę a i nowe dziewczęta przecież mamy :)

Malenq lubi tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Może któraś z Was pomoże.Mąż jest zameldowany od 15 lat w mieszkaniu ,w którym mieszka teraz jego siostra z mężem i córką pełnoletnią,a wczesniej mieszkała jego mama.Po jej smierci,aby utrzymac tak duze mieszkanie siostra męża musiała donieść dokumenty,że nadal zamieszkuje tam mój mąż,bo nie należało by się im takie mieszkanie.Mąż od wielu lat tam nie zamieszkuje,tylko wynajmujemy domy.Teraz mieszkamy u jego drugiej siostry ,która każe nam sie wyprowadzic i nie mamy gdzie pójśc.Czy dałoby sie coś załatwić z tym u burmistrza i to mieszkanie podzielic na 2 mniejsze,czy nic sie nie da zrobić?

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zameldowana u moich rodziców,a mąż u swojej siostry.Teraz to nawet nie wiem jak to mieszkanie nazwać.Mieszkał mąz z rodzicami ,siostra i szwagrem w innym mieszkaniu.Tam przerobili ten budynek na szkołę,wiec dostali mieszkanie niedaleko w bloku.Tato męza zmarł,więc mój mąz dostał jedno mieszkanie z mamą,a szwagierka z męzem i córką drugie.Po śmierci mamy męża szwagierka połaczyła te 2 mieszkania ,ale żeby je zatrzymac musial byc tam zameldowany mój mąż nadal,bo inaczej by im zabrali.Niestety atmosfera byla nie do zniesienia,dali mu odczuc,że nie jest mile widziany,więc wyprowadzil sie do tej siostry co my teraz mieszkamy.Potem poznał mnie,wiec wynajelismy dom i tak cały czas wynajmujemy i syn zmienia szkoły.Myślelismy,ze tutaj bedzie nam dobrze,bo my u góry,szwagierka z synem na dole,ale niestety.Teraz nie mamy sie gdzie podziać.Ach szkoda gadać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti - skoro mąż jest tam zameldowany to nikt nie zabroni mu się tam wprodwadzić! A skoro to były kiedyś dwa mieszkania i zrobione jest jedno to może można do tego wrócić. Wiem, ze w przypadku domu jest tak, ze mozna go podzielić (w przypadku sporu) jeżeli da sie zrobić dwa niezależne wejścia, wiec moze z mieszkaniem bedzie tak samo. Dowiedzcie się dokałdnie w urzędzie miasta, bo rozumiem ze mieszkanie jest "z miasta" a nie własnosciowe.

• doti77 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mieszkanie jest komunalne.Naprawdę jesteśmy teraz w takiej trudnej sytuacji,że nie patrzymy,czy ktoś będzie zły ,czy nie.Ta siostra męża co w tym mieszkaniu mieszka,to wie dobrze jaką gehennę nam jej siostrzyczka zgotowała,jej córka jest chrzestną Damianka i co ,ani głupiego telefonu z zapytaniem co u nas,zero.Oni n nie mieli skrupułów tak załatwić męża,wiec dlaczego my mamy mieć,trudno najwyżej Damianek straci chrzestną i tyle.

• am Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Doti77 współczuję sytuacji, ale z tego co pisałaś wcześniej dobrze żebyście się wyprowadzili z tego domu. Myślę podobnie jak Monika, spróbujcie niezależnie pójść do tego urzędu, burmistrza, czy komu podlega to mieszkanie i może uda się wrócić do podziału na dwa niezależne. Wtedy byście odżyli. Trzymam kciuki żeby Wasze kłopoty się skończyły jak najszybciej.

MonikaDM super że się odezwałaś, tyle Cię wypatrywałam ;) masz ślicznego synka :) taki jest malusi :)

I podziwiam dziewczyny za to odciąganie mleka, ja nienawidzę tego robić.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, gratuluję synka, no i to imię :) miód

MonikaDM lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti teraz raczej najmniej ważne są skrupuly...nie raz jest także chrzestna jest tylko na papierze w kościele...ja sama uważam ze chrzestny/na to przestarzale instytucje ale nie o tym tu mowa. Zameldowanie mąż ma i tym macie dużo na plus. Jedyne co to siostra musiałaby oswiadczyc i znalezc świadków ze mąż nie pojawił sie w tym mieszkaniu przez bodajże pól roku...chyba ze cos sie zmienilo w polskich przepisach. Kochana życzę ci żeby wszystko sie wreszcie ulozylo !

Am...dziekuje. To bardzo mile. Dość długo byliśmy w szpitalu. Później jak byla moja mama to głupio mi bylo na forum siedzieć a ja zostawić. No i troche sie musieliśmy ogarnac. Ściągania tez nie lubię bo zajmuje dużo czasu. Ale chyba powoli tracę mleko...chyba ze tylko wczoraj i dzis mam lekki kryzys... A ty karmilas małego ? Kurczę nie pamiętam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope dziekuje. Teraz u ciebie juz koncoweczka :) Jeszcze ciut i ty sie będziesz chwalić maluszkiem :)

Penelope lubi tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Am...dziekuje. To bardzo mile. Dość długo byliśmy w szpitalu. Później jak byla moja mama to głupio mi bylo na forum siedzieć a ja zostawić. No i troche sie musieliśmy ogarnac. Ściągania tez nie lubię bo zajmuje dużo czasu. Ale chyba powoli tracę mleko...chyba ze tylko wczoraj i dzis mam lekki kryzys... A ty karmilas małego ? Kurczę nie pamiętam...

:) Monika ja kp, cały czas, plus teraz wiadomo obiadki, deserki :) Tyle że ja nigdy nie ściągałam i nie dawałam z butelki, Mały nawet nie umie pić z niej, a teraz to już opanowuje niekapek :) A ściągam tylko trochę teraz do kaszki i naprawdę podziwiam, bo to mega pracochłonne. A na laktację polecam femaltiker, działa cuda, może będziesz miała go skąd wziąć, do tego zawsze jakąś herbatkę dla karmiących możesz popijać :)

A i oczywiście rozumiem że Cię nie było trochę, to zupełnie zrozumiałe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am - jak sie przyzwyczaisz do sciagania to jest ok :) Ja podziwiam za karmienie piersia :) Na laktacje pije herbatke, u nas niestety nie ma tego specyfiku o którym piszesz, ale za 2-3 tyg. wpadna moi rodzice z PL to poprosze mame zeby kupiła dla spróbowania chociaz :) \Dawidek pewnie juz spi całe nocki :) Kiedy zaczal to robic? jakos go przyzwyczajalas do tego?

am lubi tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Am - jak sie przyzwyczaisz do sciagania to jest ok :) Ja podziwiam za karmienie piersia :) Na laktacje pije herbatke, u nas niestety nie ma tego specyfiku o którym piszesz, ale za 2-3 tyg. wpadna moi rodzice z PL to poprosze mame zeby kupiła dla spróbowania chociaz :) \Dawidek pewnie juz spi całe nocki :) Kiedy zaczal to robic? jakos go przyzwyczajalas do tego?

Monika spróbuj femaltiker, jak masz okazję, może akurat pomoże i pij dużo wody plus myślenie że masz dużo mleczka i może jakoś jeszcze się uda.

Tak, Dawid z reguły przesypia całą noc, budzi się koło 5-6 rano. Wiesz u nas to spanie przyszło tak naturalnie, ja w żaden sposób nie przyzwyczajałam go do spania, nie oduczałam pobudek, tym bardziej że jak się budził to za każdym razem cycek, bo on smoczka nie uznaje. Jak miał 1,5 miesiąca to budził się o 3 a potem koło tej 5-6. Potem te godziny się przesuwały i koło 4 miesiąca odpuścił tą pobudkę nocną. Oczywiście jak wstaje o tej 5-6 to po karmieniu jeszcze udaje nam się zdrzemnąć troszkę.

A jak u Ciebie, często Mały się budzi w nocy? Jak Ci w ogóle śpi w dzień?

Penelope urodziłaś już?

Shimmer_lip a co u Ciebie, dawno Cię nie widziałam :)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDm, gratuluje slicznego synka!

Mi jutro zostanie 2 tygodnie do terminu, w koncu na macierzynskim a i torby sapkowane, wiec tez czekam ...

na9fxa5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am, no nie urodziłam, czekam i wkurzam się już !!!!! To czekanie to chyba najgorszy czas !
    am wrote:
    Penelope urodziłaś już?
    QUOTE]

Carola55, kafabi lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, trzymam kciuki za Ciebie, oby sie juz zaczelo i obylo bez indukcji (bynajmniej ja bym tak chiala)

na9fxa5.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ