X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • am Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Am, no nie urodziłam, czekam i wkurzam się już !!!!! To czekanie to chyba najgorszy czas !

Penelope życzę jak najszybszej akcji w takim razie, trzymaj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 13:20

Penelope lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje :-)
    Nie ma mnie bo
    Mieszkam u tatu u mnie remont i nie mam tu neta a w tel mi nie dziala forum za bardzo
    Psisko mi prawie zeszlo po reakcji alergicznej po szczepieniu i strasznie to przezylam i nic mi sie nie chcialo :-(
    I laptop mi umarl a na nowego funduszy brak :-( wiec chwilowo lipa.

Monika ja na tego Twojego przystojniaka baaardzo czekalam :-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • joala123 Nowa

Wysłany: 5 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 30-tce i to moja pierwsza ciąża. Póki co nie ma żadnych problemów.

Fotograf Łódź

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:09

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joala123 wrote:
    Jestem po 30-tce i to moja pierwsza ciąża. Póki co nie ma żadnych problemów.
    No i niech tak zostanie ;-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Witam.Co tam u Was?My nadal wegetujemy u szwagierki,bo nie możemy nic znaleźć innego.Damianek skończył 1.02 już 5 MC za niedługo będzie miał pół roku,ale zleciało.Jak naradzie nie ma ząbków,pije mleko z butli i ogólnie to jest radosnym dzieckiem.Jeszcze 2-3 w nocy muszę wstać robić butle, bo nie prześpi do rana.Walczymy teraz u niego z ciemieniucha,bo zołza musiala się przypalętac.Gratulujemy kolejnym mamusiom i pozdrawiam.
    Dawno fotek nie wstawiałałam.
    4tndzp.jpg
    296oktz.jpg
    2e1t5bp.jpg
    rm1p90.jpg
    30xe5o6.jpg
    xlw6jq.jpg
    Damianek z bratem starszym Mateuszem,ja z Damiankiem...To ostatnie najbardziej aktualne,wcześniejsze z świąt fotki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:44

am, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • am Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77 śliczne zdjęcia, a synek uroczy :)

Z ciemieniuchą ja też walczyłam, prawie nam zeszła w końcu, ale w grudniu było apogeum. Powodzenia w szukaniu mieszkania.

• kafabi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) wpadla na chwilke pochwalic sie, ze 12 lutego Oliwka opuscila swoj apartament.czujemy sie fobrze i pozdrawiamy

Bogusiar80, shimmer_lip, am, Amnezja, MonikaDM lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi gratuluje :)
    Doti jaki slodki bystrzak :)
    a my w walentynki mielismy chrzciny :)

shimmer_lip, am, kafabi, MonikaDM lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti,Damianek cudny :)

Kafabi gratulacje :)

Dziewczyny, co z Penelope? Chyba też już urodziła?

kafabi lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • am Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Penelope zapewne już tulisz maleństwo, odezwij się do nas jak sobie radzicie :)

Amnezja, Ciebie też wieki tu nie było, a co u Was?

kafabi, Penelope lubią tę wiadomość

• kafabi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Doti,Damianek cudny :)

Dziewczyny, co z Penelope? Chyba też już urodziła?

Tak penelope urodziła na lutówkach pisała :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, jestem z Wrocławia, rodzę na początku czerwca i mam 32 lata :-) Pozdrawiam Was ciepło

Bogusiar80, shimmer_lip, kafabi lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy chrzciny w walentynki :) robilam w domu i sama cale jedzenie. Z wyjatkiem bigosu, ktoryrobila tesciowa i karkowki i devolai ktore robila moja mama. Najlepsze, ze zaprosilam na 16-ta na kawe. A goscie wjechali o 15-ej jak ja w pizamie jeszcze bylam :P w kosciele nikt zdjec nie robil :/ no i jak szlismy do kosciola to patrze, ze starszy brat nie parkuje tylko wraca do domu. Jak sie okazalo mama dzwonila, ze chrzestny zapomnial swiecy haha a msza za 5 minut.
    Wczoraj bylismy na szczepieniu. Musialam kupic fiolet, bo jeszcze cos tam czerwonego od reszty kikuta bylo. Maly wazy 4500 :)

shimmer_lip, am lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam nowego dziwuszki ?
    ja zakrecona bo caly czas zajmuje sie malym i jezdzimy na rehabilitacje 2 razy nw tygodniu bo ma napiecie miesniowe i caly czas cyc zabawy i 4 sciany w domu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:

Penelope zapewne już tulisz maleństwo, odezwij się do nas jak sobie radzicie :)

Amnezja, Ciebie też wieki tu nie było, a co u Was?

Mieliśmy trochę problemów z małym. Miał na buźce wysypkę.Raz na policzku,raz na czole a czasami znikała. Pediatra stwierdził,że to skaza białkowa. Nie do końca zgadzaliśmy się z tą diagnozą no ale to w końcu specjalista.Po zmianie mleka na Bebilon Pepti było coraz gorzej.W międzyczasie zrobiliśmy testy z krwi i poszliśmy do alergologa(prywatnie-bo skierowania od pediatry nie udało się wyciągnąć). Mieliśmy szczęście bo trafiliśmy na dobrego specjalistę. Szybko okazało się,że skaza białkowa była uczuleniem na płyn do prania :)

Dziewczyny,która się teraz rozpakowuje?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja to dobrze że się wyjaśniło, niestety lekarze na każdą zmianę skórną często reagują diagnozą - skaza białkowa, a często powód banalny - proszek, pieluchy, chusteczki ......

Sylwia1985 najbliższe urozmaicenie to chyba rozszerzanie diety ;)

Ja też nie wiem kto teraz do rozpakowania? Shimmer_lip Ty, czy jest ktoś przed Tobą?

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Amnezja to dobrze że się wyjaśniło, niestety lekarze na każdą zmianę skórną często reagują diagnozą - skaza białkowa, a często powód banalny - proszek, pieluchy, chusteczki ......

Sylwia1985 najbliższe urozmaicenie to chyba rozszerzanie diety ;)

Ja też nie wiem kto teraz do rozpakowania? Shimmer_lip Ty, czy jest ktoś przed Tobą?
    Nie wiem :) ale chyba bym wolała żeby jeszcze ktoś był przede mną :D
    Zaczynam się trochę bać a jednocześnie już się nie mogę doczekać aż to dziecko ze mnie wyjdzie i da się poznać :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U nas czas leci niemiłosiernie szybko :) ale jakże przyjemnie! Vincent jest już sporym chłopakiem, zaczynam chować ubranka w rozm. 56. Jego uśmiechy są powalające i jakby mógł to już by z nami konwersował bo jak do niego mówimy to strasznie rusza buzią i jęzorkiem.

Bogusia - my mielismy chrzciny dzień po Was - 15.02. :) No i u nas tez problem z pępkiem...małemu długo sie ten pępek dość trzymał bo jakoś 2,5 tygodnia, a ostatnio zauważyłam ze coś tam jakby się sączyło i okazało się ze ma tam taką dziwną czerwoną kropkę, tak jakby mięsień mu stamtąd wychodził, co ja sie nawkurzałam na lekarza i położną (bo ona takie kombinacje z tym pepkiem wyprawiała)...teraz połozna już nie przychdzi - nawet do niej nie dzwonię a lekarza zmieniliśmy.
    My robiliśmy chrzciny maleńkie, byli tylko moi rodzice, teść z żona i chrzestna Vincenta (u nas można mieć jednego chrzestnego a nawet wcale jeśli się nie chce lub nie ma kogo). Ceremoni nie robiliśmy na mszy, było bardzo fajnie i takie wrażenie mieliśmy jakby i ksiadz i cały kościół byłi dla małego. Po ceremonii poszlismy na obiad a później do domu na ciacho i wystarczyło.

Schimmer_lip - biedulek z psinki, mam nadzieję, ze juz mu lepiej. Na końcówce chyba kazda juz chce jak najszybciej poznać maluszka :)

Doti - alez masz super chłopaka :) Taki bystrzak z niego. U nas tez był poczatek ciemieniuchy ale udało mi sie zdusić badziewie w zarodku.

Amnezja - ahh Ci lekarze ;) Mój Vincent oprócz tego pepuszka miał jeszcze powiększoną pierś, położńa wycisnela mu stamtąd coś jakby mleko, lekarka na to ze tak nie wolno i połozna to debilka i ze to sa zmiany hormonalne do 8 tyg, normalne, a jak poszliśmy za 3 dni do niej z kontrola pępka to powiedzieliśmy jeszcze raz o tym sutku i wyciskaniu przez położna, to stwierdziłą ze to wszytsko jedno czy się to wyciska czy nie.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie zastanawiam nad wprowadzeniem juz czegos bo moj jest wylacznie na cycorze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika-do nas też przychodziła położna-debilka. Wszystko jej przeszkadzało. Na dzień dobry oberwało mi się,że rodziłam w prywatnym szpitalu. Monitorek oddechu-fanaberia a to,że nie mogę karmić w nocy piersią bo biorę leki to mój wymysł. Jak w papierologii doszła do naszych zawodów to nagle zrobiła się słodziutka i milutka,że aż się niedobrze robiło.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ