X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • am Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Am, no nie urodziłam, czekam i wkurzam się już !!!!! To czekanie to chyba najgorszy czas !

Penelope życzę jak najszybszej akcji w takim razie, trzymaj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 13:20

Penelope lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje :-)
    Nie ma mnie bo
    Mieszkam u tatu u mnie remont i nie mam tu neta a w tel mi nie dziala forum za bardzo
    Psisko mi prawie zeszlo po reakcji alergicznej po szczepieniu i strasznie to przezylam i nic mi sie nie chcialo :-(
    I laptop mi umarl a na nowego funduszy brak :-( wiec chwilowo lipa.

Monika ja na tego Twojego przystojniaka baaardzo czekalam :-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • joala123 Nowa

Wysłany: 5 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po 30-tce i to moja pierwsza ciąża. Póki co nie ma żadnych problemów.

Fotograf Łódź

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:09

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joala123 wrote:
    Jestem po 30-tce i to moja pierwsza ciąża. Póki co nie ma żadnych problemów.
    No i niech tak zostanie ;-)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Witam.Co tam u Was?My nadal wegetujemy u szwagierki,bo nie możemy nic znaleźć innego.Damianek skończył 1.02 już 5 MC za niedługo będzie miał pół roku,ale zleciało.Jak naradzie nie ma ząbków,pije mleko z butli i ogólnie to jest radosnym dzieckiem.Jeszcze 2-3 w nocy muszę wstać robić butle, bo nie prześpi do rana.Walczymy teraz u niego z ciemieniucha,bo zołza musiala się przypalętac.Gratulujemy kolejnym mamusiom i pozdrawiam.
    Dawno fotek nie wstawiałałam.
    4tndzp.jpg
    296oktz.jpg
    2e1t5bp.jpg
    rm1p90.jpg
    30xe5o6.jpg
    xlw6jq.jpg
    Damianek z bratem starszym Mateuszem,ja z Damiankiem...To ostatnie najbardziej aktualne,wcześniejsze z świąt fotki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:44

am, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • am Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti77 śliczne zdjęcia, a synek uroczy :)

Z ciemieniuchą ja też walczyłam, prawie nam zeszła w końcu, ale w grudniu było apogeum. Powodzenia w szukaniu mieszkania.

• kafabi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 02:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) wpadla na chwilke pochwalic sie, ze 12 lutego Oliwka opuscila swoj apartament.czujemy sie fobrze i pozdrawiamy

Bogusiar80, shimmer_lip, am, Amnezja, MonikaDM lubią tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi gratuluje :)
    Doti jaki slodki bystrzak :)
    a my w walentynki mielismy chrzciny :)

shimmer_lip, am, kafabi, MonikaDM lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti,Damianek cudny :)

Kafabi gratulacje :)

Dziewczyny, co z Penelope? Chyba też już urodziła?

kafabi lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • am Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Penelope zapewne już tulisz maleństwo, odezwij się do nas jak sobie radzicie :)

Amnezja, Ciebie też wieki tu nie było, a co u Was?

kafabi, Penelope lubią tę wiadomość

• kafabi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Doti,Damianek cudny :)

Dziewczyny, co z Penelope? Chyba też już urodziła?

Tak penelope urodziła na lutówkach pisała :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, jestem z Wrocławia, rodzę na początku czerwca i mam 32 lata :-) Pozdrawiam Was ciepło

Bogusiar80, shimmer_lip, kafabi lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy chrzciny w walentynki :) robilam w domu i sama cale jedzenie. Z wyjatkiem bigosu, ktoryrobila tesciowa i karkowki i devolai ktore robila moja mama. Najlepsze, ze zaprosilam na 16-ta na kawe. A goscie wjechali o 15-ej jak ja w pizamie jeszcze bylam :P w kosciele nikt zdjec nie robil :/ no i jak szlismy do kosciola to patrze, ze starszy brat nie parkuje tylko wraca do domu. Jak sie okazalo mama dzwonila, ze chrzestny zapomnial swiecy haha a msza za 5 minut.
    Wczoraj bylismy na szczepieniu. Musialam kupic fiolet, bo jeszcze cos tam czerwonego od reszty kikuta bylo. Maly wazy 4500 :)

shimmer_lip, am lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam nowego dziwuszki ?
    ja zakrecona bo caly czas zajmuje sie malym i jezdzimy na rehabilitacje 2 razy nw tygodniu bo ma napiecie miesniowe i caly czas cyc zabawy i 4 sciany w domu

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:

Penelope zapewne już tulisz maleństwo, odezwij się do nas jak sobie radzicie :)

Amnezja, Ciebie też wieki tu nie było, a co u Was?

Mieliśmy trochę problemów z małym. Miał na buźce wysypkę.Raz na policzku,raz na czole a czasami znikała. Pediatra stwierdził,że to skaza białkowa. Nie do końca zgadzaliśmy się z tą diagnozą no ale to w końcu specjalista.Po zmianie mleka na Bebilon Pepti było coraz gorzej.W międzyczasie zrobiliśmy testy z krwi i poszliśmy do alergologa(prywatnie-bo skierowania od pediatry nie udało się wyciągnąć). Mieliśmy szczęście bo trafiliśmy na dobrego specjalistę. Szybko okazało się,że skaza białkowa była uczuleniem na płyn do prania :)

Dziewczyny,która się teraz rozpakowuje?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • am Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja to dobrze że się wyjaśniło, niestety lekarze na każdą zmianę skórną często reagują diagnozą - skaza białkowa, a często powód banalny - proszek, pieluchy, chusteczki ......

Sylwia1985 najbliższe urozmaicenie to chyba rozszerzanie diety ;)

Ja też nie wiem kto teraz do rozpakowania? Shimmer_lip Ty, czy jest ktoś przed Tobą?

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Amnezja to dobrze że się wyjaśniło, niestety lekarze na każdą zmianę skórną często reagują diagnozą - skaza białkowa, a często powód banalny - proszek, pieluchy, chusteczki ......

Sylwia1985 najbliższe urozmaicenie to chyba rozszerzanie diety ;)

Ja też nie wiem kto teraz do rozpakowania? Shimmer_lip Ty, czy jest ktoś przed Tobą?
    Nie wiem :) ale chyba bym wolała żeby jeszcze ktoś był przede mną :D
    Zaczynam się trochę bać a jednocześnie już się nie mogę doczekać aż to dziecko ze mnie wyjdzie i da się poznać :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U nas czas leci niemiłosiernie szybko :) ale jakże przyjemnie! Vincent jest już sporym chłopakiem, zaczynam chować ubranka w rozm. 56. Jego uśmiechy są powalające i jakby mógł to już by z nami konwersował bo jak do niego mówimy to strasznie rusza buzią i jęzorkiem.

Bogusia - my mielismy chrzciny dzień po Was - 15.02. :) No i u nas tez problem z pępkiem...małemu długo sie ten pępek dość trzymał bo jakoś 2,5 tygodnia, a ostatnio zauważyłam ze coś tam jakby się sączyło i okazało się ze ma tam taką dziwną czerwoną kropkę, tak jakby mięsień mu stamtąd wychodził, co ja sie nawkurzałam na lekarza i położną (bo ona takie kombinacje z tym pepkiem wyprawiała)...teraz połozna już nie przychdzi - nawet do niej nie dzwonię a lekarza zmieniliśmy.
    My robiliśmy chrzciny maleńkie, byli tylko moi rodzice, teść z żona i chrzestna Vincenta (u nas można mieć jednego chrzestnego a nawet wcale jeśli się nie chce lub nie ma kogo). Ceremoni nie robiliśmy na mszy, było bardzo fajnie i takie wrażenie mieliśmy jakby i ksiadz i cały kościół byłi dla małego. Po ceremonii poszlismy na obiad a później do domu na ciacho i wystarczyło.

Schimmer_lip - biedulek z psinki, mam nadzieję, ze juz mu lepiej. Na końcówce chyba kazda juz chce jak najszybciej poznać maluszka :)

Doti - alez masz super chłopaka :) Taki bystrzak z niego. U nas tez był poczatek ciemieniuchy ale udało mi sie zdusić badziewie w zarodku.

Amnezja - ahh Ci lekarze ;) Mój Vincent oprócz tego pepuszka miał jeszcze powiększoną pierś, położńa wycisnela mu stamtąd coś jakby mleko, lekarka na to ze tak nie wolno i połozna to debilka i ze to sa zmiany hormonalne do 8 tyg, normalne, a jak poszliśmy za 3 dni do niej z kontrola pępka to powiedzieliśmy jeszcze raz o tym sutku i wyciskaniu przez położna, to stwierdziłą ze to wszytsko jedno czy się to wyciska czy nie.

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie zastanawiam nad wprowadzeniem juz czegos bo moj jest wylacznie na cycorze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika-do nas też przychodziła położna-debilka. Wszystko jej przeszkadzało. Na dzień dobry oberwało mi się,że rodziłam w prywatnym szpitalu. Monitorek oddechu-fanaberia a to,że nie mogę karmić w nocy piersią bo biorę leki to mój wymysł. Jak w papierologii doszła do naszych zawodów to nagle zrobiła się słodziutka i milutka,że aż się niedobrze robiło.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ