X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Belgii
Odpowiedz

Ciaza w Belgii

Oceń ten wątek:
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy zaczęły mi się skurcze, ale jeszcze nieregularne, co ok 10-15 minut. Mam nadzieję, że to już tuż tuż:)

Jeśli nie urodzę do 2 grudnia, to się dowiem więcej na temat tej szyjki. A na ten zapis KTG wybieram się jutro rano (o ile doczekam;)) do szpitala, trzeba się wcześniej umówić z kilkudniowym wyprzedzeniem chyba, bo dzwoniąc we wtorek i chcąc konkretnie umówić się na piątek miałam do wyboru tylko 2 godziny.

Także dziewczyny, trzymajcie kciuki!!:)

A jak Wasze samopoczucie i przygotowania?

Lili83, Martynaaa lubią tę wiadomość

nutelka
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka zaciskamy razem z malym;)jak najmocniej mozemy!!!!

U mnie nawet lepiej tylko z dotrzymaniem tej diety to masakra na kazdym kroku trzeba sie pilnowac!a tu kusi oj kusi jedzonko!

A to ja z Leo;)

9331ba0902f34622m.jpg

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka to trzymam kciuki :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie, jakie modele wozkow wybralyscie? mam straszny problem z wyborem :p

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka zaciskam kciuki! Dawaj znac :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 cofnij sie kilka stron tam pisalysmy jakie wozki;)

widze ze zadnych wiesci od Nutelki, no to czekamy dalej;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2014, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesteśmy już we trójkę! Jak w czwartek zaczęły się skurcze, tak już nie przeszły. Pojechaliśmy wieczorem do szpitala i już zostaliśmy. Kubuś urodził się naturalnie w piątek rano :)) Nie powiem, że było łatwo, ale daliśmy rade. Więcej napiszę jak wrocimy do domu. Pozdrowienia dla przyszłych mam!

Martynaaa, asia888 lubią tę wiadomość

nutelka
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje_z_okazji_narodzin_maluszka_1.jpg

Nutelka gratulacje!!!Duzo zdrowka dla calej trojki!!!

Czekamy na sprawozdanie z porodu;)

nutelka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki bierzemy udział w konkursie pomożecie? wystarczy się zalogować i oddać głosik z góry dzięki.
    http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka, serdeczne gratulacje! Duzo zdrowia dla Ciebie i Kubusia :) Napisz koniecznie wiecej jak juz bedziesz w domu i znajdziesz chwile.
    Ciesze sie ze wszystko poszlo dobrze :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje!! :*

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka, gratulacje. Super, że już jesteście w trójkę. Nie mogę się już doczekać jak napiszesz coś więcej.

zem3j44j00i19y68.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka urodzila, to teraz kolej na mnie! Kochana odezwij sie i daj znac co i jak u Was.

Kolejna wizyte mam 9 grudnia a czuje ze Maly jest bardzo nisko i naciska. Oby jeszcze ten tydzien spokojnie posiedzial.

3i49anlimybgnl9h.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka gratulacje !!!!!! :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Martynaaa zbliza sie duzymi krokami;)Trzymam kciuki!!!

Daj znac po wizycie co lekarka powiedziala!

U nas juz troche sniegu mamy przez to nastroj taki swiateczny sie robi:)Juz nie moge sie doczekac swiat!A u was w Bruseli tez macie snieg?

Duzo zdrowka dla wszystkich:)

Martynaaa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna, jak maleństwo naciska to poczujesz porządnie podczas porodu;) Teraz Twoja kolej, nawet nie zauważysz jak czas szybko minie i nadejdzie Wielki Dzień:)

Co by Wam dziewczyny napisać.. Poród odbył się normalnie, planowałam bez znieczulenia, ale niestety nie dałam rady przy skurczach dochodzących do 100% i wolno otwierającej się szyjki. 12 godzin przeleżałam pod KTG zanim się wszystko zaczęło na dobre. Po kilku godzinach poprosiłam o znieczulenie, bo zanim zaczął by się poród to padłabym całkiem z sił. Już po wszystkim dowiedziałam się, że często takie porody jak ten kończą się cesarką, ale się udało. Pół godziny parcia i Kubuś był z nami. Pamiętam, że bolało, ale nie pamiętam już jak bardzo:) Mały ważył 3790 g i mierzy 51 cm.

Wyszliśmy do domu dopiero wczoraj, w sumie nie wiem czemu tak długo. Pewnie ze względu na znieczulenie i nacinanie, poza tym, trzeba odczekać, aż waga Maluszka zacznie wzrastać lub przynajmniej przestanie spadać. Dziś była u nas położna ze szpitala, która się nami opiekowała, na szczęście Synek zaczyna przybierać na wadze i ma się dobrze mój Głodomór mały:)

Nie wiem co jeszcze chciałybyście wiedzieć:) Po prostu trzeba to przeżyć samemu:) Dodam może jeszcze, że opieka w szpitalu super. Jak coś to jeszcze tam wrócę mam nadzieję;)

Pozdrawiamy Was cieplutko:)

Martynaaa, Lili83, Eskarina, asia888 lubią tę wiadomość

nutelka
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, zazdroszcze troche sniegu, w Brukseli szaro buro i wilgotno. Bardzo nieprzyjemna pogoda.

Nutelka, jak milo ze napisalas! Dopiero sobie zdalam sprawe, ze faktycznie ten nacisk bede czula w trakcie porodu i to tysiackrotnie bardziej, kurcze po tym co napisalas to wyobrazilam sobie te mala glowke przeciskajaca sie przeze mnie. Dziwne, ze wczesniej o tym nie myslalam heh

Ciesze sie ze porod zakonczyl sie naturalnie i Kubus pieknie rosnie i je :) Dzielna jestes i tak po tylu godzinach porodu, znieczulenie jest po to zeby sobie pomoc a nie utrudniac kiedy wcale nie ma takiej potrzeby. Pobyt w szpitalu tak dlugi bo, tak jak sama napisalas, lekarze obserwuja Twoj stan zdrowia i czy dziecko przybiera po narodzinach, bo wiadomo ze waga poczatkowo spada, a pozniej od chyba 3 doby znowu przybiera. Jeszcze raz serdeczne gratulacje i duzo zdrowia dla Maluszka i Ciebie :)

Milo czytac ze jestes zadowolona z opieki medycznej i wcale nie narzekasz ze bylo ciezko. To bardzo pomaga :)

Ja to bym chciala wiedziec jak to sie zaczelo? Czy czulas cos ze porod sie zbliza kilka dni wczesniej, czy byl to grom z jasnego nieba. No i wiadomo, jak to bylo z wodami, skurczami, wypadnieciem czopu itd.

Mamo Nutelko, daj znac jak znajdziesz chwile miedzy karmieniami :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka dlaczego leżałaś 12h pod KTG? Jak trafiłaś do szpitala to jakie miałeś rozwarcie?
    Czy w szpitalu szczepią na coś dziecko po porodzie? robią jakieś badania?

zem3j44j00i19y68.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pierwsza Mamusia rozpakowana, a jak Wasze samopoczucie?

Ja od poniedzialku jestem na urlopie i odsypiam, potrafie spac po 12h, max zawsze bylo 10h, ale teraz to na prawde nie chce mi sie z lozka wstawac. Najgorsze jest to ze nie dam rady posprzatac w mieszkaniu bo brzuch mam juz nisko i mi przeszkadza, a jak sie juz tak przy pracach domowych powyginam to bola mnie plecy, biodra i w kroczu. Koncowka jest na prawde ciezka, da sie wytrzymac, ale trudno jest mi sie przyzwyczaic do tego ze moje cialo nie jest juz tak zwinne. No ale juz niedlugo :)

Odczuwam juz skurcze przepowiadajace, ale nie sa bardzo bolesne, jak przed okresem.

Napisze co u Was :)

3i49anlimybgnl9h.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz od prawie 2 miesiecy na zwolnieniu, leniwie sie strasznie jeszcze ta pogoda uff :p nic si enie chce

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ