X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Belgii
Odpowiedz

Ciaza w Belgii

Oceń ten wątek:
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasuje wam piątek 18:00? Nie wiem jak z dojazdem z poza Brukseli? Może wolicie w jakiś porannych godzinach?
    Mi pasuje chyba codziennie poza wtorkiem i czwartkiem wieczorem i środą rano.

Co do znieczulenia to ja pierwsze dziecko rodziłam bez. Wszystko do wytrzymania. Wstępnie nie planuje decydować się na znieczulenie skoro z pierwszym dałam rade bez...ale wcale nie jest powiedziane, że jak teraz zacznę czuć bóle to nie zmienię zdania :)

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na miejscu i mam masę czasu, więc też się dostosuję. No oprócz poniedziałku, zobaczę co z wtorkiem, bo czekam na kuriera z wózkiem dla naszego bobasa. Z tego co wiem, to już jest w drodze, więc powinien być na dniach:) Dobrze byłoby w tym tygodniu..:)

Asia88, przy 7 cm rozwarcia? Myślałam, że to już za późno na znieczulenie, że nie dają.

nutelka
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma też ostatnio urodziła. Dotarła do szpitala z 7cm rozwarciem. Na początku stwierdzono, że nie ma sensu podawać znieczulenia. Rozwarcie długo nie postępowało i jednak się zdecydowała na znieczulenie. Asia88 może to ta sama koleżanka? ;)

zem3j44j00i19y68.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ja z daleka do brukseli mam ok. 150 km także to nie taki rzut beretem;)ja jestem do dyspozycji cały tydzień i się dostosuje oprocz wieczorów bo raczej przyjechalabym pociagiem wiec tak pozno samej wracac to strach!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze jakos po poludniu?

ESkarina moja kolezanka dotarla do szpitala z 3cm rozwarciem, ale kazali czekac do 6-7cm na znieczulenie, tak przynajmniej opowiadala;

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby Lili83 mogła na spokojnie dojechać i wrócić, to chyba sensowniej spotkać się ok 11 albo w samo południe :)

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jaki dzień Wam dziewczyny pasuje? Pora coś uzgodnić, bo zanim przyjdzie co do czego, to ja na porodówce wyląduję;) Jak dla mnie pasuje każdy dzień i godzina, oprócz jutra. No i jakie miejsce proponujecie? Najlepiej może jakaś kawiarenka? żeby ciepło było:)

Ale jestem zła na siebie. Kurier miał dostarczyć dziś wózek, więc czekałam cały dzień w domu, nawet telefon nosiłam ze sobą. Tylko raz go zostawiłam na moment i akurat wtedy dzwonił kurier...Zrządzenie losu, co? Zastanawiam się czy domofon u nas działa, bo nie słyszałam, żeby ktoś dzwonił. Zostawił tylko kartkę, że jutro będzie. A ja już się doczekać nie mogę!

nutelka
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może piątek ok 11-12?

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem za, mi pasuje.

Wózek w końcu przyszedł, najwyższa pora:)

nutelka
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka super ze przesylka dotarla:)

Ja niestety nie moge przyjechac od 2 dni mecza mnie okropne mndlosci i wymioty!Coś okropnego jakby 1 try powrocił:(Zaczelam brac wit dla ciezarnych i sie znowu zaczelo pomimo ze kupilam innej firmy:(Jak wy tolerowalyscie witaminy?
    buuuuuu juz nie mam sily:(

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam całą ciążę Omnibionte i nic mi po niej nie było (pomijając fakt, że nudności całkiem mnie ominęły w ciąży). Trzymaj się Lili, mam nadzieję, że miną te dolegliwości jak najszybciej!

nutelka
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam na początku ciąży Omnibionte, ale bardzo bolał mnie po nich żołądek, nie mają osłonki, i powodowały jeszcze większe mdłości, które i tak były nie do zniesienia. Lekarka zmieniła witaminy na GyneaFam DHA. Jedna tabletka z oslonka. Biorę je cały czas i jest dobrze, nigdy mnie po nich nie nudziło. Wydaje mi się ze ma nieco lepszy skład witamin.

Lili, trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:27

3i49anlimybgnl9h.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore Omnibionte caly czas i nic mi nie jest :) mdlosci tez wogle nie mialam :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Po kilku dniach boli brzucha, skurczow jelit i złego samopoczucia zgłosiłam sie do lekarza, juz od dluzszego czasu prowadzilam spis produktow ktore jem i po ktorych zle sie czuje, lekarz stwierdzil ze jego zdaniem nie jest to wina tabletek tylko produktów zawierajacych laktoze (wszystkie objawy które mam na to wskazuja) dlatego przez 2 tyg bede miala diete bezlaktazowa:(nie bedzie to łatwe:(podobno juz w pierwszych dniach powinnam czuc roznice no zobaczymy!Zakupilam mleko bezlaktozy i sojowe i od wczoraj sie pilnuje jak na razie boli nie ma!Musze wybrac sie do wiekszego sklepu jak real, carrefour oni tam maja duzy wybor takich produktow.

A co u was?Spotkanie doszło do skutku?

Nutelka caly czas o tobie mysle!Trzymam kciuki!

nutelka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Liki83 niezła diagnoza. Trzymam kciuki za dietę, na pewno dasz rade.
    Co do spotkania to nie doszło do skutku. Coś nam się ciężko umówić...a szkoda :(

zem3j44j00i19y68.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kiedy by Wam pasowalo w tym tygodniu? zbierzmy sie jakos :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle pracuje, nie dam rady.

3i49anlimybgnl9h.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jestem na chodzie, więc się wpasuję w każdy termin (chyba że wyląduje nagle na porodówce;) Mam już rozpisany cały plan na ponad 2 tygodnie, co w razie jak urodzę i co jak Mały się zasiedzi. W pierwszym wypadku wszystko jasne - rodzimy i nawet mam już umówioną wizytę po porodzie u mojej gin. W drugim przypadku od piątku 2 razy w tygodniu mam chodzić na monitoring de base czyli polskie KTG, a we wtorek wizyta. Jak Maluszek zasiedzi się za długo, to 9 grudnia wywołanie porodu...

Martynaaa, moja gin ostatnio tez coś wspomniała o przygotowaniu szyjki do porodu, ale to ewentualnie dopiero na następnej wizycie, którą mam we wtorek, to będzie 1 dzień po terminie, jeśli nie urodzimy.

A jeśli chodzi o wywoływanie porodu, to nie podają oksytocyny, tylko jest jakaś nowsza metoda, nie dopytywałam o nią za dużo, mam nadzieję, że mi się nie przyda:)

nutelka
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w tym tyg nie moge jutro i piatek zaplanowany, niestety:(

Nutelka a ja juz myslalam ze akcja sie zaczela bo nic nie pisalas;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka, konieczne napisz czego się dowiesz w sprawie stymulacji szyjki, moja wizyta dopiero 9 grudnia. Może nie urodze do tego czasu.

Nigdy nie miałam robionego zapisu KTG. Nutelka, masz chodzić do szpitala na zapis?

3i49anlimybgnl9h.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ