X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Belgii
Odpowiedz

Ciaza w Belgii

Oceń ten wątek:
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasuje wam piątek 18:00? Nie wiem jak z dojazdem z poza Brukseli? Może wolicie w jakiś porannych godzinach?
    Mi pasuje chyba codziennie poza wtorkiem i czwartkiem wieczorem i środą rano.

Co do znieczulenia to ja pierwsze dziecko rodziłam bez. Wszystko do wytrzymania. Wstępnie nie planuje decydować się na znieczulenie skoro z pierwszym dałam rade bez...ale wcale nie jest powiedziane, że jak teraz zacznę czuć bóle to nie zmienię zdania :)

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na miejscu i mam masę czasu, więc też się dostosuję. No oprócz poniedziałku, zobaczę co z wtorkiem, bo czekam na kuriera z wózkiem dla naszego bobasa. Z tego co wiem, to już jest w drodze, więc powinien być na dniach:) Dobrze byłoby w tym tygodniu..:)

Asia88, przy 7 cm rozwarcia? Myślałam, że to już za późno na znieczulenie, że nie dają.

nutelka
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma też ostatnio urodziła. Dotarła do szpitala z 7cm rozwarciem. Na początku stwierdzono, że nie ma sensu podawać znieczulenia. Rozwarcie długo nie postępowało i jednak się zdecydowała na znieczulenie. Asia88 może to ta sama koleżanka? ;)

zem3j44j00i19y68.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ja z daleka do brukseli mam ok. 150 km także to nie taki rzut beretem;)ja jestem do dyspozycji cały tydzień i się dostosuje oprocz wieczorów bo raczej przyjechalabym pociagiem wiec tak pozno samej wracac to strach!

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze jakos po poludniu?

ESkarina moja kolezanka dotarla do szpitala z 3cm rozwarciem, ale kazali czekac do 6-7cm na znieczulenie, tak przynajmniej opowiadala;

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby Lili83 mogła na spokojnie dojechać i wrócić, to chyba sensowniej spotkać się ok 11 albo w samo południe :)

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jaki dzień Wam dziewczyny pasuje? Pora coś uzgodnić, bo zanim przyjdzie co do czego, to ja na porodówce wyląduję;) Jak dla mnie pasuje każdy dzień i godzina, oprócz jutra. No i jakie miejsce proponujecie? Najlepiej może jakaś kawiarenka? żeby ciepło było:)

Ale jestem zła na siebie. Kurier miał dostarczyć dziś wózek, więc czekałam cały dzień w domu, nawet telefon nosiłam ze sobą. Tylko raz go zostawiłam na moment i akurat wtedy dzwonił kurier...Zrządzenie losu, co? Zastanawiam się czy domofon u nas działa, bo nie słyszałam, żeby ktoś dzwonił. Zostawił tylko kartkę, że jutro będzie. A ja już się doczekać nie mogę!

nutelka
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może piątek ok 11-12?

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem za, mi pasuje.

Wózek w końcu przyszedł, najwyższa pora:)

nutelka
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka super ze przesylka dotarla:)

Ja niestety nie moge przyjechac od 2 dni mecza mnie okropne mndlosci i wymioty!Coś okropnego jakby 1 try powrocił:(Zaczelam brac wit dla ciezarnych i sie znowu zaczelo pomimo ze kupilam innej firmy:(Jak wy tolerowalyscie witaminy?
    buuuuuu juz nie mam sily:(

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam całą ciążę Omnibionte i nic mi po niej nie było (pomijając fakt, że nudności całkiem mnie ominęły w ciąży). Trzymaj się Lili, mam nadzieję, że miną te dolegliwości jak najszybciej!

nutelka
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam na początku ciąży Omnibionte, ale bardzo bolał mnie po nich żołądek, nie mają osłonki, i powodowały jeszcze większe mdłości, które i tak były nie do zniesienia. Lekarka zmieniła witaminy na GyneaFam DHA. Jedna tabletka z oslonka. Biorę je cały czas i jest dobrze, nigdy mnie po nich nie nudziło. Wydaje mi się ze ma nieco lepszy skład witamin.

Lili, trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 09:27

3i49anlimybgnl9h.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore Omnibionte caly czas i nic mi nie jest :) mdlosci tez wogle nie mialam :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Po kilku dniach boli brzucha, skurczow jelit i złego samopoczucia zgłosiłam sie do lekarza, juz od dluzszego czasu prowadzilam spis produktow ktore jem i po ktorych zle sie czuje, lekarz stwierdzil ze jego zdaniem nie jest to wina tabletek tylko produktów zawierajacych laktoze (wszystkie objawy które mam na to wskazuja) dlatego przez 2 tyg bede miala diete bezlaktazowa:(nie bedzie to łatwe:(podobno juz w pierwszych dniach powinnam czuc roznice no zobaczymy!Zakupilam mleko bezlaktozy i sojowe i od wczoraj sie pilnuje jak na razie boli nie ma!Musze wybrac sie do wiekszego sklepu jak real, carrefour oni tam maja duzy wybor takich produktow.

A co u was?Spotkanie doszło do skutku?

Nutelka caly czas o tobie mysle!Trzymam kciuki!

nutelka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Liki83 niezła diagnoza. Trzymam kciuki za dietę, na pewno dasz rade.
    Co do spotkania to nie doszło do skutku. Coś nam się ciężko umówić...a szkoda :(

zem3j44j00i19y68.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kiedy by Wam pasowalo w tym tygodniu? zbierzmy sie jakos :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciagle pracuje, nie dam rady.

3i49anlimybgnl9h.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jestem na chodzie, więc się wpasuję w każdy termin (chyba że wyląduje nagle na porodówce;) Mam już rozpisany cały plan na ponad 2 tygodnie, co w razie jak urodzę i co jak Mały się zasiedzi. W pierwszym wypadku wszystko jasne - rodzimy i nawet mam już umówioną wizytę po porodzie u mojej gin. W drugim przypadku od piątku 2 razy w tygodniu mam chodzić na monitoring de base czyli polskie KTG, a we wtorek wizyta. Jak Maluszek zasiedzi się za długo, to 9 grudnia wywołanie porodu...

Martynaaa, moja gin ostatnio tez coś wspomniała o przygotowaniu szyjki do porodu, ale to ewentualnie dopiero na następnej wizycie, którą mam we wtorek, to będzie 1 dzień po terminie, jeśli nie urodzimy.

A jeśli chodzi o wywoływanie porodu, to nie podają oksytocyny, tylko jest jakaś nowsza metoda, nie dopytywałam o nią za dużo, mam nadzieję, że mi się nie przyda:)

nutelka
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w tym tyg nie moge jutro i piatek zaplanowany, niestety:(

Nutelka a ja juz myslalam ze akcja sie zaczela bo nic nie pisalas;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutelka, konieczne napisz czego się dowiesz w sprawie stymulacji szyjki, moja wizyta dopiero 9 grudnia. Może nie urodze do tego czasu.

Nigdy nie miałam robionego zapisu KTG. Nutelka, masz chodzić do szpitala na zapis?

3i49anlimybgnl9h.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ