X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Belgii
Odpowiedz

Ciaza w Belgii

Oceń ten wątek:
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow...długo mnie nie było mam straszne zaległości.

Lili83 gratuluje synka. Życzę dużo zdrówka i szybkiego wyjścia małego do domu. Daj znać co tam u Was, jak się czujecie.

Katarina11, a Tobie gratuluje dzidziusia w brzuszku :)
    Jeśli chodzi o początek ciąży to ja czułam pobolewanie w dole brzucha jak przed okresem i kłucie jajników (zarówno w pierwszej jaki i w drugiej ciąży). W pierwszej ciąży miałam lekkie krwawienie i dostałam luteinę na podtrzymane ciąży, w drugiej ciąży nie miałam żadnego plamienia.

Nutelka super, że udało Ci się przezwyciężyć problemy z karmieniem. Ja jestem wielkim zwolennikiem karmienia piersią. Jak widać jak się bardzo chce to prawe wszystko jest możliwe :) A jak u ciebie się objawiało zapalenie i jak sobie z tym poradziłaś?

Mój synek w nocy przebudza się co ok. 3h na jedzenie. Zjada i zasypia ponownie. Czasem karmie go w półśnie. Za to w dnień potrafi nie spać dość długo. Trochę mam problemy z tym, żeby po jedzeniu mu się odbiło. Czasem nie może sobie beknąć i płacze. Nieraz jest głodny, a nie może zjeść bo musi sobie beknąć i dopiero wtedy może jeść. Nie wiem co robić żeby się tak nie zapowietrzał i jak mu pomóc, żeby mu się odbiło.

Martynaaa daj znać jak po szczepieniu

zem3j44j00i19y68.png
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 urodziłaś i się nie chwalisz? Z twojego suwaczka wynika że 6 dni temu. Daj znać czy mogę już gratulować :)

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskarina, na początku radziłam sobie słabo z zapaleniem, po prostu odciągałam mleko jak najczęściej i masowałam pierś, bolało jak nie wiem, ale nie było wyjścia. Przykładałam też schłodzone i stłuczone liście kapusty i brałam lek przeciwzapalny. Ale chyba nie było to zbyt skuteczne, bo po paru dniach znowu wracało. Po czwartym razie poszłam do lekarza, dostałam antybiotyk, przeszło szybciutko i od tamtej pory już mam spokój.

Asia888, właśnie, co się nie chwalisz?:)

nutelka
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam Was ze dopiero teraz pisze, powoli ogarniam ten kolowrotek dopiero :) urodzilam 22 luty idealnie w termin z 1 usg, lekko nie bylo ale opieka tutaj wspaniala, cudowne polozne i pielegniarki, no i dzieki Bogu za epidural!

Gabrielek wazyl 3.600 i 48 cm mala pyzunia udalo sie sn, ale nacinali mnie bo parlam 45min i nic, po nacieciu wyszedl na 2 skurczach :) rodzilam od 20.00 do 8.22 o 20.00 odeszly mi wody rozowe i 2,5h pozniej bylismy z szpitalu i poszlo jakos ;) ciesze sie ze juz po maly jest kochany ale ma problemy brzuszkowe i malo sypiam

nutelka, sanktvithania lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czas na Sanktvitania a pozniej Olis powodzenia dziewczynki ;) jesli ktoras jest z brukseli polecam naprawde szpital huba brugmann ;)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888, gratulacje! Niech Wam Maluszek zdrowo rośnie:) A Tobie życzę szybkiego powrotu do siebie po porodzie i wielu przespanych nocy:)
    A co się dzieje z brzuszkiem? Spróbuj może ciepłe okłady jeśli go boli, np z przeprasowanej pieluszki.

asia888 lubi tę wiadomość

nutelka
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Nutelka ;) boli go meczy sie jak kupke ma zrobic, pielegniarka wypisala infacol zobaczymy moze pomoze, pieluszka i masaze tylko na chwile pomqgaly niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:30

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz maluszek też miał parę dni takich, że brzuszek go bolał i masaże brzuszka też pomagały, fakt, nie na długo, ale zawsze. Chyba po prostu trzeba przez to przejść.
    A jak robi kupkę, codziennie, czy właśnie rzadko? Bo jak nie może zrobić, to spróbuj jeść np. więcej jabłek - rozluźniają kupki u dziecka. Gotowana marchewka z kolei działa odwrotnie.

U nas teraz zaczęło się tarcie dziąsełek, na zęby chyba jeszcze trochę wcześnie, ale już swędzą.

nutelka
  • AfterAll24 Debiutantka

Wysłany: 4 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa i również mieszkam w Brukseli, 11tydzień w ciąży :)

f2w3dqk3hl8qrw2j.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AfterAll24, witaj w gronie Mam, przyszłych i już tych rozpakowanych:) No i gratuluję ciąży:)

Dziewczyny, coś tu cicho ostatnio. Jak tam się czujecie przyszłe i obecne mamy? Jak wasze pociechy?

My jesteśmy po drugiej szczepionce. Mój Mały zasnął tuż przed i jak lekarz robił wkłucie to tylko oczka otworzył i nawet nie stęknął. Dzielny bobas:) Na szczęście żadnych objawów po szczepionce też nie miał.

nutelka
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afterall witaj :)

Z brzuszkiem juz na szczescie lepiej :)
    Zaczelam pic herbatke z kopru i moze to pomoglo :)

Nutelka szczepicie na wszystko ?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te szczepienia wymienione w karcie są obowiązkowe, więc szczepimy.

nutelka
  • AfterAll24 Debiutantka

Wysłany: 10 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję bobasów ;) Niestety mi ciąża okrutnie dokucza, straszne nudności, brak apetytu, mało snu...

f2w3dqk3hl8qrw2j.png
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 gratuluje synka :)

AfterAll24 witam na forum :) dolegliwości początku ciąży miną nim się obejrzysz..próbowałaś jeść migdały i pić herbatę z imbirem?

Dziewczyny zrobiło się cieplej...może jakiś wspólny spacer? spotkane w parku?

nutelka, asia888 lubią tę wiadomość

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za! Tylko 24 marca wylatujemy do Polski do 10 kwietnia. To wcześniej czy później?:) Dzieciaczkom na pewno dobrze zrobi taki spacer:)

nutelka
  • Eskarina Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sanktvithania gratuluje :) Przyznam, że dość szybko zaczęli Ci wywoływać poród. Zazwyczaj czeka się jeszcze z tydzień po terminie zanim zaczną wywoływać. Jak wrażenia z porodu bez znieczulenia? Jak dałaś na imię i ile mała ważyła?
    Co do skurczów i bólów brzuszka u noworodka, to podobno matka karmiąca powinna odstawić spożycie mleka i produktów mlecznych. Podobno to źle wpływa na dzidziusia.
    Co do wspólnego wyjścia do parku to może przyszły tydzień? Mam nadzieje że ładna pogoda się utrzyma.

sanktvithania lubi tę wiadomość

zem3j44j00i19y68.png
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje sanktvithania! To pierwsza dziewczynka na forum, rodzynek mały:) Niech zdrowo rośnie:) Też jestem ciekawa jak było bez znieczulenia, ja niestety nie dałam rady. A ile trwały skurcze i poród?

sanktvithania lubi tę wiadomość

nutelka
  • AfterAll24 Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eskarina, próbowałam niestety nic mi nie pomaga... Trzeba widać to przetrwać :)

f2w3dqk3hl8qrw2j.png
  • Mala80 Nowa

Wysłany: 18 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!

Dopiero niedawno odkrylam bellybest friend :-) Czy jest ktos, kto ma doswiadczenie z lekarzami z okolic Kortrijk ?
    Jestem po 2 wizytach, ale jakos nie mam przekonania do mojej lekarki.....

Mala80
  • nutelka Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mala80:)
    Ja niestety nie mogę Ci pomóc, jestem z Bxl.

Eskarina, chyba nie ma chętnych więcej na spacer. coś tu cicho się zrobiło. A Ty do jakiego parku chodzisz na spacery z maluszkiem? Może Georges Henri?

nutelka
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ