Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
http://www.sensire.nl/yunio/onze_diensten/yunio_kraamzorg/uitzetlijsten.aspx
masz listę- otwiera się w pdf
Przypomniałam sobie, że babeczka mówiła mi jeszcze, że jak będę wychodzić ze szpitala mam nie dawać dziecku smoczka -jeśli chcę karmić piersią.
Moja siostra rodziła 2 tyg temu w Polsce i w szpitalu też jest zakaz używania smoczków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 19:15
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! u mnie w koncu byl jeden cieply dzień. Ale od jutra znów deszcz
właśnie przegladam swoja liste i mam zapisane, że dla bliźniaków mam mieć 4 kruiken
przesada
Dzis bylismy na cotygodniowej wizycie. Wszystko jest okdzieci rosna jak na drozdzach i ja tez rosne. Az sie boje ile bede ważyc na sam koniec
ao12., Madlen222 lubią tę wiadomość
-
pestka86 wrote:Cześć dziewczyny! u mnie w koncu byl jeden cieply dzień. Ale od jutra znów deszcz
właśnie przegladam swoja liste i mam zapisane, że dla bliźniaków mam mieć 4 kruiken
przesada
Dzis bylismy na cotygodniowej wizycie. Wszystko jest okdzieci rosna jak na drozdzach i ja tez rosne. Az sie boje ile bede ważyc na sam koniec
Czesc. No to super ze maluchy rosnąa mama niech sie nie przejmuje bo przy bliźniakach po porodzie szybko zrzucisz zbędne kilogramy. No własnie tak mi sie wydawało że dwa termofory do jednego łozeczka ale nie byłam pewna dlatego nie pisałam. W Waszym przypadku to naprawde jest wydatek i to za co? za dwa metalowe pojemniki na wode masakra
-
Asia dziękuję
kochana jesteś:* zaraz zabieram się za czytanie.
Pestka super że wszystko ok:)
A z tym smoczkiem to ja nie wiem sama, ostatnio czytałam w necie i słyszałam w tv jak pediatra mówił ze dobrze jest dawać dziecku smoczek bo to uczy ssania, oddychania i zapobiega bezdechowi. Więc ja to raczej zamierzam dawać dzieciom smoczki. -
Madlen222 wrote:Asia dziękuję
kochana jesteś:* zaraz zabieram się za czytanie.
Pestka super że wszystko ok:)
A z tym smoczkiem to ja nie wiem sama, ostatnio czytałam w necie i słyszałam w tv jak pediatra mówił ze dobrze jest dawać dziecku smoczek bo to uczy ssania, oddychania i zapobiega bezdechowi. Więc ja to raczej zamierzam dawać dzieciom smoczki.
Moja siostra daje też małemu smoka
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 21:25
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Wiecie co tak czytam tą listę ze swojego kraamzorg i tam nic nie piszą o tych termosach, no chyba że inaczej tam się to nazywa...ale chyba na razie jednak się wstrzymam z kupnem tego, poczekam na położną.
Voor de baby
Billendoekjes
Zacht haarborsteltje en kammetje
2 naadloze metalen kruiken met rubberdop
en schroefdeksel (controleren op lekken!)
2 kruikzakken van katoen, badstof of molton
(niet gewatteerd) -
Asia a Ty spać nie możesz? o tej godzinie już na forum??
Tak myślałam, że to jest to ale łudziłam się że może nie. Ale chyba na razie nie kupuje tego, jeśli moje dzieci będą dobrze trzymały temperaturę to po co to? ech...czekam na tą położną za tydzień i wtedy będę podejmować decyzję. Chce z nią też porozmawiać o tych monitorach oddechu bo cały czas się zastanawiam czy kupić czy nie. Słyszałam dużo negatywnych opinii na ich temat, w sumie więcej złych niż dobrych więc już sama nie wiem.
Ja się dziś wyspałam i jadę zaraz do miasta poszwendać się po sklepach, a co.
U mnie wróciło lato.co wcale mnie nie cieszy...;(
-
Cześć, no jakoś tak w nocy się tłukę...wstaję z mężem o 6 jemy śniadanko, on idzie do pracy i jakoś tak do 8 siedzę sobie przed kompem, następnie 8-9 drzemka i chyba zacznę prasować ciuszki.
Mam pytanie, czy do prania dodajecie jakiś płyn do płukania dla maluszków?
A ja się cieszę, że jest trochę cieplejWiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 09:45
-
Czesc Kobietki wczoraj jakos dzien zlecial nawet nie zajrzalam do Was przepraszam
ja dostalam taka liste po polsku
mam jeden termofor od znajomje ino kondonka na niego musze kupic
Co do prania to piore w Persil dla dzieci i dodalam ten silan bialy co jest mama z dzieckiem na nimao12. lubi tę wiadomość
-
Asia ja prałam w proszku dla dzieci i oczywiście w płynie do płukania też dla dzieci. Ja zawsze płynu do płukania używam.
Madziulka nic nie widać na tych listach, za malutkie, da się to jakoś powiększyć?
Dziewczyny mam pytanie, jakiś czas temu rozmawiałyśmy o tym beznadziejnym macierzyńskim tutaj. Któraś z Was powiedziała, że po macierzyńskim pójdzie jeszcze na zasiłek. I tu właśnie moje pytanie: czy na zasiłek można sobie iść ot tak? czy najpierw pracodawca musi się zadeklarować że nie przyjmie nas teraz do pracy? Bo ja też bym chętnie wykorzystała zasiłek żeby chociaż pół roku z dziećmi być ale obawiam się że mój supervisor na mnie czeka i przyjmie mnie z powrotem bez problemu. A jeśli ja powiem w UWV że nie wracam do pracy a oni tam zadzwonią i dowiedzą się że to ja sobie wymyśliłam to lipa. -
No to tak właśnie myślałam, a któraś z Was została zwolniona że będzie szła na zasiłek?
Muszę ogarnąć to jakoś bo naprawdę choćby nie wiem co to nie zostawię moich malutkich dzieci z obcymi ludźmi.
Madzia mój mail: [email protected]
Dziękuję kochana :* -
Mnie nie przedluzyli kontraktu bo w ciazy jestem... moge wrocic jak urodze.... debile
jestem na zasilku w sumie 11 miesiecy dostalam ale dlatego ze sciaglam z Polski druk U1 z wojewodzkiego urzedu pracy bo za kazdy rok przepracowany w PL tu masz miesiac zasilku.zasilek plus macierzysnki do konca wrzesnia 2015 nie musze pracowac a potem jak cos to jeszcze chorobowe moge pociagnac 2 lata
-
kurde ja bym to chorobowe co mówiłaś też pociągnęła ale trochę się boję, ja panikara jestem straszna jeśli chodzi o takie rzeczy.
A z tym zasiłkiem to super, każdy może tak zrobić? Ja też w Polsce mam parę lat przepracowanych to też bym miała dłuższy zasiłek tutaj?