X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje tego monitoru oddechu bo lozeczko bedzie bardzo bliziutko naszego lozka :) a ja dzis znowu zrobilam zakupy na allegro :) przez ta nude ino kasiore wydaje :P

ao12. lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie kupuje, kolezanki ktore rodziły tez nie mowiły zeby byl niezbedny...

ao12. lubi tę wiadomość

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:
    ja tez nie kupuje, kolezanki ktore rodziły tez nie mowiły zeby byl niezbedny...
    No to sobie daruję, skoro mała będzie spała z nami w sypialni :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam dzisiaj bedkruik (metalowy termofor)- wczoraj jak rozmawiałam z babeczką z kraamzorg prosiła, żeby mieć to w domu.
    I od razu podpowiedziała, że widziała je w promocji w kruidvat za 7,49e, do tego woreczek na bedkruik za 2,49e.
    Mam już to z głowy ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie znajomy już mi mówił że też im położna kazała to kupić. Ale kurde czy to nie jest trochę przesada? No ale jak trzeba to trzeba.
    Ao czy mogłabyś wkleić tu zdjęcie tego cuda? bo ja bym też to kupiła tylko ciekawi mnie jak to wygląda.

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kruidvat.nl/bambino-aluminium-kruik/p/3171631/fromsearch
    http://www.kruidvat.nl/bambino-strepen-kruikenzak/p/3025009/fromsearch
    zakupiłam ten oto komplecik ;)

Mam na imię Asia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:40

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Asia:) Miło mi;) Ja mam na imię Magda:)

ao12. lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to jak to się używa kochana? rozumiem że ma to pełnić funkcję aby podgrzać łóżeczko czy o co chodzi?
    Nie wiesz do kiedy jest ta promocja?
    Ciężkie to jest? Bo może jutro pójdę po to ale muszę wziąć dwa i jeśli to bardzo ciężkie to raczej sama nie będę mogła iśc,.

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Tak w ogóle to jak to się używa kochana? rozumiem że ma to pełnić funkcję aby podgrzać łóżeczko czy o co chodzi?
    Nie wiesz do kiedy jest ta promocja?
    Ciężkie to jest? Bo może jutro pójdę po to ale muszę wziąć dwa i jeśli to bardzo ciężkie to raczej sama nie będę mogła iśc,.
    Kochana to jest leciutkie (lżejsze od termosu) Do środka wlewa się gorącą wodę-babeczka mi tłumaczyła, że to służy do dogrzewania maluszków, zwłaszcza jeśli ich waga po urodzeniu jet mniejsza niż 3 kg.
    Nie mam pojęcia do kiedy jest promocja.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Kochana to jest leciutkie (lżejsze od termosu) Do środka wlewa się gorącą wodę-babeczka mi tłumaczyła, że to służy do dogrzewania maluszków, zwłaszcza jeśli ich waga po urodzeniu jet mniejsza niż 3 kg.
    Nie mam pojęcia do kiedy jest promocja.

W takim razie jutro wybiorę się do kruidvata:)

Dziewczynki a powiedzcie co jeszcze takiego nietypowego z tego kraamzorg wymagają?

relgh3714vlmssyj.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja polozna nie kazała mi kupować tych termoforów bo podobno nie zawsze sie przydaja, to zalezy czy Twoje dziecko bedzie utrzymywac temperature czy trzeba bedzie mu w tym pomóc... powiedziała ze jesli beda potrzebne to wyslemy tatusia do sklepu zeby kupił... z jednej strony ja bym sie wstrzymała na Twoim miejscu co powie Twoja połozna ale z drugiej strony teraz jest promocja wiec nie wiem:) troche przegięcie z tymi pojemnikami bo moim zdaniem zwykły termofor spełniał by takie samo zadanie i był by tanszy... moja mowiła zebym kupiła spirytus i duze podpaski... z racji tej ze rodze w szpitalu nie kazała kupowac nic wiecej typu podkłady na łózko itp. no i upomniala nas o łozeczko wanienke i takie tam potrzebne rzeczy dla maluszka...

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Martuś za opinię. Właśnie też myślę że zwykły termofor spełnił by funkcję. Ja myślę że moja na pewno każe mi to zakupić bo moje bliźniaki przyjdą na świat wcześniej i na pewno będą mniejsze i z racji tego będą potrzebowały więcej ciepła. Tak mi się wydaję. Ale z drugiej strony to może faktycznie lepiej się wstrzymać i nie być nadgorliwą. W sumie 6 września przyjdzie do nas położna i nam wszystko powie.
    A po co spirytus?

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Dzięki Martuś za opinię. Właśnie też myślę że zwykły termofor spełnił by funkcję. Ja myślę że moja na pewno każe mi to zakupić bo moje bliźniaki przyjdą na świat wcześniej i na pewno będą mniejsze i z racji tego będą potrzebowały więcej ciepła. Tak mi się wydaję. Ale z drugiej strony to może faktycznie lepiej się wstrzymać i nie być nadgorliwą. W sumie 6 września przyjdzie do nas położna i nam wszystko powie.
    A po co spirytus?
    Ja też zapytałam, czy może być zwykły termofor (ten gumowy)odpowiedziała mi: że ten metalowy (kruik) utrzymuje dłużej ciepło oraz, że nie polecają tych gumowych ponieważ ponoć wydzielają się jakieś szkodliwe substancje jak jest gorący i krótko trzyma ciepło.
    Więc, zastosowałam się do zaleceń :)
    A spirytus 70% do przemywania np. termometru jak będzie mierzyć dzieciom temp. w pupie :)
    I prosiła, żeby mieć też w domu watę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 17:32

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to rzeczywiscie w Twoim przypadku moze byc to wymagane... wiec zebys nie miała do mnie pretensji że źle Ci poradziłam bo sama nie wiem co bym zrobiła:) poza promocja jeden pojemnik jesli sie nie myle kosztuje cos koło 15 e wiec sporo ale moze na marktplaatsu lub niedzieli ktos bedzie miał do sprzedania taniej... spirytus do pępuszka potrzebny:)

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie specjalne chusteczki nasączone spirytusem do pępuszka, mam nadzieję, że mi nie będzie wymyślać że jednak spirytus.

Martucha spokojnie, nie będę miała pretensji, piszesz co myślisz i super, przynajmniej wiem jakie kto ma zdanie:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie Asia ma racje jeszcze moze sie przydac do przemywania termometru wiec chyba tak czy siak moze kazać Ci kupic

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to też mogę przemywać tymi wacikami nasączonymi spirytusem, ich jest tyle że na bank po pępuszkach wystarczy.

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mi i mężowi też się nie podoba pomysł z tym metalowym termoforem-dla nas to bez sensu, ale dostosujemy się ;)
    Zawsze możesz kupić używany i wylicytować cenę:
    http://www.marktplaats.nl/z.html?sortBy=SortIndex&attributes=S%2C32&query=kruiken+baby&categoryId=0&postcode=3500&distance=15000
    wpisujesz swój kod pocztowy i wyszukujesz najbliżej miejsca zamieszkania, żeby nie trzeba było daleko jechać :)
    A odnośnie spirytusu 70% (100ml) kupisz w etosie za 1,68e

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 18:48

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia spoko, ja kupie to, nie ma dla mnie problemu, cena nie jest jakaś wygórowana:) ale dzięki że pomyślałaś:)

ao12. lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Asia spoko, ja kupie to, nie ma dla mnie problemu, cena nie jest jakaś wygórowana:) ale dzięki że pomyślałaś:)
    A jak się nazywa Twój kraamzorg? Może u nich na stronie jest jakaś lista co musisz mieć w domu, może nie wymagają tych termoforów?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ