Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
kupiłam dzisiaj bedkruik (metalowy termofor)- wczoraj jak rozmawiałam z babeczką z kraamzorg prosiła, żeby mieć to w domu.
I od razu podpowiedziała, że widziała je w promocji w kruidvat za 7,49e, do tego woreczek na bedkruik za 2,49e.
Mam już to z głowy -
http://www.kruidvat.nl/bambino-aluminium-kruik/p/3171631/fromsearch
http://www.kruidvat.nl/bambino-strepen-kruikenzak/p/3025009/fromsearch
zakupiłam ten oto komplecik
Mam na imię AsiaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 13:40
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Tak w ogóle to jak to się używa kochana? rozumiem że ma to pełnić funkcję aby podgrzać łóżeczko czy o co chodzi?
Nie wiesz do kiedy jest ta promocja?
Ciężkie to jest? Bo może jutro pójdę po to ale muszę wziąć dwa i jeśli to bardzo ciężkie to raczej sama nie będę mogła iśc,. -
Madlen222 wrote:Tak w ogóle to jak to się używa kochana? rozumiem że ma to pełnić funkcję aby podgrzać łóżeczko czy o co chodzi?
Nie wiesz do kiedy jest ta promocja?
Ciężkie to jest? Bo może jutro pójdę po to ale muszę wziąć dwa i jeśli to bardzo ciężkie to raczej sama nie będę mogła iśc,.
Nie mam pojęcia do kiedy jest promocja.Madlen222 lubi tę wiadomość
-
ao12. wrote:Kochana to jest leciutkie (lżejsze od termosu) Do środka wlewa się gorącą wodę-babeczka mi tłumaczyła, że to służy do dogrzewania maluszków, zwłaszcza jeśli ich waga po urodzeniu jet mniejsza niż 3 kg.
Nie mam pojęcia do kiedy jest promocja.
W takim razie jutro wybiorę się do kruidvata:)
Dziewczynki a powiedzcie co jeszcze takiego nietypowego z tego kraamzorg wymagają? -
moja polozna nie kazała mi kupować tych termoforów bo podobno nie zawsze sie przydaja, to zalezy czy Twoje dziecko bedzie utrzymywac temperature czy trzeba bedzie mu w tym pomóc... powiedziała ze jesli beda potrzebne to wyslemy tatusia do sklepu zeby kupił... z jednej strony ja bym sie wstrzymała na Twoim miejscu co powie Twoja połozna ale z drugiej strony teraz jest promocja wiec nie wiem:) troche przegięcie z tymi pojemnikami bo moim zdaniem zwykły termofor spełniał by takie samo zadanie i był by tanszy... moja mowiła zebym kupiła spirytus i duze podpaski... z racji tej ze rodze w szpitalu nie kazała kupowac nic wiecej typu podkłady na łózko itp. no i upomniala nas o łozeczko wanienke i takie tam potrzebne rzeczy dla maluszka...
-
Dzięki Martuś za opinię. Właśnie też myślę że zwykły termofor spełnił by funkcję. Ja myślę że moja na pewno każe mi to zakupić bo moje bliźniaki przyjdą na świat wcześniej i na pewno będą mniejsze i z racji tego będą potrzebowały więcej ciepła. Tak mi się wydaję. Ale z drugiej strony to może faktycznie lepiej się wstrzymać i nie być nadgorliwą. W sumie 6 września przyjdzie do nas położna i nam wszystko powie.
A po co spirytus? -
Madlen222 wrote:Dzięki Martuś za opinię. Właśnie też myślę że zwykły termofor spełnił by funkcję. Ja myślę że moja na pewno każe mi to zakupić bo moje bliźniaki przyjdą na świat wcześniej i na pewno będą mniejsze i z racji tego będą potrzebowały więcej ciepła. Tak mi się wydaję. Ale z drugiej strony to może faktycznie lepiej się wstrzymać i nie być nadgorliwą. W sumie 6 września przyjdzie do nas położna i nam wszystko powie.
A po co spirytus?
Więc, zastosowałam się do zaleceń
A spirytus 70% do przemywania np. termometru jak będzie mierzyć dzieciom temp. w pupie
I prosiła, żeby mieć też w domu watę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 17:32
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
a no to rzeczywiscie w Twoim przypadku moze byc to wymagane... wiec zebys nie miała do mnie pretensji że źle Ci poradziłam bo sama nie wiem co bym zrobiła:) poza promocja jeden pojemnik jesli sie nie myle kosztuje cos koło 15 e wiec sporo ale moze na marktplaatsu lub niedzieli ktos bedzie miał do sprzedania taniej... spirytus do pępuszka potrzebny:)
-
Magda mi i mężowi też się nie podoba pomysł z tym metalowym termoforem-dla nas to bez sensu, ale dostosujemy się
Zawsze możesz kupić używany i wylicytować cenę:
http://www.marktplaats.nl/z.html?sortBy=SortIndex&attributes=S%2C32&query=kruiken+baby&categoryId=0&postcode=3500&distance=15000
wpisujesz swój kod pocztowy i wyszukujesz najbliżej miejsca zamieszkania, żeby nie trzeba było daleko jechać
A odnośnie spirytusu 70% (100ml) kupisz w etosie za 1,68eWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 18:48
-
Madlen222 wrote:Asia spoko, ja kupie to, nie ma dla mnie problemu, cena nie jest jakaś wygórowana:) ale dzięki że pomyślałaś