X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak będzie kochana:) muszę to zrobić bo chce z nimi być:) i koniec! :)

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Ostatnio poprałam ciuszki i poprasowałam :) dość męczące zajęcie...
    Kupiłam małej takie mięciutkie ubranko do wózka na jesień-będzie jej w tym cieplutko
    2ylqzch.jpg
    i taki komplecik, też mięciutki:
    2v8naex.jpg
    Poniżej są zdjęcia staników z h&m są mięciutkie bez fiszbin
    28ilyl3.jpg
    14diu4y.jpg

Madlen222, Martucha_ lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no sliczne a ile dałas za staniki? mnie od wczoraj bolą plecy z lewej strony masakra dzisiaj to juz ledwo chodze a najgorzej jest jak stane na lewej nodze, nie wiem skad ten ból mógł sie wziaść:( a co u Was mamuśki ostatnio cos ucichło na naszym forum

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:
    Hej, no sliczne a ile dałas za staniki? mnie od wczoraj bolą plecy z lewej strony masakra dzisiaj to juz ledwo chodze a najgorzej jest jak stane na lewej nodze, nie wiem skad ten ból mógł sie wziaść:( a co u Was mamuśki ostatnio cos ucichło na naszym forum
    Za staniki z przesyłką zapłaciłam 16,14e
    A mnie od kilku dni boli skóra na brzuchu, smaruję się już 2 razy dziennie.
    A mnie boli lewa pięta jak dłużej pochodzę.
    Marta może wybierz się do lekarza.
    Już jedna z październikowych mam rodzi ;) Nasz czas chyba powoli nadchodzi...mam stresora. Miłego wieczorku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:18

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piętami tez miałam przygody jak pracowałam. Przez 8 h byłam na nogach a jak wracałam do domu to piety miałam az zdrętwiałe moze pomyśl o jakich wkładkach do butów... jak mi plecy nie przejda do poniedziałku to pojde do lekarza... widzialam na pazdziernikowych mamuskach masakra mnie tez zaczyna stresik dopadać wkoncu pozostał tylko miesiąc i zaczniemy sie rozpakowywac:)

ao12. lubi tę wiadomość

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza z październikowych mamuś Aniqa urodziła o 1.50 Hanię, wszystko z nią ok, 2660 g, i długość 56 cm :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia piekne te rzeczy dla dzidziusia :) mnie od wczoraj mala tak sie rozpycha ze az dzis poplakalam sie z bolu :( i wogole strasznie mam parcie na kanal rodny jakby miala zaraz sie urodzic :( niech sobie lepiej jeszcze posiedzi chociaz do 36tc.

ao12. lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Madziallena słyszałam, że dzieci sie tak rozpychaja że aż boli. Ja czasem też mam takie bóle a daleko za Tobą jestem. A parcie masz bo mała pewnie tak ułożona. Na pewno dasz rade to wszystko przetrwać, to przecież dla dobra naszych dzieci.

A tak pozatym coś tutaj ostatnio cicho sie zrobiło. Ja już teraz bede na bierzaco bo rodzice wyjechali. Płakałam jak małe dziecko. W ogóle hormony mi szaleja strasznie - ciągle rycze :/ i nie idzie sie uspokoić.

Dziewczyny, gdzie moge kupić grube kocyki dla dziecka? szukam po sklepach i nie moge znaleźc a przecież czymś bede musiała je przykrywać a kołderką nie można.

ao12. lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Pestka takie grubsze kocyki widziałam chyba w prenatalu.
    Madziallena moja też się rozpycha, jednego razu tak mnie kopnęła w żebra, że prawie gwiazdy widziałam ;)
    Ale czasem mam tak, że w szyjce mnie kłuje, takie wrażenie jakby tam rączkami gmerała...spać też już ciężko, masakra...żeby tylko wytrzymać do końca września :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:) Ja cały weekend z mężem puzzle układałam. Kupiłam takie mega trudne 1000elementów i w sumie dalej nie są skończone.
    Mnie dzieci też bardzo kopią ale ja bólu przy tym nie odczuwam. Albo są dla mnie łaskawe bardzo albo dopiero poczuję:)
    W sobotę jedna dziewczyna z forum bliźniaczego miała cesarkę (33 tydzień). Urodziła dwóch synków. Dzieci są w inkubatorkach ale stan jest stabilny. Jejku niedługo i mnie to czeka...no i nas wszystkie. Szok, bo to już tuż, tuż. Ale ja tam się cieszę, chce mieć już moje dzieci:)
    Asia mi też się paskudnie śpi, prawie każda pozycja jest strasznie niewygodna...ech..takie uroki ciąży.

ao12. lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane! Oj nawet nie mowie o spaniu bo mnie tak biodra bola od lezenia na boku :( i czesto wstaje z obolalym brzuchem jakbym dzien wczesniej cwiczyla i zakwasy miala... klucia w szyjce tez miewam to czasmi az lapie sie za brzuch... jutro przychodzi babeczka z kramzoorgu musze troche chatke ogarnac pokoju dla dziecka nie mam jeszcze zrobiuonego ale chyba jeszcze nie musze miec rzeczy wszystkie z listy mam ale musze czesc przywiesc z polski i chyba nie bedzie miala jakis ale o to ze jeszcze nie mam calej wyprawki?

Kocyki widzialam tez w hemie jak bylam w sobote popatrz tez na allegro bo niektorzy wysylaja paczki za granice.

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to powiem Wam, że zarejestrowałam się po te paczki w prenatalu, kruidvacie i etosie już tydzień temu i dalej nic. Ile czasu Wy czekałyście na te kupony?

relgh3714vlmssyj.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie rejestrowalam jakos po 12tc i dostalam po 20tc

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    ja sie rejestrowalam jakos po 12tc i dostalam po 20tc

O matko! to długo. Myślałam, że to szybciej idzie. No nic, to w takim razie cierpliwie czekam:)

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    O matko! to długo. Myślałam, że to szybciej idzie. No nic, to w takim razie cierpliwie czekam:)
    ja czekałam około 3-4 tyg maksymalnie :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, czy jak wybrałyście sobie kraamzorg zgłaszałyście to do swojej ubezpieczalni?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, czy jak wybrałyście sobie kraamzorg zgłaszałyście to do swojej ubezpieczalni?

Nie, a trzeba?
    Ja to w ogóle kraamzorg nie wybierałam sama, na początku ciąży miałam spotkanie w szpitalu z położną i już ona mnie zgłosiła do kraamzorg,

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy trzeba...dlatego się pytam. Ja sama znalazłam sobie kraamzorg i się zarejestrowałam u nich. Ale nikt mi nie mówił, że mam dać znać do ubezpieczalni- widocznie nie trzeba :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraamzorg sam załatwia sprawy z ubezpieczeniem, tak mi się wydaje:)
    Ja jak zmieniałam ubezpieczyciela to dzwoniłam do kraamzorg i ich informowałam.

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!!! Czy to jest strona etosa?
    http://www.oudersvannu.nl/contact/

Cholera dostałam maila że paczka do odbioru gotowa ale nigdzie nie jest napisane skąd ten email. Nie mogę znaleźć ;(

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ