Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczynki
Ostatnio poprałam ciuszki i poprasowałam dość męczące zajęcie...
Kupiłam małej takie mięciutkie ubranko do wózka na jesień-będzie jej w tym cieplutko
i taki komplecik, też mięciutki:
Poniżej są zdjęcia staników z h&m są mięciutkie bez fiszbin
Madlen222, Martucha_ lubią tę wiadomość
-
Hej, no sliczne a ile dałas za staniki? mnie od wczoraj bolą plecy z lewej strony masakra dzisiaj to juz ledwo chodze a najgorzej jest jak stane na lewej nodze, nie wiem skad ten ból mógł sie wziaść a co u Was mamuśki ostatnio cos ucichło na naszym forum
-
Martucha_ wrote:Hej, no sliczne a ile dałas za staniki? mnie od wczoraj bolą plecy z lewej strony masakra dzisiaj to juz ledwo chodze a najgorzej jest jak stane na lewej nodze, nie wiem skad ten ból mógł sie wziaść a co u Was mamuśki ostatnio cos ucichło na naszym forum
A mnie od kilku dni boli skóra na brzuchu, smaruję się już 2 razy dziennie.
A mnie boli lewa pięta jak dłużej pochodzę.
Marta może wybierz się do lekarza.
Już jedna z październikowych mam rodzi Nasz czas chyba powoli nadchodzi...mam stresora. Miłego wieczorkuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:18
-
Z piętami tez miałam przygody jak pracowałam. Przez 8 h byłam na nogach a jak wracałam do domu to piety miałam az zdrętwiałe moze pomyśl o jakich wkładkach do butów... jak mi plecy nie przejda do poniedziałku to pojde do lekarza... widzialam na pazdziernikowych mamuskach masakra mnie tez zaczyna stresik dopadać wkoncu pozostał tylko miesiąc i zaczniemy sie rozpakowywac:)
ao12. lubi tę wiadomość
-
Asia piekne te rzeczy dla dzidziusia mnie od wczoraj mala tak sie rozpycha ze az dzis poplakalam sie z bolu i wogole strasznie mam parcie na kanal rodny jakby miala zaraz sie urodzic niech sobie lepiej jeszcze posiedzi chociaz do 36tc.
ao12. lubi tę wiadomość
-
Oj Madziallena słyszałam, że dzieci sie tak rozpychaja że aż boli. Ja czasem też mam takie bóle a daleko za Tobą jestem. A parcie masz bo mała pewnie tak ułożona. Na pewno dasz rade to wszystko przetrwać, to przecież dla dobra naszych dzieci.
A tak pozatym coś tutaj ostatnio cicho sie zrobiło. Ja już teraz bede na bierzaco bo rodzice wyjechali. Płakałam jak małe dziecko. W ogóle hormony mi szaleja strasznie - ciągle rycze i nie idzie sie uspokoić.
Dziewczyny, gdzie moge kupić grube kocyki dla dziecka? szukam po sklepach i nie moge znaleźc a przecież czymś bede musiała je przykrywać a kołderką nie można.ao12. lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Pestka takie grubsze kocyki widziałam chyba w prenatalu.
Madziallena moja też się rozpycha, jednego razu tak mnie kopnęła w żebra, że prawie gwiazdy widziałam
Ale czasem mam tak, że w szyjce mnie kłuje, takie wrażenie jakby tam rączkami gmerała...spać też już ciężko, masakra...żeby tylko wytrzymać do końca września -
Witajcie kochane:) Ja cały weekend z mężem puzzle układałam. Kupiłam takie mega trudne 1000elementów i w sumie dalej nie są skończone.
Mnie dzieci też bardzo kopią ale ja bólu przy tym nie odczuwam. Albo są dla mnie łaskawe bardzo albo dopiero poczuję
W sobotę jedna dziewczyna z forum bliźniaczego miała cesarkę (33 tydzień). Urodziła dwóch synków. Dzieci są w inkubatorkach ale stan jest stabilny. Jejku niedługo i mnie to czeka...no i nas wszystkie. Szok, bo to już tuż, tuż. Ale ja tam się cieszę, chce mieć już moje dzieci:)
Asia mi też się paskudnie śpi, prawie każda pozycja jest strasznie niewygodna...ech..takie uroki ciąży.ao12. lubi tę wiadomość
-
Czesc Kochane! Oj nawet nie mowie o spaniu bo mnie tak biodra bola od lezenia na boku i czesto wstaje z obolalym brzuchem jakbym dzien wczesniej cwiczyla i zakwasy miala... klucia w szyjce tez miewam to czasmi az lapie sie za brzuch... jutro przychodzi babeczka z kramzoorgu musze troche chatke ogarnac pokoju dla dziecka nie mam jeszcze zrobiuonego ale chyba jeszcze nie musze miec rzeczy wszystkie z listy mam ale musze czesc przywiesc z polski i chyba nie bedzie miala jakis ale o to ze jeszcze nie mam calej wyprawki?
Kocyki widzialam tez w hemie jak bylam w sobote popatrz tez na allegro bo niektorzy wysylaja paczki za granice. -
ao12. wrote:Dziewczyny, mam pytanie, czy jak wybrałyście sobie kraamzorg zgłaszałyście to do swojej ubezpieczalni?
Nie, a trzeba?
Ja to w ogóle kraamzorg nie wybierałam sama, na początku ciąży miałam spotkanie w szpitalu z położną i już ona mnie zgłosiła do kraamzorg,