X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak będzie kochana:) muszę to zrobić bo chce z nimi być:) i koniec! :)

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Ostatnio poprałam ciuszki i poprasowałam :) dość męczące zajęcie...
    Kupiłam małej takie mięciutkie ubranko do wózka na jesień-będzie jej w tym cieplutko
    2ylqzch.jpg
    i taki komplecik, też mięciutki:
    2v8naex.jpg
    Poniżej są zdjęcia staników z h&m są mięciutkie bez fiszbin
    28ilyl3.jpg
    14diu4y.jpg

Madlen222, Martucha_ lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no sliczne a ile dałas za staniki? mnie od wczoraj bolą plecy z lewej strony masakra dzisiaj to juz ledwo chodze a najgorzej jest jak stane na lewej nodze, nie wiem skad ten ból mógł sie wziaść:( a co u Was mamuśki ostatnio cos ucichło na naszym forum

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:
    Hej, no sliczne a ile dałas za staniki? mnie od wczoraj bolą plecy z lewej strony masakra dzisiaj to juz ledwo chodze a najgorzej jest jak stane na lewej nodze, nie wiem skad ten ból mógł sie wziaść:( a co u Was mamuśki ostatnio cos ucichło na naszym forum
    Za staniki z przesyłką zapłaciłam 16,14e
    A mnie od kilku dni boli skóra na brzuchu, smaruję się już 2 razy dziennie.
    A mnie boli lewa pięta jak dłużej pochodzę.
    Marta może wybierz się do lekarza.
    Już jedna z październikowych mam rodzi ;) Nasz czas chyba powoli nadchodzi...mam stresora. Miłego wieczorku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 22:18

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z piętami tez miałam przygody jak pracowałam. Przez 8 h byłam na nogach a jak wracałam do domu to piety miałam az zdrętwiałe moze pomyśl o jakich wkładkach do butów... jak mi plecy nie przejda do poniedziałku to pojde do lekarza... widzialam na pazdziernikowych mamuskach masakra mnie tez zaczyna stresik dopadać wkoncu pozostał tylko miesiąc i zaczniemy sie rozpakowywac:)

ao12. lubi tę wiadomość

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza z październikowych mamuś Aniqa urodziła o 1.50 Hanię, wszystko z nią ok, 2660 g, i długość 56 cm :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia piekne te rzeczy dla dzidziusia :) mnie od wczoraj mala tak sie rozpycha ze az dzis poplakalam sie z bolu :( i wogole strasznie mam parcie na kanal rodny jakby miala zaraz sie urodzic :( niech sobie lepiej jeszcze posiedzi chociaz do 36tc.

ao12. lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Madziallena słyszałam, że dzieci sie tak rozpychaja że aż boli. Ja czasem też mam takie bóle a daleko za Tobą jestem. A parcie masz bo mała pewnie tak ułożona. Na pewno dasz rade to wszystko przetrwać, to przecież dla dobra naszych dzieci.

A tak pozatym coś tutaj ostatnio cicho sie zrobiło. Ja już teraz bede na bierzaco bo rodzice wyjechali. Płakałam jak małe dziecko. W ogóle hormony mi szaleja strasznie - ciągle rycze :/ i nie idzie sie uspokoić.

Dziewczyny, gdzie moge kupić grube kocyki dla dziecka? szukam po sklepach i nie moge znaleźc a przecież czymś bede musiała je przykrywać a kołderką nie można.

ao12. lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Pestka takie grubsze kocyki widziałam chyba w prenatalu.
    Madziallena moja też się rozpycha, jednego razu tak mnie kopnęła w żebra, że prawie gwiazdy widziałam ;)
    Ale czasem mam tak, że w szyjce mnie kłuje, takie wrażenie jakby tam rączkami gmerała...spać też już ciężko, masakra...żeby tylko wytrzymać do końca września :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:) Ja cały weekend z mężem puzzle układałam. Kupiłam takie mega trudne 1000elementów i w sumie dalej nie są skończone.
    Mnie dzieci też bardzo kopią ale ja bólu przy tym nie odczuwam. Albo są dla mnie łaskawe bardzo albo dopiero poczuję:)
    W sobotę jedna dziewczyna z forum bliźniaczego miała cesarkę (33 tydzień). Urodziła dwóch synków. Dzieci są w inkubatorkach ale stan jest stabilny. Jejku niedługo i mnie to czeka...no i nas wszystkie. Szok, bo to już tuż, tuż. Ale ja tam się cieszę, chce mieć już moje dzieci:)
    Asia mi też się paskudnie śpi, prawie każda pozycja jest strasznie niewygodna...ech..takie uroki ciąży.

ao12. lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane! Oj nawet nie mowie o spaniu bo mnie tak biodra bola od lezenia na boku :( i czesto wstaje z obolalym brzuchem jakbym dzien wczesniej cwiczyla i zakwasy miala... klucia w szyjce tez miewam to czasmi az lapie sie za brzuch... jutro przychodzi babeczka z kramzoorgu musze troche chatke ogarnac pokoju dla dziecka nie mam jeszcze zrobiuonego ale chyba jeszcze nie musze miec rzeczy wszystkie z listy mam ale musze czesc przywiesc z polski i chyba nie bedzie miala jakis ale o to ze jeszcze nie mam calej wyprawki?

Kocyki widzialam tez w hemie jak bylam w sobote popatrz tez na allegro bo niektorzy wysylaja paczki za granice.

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to powiem Wam, że zarejestrowałam się po te paczki w prenatalu, kruidvacie i etosie już tydzień temu i dalej nic. Ile czasu Wy czekałyście na te kupony?

relgh3714vlmssyj.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie rejestrowalam jakos po 12tc i dostalam po 20tc

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    ja sie rejestrowalam jakos po 12tc i dostalam po 20tc

O matko! to długo. Myślałam, że to szybciej idzie. No nic, to w takim razie cierpliwie czekam:)

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    O matko! to długo. Myślałam, że to szybciej idzie. No nic, to w takim razie cierpliwie czekam:)
    ja czekałam około 3-4 tyg maksymalnie :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, czy jak wybrałyście sobie kraamzorg zgłaszałyście to do swojej ubezpieczalni?

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, czy jak wybrałyście sobie kraamzorg zgłaszałyście to do swojej ubezpieczalni?

Nie, a trzeba?
    Ja to w ogóle kraamzorg nie wybierałam sama, na początku ciąży miałam spotkanie w szpitalu z położną i już ona mnie zgłosiła do kraamzorg,

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy trzeba...dlatego się pytam. Ja sama znalazłam sobie kraamzorg i się zarejestrowałam u nich. Ale nikt mi nie mówił, że mam dać znać do ubezpieczalni- widocznie nie trzeba :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kraamzorg sam załatwia sprawy z ubezpieczeniem, tak mi się wydaje:)
    Ja jak zmieniałam ubezpieczyciela to dzwoniłam do kraamzorg i ich informowałam.

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!!! Czy to jest strona etosa?
    http://www.oudersvannu.nl/contact/

Cholera dostałam maila że paczka do odbioru gotowa ale nigdzie nie jest napisane skąd ten email. Nie mogę znaleźć ;(

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ