SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Dziewczyny pomocy!!! Czy to jest strona etosa?
    http://www.oudersvannu.nl/contact/

Cholera dostałam maila że paczka do odbioru gotowa ale nigdzie nie jest napisane skąd ten email. Nie mogę znaleźć ;(
    tak to jest z paczki od etosa :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kramzorg sam informuje ubezpieczalnie bo pytalam o to :)

ao12. lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Kramzorg sam informuje ubezpieczalnie bo pytalam o to :)
    No to wszystko jasne, dzięki :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jak samopoczucie? Nareszcie pogoda dopisuje :) troche słoneczka jest :) muszę zacząć robić pranie ciuszków dla dzieci żeby ładnie na podwórku powysychały :)

Dziewczyny, a jak sie odbiera paczke z kruidvata? przyszła wiadomość, że moge ją już odebrać. Ale nie wiem jak, pokazane sa produkty - sama biore je z półki i ide do kasy?

• ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka86 wrote:
    Hej! Jak samopoczucie? Nareszcie pogoda dopisuje :) troche słoneczka jest :) muszę zacząć robić pranie ciuszków dla dzieci żeby ładnie na podwórku powysychały :)

Dziewczyny, a jak sie odbiera paczke z kruidvata? przyszła wiadomość, że moge ją już odebrać. Ale nie wiem jak, pokazane sa produkty - sama biore je z półki i ide do kasy?
    musisz wydrukować sobie kupon, ja podałam przy kasie kupon i wszystko mi przynieśli :)
    no to ja pościel dzisiaj wypiorę, szybko wyschnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:44

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :) jestem po wizycie polozne bardzo fajne spotkanko :) najwazniejsze z list co miec w domu to wanienka do kapieli jeden ten termofor komoda i kraampaket az sie zdziwilam :) a reszte kupujemy wedlug uznania :) nawet nie sprawdzala pokoju w ktorym bedzie dziecko opisala tylko jak wyglada pomoc z ich strony troche pozartowalysmy i posmialysmy sie i tyle :)

Madlen222, ao12. lubią tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kraampaket jednak trzeba miec? myslalam, że skoro rodze w szpitalu to nie musze. W takim razie musze wypelnic formularz w ubezpieczalni. Ciekawe czy bede miała go za darmo czy bede musiala płacić.

• pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    musisz wydrukować sobie kupon, ja podałam przy kasie kupon i wszystko mi przynieśli :)
    hmm a to na stronie krudvata jest ten kupon? czy na mailu? ja nigdzie żadnego kuponu nie widziałam

• madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak musisz miec bo polozna uzywa tych rzeczy w domu do dziecka i do ciebie codziennie sprawdza twoja rane po porodzie..

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie:) Dzieci ładnie rosną i wszystko inne również w jak najlepszym porządku:) Lena ma już 1741gr a Julek podobnie, niestety nie udało się zmierzyć jego główki ale brzuszek i nóżki podobnie jak siostra, więc lekarka stwierdziła że są prawie równi wagowo:) Super:)
    Nie sądziłam że one już takie duże:)

ao12., Martucha_ lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka86 wrote:
    hmm a to na stronie krudvata jest ten kupon? czy na mailu? ja nigdzie żadnego kuponu nie widziałam
    jak wejdziesz sobie na konto w kruidvat to tam masz takim małym druczkiem drukuj kupon

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    My po wizycie:) Dzieci ładnie rosną i wszystko inne również w jak najlepszym porządku:) Lena ma już 1741gr a Julek podobnie, niestety nie udało się zmierzyć jego główki ale brzuszek i nóżki podobnie jak siostra, więc lekarka stwierdziła że są prawie równi wagowo:) Super:)
    Nie sądziłam że one już takie duże:)
    No to super wieści :) Jeszcze trochę i dzieciaczki będą miały po 2 kg ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super rosna dzieciaczki ani sie obejrzymy a beda z nami :)

ao12., Madlen222 lubią tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka86 wrote:
    Ten kraampaket jednak trzeba miec? myslalam, że skoro rodze w szpitalu to nie musze. W takim razie musze wypelnic formularz w ubezpieczalni. Ciekawe czy bede miała go za darmo czy bede musiala płacić.
    W domu musisz mieć na łóżko te podkłady, aby nie zabrudzić sobie pościeli, dla maluszka gaziki jałowe, spirytus 70% oraz watę to chyba było najważniejsze z tego co mi mówiła babeczka z kraamzorg (chyba, że o czymś zapomniałam).

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore kompletuja wyprawke moze tutaj cos znajdziecie fajnego :) ja non stop cos na tej stronce kupuje :)
    http://www.wehkamp.nl/mama-kind/C50/

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena przyszedł Ci już ten zestaw kosmetyków dla mamy i dziecka ze stronki ouders... warto było?
    ja chciałam zamówić, ale już chyba po promocji bo wyświetla mi się komunikat: strony nie znaleziono :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl no powiem ci ze chociazby dla tego kremu na rozstepy z bephanten to warto bo sam krem 25e w kruidvacie no sa tam tez tabletki na spanie hihi jakies witaminki maly szampon ghula nasaczane chusteczki do demakijarzu zel pod prysznic z nivea ten co razem z balsamem jest i dl dziecka puder i takie male kremiki takze jak dla mnie warto bylo :) za 10 e plus wysylka :)

wlasnie patrze i chyba juz nie ma tej promocji bo tez mi wyskakuje ze nie ma strony.

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno, zbyt długo zwlekałam :(
    może za niedługo tez coś ciekawego będzie :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jak wchodze na forum to nic nie piszecie jak mnie chwile nie ma to sie rozpisujecie:) Madlen super że dzieciaczki rosną i mają sie dobrze:)Ja za to mam już dosyć co chce coś załatwić to jakieś problemy są... nie moge załatwić uznania ojcostwa, nie wiem czy w pore uda mi sie załatwić małej paszport przez co mozliwe że nie pojedziemy na świeta do pl, uwv nie płaci mi za chorobowe i nie moge sie doprosić zeby mi ktoś powiedział czemu:/

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha a od kiedy masz zgłoszone chorobowe? Ja na pierwsze pieniadze i telefon od nich od momentu zgłoszenia, czekałam 7 tyg. Teraz tak sie zastanawiam czy moje biuro zacznie mi robic problemy jak nie bede chciala isc do pracy tylko na zasiłek.

‹‹ ‹ 18 19 20 21 22 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ