X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Dziewczyny pomocy!!! Czy to jest strona etosa?
    http://www.oudersvannu.nl/contact/

Cholera dostałam maila że paczka do odbioru gotowa ale nigdzie nie jest napisane skąd ten email. Nie mogę znaleźć ;(
    tak to jest z paczki od etosa :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kramzorg sam informuje ubezpieczalnie bo pytalam o to :)

ao12. lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Kramzorg sam informuje ubezpieczalnie bo pytalam o to :)
    No to wszystko jasne, dzięki :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jak samopoczucie? Nareszcie pogoda dopisuje :) troche słoneczka jest :) muszę zacząć robić pranie ciuszków dla dzieci żeby ładnie na podwórku powysychały :)

Dziewczyny, a jak sie odbiera paczke z kruidvata? przyszła wiadomość, że moge ją już odebrać. Ale nie wiem jak, pokazane sa produkty - sama biore je z półki i ide do kasy?

• ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka86 wrote:
    Hej! Jak samopoczucie? Nareszcie pogoda dopisuje :) troche słoneczka jest :) muszę zacząć robić pranie ciuszków dla dzieci żeby ładnie na podwórku powysychały :)

Dziewczyny, a jak sie odbiera paczke z kruidvata? przyszła wiadomość, że moge ją już odebrać. Ale nie wiem jak, pokazane sa produkty - sama biore je z półki i ide do kasy?
    musisz wydrukować sobie kupon, ja podałam przy kasie kupon i wszystko mi przynieśli :)
    no to ja pościel dzisiaj wypiorę, szybko wyschnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 09:44

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :) jestem po wizycie polozne bardzo fajne spotkanko :) najwazniejsze z list co miec w domu to wanienka do kapieli jeden ten termofor komoda i kraampaket az sie zdziwilam :) a reszte kupujemy wedlug uznania :) nawet nie sprawdzala pokoju w ktorym bedzie dziecko opisala tylko jak wyglada pomoc z ich strony troche pozartowalysmy i posmialysmy sie i tyle :)

Madlen222, ao12. lubią tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kraampaket jednak trzeba miec? myslalam, że skoro rodze w szpitalu to nie musze. W takim razie musze wypelnic formularz w ubezpieczalni. Ciekawe czy bede miała go za darmo czy bede musiala płacić.

• pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    musisz wydrukować sobie kupon, ja podałam przy kasie kupon i wszystko mi przynieśli :)
    hmm a to na stronie krudvata jest ten kupon? czy na mailu? ja nigdzie żadnego kuponu nie widziałam

• madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak musisz miec bo polozna uzywa tych rzeczy w domu do dziecka i do ciebie codziennie sprawdza twoja rane po porodzie..

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie:) Dzieci ładnie rosną i wszystko inne również w jak najlepszym porządku:) Lena ma już 1741gr a Julek podobnie, niestety nie udało się zmierzyć jego główki ale brzuszek i nóżki podobnie jak siostra, więc lekarka stwierdziła że są prawie równi wagowo:) Super:)
    Nie sądziłam że one już takie duże:)

ao12., Martucha_ lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka86 wrote:
    hmm a to na stronie krudvata jest ten kupon? czy na mailu? ja nigdzie żadnego kuponu nie widziałam
    jak wejdziesz sobie na konto w kruidvat to tam masz takim małym druczkiem drukuj kupon

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    My po wizycie:) Dzieci ładnie rosną i wszystko inne również w jak najlepszym porządku:) Lena ma już 1741gr a Julek podobnie, niestety nie udało się zmierzyć jego główki ale brzuszek i nóżki podobnie jak siostra, więc lekarka stwierdziła że są prawie równi wagowo:) Super:)
    Nie sądziłam że one już takie duże:)
    No to super wieści :) Jeszcze trochę i dzieciaczki będą miały po 2 kg ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super rosna dzieciaczki ani sie obejrzymy a beda z nami :)

ao12., Madlen222 lubią tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka86 wrote:
    Ten kraampaket jednak trzeba miec? myslalam, że skoro rodze w szpitalu to nie musze. W takim razie musze wypelnic formularz w ubezpieczalni. Ciekawe czy bede miała go za darmo czy bede musiala płacić.
    W domu musisz mieć na łóżko te podkłady, aby nie zabrudzić sobie pościeli, dla maluszka gaziki jałowe, spirytus 70% oraz watę to chyba było najważniejsze z tego co mi mówiła babeczka z kraamzorg (chyba, że o czymś zapomniałam).

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore kompletuja wyprawke moze tutaj cos znajdziecie fajnego :) ja non stop cos na tej stronce kupuje :)
    http://www.wehkamp.nl/mama-kind/C50/

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena przyszedł Ci już ten zestaw kosmetyków dla mamy i dziecka ze stronki ouders... warto było?
    ja chciałam zamówić, ale już chyba po promocji bo wyświetla mi się komunikat: strony nie znaleziono :(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl no powiem ci ze chociazby dla tego kremu na rozstepy z bephanten to warto bo sam krem 25e w kruidvacie no sa tam tez tabletki na spanie hihi jakies witaminki maly szampon ghula nasaczane chusteczki do demakijarzu zel pod prysznic z nivea ten co razem z balsamem jest i dl dziecka puder i takie male kremiki takze jak dla mnie warto bylo :) za 10 e plus wysylka :)

wlasnie patrze i chyba juz nie ma tej promocji bo tez mi wyskakuje ze nie ma strony.

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trudno, zbyt długo zwlekałam :(
    może za niedługo tez coś ciekawego będzie :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 2 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny jak wchodze na forum to nic nie piszecie jak mnie chwile nie ma to sie rozpisujecie:) Madlen super że dzieciaczki rosną i mają sie dobrze:)Ja za to mam już dosyć co chce coś załatwić to jakieś problemy są... nie moge załatwić uznania ojcostwa, nie wiem czy w pore uda mi sie załatwić małej paszport przez co mozliwe że nie pojedziemy na świeta do pl, uwv nie płaci mi za chorobowe i nie moge sie doprosić zeby mi ktoś powiedział czemu:/

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha a od kiedy masz zgłoszone chorobowe? Ja na pierwsze pieniadze i telefon od nich od momentu zgłoszenia, czekałam 7 tyg. Teraz tak sie zastanawiam czy moje biuro zacznie mi robic problemy jak nie bede chciala isc do pracy tylko na zasiłek.

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ