Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka86 wrote:A Wy kupujecie takie bociany?
A jeszcze mam jedno pytanie. Skoro jestem obecnie na chorobowym to musze zgłaszać do uwv kwestie macierzyńskiego? czy to automatycznie się dzieje?
Trzeba samemu zgłosić, tam mnie poinformowała babka z uwv, mówiła że mam zadzwonić pod koniec września i zgłosić. -
Asia czyli Ty nie jestes zwolniona? Ja w sumie nie wiem czy jestem zwolniona czy nie. Prawnik mi powiedział, że muszą mnie powiadomić jak mi kontraktu nie przedłuża ale te biuro jest takie że oni pewnie sami nie wiedza a pozniej maja pretensje, że sie z nimi prawnik kontaktuje
-
pestka86 wrote:Asia czyli Ty nie jestes zwolniona? Ja w sumie nie wiem czy jestem zwolniona czy nie. Prawnik mi powiedział, że muszą mnie powiadomić jak mi kontraktu nie przedłuża ale te biuro jest takie że oni pewnie sami nie wiedza a pozniej maja pretensje, że sie z nimi prawnik kontaktuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 19:59
-
czesc wszystkim:) dziewczyny głowy do góry nie dajcie sie hormonom nie ma co płakac za niedługo beda z nami nasze maluchy:) tyle wytrzymałyśmy to wytrzymamy jeszcze to troche...
Koło mnie otworzyli takiego duzego prenatala i dzisiaj tam właśnie widziałam takie bociany na okno.
Co do macierzynskiego to jak mi w pracy zgłosili chorobowe do uwv to dostałam tez list że macierzyńskie beda mi płacic od 10 września i nic sama juz nie musiałam robic, ale słyszałam ze znajoma musiała składać jakis wniosek moze cos takiego jak Asia, wiec to róznie bywa.
Jak często macie wizyty u położnych? Chodzi mi o to w którym tygodniu zaczynają być częściej? -
ao12. wrote:Zamierzacie pić herbatkę z liści malin na ułatwienie porodu?
Ja zaczekam do 36tyg i zaczynam pić...może coś pomoże
Ja też, od 36-go tygodnia herbatka z liści malin i sex ( w końcu po 4 miesięcznej przerwie). Wtedy mam nadzieję urodzić oby nie wcześniej. -
ja wlasnie czekam na list z uwv cos tam trzeba wypalnic o macierzynskim i odeslac ale nawet na stronie uwv pisze ze 8 tyg przed terminem porodu trzeba zadzwonic do nich i poinformowac.
ja chyba zaczne od 38tc pic ta herbatke bo nie chce wczesniej urodzic niech sie tam w brzuszku rozwija jak najdluzej!
ja mialam najpierw wizyty co 4 tyg potem co 3 tyg a od 30tc mam co 2 tyg i chyuba od 36tc bede miec co tydzien.. -
madziallena wrote:ja wlasnie czekam na list z uwv cos tam trzeba wypalnic o macierzynskim i odeslac ale nawet na stronie uwv pisze ze 8 tyg przed terminem porodu trzeba zadzwonic do nich i poinformowac.