X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Ostanie USG za nami Emilka wazy 2720 wszystko rozwija sie prawidlowo.znudzila jej sie prawa strona i przeniosla sie na lewa polozna sprawdzala polozenie glowki to glowka znajduje sie nad spojeniem lonowym wiec powiedziala ze jest dobrze teraz wizyty u poloznej juz co tydzien bo jezeli glowka nie bedzie sie obnizac mam wtedy isc do ginekologa... no i nastraszyla mnie ze jak akcja porodowa bedzie sie szybko rozwijac to bede rodzic w domu...zaczelam sie bac...

no to dobrze ze wizyta udana:) a czemu akcja ma sie szybkciej rozwijac? ma jakies podejrzenia czy tylko tak powiedziała?

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    teraz wizyty u poloznej juz co tydzien bo jezeli glowka nie bedzie sie obnizac mam wtedy isc do ginekologa... no i nastraszyla mnie ze jak akcja porodowa bedzie sie szybko rozwijac to bede rodzic w domu...zaczelam sie bac...
    Hej, nie zamartwiaj się na zapas, wszystko będzie ok :)
    oj tam, a skąd położna może wiedzieć jak szybko będzie się rozwijać u ciebie akcja porodowa ? Każda kobieta jest inna przecież :)
    Nikt Cię nie zmusi do porodu w domu- wiesz przecież o tym, głowa do góry.

Wróciłam właśnie od diabetologa, okazuje się, że dobrze sobie opracowałam dietę i nie czekałam na to co mi powie, bo przecież tydzień już minął od kiedy dowiedziałam się, że mam cukrzycę ciążową.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma zadnych podejrzen tylko mowila w razie wu... a wy w jakim momencie macie zamiar dzwonic do poloznej?

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma dzwonić do szpitala jak odejdą mi wody i skurcze będą jakoś co 4 minuty, zobaczymy jak to będzie wyglądać w praktyce ;)
    Znając życie, będzie dzwonił wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 14:12

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie do poloznej? bo u nas w szpitalu cie nie przyjma jak nie bedzie z toba poloznej twojej :/

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ponieważ teraz jestem pod opieką szpitalnej położnej, i za tydzień mam wizytę w szpitalu.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo mam pustke... pakuje torbe dla siebie i Malej i nie wiem co ja mam wziasc z ubran malej wzielam pajacyka body spodnie czapke skarpetki i musze cos cieplego i nie wiem czy kombinezonik z polarku czy bluze ciepla i cieple spodnie... a sobie to nie mam pojecia rodzic bede w starej koszuli a co jeszcze mam wziasc to nie wiem :/

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja dla małej spakowałam bodziak z długim rękawem, pajacyk,skarpetki, czapeczkę i cieplejszą bluzę z kapturem ala kurteczkę do tego śpiworek do nosidełka a i łapki niedrapki :)
    dla siebie mam spakowane 2 koszule nocne, gatki, klapki pod prysznic, skarpetki, szlafrok, biustonosz do karmienia i kosmetyczkę.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

W moim szpitalu dzwoni sie jak odejdą wody lub jak skurcze beda co 5 min ale moge dzownic jesli mnie cos zaniepokoi lub jesli bede myslec ze juz to oni dalej powiedza co robic..

A do torby tez spakowałam body z długim rękawem, pajacyka, skarpeteczki, niedrapki, czapeczke i mam ciepły kombinezonik a dla siebie dwie koszule, klapki, stanik do karmienia, majtki, szlafrok, kosmetyki i musze jeszcze dopakowac jakie ciuchy na wyjście i cos do zjedzenia i picia i chyba to wszystko.

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam dzis papiery z uwv.... musze specjalnie leciec do poloznej jutro bo mi musi je podpisac i musze odeslac bo maja dostac je do 26 wrzesnia... 6 tyg na nie czekalam co na stronie pisze ze do 4 przysylaja... jak ja bym chciala juz urodzic i miec swiety spokoj ze wszystkim...

ao12. lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to może umyj podłogę na kolanach, może przyspieszy coś ;)

madziallena lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie Madzia nie te problemy to inne... po porodzie tez sie cos znajdzie:)

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:
    spokojnie Madzia nie te problemy to inne... po porodzie tez sie cos znajdzie:)
    Marta masz rację, zawsze jest coś- niestety życie nie jest takie kolorowe i każdy z nas się zmaga z jakimiś problemami, ale grunt to się nie poddawać :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Alexam Nowa

Wysłany: 25 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich i gratuluje,mam pytanie co do uznania drugiego dziecka przez ojca w tym samym związku,czy musimy to zrobić czy po prostu uznanie pierwszego dziecka przechodzi na drugie?

• ao12. Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexam wrote:
    Witam wszystkich i gratuluje,mam pytanie co do uznania drugiego dziecka przez ojca w tym samym związku,czy musimy to zrobić czy po prostu uznanie pierwszego dziecka przechodzi na drugie?
    Witaj, nie mam zielonego pojęcia, może dziewczyny coś wiedzą na ten temat.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie pomoge bo nie wiem i obawiam sie że żadna z nas nie wie bo to nasze pierwsze bobaski:) ale moze zapytaj położnej myśle że wiedzą takie rzeczy

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie pomoge wiem tylko ze aby maz mogl zameldowac dziecko w geemente musi miec ze soba akt malzenstwa....

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie laktatory czy czekacie z zakupem po porodzie?

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Dziewczyny macie laktatory czy czekacie z zakupem po porodzie?
    Ja kupiłam laktator ręczny aventa, zapłaciłam 15e mniej bo był w promocji.
    Stwierdziłam, że może się przydać, tak mi poradziła siostra.

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 25 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kupiłam elektryczny canpolu ale kupowałam go w pl

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post