X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki gdzie się kupuje te ciastka holenderskie z okazji narodzin dziecka? Wiecie o co chodzi.

relgh3714vlmssyj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Dziewczynki gdzie się kupuje te ciastka holenderskie z okazji narodzin dziecka? Wiecie o co chodzi.
    kupujesz okrągłe sucharki, smarujesz masłem i posypujesz kolorowa posypka :)
    http://www.ah.nl/appie/zoeken?rq=beschuit
    http://www.ah.nl/appie/zoeken?rq=Muisjes+Blauw%2FWit
    http://www.ah.nl/appie/zoeken?rq=De+Ruijter+Muisjes+Rose%2FWit
    proszę :)
    30bgpww.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 06:52

Madlen222 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Asia. Nawet nie wiedziałam że to się samemu robi.

relgh3714vlmssyj.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez mam pytanko. Wczoraj znalazłam w necie cos takiego:
    Ubezpieczenie zdrowotne dziecka (ziektekostenverzekering). W ciągu miesiąca dziecko musi być ubezpieczone. Niektóre firmy ubezpieczeniowe same podejmują taka inwencję i po otrzymaniu informacji z urzędu gminy wysyłają gotową kartę ubezpieczeniową dla dziecka.

Czy to oznacza ze to ubezpieczenie jest płatne? do tej pory myślałam że dziecko podpięte bedzie pod moje ubezpieczenie

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • Alexam Nowa

Wysłany: 26 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu jak urodziłam,to weszłam tylko na stronę do swojego ubezpieczyciela (Agis) i dopisałam swoją córę i do 18 roku jest podpięta do mojego ubezpieczenia i ma darmowe ubezpieczenie.A i ja mam rodzinne ubezpieczenie,ale myśle,że to może nie mieć znaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 12:34

Martucha_ lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta dziecko jest podpięte pod ubezpieczenie któregoś z rodziców i tak jak napisała Alexam do 18 roku życia jest darmowe.

Martucha_ lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie jak dziewczyny pisza ja tylko musze poinformowac moja ubezpieczalnie ze dziecko sie urodzilo :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki byłam dzisiaj w kruidvacie i widziałam zoogcompressen w promocji za 1e, wzięłam ostatnie opakowanie z półki :D

madziallena lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez musze zakupic bo jeszcze nie mam :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was tez lozko musi byc podniesione na 70cm? Kupowalyscie smietnik na pampersy?

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Czy u Was tez lozko musi byc podniesione na 70cm? Kupowalyscie smietnik na pampersy?
    Tak mi mówiła babeczka z kraamzorg o tym wyrku. Mam kupiony taki mały kosz z wibry za 3,99e z pedałem na pieluchy do tego kupiłam też perfumowane worki.
    To tak z wygody, bo nie zniosę tego zapachu w kuchni ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiedzialam ze sa prefumowane worki :) tez musze kupic jutro przejde sie do vibry :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:

Ja nie mam takich wymogów... poza tym to jest troszke śmieszne, jeszcze rozumiem jak kobieta rodzi w domu to dla wygody położnej mozna by było podnieść wyżej łózko ale jak ona ma tam tylko zaglądac na chwilke po porodzie to juz bez przesady...a bardzo nisko masz łożko? moze masz jakis materac zeby leżec na dwóch zawsze to wyzej jest... ja wogole rozmyślam o pojechaniu na świeta do pl ale nie wiem czy to nie bedzie jeszcze za wczesnie jak myslicie czy Mała nie bedzie jeszcze za mała?

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:
    ja wogole rozmyślam o pojechaniu na świeta do pl ale nie wiem czy to nie bedzie jeszcze za wczesnie jak myslicie czy Mała nie bedzie jeszcze za mała?
    Ja też o tym myślałam, ale nie wiem czy do tego czasu zdążymy wyrobić małej paszport. I w sumie chrzciny fajnie by było zrobić w miarę szybko :)
    Idę dzisiaj na zakupy spożywcze, trzeba zrobić zapasy, jakby mała miała się zdecydować na przyjście na świat :D

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Ja też o tym myślałam, ale nie wiem czy do tego czasu zdążymy wyrobić małej paszport. I w sumie chrzciny fajnie by było zrobić w miarę szybko :)
    Idę dzisiaj na zakupy spożywcze, trzeba zrobić zapasy, jakby mała miała się zdecydować na przyjście na świat :D

dokładnie jak zdążymy z paszportem... a czym chcieliście jechac?

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem, jak będziemy mieć jeszcze samochód (sprzedajemy) to samochodem, a jak nie to samolotem, zawsze jeszcze jest pociąg do Poznania z Amsterdamu :)
    Wszystko wyjdzie w "praniu" ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie podnoszenie to tez idiotyzm ale na ostatnim spotkaniu z polozna zostalo mi to przypomniane ze mam to zrobic... a co do swiat to zostajemy tutaj bo szkoda mi takiego malenstwa tyle km tachac... wybieramy sie w lutym na slub kuzynki i zalatwic chrzciny.

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 27 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze pociągiem to bym sie bała... my myśleliśmy o aucie i szczerze nie jestem za bardzo przekonana czy to nie za wczesnie, przed ciążą czasami jezdziłam tym pociagiem z amsterdamu ale dla mnie była to męczarnia a jeszcze z takim maluchem... sama nie wiem:/

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:
    o kurcze pociągiem to bym sie bała... my myśleliśmy o aucie i szczerze nie jestem za bardzo przekonana czy to nie za wczesnie, przed ciążą czasami jezdziłam tym pociagiem z amsterdamu ale dla mnie była to męczarnia a jeszcze z takim maluchem... sama nie wiem:/
    Jakakolwiek podróż z takim maluchem będzie męczarnią. Wstępnie myśleliśmy o świętach...ale nie wykluczone, że pojedziemy jednak później np. pod koniec stycznia, zobaczymy.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dawno się nie odzywałam ale normalnie sił brak. Kilka dni leżałam w szpitalu na obserwacji ze skurczami ale sytuacja opanowana :) chłopcy muszą jeszcze posiedzieć :)
    a co to jest ten zoogcompressen?

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ