X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Holandii
Odpowiedz

Ciąża w Holandii

Oceń ten wątek:
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anastazjaaa miło że piszesz im nas więcej tym lepiej... nie masz doświadczenia co do porodu w nl ale za to mozesz nam poopowiadac jak wygląda tutaj kwestia przedszkoli, szkoły. Kiedy wogole przyjechałas do holandii? zaraz po porodzie?

Madziallena nie zamartwiaj sie dowiesz sie wszystkiego we wtorek i daj znac po wizycie co lekarz powiedział.
    Madlen jak samopoczucie?
    Asia masz jakies objawy zbliżającego sie porodu? Bo widziałam na pazdziernikówkach że szykujesz sie rodzic.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:
    Asia masz jakies objawy zbliżającego sie porodu? Bo widziałam na pazdziernikówkach że szykujesz sie rodzic.
    Od 3 dni boli mnie brzuch jak na okres, wczoraj dodatkowo bolały mnie plecy...poza tym cisza :)
    Może urodzę w pełnię ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo ze dolaczylas Anastazjaaa :)

My z mezem od wczoraj ostro wypedzamy core z brzucha ale uparta nie chce wyjsc :) Podnieslismy dzis lozko na 70cm mowie wam masakra tak wysoko...

Asia pisz no co tam sie u Ciebei dzieje na biezaco :)
    24fxttg.jpg

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pomysł z tym łóżkiem. Mój mąż mówi, że też tak podniesiemy. Zależy czy bedzie taka potrzeba, ile bede w szpitalu itp.

ao12 ja miałam takie bóle jak Ty piszesz i wyladowalam w szpitalu ze skurczami. Mozliwe, że zaraz bedziesz tulić swoje dzieciątko :) Aj ja sie boje kazdego dnia, że to może być już a tak bym chciala, żeby chłopcy jeszcze posiedzieli w brzuszku.

Miłej niedzieli!

• madziallena Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas to jest wymog ze od 36tc musisz miec podniesione lozko w razie wu .... smiesznie sie lezy...

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie mówiła od kiedy, tylko ze ma być. A Ty w domu bedziesz rodziła czy w szpitalu?

• ao12. Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już mniej mnie brzuch bolał, tak jakby przeszło. Ja łóżka nie podnoszę, będę rodzić w szpitalu a babeczka z kraamzorg powiedziała mi, że nie dla niej łóżka nie muszę podnosić :) o tyle dobrze.
    Cały czas pilnuję diety-szczerze mam już dość! Większe zapasy już zrobiłam...

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 5 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie w szpitalu ale polozna powiedziala ze ma byc bo jak sie akcja szybko bedzie rozwijac to bede rodzic w domu ale ja do tego nie dopuszcze z kraamzorgu tez kazaly podniesc...

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wypełniajac druga kartke odnosnie macierzynskiego, tam trzeba podac dane meza? bsn, nazwisko i date urodzenia? nie wiem co to znaczy gegevens betrokkene

• Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 5 października 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojecia bo nic takiego nie musiałam wypełniać, ale to dziwne dlaczego tak jest że jedne muszą a inne nie muszą?

Ja mam za to pytanko orientujecie sie moze czy w nl są jakies herbatki na laktacje? i jak tutaj radzą sobie z kolkami? bo zastanawiam sie czy nie sprowadzic sobie z pl jakiejs herbatki i kropelek w razie jak by dzieciątko meczyły kolki ale z drugiej strony mysle sobie ze tutaj tez jakos kobiety musza sobie radzic i czy ma to sens?

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka86 wrote:
    co to znaczy gegevens betrokkene
    wg tłumacza to: "osoba, której dane"
    Martucha_ wrote:
    Ja mam za to pytanko orientujecie sie moze czy w nl są jakies herbatki na laktacje? i jak tutaj radzą sobie z kolkami? bo zastanawiam sie czy nie sprowadzic sobie z pl jakiejs herbatki i kropelek w razie jak by dzieciątko meczyły kolki ale z drugiej strony mysle sobie ze tutaj tez jakos kobiety musza sobie radzic i czy ma to sens?

Na brzuszek jest Infacol i na gazy Tasectan kids
    http://www.oudersvannu.nl/verzorgingspakket-dci/ tu jest fajna oferta :)
    i na laktację herbatki:
    http://www.detuinen.nl/zwangere-vrouw/borstvoeding/de-tuinen-borstvoedingkruiden.html
    http://www.detuinen.nl/zwangere-vrouw/borstvoeding/weleda-borstvoedingsmix.html
    oraz ponoć pomaga też herbatka z liści malin, tak czytałam:)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Dawno mnie tu nie było, ale czasu brak. Ciągle szpital, szpital i szpital.
    Ja czuję się dobrze, i stwierdzam że poród sn to jednak jest super...nie wiem czy po cesarce była bym tak szybko sprawna. Powiem Wam, że nie bycie w ciąży jest piękne:) Znowu czuję, że mogę wszystko:) No i przesypiam całe noce...bez wstawiania co pol godziny do toalety, pięknie;) Nie wiem kto wymyślił, że ciąża to taki piękny stan. Dla mnie nie był.
    Dzieci też super sobie radzą, Lena już całkowicie odłączona od monitorów na Juleczka jeszcze musimy poczekać. W piątek przeniesiono ich z High care na medium care także to super znak...mam nadzieję że niedługo je zabiorę do domu. Bardzo je kocham i nie mogę przestać o nich myśleć i zawsze płaczę przy wychdozeniu ze szpitala...Moje dwie małe kruszynki. Powiem Wam, że to najpiękniesza miłość jakiej doznałam i dalej doznaje.

Lenę karmię już piersią, a Julka dziś mam zamiar przystawiać. Poza tym co 3h ściągam mleko. Żadnych herbatek na laktacje nie piję, tu położne nic takiego nie polecają. Mam jedną w domu, kupioną w Polsce ale jest tak ohydna że mało się nie porzygałam ostatnio jak spróbowałam. Nie da się tego pić i nie zamierzam.

Dziewczynki zaraz zaczniecie się rozpakowywać...trzymam kciuki i czekam na relację:) buziaki dla wszystkich!!!

ao12., madziallena, Martucha_ lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka ja to wypelnialam 2 tyg temu to na tej drugiej stronie piszesz swoj sofi nr i imie nazwisko partnera i jego date urodzenia a pod spodem wypelnia polozna :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do herbatek na laktacje to ja mam z polski. a kropelki na kolki to mam espumisan i niemieckie sab-simplex ponoc rewelacyjne.

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Martucha_ Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a skąd masz te niemieckie krople?
    Madlen czy juz wiadomo orientacyjnie kiedy bedziesz mogła zabrać dzieciaszki do domu?
    Ja dzisiaj albo sie czyms zatrułam albo cos sie zaczyna... najpierw zjadłam śniadanie i zwymiotowałam a pózniej napiłam sie wody i również poszła ona do kibelka a teraz jak narazie cisza...

klz9e6ydocm7we83.png

bfarxzdvqrkcom97.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:
    Madlen czy juz wiadomo orientacyjnie kiedy bedziesz mogła zabrać dzieciaszki do domu?
    Ja dzisiaj albo sie czyms zatrułam albo cos sie zaczyna... najpierw zjadłam śniadanie i zwymiotowałam a pózniej napiłam sie wody i również poszła ona do kibelka a teraz jak narazie cisza...
    Może właśnie u Ciebie się coś zacznie :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martus kupisz bez recepty w aptece w niemczech kosztuja cos 8euro a polecili mi je w Polsce w aptece :)

Martucha_ lubi tę wiadomość

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • pestka86 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to ja to zle wypełniłam :P wszystko sama wypełniłam i do tego dołaczyłam list ze szpitala od mojego lekarza prowadzacego. Zobaczymy co przysla, na drugiej stronie podalam swoje dane a nie partnera - przetlumaczylam, ze partnera mialam podac jakby bylo inne nazwisko. Tak to jest jak sie jezyka nie zna :/

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha_ wrote:

Kochana lekarze mówią że dzieci wyjdą około 37tygodnia ich życia, czyli jakoś za niecałe 2 tygodnie. Muszą dobrze nauczyć się ssać. Ale dzisiaj pierwszy wielki sukces! Lena zjadła z cyca całą swoją porcję i nie trzeba było jej już dokarmiać a Julek pierwszy raz przystawiony do cyca i zjadł połowę tego co musiał! WOW! jestem pod wrażeniem i jestem szczęśliwa! Położne mówią że świetnie sobie radzą, z dnia na dzień coraz lepiej. A jutro będziemy kąpać ich razem:) już się nei mogę doczekać!!!

Martucha_ lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to prezent od położnych:

9a8nef.jpg

ao12., madziallena, Martucha_ lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ