Ciąża w Holandii
-
WIADOMOŚĆ
-
pestka86 wrote:Hej dziewczyny! Dawno się nie odzywałam ale normalnie sił brak. Kilka dni leżałam w szpitalu na obserwacji ze skurczami ale sytuacja opanowana chłopcy muszą jeszcze posiedzieć
a co to jest ten zoogcompressen?
Zoogcompressen to są te wkładki laktacyjne do stanika
Ile Ci jeszcze zostało do terminu porodu? -
Do terminu jeszcze 2 miesiace, wiec sporo czasu Jednak z racji typu ciąży modlę się o conajmniej 3 tyg jeszcze! nie mniej... tak mnie położne nastraszyły, że to mozliwe ze akcja porodowa się zaczęła, że zaczęłam płakać i mówić że przecież to jeszcze nie pora. Ajjj strachu sie najadłam, ale w domu czujemy sie lepiej
-
No to kochana wypoczywaj, nie przemęczaj się Musisz wytrwać jeszcze te 3 tyg
Ja jestem na diecie cukrzycowej, męczę się trochę, dużo trzeba sobie odmawiać, ale czego się nie robi dla maleństwa
Jak urodzę to zjem sobie lody o smaku bananowym z karmelem albo czekoladę milki z oreo już mi ślinka leci na samą myśl o smakołykach.
Jak dla mnie mała może się urodzić pod koniec tygodnia, będę miała już 38 tydz.
Miłego wieczorkumadziallena lubi tę wiadomość
-
No i kolejny tydzien sie zaczal i znow wyczekiwanie czy akcja porodowa sie nie zacznie jak jak juz bym chciala byc po miec co robic czym sie zajac a tak mi sie cholernie nudzi w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 09:48
Martucha_ lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Dziewczyny jak można dostać te paczki z alberta i z plusa po urodzeniu dziecka? któraś z Was kiedyś pisała że można.
Jak maluszki? Wiesz już kiedy będziecie mogli zabrać je do domku? -
ao12. wrote:Madziallena kiedyś pisała o tym, ale nie pamiętam szczegółów
Jak maluszki? Wiesz już kiedy będziecie mogli zabrać je do domku?
A dziękuję że pytasz:) wszystko z nimi ok, uczą się ssać. Dzisiaj miałam spotkanie z ich lekarzem i jeszcze około 2 tygodni będą musiały zostać w szpitalu. Muszą troszkę przybrać na wadze i ssać samodzielnie, wtedy mogą iść do domku:) mam nadzieję, że nastąpi to jak najszybciej bo tęsknie za nimi jak tylko wyjdę ze szpitala...;(ao12. lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:A dziękuję że pytasz:) wszystko z nimi ok, uczą się ssać. Dzisiaj miałam spotkanie z ich lekarzem i jeszcze około 2 tygodni będą musiały zostać w szpitalu. Muszą troszkę przybrać na wadze i ssać samodzielnie, wtedy mogą iść do domku:) mam nadzieję, że nastąpi to jak najszybciej bo tęsknie za nimi jak tylko wyjdę ze szpitala...;(
Dwa tygodnie szybko zlecą i będziecie w końcu razemMadlen222 lubi tę wiadomość
-
Asia nie martw się, zaraz będziesz rodzić i skończą się wszystkie męki ciążowe:) ja teraz to odżyłam dosłownie, cudownie jest nie być w ciąży:) i cudownie jest już tulić swoje dzieciątka:)
Madzialena ja mam jakiegoś cykora iść do tego alberta po ta paczke bo boje się że mi powiedzą ze nie ma czegoś takiego i tylko wyjde na debila...nie wiem. Wy będziecie po to szły?ao12. lubi tę wiadomość
-
ao12. wrote:A masz gdzieś koło siebie plusa, wiem, że w plusie są paczki dla dzieci bo widziałam info na ich stronce
http://www.plus.nl/acties/kiekeboebox
Mam plusa:) i jeśli jest info na stronie to nie omieszkam się tam nie upomnieć o paczuszkę dzięki Asia:) -
madziallena wrote:Jestem po wizycie u poloznej i .... dostalam skierowanie do szpitala do ginekologa na wtorek bo mala nie obniza sie glowka caly czas w tym samym miejscu... czy ltoras z was byla na takiej wizycie??
Pewnie będziesz miała dokładne usg, ewentualnie badanie na "samolocie", spokojnie, wszystko będzie dobrze -
Anastazjaaa wrote:hej ja mam sprawdzoną dobrą księgową mogę dać ci namiary ale ona jest z den bosch więc nie wiem czy ci odpowiada ta lokalizacja
No i gdzie moje maniery? Dzień dobry
od jakiegoś czasu was podczytuję ale niestety jeszcze nie jestem w ciąży więc się nie udzielałam
Ale jesteś mamusią, więc jak najbardziej się udzielaj, masz już prawie 7 letnie doświadczenieMadlen222 lubi tę wiadomość