X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • agattee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny kazdej z osobna :) No karmienie przerabane i nie wiem jak funkcjonuje tutaj to ze matka np.nie chce karmic piersią. W nocy byl problem wiec baba w koncu przniosla mm w strzykawce, najpierw dala malej do sprobowania a później mi polala na sutka zeby zassala u mnie. Poskutkowalo mleko bo dosc dlugo spala. Ja jej mowie wczoraj ze jak dla mnie to cala butelke może przynieść tego mm, a ona ze oni sa za naturalnym karmieniem. Kurde moje dziecko jest głodne więc chyba ja decyduje co jej podac... Dzis odciagalam i bylo więcej niż zwykle, w prawdzie tylko 15ml ale poki co to rekord. Jak sie obudzi mam dac cyca, jak nie bedzie szlo to te moje odciagniete i jeszcze zglosic sie po 10ml mm... I jak zasnie to znowu odciągnąć na kolejny posiłek i tak juz chybs ciągle no chybs ze bede mieć dużo to mm mi juz nie dadzą. Jutro robią U2 a pojutrze bedziemy mogli wyjść do domu, już nie mogę się doczekac bo stresuje mnie ta cala sytuacja.

Monika, jutro Wasz wielki dzień ! :) Trzymam kciuki oczywiście, powodzenia i teraz ja będę czekać na wieści od Ciebie, kiedy malar dłużej śpi to zaglądam do Was.

A samopoczucie dzis o niebo lepsze, juz sie wykapalam, spaceruje, sciagneli opatrunek. Jeszcze trochę i powinnam być na calkowitym chodzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:51

wff22n0ab6iac00e.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee- Dziewczyno nie poddawaj sie. Przeciez 15 mm to nie jest malo zwlaszcze ze mleczko odciagasz. Ta moja kolezanka tez mleczko sciagala tak jak jej w szpitalu mowili i tak sobie pokarm napedzila ze mala na jej mleku do 4 miesiecy byla. Chociaz nigdy nie nauczyla sie ssac piersi i do konca tylko je sciagacla. Nawet lepiej bo chociaz sutkow nie poranila... To sciaganie mleczka oczywiscie pracochlonne jest ale jak sie ma dzieci to juz zawsze bedzie sie mialo pelne rece roboty. ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez pomyslalam o tej deklaracji. Ze jak zdeklarujemy karmienie cycem to wredy nie chca dawac mm, ale Agattee pisze ze szpital ogolnie taki za naturalnym bardzo.
    Agatte 15 ml w 3 dzien to wydaje mi sie sporo.gdzies kiedys widzialam taki rysunek ze w pierwszy dzien dzieci nie maja glodu scale I max wypijaja lyzeczke od herbaty mleka a w trzeci dzien to kojarze wlasnie 10-15ml.

Laski ja juz przyjeta do szpitala. Ktg zrobione...jeden skurcz o wartosci 20 a reszta miedzy 5-8 czyli Nic za to Vincent tak sie wiercil ze masakra, cisnienie zmierzone I krew oddana. W pokoju jestem poki co sama I man type miejsca ze moge tanczyc :) Jestem spokojna, mezula wyslalam do domu bo cos mi sie wydawalo ze jego stresik bierze. Ja sobie poczytam, zjem kolacje - o 17 man, popatrze w TV I ide spac bo jutro na 6:15 man znowu ktg, a P. ma byc tu na 7:00, I beds mnie powoli przygotowywac do cc. Jejciu ale fajnie!!!!

• agattee Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego R. stres łapie na myśl o powrocie do domu :P bo mała raz się rozwrzeszczala to nie wiedział co zrobić i jeszcze do mnie że ja ją źle trzymam itd,on oczywiście wie najlepiej...

Nie poddaję się z karmieniem, trenujemy chociaż jest ciężko. Przy cycu zasypiala wiec kazali ja budzic.Troche szkoda bo zaczela plakac po wybudzeniu no ale jesc tez musi i stymulować cyce.

Monia gratuluję pustego pokoju ale myślę ze jutro trafisz chyba gdzie indziej :P Mnie dzis przenieśli i jestem z kimś innym w pokoju. Poprzedni pokoj potrzebowali bo dwie cesarki byly a ze my juz na nogach to dali nas do sal z ktorych babki wyszly do domu z tym ze teraz jestem z kims innym. Bylam z jakas albanka a teraz z niemka ktora z tego co sie zorientowalam tez ma problem z karmieniem, tez plakala dzis i prosila o mleko to taka jedna mloda polozna jej przyniosla 20ml, ciekawe czy mi tak chętnie dadzą :P

wff22n0ab6iac00e.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee cieszę sie, ze sie nie poddajesz. Trzymaj sie cieplutko :)

Mońika, powodzeńia jeszcze raz. Niesamowite, ze to juz niedługo:)

A ja przeżyłam dzis chwile grozy:( ale to chyba przez swoją głupotę. Wstałam rano wyspana jak nigdy i od razu zaczęłam sprzątać i rozpakowywać rzeczy. I tak przez 4 godziny z niewielkimi przerwami. O15:00dostalam ogromnych boli brzuszka takich okresowych. Boziu koszmar wrócił bo ja okresy zle znosiłam. Zwaliło mnie z nóg totalnie i myślałam, ze to zaraz sie zacznie. Spanikowałam totalnie, bo tak bardzo bolało. Maz na chybcika zaczął mi pakować torbę choć mi mówił, ze skoro nie mam ani skurczy ani wody mi nie odeszły to ze to nie porod. Wzięłam dwie nospy i po godzinie mi ulżyło, ale teraz jak tak leżę to mnie cmi w dole jak na okres. Jeszcze tyle rzeczy musze zrobić przed porodem wiec mam nadzieje, ze to nie była zapowiedź.

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agattee na pewno z kazdym dniem bedzie lepiej :)

Monika trzymamy kciuki, ucaluj jutro Vincenta :)

Kasia nie szalej kochana ;) , po malu, po trochu i bedzie wszystko ogarniete ;) oszczedzaj sie przed koncowka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 18:24

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika trzymam kciuki :-) , ja już dasz radę to pisz do nasz :-)
    U mnie w szpitalu mimo deklaracji karmienia piersią nie było problemu z dostaniem mm ani nawet nacisku na kp. Na życzenie dostawałam całą butlę, pewnie co szpital to inaczej

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia zaraz skopie Ci tyłek! Uważaj na siebie i nie przemęczaj się, bo brzuszek tego nie lubi. Ale wiem, wiem, ciężko usiedziec jak w domu robota wre :-)

Monika już piszesz ze szpitala.. O jacie! Jutro jak tylko wstane będę myslec o Tobie i czekac na wieści :-)

Dziewczyny apropos wyprawki, czy kupowałyscie elektryczną nianię? Bo mimo, iż mam niewielkie mieszkanie 55m to sypialnie mam dosc daleko od salonu polączonego z kuchnia i nie wiem czy nie będe sie stresować np.gotujac obiad i zostawiajac malego w lozeczku w sypialni?zastanawiam sie tylko czy niania sie sprawdzi, jakie są Wasze doświadczenia ? Chodzi mi o taką zebym widziala na monitorze i slyszala co dzieje się w pokoju podczas drzemki dziecka ipodczas gdy ja np sprzatam

relgi09kfo915nes.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nianię dostałam w prezencie od kuzynki, mam 66m ale tez sypialnię i salon oddziela przedpokój i duża kuchnia, u mnie się sprawdza, nie muszę biegać co chwile i patrzeć czy mała śpi bo słyszę :-) , niestety nie mam z monitorem żeby widzieć. No i jest potrzebna na wyjazdy do polski bo u teściów jest duży dom.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola, ja mam niewielkie, dwupokojowe mieszkanie i myśle, ze jak bede miała drzwi otwarte do sypialni to z kuchni usłyszę-tym bardziej ze to małe odległości, ale gdybym mieszkała w większym mieszkaniu to chyba bym kupiła.

Leżę od kilku godzin i jest coraz lepiej. Przesadziłam dzisiaj, bo chciałam wszystko na raz zrobić: Ogarnąć mieszkanie z kurzu po 2.5 tygodniowej nieobecności plus rozpakować rzeczy, spakować torbę do szpitala i ugotować obiad. Musze faktycznie robic wszystko stopniowo i powoli i moze uda sie dotrwać do lutego :)

Dziewczyny w czym kapie sie maleństwo w sensie co kupic do kąpieli, do wody? Bo chciałabym coś wlać do kąpieli zeby było takie uniwersalne i zeby potem dziecka juz niczym nie smarować. Polecicie mi coś na początek?

I mam jeszcze jeden problem. Kupiłam w Polsce za100zl termometr bezdotykowy i nie podoba mi sie. Za każdym razem inna temperatura i mojemu mężowi i mi mierzy temperaturę 36 stopni:/ mało wiarygodny. Jaki kupic inny na wszelki wypadek? Doradźcie coś.

zem3zbmhb277dwos.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do ucha Braun, niestety nie jest tani ale temp pokazuje identyczną jak taki stary rtęciowy bo sprawdzałam :-)
    A jeśli chodzi o kąpiel to chyba musisz sama zdecydować, ja na poczatku dawałam trochę oliwki, później miałam żel, teraz też mam żel i musi być dużo piany bo Lena ją uwielbia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 20:35

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki a jakiej firmy żel kupiłaś?

zem3zbmhb277dwos.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja mam monitor oddechu i do tego niania - 2w1, podobno bardzo przydatne i jest sie spokojniejszym.

Kasia Ty sie kobieto oszczedzaj jeszcze troche czasu jest, wiec mozesz sobie prace rozlozyc na kilka dni hehe. Ja wlasnie tez sie zastanawiam co kupic, kupie chyba oliwke z hippa do kapieli.

Monika powodzenia jutro:)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- Ja tez mam termometr bezdotykowy braun i tez jestem z niego zadowolona. Ale rzeczywiscie byl dosc drogi. O taki:
    http://www.amazon.de/Braun-IRT4520MNLA-IRT-4520-Thermometer/dp/B0001D0LMS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1420402339&sr=8-1&keywords=4520+braun+thermoscan+ear

Ale jak chcesz kupic dla dziecka to na poczatek kup taki zwykly bo temperature malenstwu mierzy sie w pupie. Sa takie fajne i nie drogie z ruchoma koncowka ktora tak nie uwiera.

A do kapieli to jak tam chcesz. Ja narazie przy Julianku nie uzywam zadnych kosmetykow do kapieli tylko dodaje do wody kilka kropli kuchennej oliwy z oliwek ;-)

Monika- trzymam kciuki za was ;-) Powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:21

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • annaki Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja najpierw miałam żel bubchen, potem z rossmana babydream i na tym lecimy do teraz, po drodze miałam też jakieś próbki sebamed czy jakoś tak i hipp

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • jola83 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- ja tez mam taki zwykly w kazdej drogerii typu budni mozna kupic, ok. 4e z miekka koncowką do pupy, podobno najlepszy,polozne go polecają a do wody mam oilatum z Pl

relgi09kfo915nes.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, trzymam kciuki jutro :) niech to będzie najpiękniejszy dzień Twojego życia :)
    Agattee, obyście się dotarły z Malutką :) a Ty się Kasia nie przemęczaj :)

o1489vvjal2gnmht.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz w koncu mi powiedzial ze moge zrobic to badanie u jego zastepcy. Jakbym mu nie trula to by nic nie powiedzial ;] wieczorem mam zadzwonic. A powiedzcie mi ile tutaj czeka sie na wynik tego gbs?

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarnaa nie wiem, mam teraz w czwartek to badanie wtedy bede mogla powiedziec. Gdzies czytalam ze okolo tydzien, a ile w tym prawdy to nie wiem.

Bylam w szpitalu na planowaniu, polozna byla bardzo mila szpital super widac ze wyremontowany, bardzo mi sie spodobalo bardziej niz w St.Joseph.

Chciala tylko moj Mutterpass, a do porodu jeszcze potrzebna karta ubezpieczeniowa, Überweisung nie. Spisala sobie wszystko z Mutterpass co potrzebne, pytala jakie biore leki i jakie choroby byly u mnie w rodzinie, mozna bylo zadawac pytania wiec pytalam o wszystko co mi przyszlo do glowy:)PDA daja przy rozwarciu 3cm jesli sie chce, lista rzeczy, ktore musze miec ze soba jest bardzo krotka, bo wszystko dla mamy i dziecka jest w szpitalu, tylko ubrania i kosmetyki dla mnie potrzebne no i na wyjscie dla dzidzi.

oar843r8kh12ukn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 8:25 urodzil sie nasz Vincent :) 3540 g i 50 cm najwiekszego szczescia na swiecie! Poprzytulalismy sie a pozniej go zabrali na dogrzewanie. Cesarka poki co super, zobaczyma jak bedzie pozniej ;)

amarranta, Sarnaa, Muniek, jola83, annaki lubią tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ