X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc LaSavia:)

Kasia jesli tak naciska oznacza ze szyjka sie rozwiera tak mowila ginka, ja tez tak mialam niestezy nie oznaczalo to porodu.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiła sie koło pierwszej i pospalysmy sobie do 6-tej. Teraz cisza i znowu spokoj. Maarta, jutro ci beda chcieli wywoływać czy jutro podejmą decyzje co dalej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 07:20

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie dopisalam;)
    Starszy jest chlopak;) Maly Staś.
    W ciazy czuje sie generalnie ok. Zdazaja mi sie mdlosci ale rzadko. Za to najchetniej bym spala caly czas po sniadaniu i obiedzie;) poki maz byl w domu to pozwalal. I po sniadaniu drzemka 2 godziny np lub po obiedzie;) Straszne bo jak sie budzilam to wogole nke bylam wyspana. A w nocy normalnie do samego rana;) Czekam twraz na wyniki i nastepna wizyte;)

Kasiu ja przy pierwszym porodzie pojechalam ze skurczami w srodku nocy jak dojechalam to synus sie uspokoil i nawet rozwarcia nie bylo;) takie mi figle robil. Caly nastepny dzien meczylam go ja chodzeniem po schodach i skakaniem na pilce;) i dopiero wlasciwe skurcze przyszly pod wieczor ale slabe takie jakby tylko pukal i noeregularnie. W nocy zrobily sie regularne co 3 minuty a nastepny za pol godziny a rano juz byly ewidentnie mocniejpozniejsze i rozciagajace;) na porodowke pojechalam o 8:30 a Stas o 9:05 byl z nami;)
    Nie przejmuj sie wyjdzie jak bedzie pora;) moze daje Ci znaki ze to juz niedlugo?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 08:36

amarranta lubi tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Marta z Was się ranne ptaszki teraz zrobily :)

LaSavia, też miałam taką śpiączkę dość długo, potrafiłam spać 12h, zjeść śniadanie i iść spać. oby dolegliwości ciążowe Cię omijały! pracujesz czy jesteś ze Stasiem w domku?

o1489vvjal2gnmht.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracuje ze Stasiem;) mam umowe na Basis i zawoze meza do pracy firmowym autem;) trafilo mi sie ale niestety ograniczyli mi teraz godziny bo robilam ich 2 razy wiecej niz powinnam. Teraz mam nadzieje ze mnie nie beda chieli wywalic, a jeszcze im nie mowilam o ciazy. Orientujecie sie jak to wyglada?

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak jest na basis.. Ty masz to Basis 400 Euro? wywalić chyba nie mogą kobiety w ciąży ;)

o1489vvjal2gnmht.png

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jutro podejma decyzje co dalej, jesli ilosc wod znowu sie zmniejszy to na wywolanie i ja tez mam sie zastanowic czy chce juz wywolywac chcialabym jutro zostac w szpitalu meczy mnie juz czekanie psychicznie zwlaszcza ze tak naprawde w piatek sobote niedziele mialam juz skurcze ktore niestety minely.

A Ty masz tez wizyte w szpitalU?

LaSavia ja w pierwszych miesiacach ciazy tez ciagle spalam i niestety wymiotowalam.

LaSavia lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam umowe na 52 godziny 450€ z tym ze przez ostatnie 2 miesiace mialam ponad 100 godzin i placili mi normalnie opodatkowana umowe. Tylko dla nich teraz robie za duzo godzin. Wlasnie nie wiem czy moga czy noe bo mam umowe na czas nieokreslony juz ale jeszcze jestem w okresie polrocznego okresu probnego. Musze sie dowiedziec bo jak mnie zwolnia to nie dobrze;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta, jestesmy juz tak wprawione w ńiespaniu, ze nas pobudki na karmieńie nie odstrasza ;) a tak na poważnie po prostu pod koniec cieżko sie śpi. Tak jak w pierwszym trymestrze mogłam spać wszędzie i zawsze a teraz ech.. szkoda gadać.

amarranta lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

• LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy czulam sie jakbym wogole w niej nie byla zero objawów wręcz rewelacyjnie dopiero w 6 miesiacu pokazal mi sie brzuch to bylo cos po mnie widac. Tylko cycki teraz tez pierwsze 2 kg w cycki;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo tak się złożyło że w przyszłym tygodniu jedziemy na weekend do polski. Przypuszczam że to ostatni raz przed porodem. Powiedzcie mi czy są jakieś rzeczy które polecacie żebym sobie kupiła tam,jakieś kosmetyki,leki itp.że są lepsze niż tu w niemczech,albo w ogóle ich tu nie ma. Bo tak właśnie się zastanawiam :-)
    Miłego dnia

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, lekarz mi powiedzial zebym juz sie nie zglaszala do niego tylko do szpitala na to kontrolne ktg i usg i w czwartek mi powiedza jaki jest stan w srodku i kiedy beda chcieli wywolywac. Maz wczoraj zadzwonil i zapisal mnie na czw.12:30 wiec zobaczymy co postanowia. U mnie do tej pory wody w normie i przeplywy super wiec boje sie ze przetrzymaja mnie do nastepnego tygodnia :/

zem3zbmhb277dwos.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, ja w zasadzie wszystko kupilam w Polsce wiec ciezko mi doradzic.

zem3zbmhb277dwos.png

• amarranta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, niestety nie pomogę, bo za wcześnie dla mnie.. raczej będę korzystać z informacji, które dostaniesz od dziewczyn :) ja sobie kosmetykki Ziaja w Polsce kupuję, bo lubię.

LaSavia, a do kiedy masz okres próbny? może dopiero jak Ci się skończy, to powiedz o ciąży? napewno jest tak, że nie musisz mówić od razu. a wogóle do kiedy byś chciala pracować?

o1489vvjal2gnmht.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta pracuje od 16 listopada okres probny konczy mi sie w Maju. Generalnie moge pracowac do 7-8 miesiaca patrzac na poprzednia ciaze bo czulam sie swietnie. Teraz tez jest ok wiec mysle ze dam rade. Mam malo obciazajaca prace bo tylko jezdze samochode. 2x po ok 2 godziny dziennie. Twraz mi zredukowali i 2 razy w tygodniu po 4 godziny. I przez ta redukcje boje sie ze mnie zwolnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:30

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie masz przyjemną pracę:) napewno nie martw się na zapas.

o1489vvjal2gnmht.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby sie nie martwie ale jednak bym wolala pracowac;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Kamka87 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Przepraszam, że nie odzywam się za często, ale naprawdę nie mam czasu. Jak mały śpi to robię obiad, ogarniam mieszkanie, prasuję itp. Wczoraj przez to tak mnie już bolał krzyż, że myślałam, że się poryczę :( Muszę jeszcze wymyć łóżeczko i przygotować je dla małej. Ciuszki na wyjście ze szpitala już przygotowałam, choć moja torba jeszcze niegotowa :/ Właśnie piorę firanki i planuję jeszcze mycie okien, ale z tym poczekam chyba do weekendu jak mąż będzie cały czas w domu. W sobotę byliśmy w Regensburdu i kupiliśmy w końcu spacerówkę dla synka :) Chociaż to mam już z głowy :)

A dziewczyny widzę dalej w dwupaku? Coś się nie spieszą te Wasze pociechy - za dobrze im w brzuszku ;)

Muniek jeśli planujesz kupować małej oryginalne Pampersy to w Pl bardziej się opłacają i mają większe paczki rozm.1. Ja poza tym kupiłam też Oilatum do kąpieli, wit. D w sprayu, pieluchy tetrowe (uważam, że są lepszej jakości niż te tutaj) i to chyba wszystko. To znaczy ja kupowałam w Pl więcej rzeczy, ale resztę można kupić w DE.

km5szbmh5uegbn1h.png
    relganli82zweppv.png

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka87 w ogole sie nie spiesza, musimy dalej czekac:)

Muniek ja tez kupowalam w Polsce pieluchy tetrowe fotelik wozek butelki kocyk sudocrem smoczek i takie pierdolki mniejsze - warto to zamowic na allegro u jednego sprzedawcy wtedy placisz tylko raz za wysylke. Jesli chodzi o pampersy to nie mam doswiadczenia ale moja kuzynka mieszkajaca w pl kupuje w de pampersy bo podobno sa lepszej jakosci ile w tym prawy nie wiem.

Kasia no to teraz szpital.. ja juz w tym moim bylam tyle razy ze mam dola jak stamtad wychodze w dwupaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 12:28

Muniek lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kamka,właśnie tak myślałam o tych pieluchach tetrowych.A tak a propos używała któraś tych z kika?ostatnio widziałam że mają i tak się zastanawiałam jakie są.
    Ta witamina D jest bez recepty?w sprayu napewno wygodniej dziecku podać niż te nieszczęsne tabletki.
    Podziwiam cie że chce ci się jeszcze okna myć :-) ja patrze na moje i o zgrozo,takie budne,ale nie chce mi się ich myć.Do tego ta pogoda okropna...

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ