Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MonikaDM co do pielęgnacji mebli to spróbuję podpytać bo z tym dokładnie ci nie pomogę. Ale tak jak piszesz olejowanie by się przydało. O impregnację pytałam bo jeśli by nie były impregnowane to warto byłoby to zrobić bo inaczej gdybyś np. mokry kubek postawiła bezpośrednio na drewnie to by wciągneło wodę i mogłyby zostać plamy. Przy impregnowanym podejrzewam że jest to mniej prawdopodobne.
Jedyna rzecz na którą zwróć jeszcze uwagę to to że z tego co się orientuję praktycznie wszystkie gatunki sosny mają dość miękkie drewno a co z tym idzie stosunkowo łatwo je uszkodzić. Ja mam np. taki mały sosnowy stoliczek do pracy na laptopie w łóżku i jak się przyłożę to mogę drewno lekko paznokciem wgnieść. -
nick nieaktualnyMalem dzieki. Wyczytalam gdzies ze mebli woskowanych nie musze olejowac, ale jezeli nie zaszkodzi a przedluzy ich zywot to czemu mialabym tego nie robic. A mozesz polecic jakies produkty do takich mebli do zakupienia tu w DE, cos do czyszczenia, woskowania, olejowania. I jak czesto takie woskowanie i olejowanie robic? Czytalam tez, zespraye nie sa dobre do takich mebli.
Czy ktoras z Was miala robiony Coaching? -
MonikaDM wrote:Malem dzieki. Wyczytalam gdzies ze mebli woskowanych nie musze olejowac, ale jezeli nie zaszkodzi a przedluzy ich zywot to czemu mialabym tego nie robic. A mozesz polecic jakies produkty do takich mebli do zakupienia tu w DE, cos do czyszczenia, woskowania, olejowania. I jak czesto takie woskowanie i olejowanie robic? Czytalam tez, zespraye nie sa dobre do takich mebli.
Czy ktoras z Was miala robiony Coaching?
Woskowanych mebli sie nie olejujeWosk jest trwalszą powłoką niż olej (to tak jakby nakładać krem nawilżający na warstwę kremu tłustego) Jak chcesz odnowić mebel (a nie ma plam i zniszczeń, to możesz nałożyć warstwę wosku w tym samym kolorze). Jeśli masz jakieś uszkodzenia to trzeba przeszlifować, dobrze odpylić i dopiero nałożyć powłokę. Na rynku są różne preparaty (oleje, olejowoski, woski itp) i dobrze wiedzieć co nałożył producent i w jakim kolorze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 10:21
-
Drogie mamusie jeśli chcecie chrzcić swoje dziecko w Pl, to po uroczystości trzeba tu przywieść akt chrztu do parafii (mają ogólnoniemiecką bazę), bo w momencie gdy składa sie wniosek o przyjęcie do katolickiego przedszkola, to sprawdzają czy dziecko było ochrzczone. Właśnie się o tym dowiedziałam i puszczam dalej w świat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 10:16
-
nick nieaktualny
-
Witajcie.My pomalu kończymy urlop w pl.U nas podróże to masakra.Julek nie usiedzi w foteliku-z każdym kilometrem przybywa mi siwych włosów...Wpierw 800km do pl,jeden dzien na przepakowanie sie i ruszyliśmy nad morze.Byliśmy w Dziwnowie 8dni i teraz od środy znów u mamy.
Ja nie miałam takiego szczęścia jak annaki,wręcz odwrotnie.Najstarszy syn nie upilnował i zgubil zatyczke do kubeczka Julka do lovi360,średni gubil pieniadze co nie wiem czemu po kieszeniach nosil a mój mąż uwaga-na niego mialam największego wk.... bo zgubil nosidelko Tula warte 500zl!mialam tego wyjazdu serdecznie dość,uwierzcie mi.Bedzie teraz bez żadnego zmiluj sie lazil na fuchy,trudno.Ja juz zamówilam kolejne bo to akurat na takie wyjazdy i ogólnie zakupy i różne sytuacje to jest mój must have.
Urlop męczący przy naszych chlopakach,my juz się smielismy przez lzy ze wszystkich tych sytuacji bo naprawde inaczej się nie da aby nie zwariować,naprawdę.
U rodziców remont i mega ścisk,wszystko do góry nogami.Ja juz chce wracać .Nie ma za bardzo jak gotowac u mamy bo kuchnia w remoncie to myślimy zjemy na miescie w ulubionym barze a on tez przeciwko nam i w tym samym czasie ma urlop co my.....o jeeee
W końcu bedziemy mogli sie rozliczyć bo musiałam tu swoje zaświadczenie z US wziąć a mąż juz dostał upomnienie z FA.
Endokobietka super ze chodzisz na ta silownie,nie patrz na wagę bo to norma ze bedzie wieksza.Miesnie ważą.Ja mimo ze waze troszkę mniej niz przed ciaza to widzę ze gorzej wyglądam bo moje mięśnie mi zanikly i ich nie ćwiczę.
Annaki udanego dalszego wypoczynku.
Monika a ty latem ten kurs normalnie dalej masz?kiedy jakiś urlopik?
Witam tez nowe koleżanki bo chyba nie miałam okazji.
Dobra zmykam poszukać mojego starego roweru bo tak mi sie marzy pojeździć co juz od dwóch lat nie jeździłam.
Trzymajcie kciuki aby udalo mi sie spotkać z moimi dwoma koleżankami bo tez juz od ponad roku chyba nie widziałam ehhh
-
nick nieaktualnyWendy, Endokobietka dobrze podsumowała, ze u Ciebie to urlopnz "przygodami". A mąż moze zgubil albo faktycznie ktos "podprowadzil".
Na kurs chodzę caly czas. Urlop mielismy w majuZa tydzien maz bedzie z malym dwa tygodnie bo nasza TM ma urlop, a jemu udalo sie miec wolne wiec nie dajemy Vincenta do zastepczej TM (zreszta u niej mi się nie do konca podobalo), wiec moj P. zobaczy jak to jest z malym sam na sam, bo czasami to on mysli, ze my sie tylko wyglupialismy albo ze mam caly dzien wolny bo maly bawi się sam, jestem ciekawa jak im pojdzie.
Annaki Ty szczesciaro! Nie disc ze Solina to jeszcze kasa Ci sama wpada.
Ewelina, niekoniecznie. Bo mi teraz wyciagala mama i nie placila a potrzebowalam tu do DE, do wniosku o obywatelstwo, ktorego nadal nie złożyłam. Pozniej wyciagala akt urodzenia w tym samym celu u innego urzednika i płaciła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 22:38
-
Monika mi mama wyciagala tu do de ale jyz nie pamietam po co i nie placila i jej babka sama powiedziala zapiszemy ze do czegoś tam to pani nie zaplaci. A moze akt urodzenia juz w tym celu platny. Nie wiem jak to jest tak jej tylko wtedy ta urzędniczka powiedziala.
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
Hej. My juz po urlopie . Bylo super, chlopcy sie wychasali a ja duzo wypoczelam. Teraz pomalu konczymy remont. Chlopcy maja juz ladny duzy pokoj a my mala ale przytulna sypialnie. Teraz jeszcze deko
Szykuje sie tez juz pomalutku na przyjscie malenstwa. Mam wszystko co potrzebne a teraz biore sie za pranie i prasowanie malutkich ciuszkow. Musze tez odswiezyc wozek, fotelik samochodowy itd...Zostalo mi 10 tygodni to terminu ale synus ( na imie bedzie mial Christian) zapowiada sie na duze dziecko wiec moge go urodzic wczesniej... Boze jakie te ciuszki sa maciupkie az mi sie nie chce wierzyc ze starszaki tez takie nosili i ze teraz tez beda dobre
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
Mamax ciesze sie ze wypoczelas. My mamy urlop dopiero za niecle 3 tygodnie, juz nie moge sie doczekac, bo od ostatniego minelo juz troche czasu, byl w grudniu
W Polsce trzeba podawac ze dokumenty trzeba do swiadczen socjalnych wtedy sie nigdy nie placi za nie -
Dziewczyny ja tak szybko potrzebuje pomocy . Annaki wysłałaś mi kiedyś kupony na rossmana jak sie nie mylę . Usunęłam konto na fb i nie potrafię znaleźć grupy a potrzebuje kupony na pampersy i chusteczki . Inne mamy jeśli macie dostęp proszę o pomoc