X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycie normalne,ja jestem od marca w Szkocji takze duzo ci nie napisze .W Irlandi prawie 9 lat bylam i tam super się mieszkalo .

asia888 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migottka no no ja tu na wieści czekam :) kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepiłyscie się przeciw krztuscowi w ciązy !!

• asia888 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Krysti to podrozniczka z Ciebie :) ja nie szczepilam sie na nic w ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 15:45

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Kurcze Krysti to podrozniczka z Ciebie :) ja nie szczepilam sie na nic w ciazy
    To ja tez nie będę :) a ty gdzie planujesz jakie rejony Szkocji miasto przeprowadzić się kochana .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 17:50

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Migottka no no ja tu na wieści czekam :) kochana

uwierz ze ja tez ... a tu NIC - ale to wielka cisza przed burza;p

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a apropos szczepiania ja chcialam sie szczepic ale polozna mi nie powiedziala co gdzie i jak wiec nic nie mialam -jedyne co to bolacy=piekacy zastrzyk -bo mam gr krwi - ...i po porodzie tez mam dostac ... i moje malenstwo tez ale on dostanie zastrzyk z witamina K ... bo pytali mnie o zgode....

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka to grupe krwi masz - anty d ci dali ,ja się nie szczepie jak zapyta ,dopiero mam wizyte 15 lutego z nią ,teraz 19 scan mam w szpitalu i Ignasia zobaczę ah podekscytowana jestem,mogotka daje mi polpalic daje brzuch mi lata w kazdą strone w nocy spac nie da rady hihi:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    uwierz ze ja tez ... a tu NIC - ale to wielka cisza przed burza;p
    Jej to ty po trminie urodzisz :)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Asia888, kiedy sie przeprowadzasz do Szkocji?

Ja tez sie nie szczepilam, nawet ostatnio na grype itp bo kiedys bardzo odchorowalam taka szczepionke

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    To ja tez nie będę :) a ty gdzie planujesz jakie rejony Szkocji miasto przeprowadzić się kochana .

chcemy do Aberdeen :) Moj mieszkal tam i pracowal rok i byl bardzo zadowolony:) planuje jechac latem, pracowal w ogrodnictwie wiec latwiej bedzie znalezc mu prace, moze uda sie wrocic do poprzedniej firmy :) jak sie uda to nas sciagnie odrazu:)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    chcemy do Aberdeen :) Moj mieszkal tam i pracowal rok i byl bardzo zadowolony:) planuje jechac latem, pracowal w ogrodnictwie wiec latwiej bedzie znalezc mu prace, moze uda sie wrocic do poprzedniej firmy :) jak sie uda to nas sciagnie odrazu:)
    E no to zapraszam Do Aberdeen :D bonja tez z Aberdeen ale fajnie :) dawaj znać jak coś :)ja tu nie znam nikogo ale miło by bylo poznać mamy z dzieciaczkami i pójść na spacerek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 15:24

MigoTtTka, asia888 lubią tę wiadomość

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Migotka to grupe krwi masz - anty d ci dali ,ja się nie szczepie jak zapyta ,dopiero mam wizyte 15 lutego z nią ,teraz 19 scan mam w szpitalu i Ignasia zobaczę ah podekscytowana jestem,mogotka daje mi polpalic daje brzuch mi lata w kazdą strone w nocy spac nie da rady hihi:)

ale super :) jejku pamietam jak sie wzruszylam na usg:) potem jak mialam na plec -priv to rowniez bylo to piekne- MOJ R sie wzruszyl <3 ... no i mialam dodatkowe 3usg (bo maly od 34-35tyg zaczal sie tak dziwnie trzepac w brzuchu -trwalo to moze 2sek ale pod rzad nawet pare razy sie zdazalo i zawsze na wieczor - i do 38tyg tak mialam - ale okazalo sie ze maly rozwija sie bezproblemowo = ze poprostu obracajac sie i buszujac w brzuchu uciska sobie przepone i ma mniej tlenu i sie denerwuje- to sie dowiedzialam od mojej CIOCI lekarki , bo tu nic mi nie powiedzieli-oprocz tego ze maly pewnie szaleje i stad te ruchy....

a dzis na fb-polskie mamuski forum uk = dziewczyna w 33 tyg ma ten sam problem i jedna jej odpisala ze jej dziecko w brzuszku tez tak mialo- i po urodzeniu do 3miesiaca zycia -jak sie przeciagalo-prostowalo to mialo takie "tiki"... tak ze jak byscie takie cos czuly badzcie spokojne ale warto porozmawiac z polozna:) =podoba mi sie jak dbala o Mnie moja jak jej o tym powiedzialam ...

Krysti, asia888 lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszamy do ABERDEEN ASIA888 ;))

ja dzis sobie odpoczywam -choc caly dzien wmawiam sobie ze musze umyc podlogi , ale mam lenia:) Moj ma wolne i czekamy wlasnie na jedzenie do domku;)) bo nie chcialo nam sie nic gotowac .

Dzis wszyscy sie mnie pytali czy TO JUZ - bo liczyli na to ze dostane wyprawke rmf fm ;p

a tu nic -oprocz okropnego bolu w nocy kregoslupa=ja juz nie wiem jak spac...:)

asia888 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy gdzies sie udzielacie jeszcze?? bo widze ze tu codzienna cisza ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 19:47

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka bede miec na uwadze to co mówisz ,ja na privat jak bylam to tez beczalam z moim :) no tu moje juz 5 usg i ostatnie .Syncia zobacze juz w szpitalu na porodówce :)ale będzie radosc .

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie plecy tez bolą strasznie,niewiem jak spac juz mam .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to migotka asia i ja juz na wiosne spacerek zaliczymy :) z wôzkami

MigoTtTka, asia888 lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze Migotka to mnie pocieszylas! moj maluszek tez tak miewal takie jakby drgawki, jakby sie trzasl caly, bywalo to dosc czesto i lekarka mi nie potrafila wytlumaczyc co to jest! teraz juz sie uspokoilo i jest rzadziej ale dobrze wiedziec ze to nic groznego bo sie tym martwilam

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    kurcze Migotka to mnie pocieszylas! moj maluszek tez tak miewal takie jakby drgawki, jakby sie trzasl caly, bywalo to dosc czesto i lekarka mi nie potrafila wytlumaczyc co to jest! teraz juz sie uspokoilo i jest rzadziej ale dobrze wiedziec ze to nic groznego bo sie tym martwilam

kobieta ktora tez to miala ładnie to ujela "to tak jakby kot wdepnal w kaluze wody i probowal to strzepnac-ten specyficzny ruch jak by trzesienie -ciezko to opisac- ale nie mylic z czkawka -bo to co innego;) "

Spokojnie dziewczyny;)))
    ale jak pisalam wczesniej jak macie jakies watpliwosci warto rozmawiac z polozna-ja trafilam na 2super babki -jedna mnie zaczela prowadzic a druga skonczyla ;) jestem bardzo zadowolona z opieki;)))

jak u mnie nic sie nie ruszy to w sobote-dzien po terminie mam szpital - jak dobrze zrozumialam polozna to bedzie badanie "dopochwowe" ale sie okaze :) -bo z tego co wiem to takiego tu nie robia ....

Ta niewiedza jest najgorsza , bo jestem jak tykajaca bomba teraz:)

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ