Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
ja juz przetestowalam wszystko co sie da hihi zostaly mi jeszcze okna haha;p ale za zimno na mycie
codziennie skacze na pilce , robie spacery -wykonujac krecenie pupa przy tym i lekkie przysiady takie kucki idac -nie wiem jak to wytlumaczyc;p
sex , skacze jak szalona na pilce i codziennie zmiatam w domu i dzis zabralam sie za mycie podlog -haha jak parowoz sapalam haha... kregoslup daje o sobie znac ..ale mam wrazenie ze juz go czuje wszedzie.. wiec nie wiem czy to TO?
a kapiele pomagaja bo sie relaksuje , ale sie okaze , w nocy zawsze mnie cos bierze wiec poczekamy a noz synus chce babci/dziadkowi zrobic suprise na ich swieto:D||
Moj Synus nie bedzie koziorozec(jupiii) tylko jak dobrze kojarze wodnik cieszy mnie to bo nie chcialam zeby byl koziorozcem -siostra i szwagier sa wiec to mi wystarczy;pp
herbatki takowej nie pijam , a sok probowalam ale nie smakuje mojemu malemu wiec zrezygnowalam ....
jakos im czesciej mysle o porodzie boje sie:(
Malwina a jak wspominasz porod, opieke itp?? bo nie kojarze zebys opisywala ..;pCarola55 lubi tę wiadomość
-
Super wspiminam pobyt w szpitalu. Nie trafila na nikogo wrednego wszystkie położne bardzo mile. W trakcie porodu wszyscy wspierali i dopinowali . Na sali porodowej byla caly czas jedna położna do samego końca. Co jakis czas przychodzily inne tez super naprawde. A na sali po porodowej tak samo nikt nie zaszedł mi za skórę nikt nie byl nie mily. Nawet jedna polozna ciagle do nas zagladala bo mialam problem z przystawieniem malego do cycka i on nie chcial dobrze zlapac cyca. Ona ciagle mi pomagala pokazywała jak go pdzystawiac, nawet wyciskalam siarke do strzykawki a ona lapala zeby malemu podawać. Naprwade wszyscy super pomocni. Synus nawet dostak prezent od poloznej ktora odbierala poród . Nie moge nic złego powiedzieć o szpitalu w Edim.
Ja tez przed porodem robiłam wszystko ci sie da zeby wykurzyc Danielka z brzucha i nic nie pomagalo . Na pilce calymi dniami skakalam. Na spacery jak wychodzilismy to ja schodzilam wczesniej od mojego zeby jeszcze kilka razy po schodach pobiegać . Mi masaz szyjki ruszyl wszystko. Ja u ciebie sie nie ruszy do wizyty z polozna a ona sama nie powie nic o masazu sama o nim wspomni. Jestem pewną ze po nim urodzisz . Ja tez nie chciałam kozierozca mam siostre, ale coz Daniel jest kozierozcem. Tez nie chcialam rodzic w swieta nigdy nie ma sie wszystkiego co by sie chcialo . Wazne ze synus zdrowyCarola55 lubi tę wiadomość
-
Malwinko, to naprawde super, ze sobie tak chwalisz swoj porod i masz dobrze wspomnienia. obysmy z Migotka i dziewczynami tu tez tak trafily szczesliwie no i oby obeszlo sie bez cesarki.
A powiedzcie czy pilyscie te herbatki malinowe? Ja slyszalam, ze herbata z lisci malin pomaga, a mi mama przyslala herbate malinowa, ciekawe czy to mozna uznac za to samo?MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a ja jakos nie wierze w te wszystkie wspomagacze;p hihi najlepszy jest ruch:D
ja juz po masazu szyjki -nieprzyjemny ale da sie przezyc.... czulam sie jak dziewica przy 1razie haha...
rozwarcie ledwo na 1cm ...buuuu.... po wizycie jakies dziwne plamienie mam ale to chyba normalne - wiec moze ja sie zalicze do klasycznego przypadku ODPADANIA CZOPA hmmm...zobaczymy )
po tym badaniu czuje sie jakby mnie ktos polamal -bo chodze jak kaczka - ale to wina tez tego ze w nocy bolal mnie kregoslup-jak zwykle na odcinku piersiowym , dopiero jak zrezygnowalam z poduszki to po chwili mi wszeszlo.... - maly nie chcial babci zrobic prezentu ale moze dziadkowi zrobi ??licze juz jak jakas glupia haha..... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJej ja za 8 tyg juz tez do kolejki hihi jak ten czas leci juz doczekać sie nie mogę brzuch rosnie szybko :)termin mam na 8 kwietnia moze na Wielkanoc prezent bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:16
MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
Krysti wrote:Jej ja za 8 tyg juz tez do kolejki hihi jak ten czas leci juz doczekać sie nie mogę brzuch rosnie szybko :)termin mam na 8 kwietnia moze na Wielkanoc prezent bedzie
masz termin jak moja kolezanka hihi ) fajnie tak na zajaczka prezencik
ja mam nadzieje ze nie bede jak ta slonica w ciazy haha.... albo ze nie przenosze az do lutego...
Szkoda ze Synus taki uparty bo liczylam na to ze zanim moja mama w lutym przyjedzie to bedziemy mogli z Moim R nacieszyc sie malenstwem w samotnosci- Moj jak slysze o MOJEJ MAMIE to mowi "nawet mi nie mow bo ja pomysle ze wrozka (tak ja nazywa) bedzie tu 2tyg to az mi zle...." nie wiem czemu on nie lubi mojej mamy a swojej tesciowej ;p haha
ja za to swoja toleruje-malo mam doczynienia z kobieta i malo ja znam wiec na pogaduchy -chwilowe jest ok ...)Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMigoTtTka wrote:podziwiam ! ja bym nie dala rady , po porodzie tez mnie to czeka ... a gdzie bylas ? bo ja to sie tutaj boje isc jakos:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:24
-
nick nieaktualnyMigoTtTka wrote:masz termin jak moja kolezanka hihi ) fajnie tak na zajaczka prezencik
ja mam nadzieje ze nie bede jak ta slonica w ciazy haha.... albo ze nie przenosze az do lutego...
Szkoda ze Synus taki uparty bo liczylam na to ze zanim moja mama w lutym przyjedzie to bedziemy mogli z Moim R nacieszyc sie malenstwem w samotnosci- Moj jak slysze o MOJEJ MAMIE to mowi "nawet mi nie mow bo ja pomysle ze wrozka (tak ja nazywa) bedzie tu 2tyg to az mi zle...." nie wiem czemu on nie lubi mojej mamy a swojej tesciowej ;p haha
ja za to swoja toleruje-malo mam doczynienia z kobieta i malo ja znam wiec na pogaduchy -chwilowe jest ok ...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 20:26
-
Krysti, to faktycznie juz nie duzo ci zostalo .... wciaz nie moge sie nadziwic jak ten czas leci, ja jutro mam juz 37 tydzien !!
Migotka, no oby masaz pomogl, trzymam kciuki. Jeszcze pewnie pare dni spokojnie zanim zaproponuja ci indukcje, oby sie do tego czasu ruszylo.
Moja mama tez przyjedzie pozniej po urodzeniu maluszka wiec tez bedziemy mieli ten czas aby sie zmalym ogarnac.Krysti lubi tę wiadomość
-
Carola55 wrote:Krysti, to faktycznie juz nie duzo ci zostalo .... wciaz nie moge sie nadziwic jak ten czas leci, ja jutro mam juz 37 tydzien !!
Migotka, no oby masaz pomogl, trzymam kciuki. Jeszcze pewnie pare dni spokojnie zanim zaproponuja ci indukcje, oby sie do tego czasu ruszylo.
Oby nie bo podobno to jest bardziej bolace niz porod(nasuchalam sie ze jakas aparature wkladaja i cos tam ..)-az szybko chce zapomniec o tym zeby sie nie denerwowac.... ;p- wiecie moze jak to tu wyglada??? . -
7dni po terminie;))) a maly ....siedzi:)
ale to dobrze bo moj zaczyna urlop od jutra wiec juz bedzie spokojniej ))
w nocy zupelna cisza -bylam obolala po tym masazu ze nie moglam sie na bok przewrocic , a jak sie ulozylam to moj R przez 1.5godz tak chrapal ze myslalam ze oszaleje;/ ale ok 3zasnelam jak niemowle i spalam do 12 (nie liczac codzienne pobudki do wc- 5,7,9rano-juz moj zegar biologiczny przygotowal sie na te pory i codziennie budzi mnie tak samo'=a myslalam ze nigdy nie dokonam tego ze bede sie budzic systematycznie zawsze tak samo -bez budzika;p ....bo ja to leniuszek do wstawania jestem ))) -
nick nieaktualny
-
Hej! Kurcze migotka ze tez masaz nic nie ruszyl . Mnie po masazu w nocy wzięło . Ale to juz nie dlugo, juz na dniach bedziesz tulila swojego synusia i juz sie nie wyspisz . Moj konczy miesiac w niedziele i doszlo do mnie ze juz od miesiaca sie nie wysypiam . Teraz w niedziele przylatuje moja mamusia moze w koncu sie wyspie .
Trzymam za ciebie kciuki mocno kochana zeby maly szybko wyskoczył. Błyskawicznego porodu!
Witaj Asiu . Ja w szkocji juz 5 lat mieszkam w Edynburgu. Nie narzekam lubie to miasto i dobrze mi tu. I wy na pewno sie zaklimatyzujecie.Carola55, MigoTtTka, asia888, Krysti lubią tę wiadomość