X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Ciebie kristi noc nie przyjemna a u mnie poranek ;/ ehhhh.. mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok porannych wym..... ;/

a co z Vix , Paula, i Tyger? chyba przeniosly sie calkowicie na fb ?

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    u Ciebie kristi noc nie przyjemna a u mnie poranek ;/ ehhhh.. mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok porannych wym..... ;/

a co z Vix , Paula, i Tyger? chyba przeniosly sie calkowicie na fb ?
    Dziewczyny nie piszà tu szkoda na fb siedzà ja na Fb nie przebywam więc mnie krèci bycie tu bo juz siè przyzwyczailam .Migotka pewnie spodkamybsię nie raz by po spacerować ,nad morze mozna chodzić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się tak przekręcil ze az zabolalo mnie :) mowię co jest :)figle robi ten moj syn

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti, poczekaj jeszcze troche a maly podrosnie u ciebie w brzuszku, wtedy jeszcze bardziej bedziesz go czula. Ja lubie jak moj malszek sie rusza choc zauwazylam, ze musial urosnac bo jest silniejszy a jego ruchy bardziej wyrazne. Ale obserwuje codziennie jak regularnie sie rusza.

Migotka, trzymam kciuki za ciebie. Mam nadzieje, ze czujesz sie dobrze. Daj nam zanc jak ci idzie lub jak juz maly pojawi sie na swiecie :)

Krysti, MigoTtTka lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolcia a ty jak się czujesz kochana co u ciebie :)

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze dam Wam znac:) jak narazie staram sie duzo odpoczywac bo puchna mi dlonie i ciezko cos zrobic a musze miec sily...;) i kregoslup wczoraj zaczal inaczej dawac znaki niz zawsze ... a pozatym to narazie delikatne skurcze mam ... do terminu 7dni =zobaczymy kiedy Stas bedzie mial pisane urodzic sie;)) modle sie tylko zeby Moj byl wtedy w domku jak mnie wezmie... trzymacie sie laski!

Limerikowo, Krysti lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzisiaj kolejne spotkanie z polozna, na razie wszystko ogolnie ok. Ale juz tez czuje zmeczenie, stopy coraz bardziej zaczynaja puchnac. Jeszcze tydzien do pracy a potem tez odpoczywac i sie szykuje.

Migotka, ale ten czas leci, caly czas trzymam kciuki i bede czekac na wiesci. Oby twoj brat albo ktos byl przy tobie. Spakowana pewnie jestes do szpitala? Ja tez musz to zrobic ....

MigoTtTka, Krysti lubią tę wiadomość

na9fxa5.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja juz spakowana od jakiegos miesiaca hihi ;) =apropos pakowania z dobrych zrodel wiem ze warto zaopatrzyc sie w swoija wode do picia-bo bardzo chcce sie pic -a w szpitalu daja "kranowe", i cos slodkiego co by partner mogl cos przegryzc i przed porodem my tez - jakis batonik banan, jogurt, i reczniki papierowe -dla NAS juz po wszystkim -ja mam wkoncu 2torby -moja i dla SYNUSIA <3 ---> bo siostra mi pomagala zanim pojechala na urlopik -a chcialalam byc gotowa bo wtedy mialam obawy ze urodze na zlosc jak jej nie bedzie -ale na śzczescie moj malenki dotrzymal i narazie mu nie spieszno;)))
    ze Mna przy porodzie bedzie moj Mezczyzna, bo w pracy ma tak ustalone ze moj jeden telefon i on wychodzi tak jak stoi i potem ma 3tyg wolnego;))
    jejku pakowanie torby bylo dla mnie czyms nowym -bo te ciuszki ktore wydawaly mi sie wielkie-siostra mowila ze jej 2synusiow jak sie urodzilo bylo w tym w pierwsze dni , a to co wydawalo mi sie malutkie okazywalo sie ze mi sie wydaje- a to wszystko dlatego ze kazdy ciuszek dla mamy pierwszego dzidziusia jest malenki;))

oj Carola u Ciebie tez widze leci to szybko , tak samo u Kristi , pamietam jak zaczela pisac i byla na poczatku a tu juz tak poszlo..
    Dzis jak kolezanka powiedziala mi ze jest w 18tyg ciazy -to az milusio mi bylo powspominac moj czas tych poczatkow:) wydaje sie jak by to bylo niedawno a tu juz 9miesiacy :) ufff...
    napewno do WAS napisze -jak juz bede po wszystkim i wyjnajde chwilke;)
    lece ogladac jakis film bo zaczyna Mnie kregoslup bolec ... ostatnie chwile ....- najpiekniejsze :)) -tylko mam ciagle ochote na coca cole ;p =tak na marginesie

Krysti, Carola55 lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Ja tylko z zapytaniem:w czym pierzecie ubranka bobasa? Bo chce zaczac prac i prasowac a nie wiem co tu jest dostepne dla dzidziusia.

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka trzymaj się kochana i pisz jak juz bedziesz u nas w szpitalu :) dzielna kobieta z ciebie podziwiam opanowanie inze spokojna jesteś to najwazniejsze :) buzki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loszcz tak przed zalozeniem po prac trzeba wszystko ,Fairy proszek polecam sama ten kupilam .:)Pozdawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 06:55

loszcz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez przy porodzie bedzie zemną :)

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Witam dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Ja tylko z zapytaniem:w czym pierzecie ubranka bobasa? Bo chce zaczac prac i prasowac a nie wiem co tu jest dostepne dla dzidziusia.

ja piore w fary w kapsulkach i dodaje troszke plynu do plukania fary niebieski -rewelacyjnie pachnie szczegolnie po prasowaniu ;))) jeszcze persil nio bio- tez fajnie pachnie;)

loszcz lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak w nerwach o niczym nie zapomne to wszystko wam opisze :) ale wiem ze bedzie dobrze-MUSI! moj to wczoraj rozmawiajac o porodzie az sie wzruszyl- najpiekjniejsze bylo " mam nadzieje ze nie padne na zawal , bo wkoncu bedzie MOJ SYNUS sie rodzic i ja bede na to patrzec, juz sie nie moge doczekac az zobacze jak on wychodzi z brzuszka"

Krysti, loszcz, Carola55 lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz Kristi jak podeszlam do tego ze tyle kobiet rodzilo wiec ja tez dam rade , wiem ze stres sie wlaczy w szpitalu-bo nie lubie tego miejsca od malego .... i czuje ze bede potem beczec ze szczescia <3

Krysti, loszcz lubią tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana takiego maleńkiego szkraba jak ci polozą na klatkę to zapomnisz o bozym świecie i bol wszystko minie :)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ja sie tez rozczulam na sama mysl o moim synku. Nigdy predzej tak nie reagowalam na male dzieci, a teraz nawet jak widze jakies to sie wzruszam, I ze bede miala takiego malutkiego swojego!
    Ja chyba teraz w weekend spakuje torby, praktycznie wszystko mam (tylko krem na sutki chce jeszce kupic w Mothercare bo tam jeszcze sie wybieramy I tylko tam go predzej widzialam), ale musze tez poprac ubranka dla maluszka. Czesc popralama ale jeszcze reszta I wtedy przejze co najmniejsze bo tez nie wiem co wziasc, pewnie wezme po pare spiszkow, body itp bo nie wiem jaki to bedzie klusek.
    Teraz sie w sobote troche przestraszylam bo bardzo bolal mnie dolny brzch az chodzic nie moglam, moze maly juz uklada sie do wyjscia I brzuszek mi opada, jeszcze z 3 tygodnie conajmniej powinnam go ponosic, aby ladnie podrosl. Wczoraj caly dzien odpoczywalam I bylo lepiej, dzisiaj tez ok, jeszcze ten tydz do konca w pracy powinnam wytrzymac, ale jak cos to koncze w kazdej chwili bo maly najwazniejszy.

Krysti lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolcia ty juz tuz tuz :) trzymaj się kochana i pisz co u ciebie jak bys urodzila . Buzie pozdrawiam cieplo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 21:20

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis tez leze sobie caly dzien w lozeczku , bole dzis daly znac o sobie - jakos mam przeczucia ze maly bedzie chcial przetestowac jak to jest sie 13go urodzic -ale TO TYLKO PRZECZUCIA , bo od poludnia juz bole ustaly ..jeszcze mam czas sie zrelaksowac:))
    Pewnie po porodzie sie do WAS na spokojnie odezwe :) powodzenia dziewczyny!:)

Krysti lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamusie jestem przyszla mamuska z forum ciaza w Belgii :) ale planuje po porodzie przeprowadzke do Szkocji i temu zagladam do Was czasem :)

Chcialam Was podpytac jak Wam sie zyje w Szkocji i czy jestescie zadowolone z zycia tam, dla mnie to duza zmiana przeprowadzka z takim maluszkiem i troszke sie obawiam :)) ciaza, przeprowadzka zycie do gory nogami :) pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 23:41

MigoTtTka, Krysti lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ