Ciaza w Szkocji
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojj ja tez sie ciesze urodzimy mam nadzieje tak jak sie nalezy i jak jest najlepiej czyli naturalnie
Tiagus jest malutki ale mam nadzieje ze wszystko jest ok tak jak mowia... I ze choc do 3 kg dobije do porodu. Nie mowili ile moze wazyc ale jak by tylko cos sie dzialo albo brzuszek juz nie rosl to dostane znow skierowanie na scan...
Oby tylko moj kochany syneczek urosl...
Prawda ze Tyger jest super babka. Serio.. Nigdy chyba nikt mnie tak nie zaskoczyl jak ona z tymi koszykami
-
Dziewczyny a ja mam do Was jedno pytanie. Mianowicie wiem, ze o terminie rozpoczecia urlopu macierzynskiego nalezy poinformowac pracodawce na pismie. Czy sa na to przygotowane jakies odpowiednie druki, czy sama mam mu napisac w formie listu? Jak na razie to dalam mu chyba z miesiac temu maternity certificate, ale o termin rozpoczecia urlopu mnie nawet nie zapytal...
p.s
Paula ekstra pranko odwalilas haha:) napisz tylko czy z ubrankami wszystko ok? -
Ja Asiu pojecia nie mam bo ja sie poprostu zwolnilam. Pewnie dziewczyny ci doradza
A z ubrankami ok wyplukalam i jest spoko. Schna
Dostalam dzis ksiazeczke ze w asda sa jakies promocje na rzeczy dla dzieci i sa m.in. Plyny do prania.
Sa z firmy little angels, comfort i persil. Zastanawiam sie czy sa ok??? Slyszalyscie cos o nich??
-
Vixen a pierwszy raz lecialam jakvictorek mial tez 4miesiace ale wtedy nie bylo wyboru. Mialam tylko fotelik na rame wozka. Teraz masz juz wiecej mozliwosci.
Carola, musisz poczytac bo nie wiem czy przypadkiem mozesz pracowac do maksymalnie 4 tygodni przed terminem. Nie wiem czy to nie zalezy od rodzaju pracy. W mojej firmie tak byla polisa i juz. Ale to byla fabryka i maszyny itd. Sprawdz jak jest w twojej.
Dziewczyny w ASDA jesy baby event. 23 sierpnia zaczyna sie online a 25 w sklepach. Paula beda materacyki. Nie pamietam tylko czy juz kupilas czy nie.
Na pampersy byla lepsza promocja w Tesco ale tutaj bedzie bio oil z £15 na £8.
Comfort do plukania z £6.50 na £3.50 za 3L, Fairy Non Bio z £10 na £5.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 11:53
-
Tyger kochana ja wlasnie dostalam ta ksiazeczke z asdy hihi
Ja bio oil na ebay kupilam za £9 ale 200ml czyli ten najwiekszy
A w czym wy pralyscie??? Bo nie wiem ktory kupic...
Tyger materacyk masz na mysli mate- przewijak???
Tego nie mam ale czekam na ten jack&jill market bo moze uda sie kupic ten przewijak na lozeczko
-
Do mnie dzisiaj tez gazetka z asdy przyszła
Dzięki dziewczyny, my będziemy lecieć lufthansa albo KLM ale pewnie tam tak samo można, jeszcze sprawdzę. To w takim razie super by było i gondolę i fotelik byśmy wzięli.
Co do macierzyńskiego to chyba każda praca inna ma polisę. U mnie mogłam pracować jak długo chciałam dopóki przez problem z żebrami nie zmniejszyłam godzin i musiałam skończyć 4 tyg przed due date. I nic na piśmie nie musiałam im dawać. Chyba jakoś w 5 miesiącu im powiedziałam kiedy mniej więcej planuje skończyć i tyle.
Ja teraz piore w comfort i fairy i muszę przyznać ze cudownie pachną normalnie ładniej niż jakieś super zapachowe co kupowałam wcześniej.
Ta herbata z liści malin mi bardzo smakuje, ale ja ogólnie od zawsze pije owocowe herbatki i ona taka właśnie jest. Spodziewałam sie ze będzie smakowała no jak...wywar z liści czyli jakaś gorzka, bez smaku, ale normalnie jak malinowa smakuje -
Vixen musisz poczytac w regulaminie lini tam powinno pisac wiem ze z tymi 2 rzeczami dla dziecka to te tanie lińie lotnicze dopiero żaczynaja to wprowadzac wiec nie wiem jak jest w innych
Ja tez bardzo lubie owocowe herbatki ja bym chciala zaczac pic jak juz bedzie ciaza donoszona ale boje sie ze cos sie zacznie wczesniej dziac a chce "poczekac" az mama przyleci
A picie znow zbyt pozno nic pewnie ńi da i nie wiem co zrobic...
Jak u ciebie sytuacja Vixen?? Polozna juz byla?
-
Ode mnie właśnie wyszła położna jeszcze nie urodziłam ale Susan mówi, ze z tego co opowiadam to napewno coś sie zaczyna dziać. Wczoraj wieczorem i w nocy miałam bolesne skurcze, ale tylko kilka i przeszło
Sprawdziła małego i jest 3/5 engaged i mówi ze do porodu juz sie więcej nie ruszy. Jest idealnie tam gdzie powinien, wiec o tyle dobrze. Powiedziała też ze jak mnie boli jak na okres i plecy to żebym założyła TENS machine i to tez może pomoc coś ruszyć bardziej. Ogólnie to nie mogę jeszcze dzisiaj rodzic bo Susan przywiozła drug box ale dziady ze szpitala nie przywiozły tlenu i gazu. Wiec jutro ma do mnie zadzwonić czy przywieźli bo do jutra maja czas.
Cieszę sie bo przez weekend urodziły dwie inne babeczki które były na home delivery i ja jestem ostatnia aż do września wiec nie muszę sie martwić ze zacznę rodzic, zadzwonię do szpitala i mi powiedzą ze położne są na innym porodzie i muszę jechać do szpitala
Teraz czekam aż przyjedzie dostawa z zakupów z Tesco i zjem kolejnego ananasa, poskacze na piłce....tyger lubi tę wiadomość
-
Herbatka z tego co czytałam nie pomaga w przyspieszeniu porodu a w zmiękczeniu szyjki co ma dać szybszy poród. A na przykład ananas ma właśnie pomoc rozpocząć bo ma jakieś tam w sobie enzymy. I kiwi też.
Wiec jeśli sie poród sam nieznacznie to herbatka go nie rozpocznie
Ja dzisiaj juz jestem na 3 kubkach/dzień idę właśnie sobie zrobić drugi. -
No ja to ńiby wiem... Ale jakos sie boje ze jak sie zacznie wczesniej to bede sobie pluc w brode hehe
Ale tyle sie naczytalam jak dziewczyny pily i nic sie nie dzialo i przenosily ze chyba sie skusze od tego 37 tyg
A z tym ananasem i kiwi dziwna sprawa bo ja jakos nie zwracalam na to uwagi wczesniej i jadlam i nic sie nie dzialo
Ostatnio nawet robilam fruit smoothie z ananasem i nic kompletńie sie nie dzialo
Moze to za male ilosci...
-
Laseczki kupilam comfort jutro wstawie pranko i zobaczymy oby byl lepszy niz te zakichane platki
Wogole to dzis mam dzien masakre... Tak mnie boli spojenie lonowe, biodra i kosc ogonowa ze ledwo sie tocze wiem ze wszystko sie juz rozchodzi ale to tak boli
Ogladalismy dzis domek. Jest super!!! A jaka fajna pani w nim mieszka.
Bedziemy skladac oferte ale nie wiem czy sie uda bo my mozemy dac max 105 tys a zainteresowanie jest duze dom wart tej ceny wiec mamy marne szanse. Ale trzeba sprobowac
-
Paula bede trzymac kciuki za ten domek.
Widze ze i ciebie dopadlo. No niestety to przygotowywanie sie ciala do porodu nie laskocze. Ale dasz rade. Mnie tez dzis boli kosc lonowa jak chodze dlatego siedze dzis w domku. A myslam ze ten bol mam juz za soba.
Jakims cudem zapakowalam te koszyczki. moj k jak to zobaczyl to sie za glowe zlapal. No coz, nie wyglada to ladnie ale tak czy inaczej musi dojsc. jutro skocze na poczte -
Dziekuje Tyger!!! Nie nastawiam sie oczywiscie bo szanse marne ale probowac trzeba w miedzy czasie szukamy dalej oczywiscie
Jejuu ale masz przezemnie klopotu prosze cie podaj mi te dane bo ja bardzo nie lubie byc dluzna za cokolwiek!
Przeciez w sklepie tez musiala bym zaplacic
Dolicz oczywiscie koszt wysylki i PROSZE wyslij mi wiad
Jeszcze raz ci bardzo bardzo dziekuje :*
-
Hej, wlasnie na TVN Style leca Polozne ...
Paula, ja biore Letrox 50, ale w dawce tez 75mg.
Vixen, jak ten czas zlecial, az trudno uwierzyc - mi bynajmniej, ze to juz tuz tuz i ze to sie bedzie wkrotce dzialo i zobaczysz swego Karolka, mozna sie naprawde ekscytowac .... ja czekam na wszelkie informacje i newsy
Asiuchna, odnosnie urlopu ja niedlgo udam sie w pracy do HR/kadr bo maja tam miec jakas forme dla mnie do wypisania, tak napisane jest na internecie w ich maternity policy. Bede musiala tez zaniesc MAT B1 zdaje sie jak dostane po 20 tygodniu ciazy. Pracodawca ma obowiazek odpowiedziec na twoj list/forme i poinformowac cie ile bedziesz dostawac SMP, chyba ze masz innaczej platen w pracy, poza tym musicie ustalic kiedy bys chiala odejsc na macierzynskie i kiedy wrocic.