X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam doweidziec sie o ten Mother and Baby Show ale nikt tam nie odbiera i skrzynke tez maja zapelniona wiec nic nie wiem poza tym ze sie nie odbedzie we wrzesniu :(

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to i dobrze??? Jak beda pozniej to juz z bobasami bedzie mozna jechac i moze sie spotkamy???

Wogole co za dobry humor mam!!! Az mi sie jakos ze szczescia plakac chce :P
    Tak sobie mysle dzis jakich dobrych ludzi spotykam w zyciu... Jaka jestem szczesliwa :)
    Zrobilam sobie dzis day spa :P
    Maseczki, peelingi, kremiki. Wloski.
    Pranko sie suszy i tak ladnie pachnie ten comfort plyn :)

Synek wariuje caly dzien. Zaraz przyjedzie kurier z wozkiem i paczka :)
    A jutro idziemy ogladac kolejny dom!!!

Sorry ze tak o sobie tylko ale jestem happy a z kim sie tym dzielic jak nie z wami? ;)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy okazji sie pochwale :)

Fotelik
    2jezadcx36ol_t.jpg
    Wozek
    hwpbs5cg80el_t.jpg
    Minky i posciel do wozka (dostalismy z wozkiem)
    xnznvbga7yvb_t.jpg
    Prezenty od babci :)
    ooxz8xfurduo_t.jpg

Spacerowka poki co zostala w Polsce :)

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nareszcie jest bryka! Super :D
    Dobrze że Cie tak radość rozpiera! Masz bardzo dobry powód żeby byc szczęśliwa haha :D powodzenia z domkiem :-* oby wam się udało.

Ja przez pierwsze tygodnie do mycia nie chce niczego używać, niej się buduje naturalna ochrona skory żeby potem się nie uczulał na wszystko. A potem właśnie tez się zastanawiałam nad tym nowym johnsonem. Tak go ładnie reklamują :D

Ja mam juz wszystkie rzeczy 0-3 wyprane, kocyki itd jutro ostatnie prasowanie i niech się synek rodzi bo chce mu to wszystko ubierać! :D

U mnie dzisiaj były babeczki posprzątać mi chałupie. £30 i mam caly dom posprzątany, o.

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Super wozeczek i wypawka, dzoczekalas sie! No i jaki prezent z telefonem dzis mialas, to fajny dzien jak az tyle 'prezentow' sie dostaje, albo przychodza.

Odnosnie srodkow do mycia, to w tej ulotce z Asdy tez sa rozne srodki do mycia dzieci z Johnsons baby, sama sie zastanawiam no ale mam jeszcze czas, moze wy cos potem doradzicie jak sprawdzicie ;)

Malwina, bedziesz sie kwalifikowac na SMP jezeli pracowalas u pracodowacy conajmniej 26 tygodni przed zgloszeniem info o ciazy, a trzeba zgosic 15 tyg przed planowanym terminem produ, ale z tego co pisalas to juz to zrobilas wiec ok. Bedzisz sie kwalifikowac na SMP, no chyba ze twoj pracodawca daje jaka lepsza wyplate podczas ciazy bo niektorzy tak robia, moj niestety nie. Wic jesli sie kwalifikujesz to pracodawca bedzie ci placil przez 33 tygodnie i musi to zrobic niezaleznie czy potem wrocisz do niego. Nawet jakbys powiedziala, ze nie wrocisz juz idac na macierzynskie i tak musi ci placic, ale lepiej nie mow szczegolnie jak nie jestes pewna.

na9fxa5.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, ale dobrze wykombinowalas z tym sprzataniem, mi by sie tez tak przydalo bo tak naprawde to nie lubie sprzatac :P
    Na szczescie moj maz czesto pomaga, kochany jest.

Paula, to ty chyba masz dobre przeczucie z tym domkiem co sie wam podobal, ze jestes taka szczesliwa, czasami taki optymizm wlasnie pomaga, daj znac jak beda jakis wiesci.

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola moja znajoma ma taki sprzątający biznes i tak pomyśleliśmy z mężem ze po co mam się teraz męczyć jak za takie grosze dziewczyny wszystko zrobią. Wiec ja sobie prasowałam a one odpicowaly mi chałupe :D myślałam ze bedzie dziwnie ze ktos sprząta u mnie ale nie, jestem bardzo zadowolona. Myślimy żeby zawołać je jeszcze raz jak się mały urodzi, gdybym ja nie była jeszcze całkiem na chodzie.

Poczekaj jeszcze troche, a my przetestujemy i Ci powiemy czy jesteśmy zadowolone z produktów ;)

Ja muszę powiadomić pracodawcę o tym czy wracam czy nie zaraz przed tym jak upłynie rok. Nie wiemy nigdy jak to bedzie wiec nie powinni od nas wymagać podjęcia takiej decyzji teraz ;) ale prawnie nie wiem jak to jest bo moja praca to prywatna przychodnia i oni maja troche inne reguły.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzis prasowanie odpuscilam bo przez te emocje i wogole to padam :P
    Jutro do poludnia sie wezme za to :)
    Juz sie doczekac nie moge az pojdziemy na pierwszy spacer :P

Ja do mycia pupki w domu kupilam specjalne takie mini reczniczki w babiesRus i bede myla dupke woda przegotowana. Chusteczki tylko na wyjscia. Aaa no i zapomnialam ze jeszcze do kapieli mam oliatum w razie czego :) a tak bede dawac pompeczke tego plynu :)

Ooo fajnie ze ktos cie odciazyl w sprzataniu :) ja spokojńie sobie jeszcze daje ze wszystkm rade :) poza tym nie mam az tak duzo do sprzatania i moj T mi pomaga wiec we dwoje szybko idzie :) a i smiesznie przy tym jest :P

Co do macierzynskiego... Ja pracowalam dla agencji i wyplacaja mi smp przez 39 tyg... Pierwsze 6 ta wyzsza stawke a pozostale 33 ta nizsza :)
    No i nie musze sie na szczescie deklarowac czy wracam bo racżej nigdzie sie ńie wybieram :P

Jutro jedziemy ogladac kolejny domek :)
    Na tamten z wczoraj skladamy oferte i cżekamy :) oby sie na rynku ruch teraz zaczal :)

Vix jak samopoczucie??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula az sie milo czyta twoje wiadomosci, ze tak tryskasz ze szczescia.
    No i kurier dzis przywiozl super rzeczy :)

Vixen to ty teraz jestes jak krolowa ;) Masz ludzi od wszystkiego :P
    Ja tez nie chce ladowac chemii od poczatku. Pomyslalam sobie ze pierwszy tydzien bedzie tylko woda a potem co druga kapiel jakis taki delikatny srodek "do prania bobasa" ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola, tak jak piszesz w ASDA ma byc wlasnie zestaw tego Johnsona First Touch za £8 Sprawdzilam ceny z eBaya i Boots i to sie akurat oplaca wiec jak sie chyba skusze :)

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no jakis mam dobry dzien dzis wyjatkowo. Bo z reguly mam dobre :P
    Ja to ogolnie potrafie sie cieszyc z kazdej pierdoly :)

W zadadzie jak dziecko ńie ma przesuszonej skory po porodzie to im mńiej kosmetykow tym lepiej ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam mieć cały dom wysprzątany od gory do dołu, aże najpierw miałam problem z pupą ;) potem tydzien wolnego po skończeniu pracy, a teraz jak tylko się schylam to zaraz brzuch jak kamień :/ i mi się poprostu nie chce a męża nie chce męczyć sprzątaniem jak wraca z pracy. Niech sobie tez odpoczywa ;) zaraz się urodzi mały i juz sobie przez dluuugi czas nie odpocznę hehe

Ja się czuje za dobrze :< dalej to samo czyli plecy i kilka skurczy. Co ciekawe te dzisiaj przychodziły juz falami tak jakby ;> każdego dnia wcześniej mi się zaczynaja jakieś dolegliwości i mocniej ale powolutku. Polozna mowi ze to dobrze, wszystko prawidłowo. Ale ja chce juz urodzić! Każda minuta dnia tylko koło tego mi się kreci teraz :D chce juz synusiaaaa

Ja emolient do mycia tez mam bo dla siebie na receptę dostaje, zobacze jak małego skóra bedzie reagowała na świat i jak się zacznie robic sucha to mu doleje do mycia.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ta seria johnsona ma calkiem przyzwoity sklad jak na ta firme :)
    Moze nie powana iloscia skladnikow wnoszacych cos dobrego ale przynajmniej dziadostwa nie ma :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u ciebie Vixen to co innego jak masz duzy dom :) ja nasze one bedroom flat to w pol dnia ogarne na tip top ;)
    Poza tym musze sie ruszac bo dalej to spojenie daje mi do wiwatu :(
    No ale lzej to juz nie bedzie haha :)

Ja mam plan wszystko poprac, poprasowac, spakowac torbe i potem oczekiwac na mamcie :) juz sie jej doczekac nie moge :P
    Bede miala z kim kawke/herbatke rano wypic. Pokaze jej okolice!!! Alez sie stesknilam :P
    Jak male dziecko :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała z tym spojeniem takie problemy ze juz na poczatku 6 miesiąca musiała odejść z pracy bo ledwo chodziła w ogole :/
    Wiec dobrze ze Ciebie złapało teraz a nie wcześniej bo długo nie zostało ;)

A kiedy mamka przyjeżdża dokładnie? Fajnie bedziesz miała, towarzystwo ;)

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie chyba tez skusze w takim raziem na ten zestaw Johnsona first touch. Tak sie zastanawialam bo faktycznie jak to malutkie dziecko umyc nawet rano ... ja mam tlusta cere i jak bym sie rano nie umyla specjlanym mydlem to bym nie wyrobila dnia, a takie dzieciatko - wstanie i jest :) moze mu wtedy buzke chociaz przetrzec woda i raczki - o tym jeszcze nie poczytalam, ale pewnie na poczatku tak najlepiej. W asdzie maja byc tez te chusteczki myjace, ale to chyba raczej do pupki i kupki :)

My musielismy zmienic pralke na poczatku roku bo stara padla i teraz widze w nowej, ze jest specjalny program do prania ubranek dla dzieci z podwojnym plukaniem :), a na poczatku roku jeszcze nie myslalam o ciazy ... a tu prosze, program sie przyda, ale u mnie no jeszcze troche czasu zleci zanim zabiore sie jak wy za pranie i prasowanie

na9fxa5.png
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:
    Paula, Super wozeczek i wypawka, dzoczekalas sie! No i jaki prezent z telefonem dzis mialas, to fajny dzien jak az tyle 'prezentow' sie dostaje, albo przychodza.

Odnosnie srodkow do mycia, to w tej ulotce z Asdy tez sa rozne srodki do mycia dzieci z Johnsons baby, sama sie zastanawiam no ale mam jeszcze czas, moze wy cos potem doradzicie jak sprawdzicie ;)

Malwina, bedziesz sie kwalifikowac na SMP jezeli pracowalas u pracodowacy conajmniej 26 tygodni przed zgloszeniem info o ciazy, a trzeba zgosic 15 tyg przed planowanym terminem produ, ale z tego co pisalas to juz to zrobilas wiec ok. Bedzisz sie kwalifikowac na SMP, no chyba ze twoj pracodawca daje jaka lepsza wyplate podczas ciazy bo niektorzy tak robia, moj niestety nie. Wic jesli sie kwalifikujesz to pracodawca bedzie ci placil przez 33 tygodnie i musi to zrobic niezaleznie czy potem wrocisz do niego. Nawet jakbys powiedziala, ze nie wrocisz juz idac na macierzynskie i tak musi ci placic, ale lepiej nie mow szczegolnie jak nie jestes pewna.

Kochana ja to wszystko wiem :). Pracuje 5 lat moj pracodawca dowiedzial sie juz na początku cos ok 7-8 tyg ciazy o mojej ciąży, w sumie sama sie domyslila :P. Juz zglosilam ze z koncem października odchodze na macierzyński i nie muszę od razu informowac czy wracam. Mam 52 tyg macierzyńskiego a platne 39 tyg. I u mnie ostatnie 8 tyg przepracowane beda liczyc ile będą placic, bo mam godzinowke. Nie jest zle :). Ostatnie 8 tyg musze siedziedz jak najdłużej sie da, zeby miec wiecej płacone :). Carola wydaje mi sie ze ktos o to pytal, ale nie wiem kto, nie ja. Do pracy raczej nie wracam ale nie mówię teraz pracodawcy. Za duzo nerwow, stresu i menadżer wszystkich wkurza :/. Po za tym musiałabym wrócić jesli bym chciala na dwa dni kiedy moj miał by wolne, zeby byl z Danielkiem. Mijalabym sie z mezem i nie moglibysmy spedzac dni wolnych razem. A na nanie nas nie stac, nawet nie zostawilabym dziecka z kims obcym. Wiec zostaje z synusiem a za jakies 2-3 lata zrobimy coreczke :D

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vix powiem ci że jak cala ciaze nie narzekalam tak teraz boli okropnie... Ciezko mi sie wstaje. Jak juz sie rozchodze to jest lepiej ale ruszyc sie to masakra... No coz... Byle do wrzesnia :P

Mamcia przylatuje 6.09 z bratem. Brat zostaje na tydz a mama na 3 :)

Carola takiego bobasa myje sie wieczorkiem bo to nie tylko dla czystosci ale tez zeby ulozyc mu jakis plan dnia :) to pomaga dziecku zrozumiec ze jest dzien i noc i ze roznia sie one od siebie. Takie rytualy sprawiaja ze dziecko czuje sie bezpiecznie i jest spokojniejsze :)
    W dzien wiadomo ze mozna przemyc buzke jak uleje, czy przetrzec oczka, czasem nawet jak sie obkupka po pachy to trzeba przemyc ale to zasadnicze kapanie wieczorkiem :)

Super ze masz taki program w pralce :) przyda sie napewno :) choc w zwyklej tez wystarczy ustawic dodatkowe plukanie i jest to samo ;) ale zawsze to jakis fajny bajer ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze Asia o to pytala :)
    Oo widze ze nie tylko ja zostaje z dzieciatkiem w domu :)
    U nas moje pojscie do pracy mija sie z celem :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    wlasnie nadrobilam wasze posty :) bo caly dzien dzis cos robilam - w kuchni :))
    zrobilam spagetti-ale Moj musial doprawiac bo jakos tak bez smaku bylo , i upieklam karpatke -pierwszy raz sama -bo zawsze kupowalam z torebki -te gotowe :)) tylko mieszkac i piec :)

Vix trzymam kciuki bo widze ze Ty jestes juz na "tym" etapie ze juz niedlugo :))- a tak wogole kochana pamietam ze Ty zaopatrywalas sie w te chusteczki "water wipes" - mozesz mi powiedziec czy oplaca sie je kupowac?? bo na ebay to sa troszeczkie drogie ...i narazie dodalam je do ulubionych wiec rozmyslam

Paula super wozeczek :)

a co do johnsona to mysle kupic jedna paczke tych chusteczek first t. i przetestowac je :) bo z tego co siostra mi mowila na poczatku tylko uzywala przegotowanej wody i wacikow -bo te pierwsze "smołki" -kupki sa ciezkie do umycia chusteczkami ...:)

ja dzis zamowilam sobie wszytskie rzeczy ktoryc mi brakowalo ze stronki bobashop.co.uk super sklep -przynajmniej nie bede musiala sie prosic mamy rzeby mi znow paczke zrobila:)) -tylko dam Wam rade jakbyscie cos tam kupowaly to zrobcie wieksze zakupy bo tak czy siak trzeba przesylke zaplacic ...

ug37p07wh10wkqyc.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ