X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Malwina89 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków dla bobasow tez zastanawialam sie nad bambino :). J&J boje sie używać bo praktycznie wszystkie dzieci uczulal w rodzinie czy u znajonych. Na poczatku używać chce jak najmniej. A później jakis szamponik czy balsam do ciałka, krem na każdą pogode z nivea z pl i oilatum jak zajdzie taka potrzeba. Moze ten nowy J&J ma lepszy sklad, ale i tak sie go boje. Poczekam jeszcze na wasze rady jak juz go przetestujecie :P.

Paula super zakupy i mąż jaki cudowny... tylko tacy faceci powinni chodzic po tym swiecie a nie... przed niektórymi az strach przejść. Moj tez jest cudowny ale takich przezentow to mi nie robi :( :P. Nie dziwie sie ze masz dzis swoetny humor. Trzymam caly czas kciuki za ten domek wymarzony i zeby na rynku sie tak ruszyło zebyscie nie nadążali z ogladaniem :D. Powodzenia jutro :*.

Paula55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jyq9rqa58.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam waterwipes na Amazonie, 12 paczek, 700 chusteczek, £25. Ja tu w ogole nie patrzyłam na cenę bo wiedziałam ze je kupie tak czy siak. Bardzo mi się podoba to ze nie maja w sobie praktycznie żadnej chemi wiec tak jak w domku moge myc pod kranem pupkę tak poza też nie bedzie miał nic niepotrzebnego na nią nakładane. Potem jak juz bedzie większy to przerzuce się na normalne jakieś chusteczki ;)

MigoTtTka, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tutaj jest jeszcze oprócz J&J? Moze muszę coś poczytać o jakiejs alternatywie. Cos bardziej naturalnego ale jednak żeby jakaś pianka była do mycia.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała odrazu wprowadzić wieczorną rutynę właśnie żeby mały obczaił ze to noc. Myciu, masaż, przyciemnione światła i te sprawy. Ciekawe czy to cos da ;D ale tak jak mowi Paula wszędzie piszą że maluchy musza mieć rutynę. Chociaż to nic dziwnego każdy jest spokojniejszy jak wie co się dzieje.

tyger lubi tę wiadomość

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super bryka:) Juz niedlugo ja przetestujecie na pierwszym spacerku:)Ja tez juz sie tego nie moge doczekac zwlaszcza ze fura u nas stoi juz od ponad 2 tyg, no ale my musimy na naszego Syneczka troche dluzej poczekac;)
    Widze ze Tomasz Cie rozpieszcza, super niespodzianka z telefonem. Super ze tryskasz dobrym humorem. Napisz mi czy ten twoj minky to bedzie nadawal sie do wozka? Jaki rozmiar masz? Nie bedzie za cienki na zime? bo ja tak sie Was wypytuje o ten kocyk z mysla o uzywaniu go do wozka na spacerki.

Dziewczynki to ja pytalam o macierzynski. W sumie to wiem wszystko na ten temat. Pytalam tylko czy istnieje odpowiednia forma pisma dla pracodawcy, czy trzeba napisac samemu taki list formalny z informacja kiedy chce sie rozppoczac urlop - no i znalazlam w necie taka sciage listu, wiec wpisze tam tylko swoje dane, daty itp itd i gotowe. Mimo wszystko dziekuje za zainteresowanie.

Co do kosmetykow to Tyger masz racje w Asdzie bedzie oferta na Johnsona, wiec chyba sie skusze, bo to ten lepszy podobno:)

zem3anlife279ij4.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka daj znac jak przyjdzie Ci zamowienie z bobasshopu please. Ja tez juz tam sporo rzeczy upatrzylam, lacznie z materacykiem. Zastanawiam sie czy w miare terminowo wysylaja, a jesli chodzi o masci i srodki kosmetyczne to czy maja dluga date waznosci - bo to u mnie "zboczenie zawodowe" z tymi datami hehe.

MigoTtTka lubi tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15qvkhl.jpg

14mb28n.jpg

No to moge rodzic :D panowie właśnie przywieźli to wszystko. Uhh aż musiałam wziąsc kilka głębokich oddechów bo mnie uderzyło że to się dzieje! Tyle lat czekałam na ten moment że chyba cała ciąże nie wierzyłam tak do końca... Aż się popłakałam, haha :) jestem taka szczęśliwa i podekscytowana!
    Dzisiaj chce pomyć krzesła od stołu, jako ze dziewczyny wczoraj podłogi mi pomyły, moze to wykurzy synka :D

Żeby dopełnić jeszcze swojego szczęścia ide zrobic sobie na sniadanie budyń z bananami. Takie wspomnienie z dzieciństwa :)

MigoTtTka, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam do wózka jak zimno wsadzać małego w kombinezon, mam kilka takich miśków. Do tego jakiś normalny kocyk jeśli by wiało mocno czy cos i wystarczy.

tyger lubi tę wiadomość

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Vixen ale arsenal hehe:) to dobrze ze wszystko juz gotowe, czyli teraz tylko czekac az sie maly zdecyduje wyjsc:)

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko nie moge na Tomcia narzekac! On czesto mi takie prezenty robi wariat :P
    No i bardzo czesto dostaje bukiety kwiatow bez okazji... Ehh nie wiem za co ja mam takie szvzescie.. :)
    I od kilku tyg tak strasznie czeka na synka.. Az glupio to pisac ale chyba bardziej niz ja :P (jesli wiecie o co mi chodzi)
    Jak tylko przyjdzie z pracy to chodzi za mna i przytula brzuszek, jak leze to samo. Mowi, glaska, caluje a ja wtedy ledwo od placzy sie wstrzymuje :P

Tez mam paczke tych wodnych chusteczek :) ale wiecej kupowac ńie bede. Na poczatek woda, na wyjscia raczej huggies :) tez sa ok :)

Asiu kocyk jest swietny! Lepszy niz sie spodziewalam :P ja wybralam wersje zimowa (czyli z wypelńieniem) bo wiem ze Tyger ma letnia :) rozmiar mam 70x100. Mysle ze do wozka moze byc ale sporadycznie bo ja mam pokrowiec na gondolke. Do tego ubiore malego w cos cieplejszego i bede przykrywac cienszym kocykiem i tym pokrowcem. Tu nie ma az takich zim (ale do pl napewno sie przyda). Dziecka nie mozna przegrzewac wiec nie ma co szalec :)
    Ten kocyk moze byc tez super rozwiazaniem jako mata, do przykrycia w lozeczku...

Asiu jak bys cos zamawiala z tego bobasshop to daj znac!! Jak nie kupie przewijaka to moze tez sie skusze na ten z tamtad i wtedy przesylke bysmy na pol zaplacily :) bardziej by sie nam to oplacalo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen jak to zobaczylam to pierwsza moja mysl- wojna hahahha :)
    Widze ze juz wszystko ready :)
    Ale faktycznie jak sie na to patrzy to przerazajaco to wyglada haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Paula na pewno dam znac jak zaczne klepac zamowienie, na razie to mam juz metlik w glowie z tymi zakupami...oni zreszta maja chyba za chwile urlop bo tak pisza na stronce ze do 27 sierpnia bodajze. No i czekam na opinie Migotki, bo ona wczoraj pisala ze juz od nich zamowila

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :)
    Ja czekam z przewijakiem do 23 bo jak nie kupie na markecie u nas w miescie to musze zamowic nowy...
    A za przesylke samego przewijaka nie oplaca sie tyle bulic i wtedy ew ebay zostaje :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuchna wrote:
    Migotka daj znac jak przyjdzie Ci zamowienie z bobasshopu please. Ja tez juz tam sporo rzeczy upatrzylam, lacznie z materacykiem. Zastanawiam sie czy w miare terminowo wysylaja, a jesli chodzi o masci i srodki kosmetyczne to czy maja dluga date waznosci - bo to u mnie "zboczenie zawodowe" z tymi datami hehe.

pewnie ze dam znac ;) porobie zdjecia:)
    za duzo nie zamowilam bo tylko to co potrzebowalam - w tym tygodniu tez dostane ciuszki od siostry -bo siostrzeniec rosnie tak ze szoook :))

kusi mnie juz wielkie pranie i prasowanie ohhh <3

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane powiedzcie mi czy mialyscie cos takiego w ciazy jak takie jak a'la pieczenie/klucie w okolicy pępka?? dzis mi sie to zdarzylo drugi raz - nie wiem czy dlatego ze ROSNĘ , czy dzidzius bawi sie pepowina ... a moze dlatego ze zle siedzialam rano przez godzine skulona -przed komputerem ...? hmmm...

A apropo brzuszkow i facetow -Moj wczoraj mial wolne -wiec mielismy wiezor dla siebie i polozyl reke na brzuszku i NIC .... to mowie mu zeby polozyl glowe i mowi do mnie "slychac jak bys miala wzdecia , i takie chlupotanie jakby sie ktos w basenie kapal ... a za chwile ... ojejjj... a ja do niego co sie dzieje a on ze az poczul na uchu jak dziecko go kopnelo , i az lezka mu sie uronila ze szczescia "

i teraz kazdy wieczor -oczywiscie jak juz nie bede spac -po jego pracy bedzie sie wsluchiwal w brzucholek -bo jak dotyka albo mowi do brzuszka to dziecko sie uspokaja i nie wariuje hihi :))

piekne <3

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie cos kilka razy na poczatku ciąży, u mnie było to kłucie. Wydaje mi się ze to przez rosnący brzusio :)
    Potem za każdym razem jak miałam taki dzien ze brzuch mocno rósł to mnie swędzi koło pępka i wtedy dużo nawilżam.

• Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo tatuś też juz poczuł dzieciątko <3 cudowne to jest.

MigoTtTka lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole czego się dowiedziałam to to ze takie ciuszki - 2m26xl3.jpg
    Maja te takie 'powiększenie' przy szyi nie żeby przeszła główka - jak zawsze myślałam - tylko jak się dziecko osra po pachy to żeby mozna było body ściągnąć przez ramionka :D

Ostatnio koleżanka mi opowiadała ze jej córeczka taka kiedys walnela kupę że mąż porostu wziął nożyczki i rozciął ciuszki haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:50

MigoTtTka, Paula55 lubią tę wiadomość

• MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Ja miałam takie cos kilka razy na poczatku ciąży, u mnie było to kłucie. Wydaje mi się ze to przez rosnący brzusio :)
    Potem za każdym razem jak miałam taki dzien ze brzuch mocno rósł to mnie swędzi koło pępka i wtedy dużo nawilżam.

ufff:) tak czulam ze to nic zgroznego ,ale postanowilam sie zapytac:))

ug37p07wh10wkqyc.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen az tyle tego gazu masz zamiar wciagnac? ;)
    No kochana to bierz sie do szorowania, moze to Karolka wykurzy z brzuszka. Ja dzis cale rano jechalam ze sciera. Cala chata sie blyszczy. A teraz leze i ruszyc nie moge :P Ale jaka radosc i satysfakcja.

Widze dziewczyny ze zakupy sie rozkrecaja. Jak sie okazuje mi tez zostalo kilka drobiazgow do kupienia.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ