X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen wrote:
    Oooo tatuś też juz poczuł dzieciątko <3 cudowne to jest.

tak wkoncu , bo balam sie ze juz wogole straci nadzieje na wszytsko ;) on chyba dopiero teraz poczul ze bedzie prawdziwym tatusiem ;))
    tylko ze on nastawia sie na chlopca -i tlumacze mu zeby tak nie robil bo jak bedzie dziewczynka to moze czuc "zawiedzenie"=faceci ...dla mnie najwazniejsze by bylo zdrowiutkie ;))

tyger lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zadziwilam sama siebie normalnie zrobilam sobie salatke -uwaga z szynka , 4pomidorami , 2ogorkami , zielona cebulka, i majonezem - i wlasnie zjadalam juz druga miske tej samej porcji -bo na sniadanie tez to jadlam bo taka mialam ochote na takie udziwnienie hihi -moja siostra w ciazy jadla taka sama-ale dodawala tortelini albo zwykly makaron -swirerki badz kokardki :)

bede gruuuuuubaaa hahaha , bo jeszcze jak dobije karpatka sie -ktora smakuje nie jak karpatka ale jakies inne ciasto -dobre :))

w wy macie jakies zachciankki ????? --> oprocz KOSTEK LODU :))) hihi

bo ja jeszcze jadalm kanapke z kiwi /truskawkami-posypane cukrem -chleb z margaryna-maslem :) -smak z dziecinstwa:)) hihi

ug37p07wh10wkqyc.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku wchlanialam pomidory w mozzarella i bazylia lekko sropione oliwa z oliwek. Potem szybko mi przeszlo.

MigoTtTka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystalyscie moze z voucherow z emma's diary ??
    ja wlasnie sie zalogowalam i zastanawiam sie jak to wszystko wyglada i wogole ...

ug37p07wh10wkqyc.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Migotttka, my to juz wszystkie przerobilysmy paczki z Emmas diary. Wydrukuj sobie kupony i odbierz w ASDA, BOOTS albo Argos. Duzo probek dostaniesz :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja wczoraj na sniadanie miałam pomidorki z mozzarellą i bazylia :D ja zawsze to robię z tymi bułkami do piekarnika co wychodzą jak świeżo pieczone mmmm uwielbiam.

No dla tatusiów to troche inaczej jest... Mimo dolegliwości ciążowych cieszę się że to ja mam dzieciątko w sobie. Tatusiowie chyba dopóki dostaną dziecko na ręce nie czują tego aż tak jak my. Dlatego ja się nie ligę doczekać aż tatuś dostanie Karolka na klatę na pierwsze skin to skin. Po mnie oczywiście :D

Ja wciąż nie rodzę! Haha wiec musi się cos wydarzyć w nocy :P jako ze mamy wolny wieczór, jeszcze bez krzykacza to idziemy dzisiaj na obiad do restauracji. A co! Jak mały się pojawi to długo nie bedzie spokoju :D trzeba korzystać haha

tyger, MigoTtTka lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałam mieć jakieś dziwne zachcianki ale nic :/ no tak oprócz kostek lodu <3 haha
    Jedyne co to w pierwszym trymestrze jak miałam na cos ochotę to musiałam to zjeść bo mnie nosiło :D

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinko, sorki cos pokrecilam i myslam, ze Ty pytalas a to Asiuchna.
    W ogole jestem jakas zakrecona i w pracy dzis tez gafe walenlam i to przed nowa team leaderka, ah ...
    Dziewczyny czy to prawda, ze podczas ciazy ciezej sie mysli i mozg jest jakby zacmiony, szczegolnie w pozniejszy miesiacach? Moja koleza tak miala i sie teraz zastanawiam czy cos na mnie nie idzie :)

Paula, no kochany ten Twoj T i ze tak wyczekuje na waszego synka. Nie ma to jak wspolna radosc i oczekiwanie, a dla dziecka tym lepiej bo bedzie kochane.

Migotka, to od kiedy czulas juz ruchy dziecka? Chyba dosyc szybko, ja juz czekam z utesknieniem az cos poczuje.

A o jakich voucherach mowicie, czy emmas diary to to samo co z bounty club, 4 paki z jakimis ulotkami i ksiazeczka? Ja sie zapisalam do bounty i taki pack dostalam od poloznej a kolejny mam odebrac w Bootsie lub Asdzie.

na9fxa5.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola55 wrote:

Migotka, to od kiedy czulas juz ruchy dziecka? Chyba dosyc szybko, ja juz czekam z utesknieniem az cos poczuje.

A o jakich voucherach mowicie, czy emmas diary to to samo co z bounty club, 4 paki z jakimis ulotkami i ksiazeczka? Ja sie zapisalam do bounty i taki pack dostalam od poloznej a kolejny mam odebrac w Bootsie lub Asdzie.

wiesz tak powiem Ci szczerze ze takie smyrania -cos podobnego do trzepotania skrzydelek motyla w ok 14tyg jakos tak -ale wtedy myslalam ze mi sie wydaje a pozniej jak juz bylam w polowie 15tygodnia i wkraczalam w 16ty to Powiem Ci ze juz wieczorami czesciej to czulam ;))

a teraz jestem w 18tyg i czuje jak malestwo sie wierci i czasami mam wrazenie jak przyloze reke ze czuje w danym miejscu bicie serduszka -ale moze to tylko moj puls???

a co do tych voucherow to ja nie mam pojecia bo dopiero zaczynam sie oznajmiac z tematem -bo moja polozna mi sie zmienila rrrr;/
    mam teraz jakas mloda studentke -ktora mam wrazenie ze nie wie co gdzie i jak -bo nawet nie umiala w karcie ciazy sie obslugiwac , i na nast wizyte musze sama sie umowic -i chyba poprosze o zmiane jak na nast wizycie bedzie tak samo ....;/

aaa w primark jest promocja podobno na spodnie i ciuchy ciazowe -kolezanka mi mowila -i jutro ide na łowy :)) poluje na ogrodniczki ale na net okropnie drogie;/

Carola55 lubi tę wiadomość

ug37p07wh10wkqyc.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Migotka, to niedlugo i ja moze cos poczuje - trzepotanie skrzydelek motyla - lae to pieknie ujelas!

A ja sie wlasnie zastanawialam czy Primark ma ciazowe ciuchy bo u mnie w Motherwell nie ma takiej sekcji, a gdzie indziej to teraz nie pamiatam, i tak myslalam, ze pewnie nie maja. W Braehead jest duzy Primark i moze tam, ale troche daleko to dla mnie.

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładnie w 16 tyg poczułam mocne ruchy i tak śmiesznie bo akurat myłam zęby i widziałam swoja reakcje w lustrze haha :D ale u mnie to była rybka nie motylek.

Migotttka puls to bedzie Twój ;)

W primarku ciuchy ciązowe są od stosunkowo niedawna. Ja kupiłam tam jeansy, sukienkę i kilka koszulek. Za takie pieniądze to mi się wydaje ze bardzo się opłaca, po ciazy się ich po prostu pozbęde i tyle.

Carola tak to te bounty pack'i. Ja miałam 3 w sumie, jeden odebrałam w bootsie, pierwszy, drugi w Asdzie a trzeci rozdawali w szpitalu jak byłam ba USG.

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carola a 'baby brain' to jak najbardziej prawda :D ja miałam dwa takie okresy jakos chyba w 4 miesiącu i teraz na koniec to juz w ogole masakra. Wstane, pójdę do pokoju i nie wiem po co tam jestem :D

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest teraz jeszcze jeden voucher. Dostałam maila z emmas diary - family pack. Ciekawe co w nim bedzie ciekawego :D

tyger lubi tę wiadomość

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen, dzieki - to mnie pcieszylas z tym baby brain. Ciekawe czy juz mnie dopada :)
    To bede musiala sprawdzic te ciuchy w Primarku, moze i u mnie tez beda jakies mieli. W roznych sklepach to jednak trzeba troche zaplacic za ciazowe ciuszki, a mi tez chdzi wlasnie o takie zwykle koszulki i moze cos jeszcze, typowo na ciaze.

A te butle, ktore ci przyweizli naprawde powaznie wygladaja, ale fajnie ze juz wszystko tuz tuz, sprawdzam ostatno w pracy nasze forum bo czekam na wiesci :)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh w koncu mam chwilke :)
    Bylismy na zakupach, potem ogladac dom a potem prasowalam i dopiero mam chwilke :)

Wiec tak. Domek z przed wczoraj niet :/ babka odrzucila oferte :( ten co dzis ogladalismy-cudo normalnie. Taki duzy przestronny. No pieknosci...ale (!). Problem z kanalizacja... Woda nieczynna i zalana byla lazienka i kuchnia... Sufit w kuchni wisial :/
    Za 90 tys dom do roboty- odpada!!!! :(

Co do zachcianek. Ja mialam juz przed ciaza. Jak mi sie cos zachcialo to i poplakac sie umialam haha :) a w ciazy nic szczegolnego :) jedynie co to zaczelam jesc duuuzo wiecej rzeczy bo nagle zaczely mi smakowac :P

Ja te kupony mialam z emmas diary ;)

Vixen udanego wieczorku :) my tez sie blizej konca wybierzemy na jakies jedzonko do knajpki zeby poswietowac ostatnie chwile we dwoje :) tylko nie zacznij rodzic po przystawkach haha :)

W braehead byl kiedys mińi dzial ciazowy ( kupilam tam spodnie z guma na pierwsze miesiace) ale ostatnio juz to wyprzedawali wszystko i nie widzialam nic nowego. Ja mam dosc blisko wiec czesto tam bywam :)

Ehh powiem wam że widok wozka ktory cżeka na synka mnie znaczyna rozczulac :) juz sobie wyobrazam jak on taki malusi tam spi :)
    I te ciuszki co dzis prasowa,lam... <3

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula szkoda ze nie wyszlo z tym domkie i nastepny jest do bani. ale badz cierpliwa.
    A ja juz w lozku sobie leze bo po tym sprzataniu plecki mnie bola. Takiego mam nerwa jakiegos ze victora poslalam spac wczesniej ze by sie biedactwu w razie czego nie oberwalo za nic a Kev poszedl na przymusowy spacer.
    No i mam chwile dla siebie, ale z tych nerwow az mnie glowa rozbolala. A njajlepsze jest to ze nie wiem o co sie tak zloszcze. To sie nazywa baby brain :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana staram sie byc cierpliwa :) spoczko :)
    Martwie sie tylko tym ze nie mamy tak duzo czasu bo teraz nigdy nie wiadomo kiedy sie zacznie....
    A potem z noworodkiem nie bede biegac od razu domkow ogladac :P
    No ale trzeba cżekac :)

Ojj nie zlosc sie... Szkoda maluszkastresowac :) poloz sie moze lulac a jutro bedzie lepiej ;)
    Koncowka jest stresujaca ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale dupa z tymi domkami :< szczególnie ten drugi. Ciekawe ile jeszcze w remont by musiało pójść :/ szkoda kurcze

Tyger ale chłopaki maja z Tobą przeprawę! Haha :D ale nic nie poradzisz jak hormony szaleją. Śpij spokojnie ;)

Ja tez juz w łóżku, chce spać i niech bedzie kolejny dzien... Dzien bliżej do porodu. Jestem wymordowana czekaniem a nie moge myśleć o niczym innym :/ chodzę jak na szpilkach a tu wciąż cisza.

Ostatnio znowu zaczęła mnie męczyć zgaga. Wczoraj w nocy aż musiałam wstać napić się mleka no renni mi się skończyło. Dzisiaj kupiłam zapas i juz 3 tabletki wzięłam, masakra :/

Ble ble ide spać bo marudzę! Dobrej nocy dziewczyny! :)

• tyger Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie. Mam nadzieje ze wam nocka minela lepiej niz mi. Stanlej walczyl z moimi zebrami prze pol nocy. Czuje sie dzis polamana. Victorek jeszcze spi wiec sobie siedze cichutko zeby go nie obudzic. Tak slodko wyglada <3 Niedlugo bede patrzyla na dwoch spiacych krolewiczy :D

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen doskonale cie rozumiem, ja tez mam w glowie tylko jedno. chce juz miec to za soba i mojego malego rudzielca obok. Tylko mnie dodatkowo paralizuje strach bo wiem jaki bol mnie czeka. Ahh, gdyby tylko dalo sie to jakos przeskoczyc :(

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ