Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to jutro mamy lekki przedszpitalny obiadek: fasolka szparagowa, kalafiorek, jajko sadzone i ziemniaczki :) polane bulka z maselkiem :)
    No a potem szpitalne papu haha :)

Jenyy ja tez okropnie bez makijazu wygladam :/ ale jak jestem w domku to sie nie maluje. Daje odetchnac cerze :)
    A w szpitalu chyba wybacza nam brak make up'a haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo takiego obiadku dawno nie jadłam ale to przez męża bo nie lubi jajka :/ ale jak mu zrobie takie nie lejące się to moze się zgodzi. A bułka na masełku to juz w ogole niebo w gębie... Jak nie urodzę to zgapie od Ciebie i jutro zrobie :P

Ja w domu się nie maluje cały dzien tylko zanim mąż wróci to się troche ogarniam żeby jakos wyglądać :D i zawsze lepiej się czuje jak mam twarz zrobiona.
    Wkurza mnie to bo chciałabym wyglądać bez makijażu na tyle dobrze zeby wyjść z domu... :/ zazdroszczę dziewczyną co maja gladka cerę :<

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubie takiego jajka z glutami wiec dobrze podsmazam od spodu ale tylko na tyle zeby zoltko bylo troszke plynne :)
    Smacznego hihi :)

Ja tez sie ogarniam na tyle zeby jakos wygladac ale makijazu nie nakladam :P
    Cery ńie mam idealnej i gladkiej jak niektore kobiety ale jakos strasznie tez nie wyglada :)
    No ale na ludzki widok poza domem sie nie nadaje :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Ja was dzisiaj czytam na bierzaco z telefonu w pracy bo jestem ciekawa a teraz na przerwie w koncu sie zalogowalam na kompie
    Widze, ze dobrze sie czujecie I humorki dopisuja wiec tak trzymac. Odezwe sie wieczorme ale bede dalej sprawdzac co I jak :)

Paula55 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie z tymi paznokciami to tez slyszalam, ze nie. Do normalnego porodu to spooko ale jak sa komplikacje albo trzeba sie sale op przeniesc to wtedy jest buu. Mnie sie polozna pytala o te u nog jak bylam usowac cyste. Zmarszczyla czolo bo mialam pomalowane. U rak tez widziala ze kolorek zrobiony ale pomiary wyszly dobrze wiec ok. Powiedziala ze zaraz zmyjemy przed wyjazdem na sale ale jej powiedzialam ze mam shelac :/
    No i poszla sie pytac. Skonczylo sie tym ze zrobili mi to w tym pokoiku bez wyjazdu na sale op. Podejrzewam ze to przez pazurki.
    Tak wiec Paula w razie "w" moze lepiej nie maluj.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Ja tez nic z nimi nie robię bo nigdy nie wiadomo jak się sprawy potoczą i czy nie wyląduje na sali :/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. U raczek juz nie mam a u stop lece zmyc :) dziex :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za bardzo nie moge wymyslac z obiadem bo Victor nie zje wszystkiego, bron boze salatki wiec mu musze osobno robic dodatki do obiadku. Robi postepy I je coraz wiecej warzyw ale to strasznie dlugo trwa.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z wodami plodowymi jest tak ze jesli wszystko jest ok z ciaza i dzidzia to wody powinny miec slodkawy zapach. Jak mi odeszly na toalecie to zorientowalam sie ze jak przestalam siusiac to dalej cos lecialo. No i dawaj do wachania. I to bylo to :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen masz racje, jedz do kina zeby sie odprezyc. Zawsze mozesz zabrac ze soba bed mat pod pupe I rozlozyc jak swiatla zgasna ;)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brat tez strasznie wybredny na jedzenie zawsze był :/ co dziwne bo przeciez razem się wychowywalismy. Ja zjem wszystko i jadłam od malutkiego a on nic. Pamietam jak byliśmy mali to on na sniadanie tylko parówki... :D no ale każdy jest inny, dzieci tez.

Co się uśmiałam z tego Twojego wąchania wód plodowych! Eheheh fuuuj! :D

Ja posiedziałam w wannie i jak wyszłam do nie dałam rady się oprzeć polu przyciągania mojego łóżka i tak w gaciach się położyłam i spałam :D wstałam jak mąż przyszedł dopiero. Zjedliśmy obiadek.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam konferencje z mama i tesciowa :) obie jak na szpilkach i cos czuje ze jutro w nocy spac nie beda haha :)
    Bylismy tez zamontowac kilka razy fotelik w aucie zeby wprawy nabrac :)

Vix ja jako dziecko bylam okropnym niejadkiem. Ilez sie mama ze mna po lekarzach nachodzila bo moglam nie jesc wcale :/
    Robili wszystko :P w koncu z tego wyroslam i teraz jako duza dziewczynka jem prawie wszystko :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj brat juz od kilku lat je w miarę normalnie ale co się z nim rodzice nameczyli. Tez po lekarzach jak był mały, dostawał jakieś tabletki na poprawę apetytu i co jeszcze :/ jest normalny zdrowy chłopak i nic mu się nie stało. Tylko poprostu szkoda bo jest tyle pysznych rzeczy do jedzenia a on nic nigdy nie chciał spróbować :D ale teraz nadrabia.

Bym się nie zdziwiła gdyby babcie nie spały jutro :D beda czekały na wieści

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To identyko bylo u mnie :)
    Do dzis pamietam jak mi dziadek kanapki z pasztetem na wagoniki kroil zebym za duzo do gryzienia nie miala haha :)
    No tragedia :) ja tez teraz nadrabiam ;)

Kurde spanie mnie cos lamie :/ ide zaraz pod prysznic chyba...
    Ehh jutro od rana sprawdzanie i dopakowanie toreb, prysznic, obiad i do szpitala...
    Ciekawe czy dzis zasne :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy, to odpoczywajcie sobie i sie relaksujcie jeszcze poki jest troche tego czasu.

Tyger widze, ze i ty dolaczasz do dziewczyn ... Ciekawe jak wody odejda to ile tak bez tych wod mozna, czy moze porod juz prawie nastepuje ....

No sprawdzam co chwile co u was ... :)

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie Carola, u mnie nic sie nie dzieje. Pisalam o odejsciu wod w pierwszej ciazy :D
    Mi zostalo 10 dni do terminu :/

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna powiedziala i kolezanka ktora tez mala wywolywany ze jest 12h na porod naturalny po odejsciu wod/ przebicia pecherza...
    Bo potem podobno cc jak nie ma postepu..

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Tyger, ja tak nie doczytlama na telefonie jak z pracy wracalam, a juz myslalam ze tez bedzie akcja, no ale masz jeszcze troszeczke czasu :) to odpoczywaj jeszcze sobie ;)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, a jak naturalnie to 24h po odejściu wód i chyba wtedy wywołują.

Boże Paula... Ostatnia noc w domku bez synka :O Ja nie będę spała za Ciebie :D jestem taka podekscytowana!

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj zainstalowalismy w samochodzie właśnie bazę isofix do siedzonka.

Jedziemy do kina ;) niech mi odejdą tam wody :D

tyger lubi tę wiadomość

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ