X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to jutro mamy lekki przedszpitalny obiadek: fasolka szparagowa, kalafiorek, jajko sadzone i ziemniaczki :) polane bulka z maselkiem :)
    No a potem szpitalne papu haha :)

Jenyy ja tez okropnie bez makijazu wygladam :/ ale jak jestem w domku to sie nie maluje. Daje odetchnac cerze :)
    A w szpitalu chyba wybacza nam brak make up'a haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo takiego obiadku dawno nie jadłam ale to przez męża bo nie lubi jajka :/ ale jak mu zrobie takie nie lejące się to moze się zgodzi. A bułka na masełku to juz w ogole niebo w gębie... Jak nie urodzę to zgapie od Ciebie i jutro zrobie :P

Ja w domu się nie maluje cały dzien tylko zanim mąż wróci to się troche ogarniam żeby jakos wyglądać :D i zawsze lepiej się czuje jak mam twarz zrobiona.
    Wkurza mnie to bo chciałabym wyglądać bez makijażu na tyle dobrze zeby wyjść z domu... :/ zazdroszczę dziewczyną co maja gladka cerę :<

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubie takiego jajka z glutami wiec dobrze podsmazam od spodu ale tylko na tyle zeby zoltko bylo troszke plynne :)
    Smacznego hihi :)

Ja tez sie ogarniam na tyle zeby jakos wygladac ale makijazu nie nakladam :P
    Cery ńie mam idealnej i gladkiej jak niektore kobiety ale jakos strasznie tez nie wyglada :)
    No ale na ludzki widok poza domem sie nie nadaje :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Ja was dzisiaj czytam na bierzaco z telefonu w pracy bo jestem ciekawa a teraz na przerwie w koncu sie zalogowalam na kompie
    Widze, ze dobrze sie czujecie I humorki dopisuja wiec tak trzymac. Odezwe sie wieczorme ale bede dalej sprawdzac co I jak :)

Paula55 lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie z tymi paznokciami to tez slyszalam, ze nie. Do normalnego porodu to spooko ale jak sa komplikacje albo trzeba sie sale op przeniesc to wtedy jest buu. Mnie sie polozna pytala o te u nog jak bylam usowac cyste. Zmarszczyla czolo bo mialam pomalowane. U rak tez widziala ze kolorek zrobiony ale pomiary wyszly dobrze wiec ok. Powiedziala ze zaraz zmyjemy przed wyjazdem na sale ale jej powiedzialam ze mam shelac :/
    No i poszla sie pytac. Skonczylo sie tym ze zrobili mi to w tym pokoiku bez wyjazdu na sale op. Podejrzewam ze to przez pazurki.
    Tak wiec Paula w razie "w" moze lepiej nie maluj.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Ja tez nic z nimi nie robię bo nigdy nie wiadomo jak się sprawy potoczą i czy nie wyląduje na sali :/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. U raczek juz nie mam a u stop lece zmyc :) dziex :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za bardzo nie moge wymyslac z obiadem bo Victor nie zje wszystkiego, bron boze salatki wiec mu musze osobno robic dodatki do obiadku. Robi postepy I je coraz wiecej warzyw ale to strasznie dlugo trwa.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z wodami plodowymi jest tak ze jesli wszystko jest ok z ciaza i dzidzia to wody powinny miec slodkawy zapach. Jak mi odeszly na toalecie to zorientowalam sie ze jak przestalam siusiac to dalej cos lecialo. No i dawaj do wachania. I to bylo to :)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen masz racje, jedz do kina zeby sie odprezyc. Zawsze mozesz zabrac ze soba bed mat pod pupe I rozlozyc jak swiatla zgasna ;)

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brat tez strasznie wybredny na jedzenie zawsze był :/ co dziwne bo przeciez razem się wychowywalismy. Ja zjem wszystko i jadłam od malutkiego a on nic. Pamietam jak byliśmy mali to on na sniadanie tylko parówki... :D no ale każdy jest inny, dzieci tez.

Co się uśmiałam z tego Twojego wąchania wód plodowych! Eheheh fuuuj! :D

Ja posiedziałam w wannie i jak wyszłam do nie dałam rady się oprzeć polu przyciągania mojego łóżka i tak w gaciach się położyłam i spałam :D wstałam jak mąż przyszedł dopiero. Zjedliśmy obiadek.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam konferencje z mama i tesciowa :) obie jak na szpilkach i cos czuje ze jutro w nocy spac nie beda haha :)
    Bylismy tez zamontowac kilka razy fotelik w aucie zeby wprawy nabrac :)

Vix ja jako dziecko bylam okropnym niejadkiem. Ilez sie mama ze mna po lekarzach nachodzila bo moglam nie jesc wcale :/
    Robili wszystko :P w koncu z tego wyroslam i teraz jako duza dziewczynka jem prawie wszystko :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj brat juz od kilku lat je w miarę normalnie ale co się z nim rodzice nameczyli. Tez po lekarzach jak był mały, dostawał jakieś tabletki na poprawę apetytu i co jeszcze :/ jest normalny zdrowy chłopak i nic mu się nie stało. Tylko poprostu szkoda bo jest tyle pysznych rzeczy do jedzenia a on nic nigdy nie chciał spróbować :D ale teraz nadrabia.

Bym się nie zdziwiła gdyby babcie nie spały jutro :D beda czekały na wieści

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To identyko bylo u mnie :)
    Do dzis pamietam jak mi dziadek kanapki z pasztetem na wagoniki kroil zebym za duzo do gryzienia nie miala haha :)
    No tragedia :) ja tez teraz nadrabiam ;)

Kurde spanie mnie cos lamie :/ ide zaraz pod prysznic chyba...
    Ehh jutro od rana sprawdzanie i dopakowanie toreb, prysznic, obiad i do szpitala...
    Ciekawe czy dzis zasne :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczymy, to odpoczywajcie sobie i sie relaksujcie jeszcze poki jest troche tego czasu.

Tyger widze, ze i ty dolaczasz do dziewczyn ... Ciekawe jak wody odejda to ile tak bez tych wod mozna, czy moze porod juz prawie nastepuje ....

No sprawdzam co chwile co u was ... :)

na9fxa5.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie Carola, u mnie nic sie nie dzieje. Pisalam o odejsciu wod w pierwszej ciazy :D
    Mi zostalo 10 dni do terminu :/

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polozna powiedziala i kolezanka ktora tez mala wywolywany ze jest 12h na porod naturalny po odejsciu wod/ przebicia pecherza...
    Bo potem podobno cc jak nie ma postepu..

Carola55 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Carola55 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Tyger, ja tak nie doczytlama na telefonie jak z pracy wracalam, a juz myslalam ze tez bedzie akcja, no ale masz jeszcze troszeczke czasu :) to odpoczywaj jeszcze sobie ;)

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, a jak naturalnie to 24h po odejściu wód i chyba wtedy wywołują.

Boże Paula... Ostatnia noc w domku bez synka :O Ja nie będę spała za Ciebie :D jestem taka podekscytowana!

Carola55, tyger lubią tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj zainstalowalismy w samochodzie właśnie bazę isofix do siedzonka.

Jedziemy do kina ;) niech mi odejdą tam wody :D

tyger lubi tę wiadomość

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ