X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza w Szkocji
Odpowiedz

Ciaza w Szkocji

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po 1 dawce :)
    Badanko to sama przyjemnosc byla ;) super mila mloda polozna :)
    Teraz godz pod ktg ( masakra) i czekamy.
    Rozwarcie na palec. Nast porcja o 22.30 i jesli ladnie szyjka zareaguje to przebija pecherz.

A z T to jest tak... Poki sie nic nie dzieje to moze zostac do 20.30 na sali (bo jestem na tej 4-osobowej) a jak sie zacznie i zabiora mnie na porodowke to moze byc juz caly czas ze mna.

tyger, Carola55 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fajnie ze zadowolona jestes:) Oby sie ruszylo i szybciutko poszlo. A poza mala iloscia wod wszystko jest ok? Podali Ci cos w ogole na wywolanie? A Tomek caly czas z Toba, nie robia problemow?

Tyger a jak u Ciebie? Skurcze ustaly???

zem3anlife279ij4.png
  • asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry chodzilo mi o Vixen z tymi skurczami...haha ale dalam

Czyli jak sie nie zacznie do 20.30 to T musi isc do domu, a jakby sie w nocy zaczelo to co dzwonisz po niego?

zem3anlife279ij4.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie jest to dobrze. Niech się ruszy bez tej drugiej dawki :D super by było!
    To teraz godzina słuchania serduszka synka, hihi :D

Asia u mnie skurcze ustały niestety ;) wypada czop i brzuch mnie dziwnie kłuje, jakbym miała naciągnięty mięsień tam gdzies pod pępkiem :/ a tak to ciiissza. Jak się zacznie nic to we wtorek kolejny masaż szyjki ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu nie robili mi badan poza tym ktg, badaniem ginekologicznym i pobraniem krwi.
    Ale chyba ok.
    No na wywolanie poki c,o ten zel zeby sie szyjka otwierala.
    Tak. tomus ze mna caly czas poki co. Do 20.30.
    Gdyby sie pozniej cos zaczelo to dzwonie po niego i przyjedzie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde szkoda Vix mialam nadzieje ze 2 akcje bedziemy sledzic:) No ale widac ze Twoj Charlie cos nie spieszy sie na druga strone...Mimo wszystko zycze zeby sie ruszylo i zeby kolejny masaz nie byl konieczny:)

zem3anlife279ij4.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dobrze by bylo Vixen jak by poszlo :) zobaczymy :)
    Poki co skurcze raczej slabe.
    Najlepsze jest to ze bola mnie te co sie na ktg nie zapisuja wcale :) czyli te z dolu brzucha hihi :)

A serce mu tak wal ze dzwiek jak na dyskotece. Umcyk umcyk umcyk :)

Vixen spokojnie... Zobaczysz jak cie pieknie zlapie to zobaczysz :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dalej trzymamy kciuki Paula. Niech sie ta akcja rozkreca.

Vixen a jak u ciebie z samopoczuciem? Widac Karolek nie jest jeszcze gotowy. Tak sobie pomyslalam, ze moze lepiej niech mu tam wszystko dojrzeje i dopiero wyjdzie. Nie ma co natury pospieszac.

U mnie nic sie nie zmienia. Brzuch mi co prawda twardnieje kilk arazy dziennie ale zawsze towarzyszy temu aktywnosc Stanley'a wiec nie wiem czy to skurcze czy nie :/
    Moj Kev sie juz niecierpliwi. Jego przewidywania ze urodze 27 sie nie sprawdzily. Nastepna data to 1 wrzesien wedlug mojej mamy. A ja po prostu bede czekac do 6 wrzesnia. Jutro mam wizyte u poloznej o 14.45. zobaczymy co mi powie. Zastanawiam sie czy jakbm ja poprosila to by mi sprawdzila szyjke czy jest wysoko, czy miekka, czy sie otwiera.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja tez jestem dzis caly dzien myslami z Toba i sprawdzam jak tam sprawy.

Cisze sie, ze juz jestes zaaklimatyzowana w szpitalu, masz dobra opieke, Tomka przy sobie oraz inne towarzystwo no i juz jest postep. Trzymaj sie kochana, najawzeniejsze ze dobrze idzie :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 18:54

na9fxa5.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się juz w ogole przestałam przejmować :D Tylko porostu zeby się urodził przed 8 września. Nie chce byc wywoływana bo nie bede mogła wtedy rodzic w domu :(
    Ale zapisałam sobie w pamiętniku zeby przy następnej ciazy nie liczyć na to ze wyjdzie wcześniej, nie stresować się tym, bo teraz jestem poprostu wymęczona czekaniem bo od 37 tyg 'rodze'. Człowiek się uczy na błędach ;)

Paula to juz masz skurcze?! I jak to czuć?

Tyger hmm wydaje mi się ze tutaj nie wkładają łapek położne jeśli nie muszą... Ale zapytać mozesz ;)

A mu sobie zamowilismy chińskie żarełko ulubione właśnie i czekamy aż przyjedzie :D przynajmniej przez godzinę poczekam na cos innego niż początek porodu haha :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaczki jestem juz po kolacji i w koncu na wolnosci :) odpieli mi ktg na jakis czas :)
    Skurcze w koncu sie zapisuja na poziomie 90 i sa dluzsze :) to mi sie podoba :)
    Powiem wam ze zdziwilam sie bo to co bolalo mnie jak na okres w dole brzusia to wogole sie nie zapisywaly....
    Dopiero te co czulam jako lekkie napinanie od gory to byly skurcze :)

Jejuu jaka mam tu jedna cudna polozna!!! Tak bym chciala z nia rodzic. Normalnie bym ja przytulila jak bym mogla :) haha.
    Wogole jaka faza... Sa ze mna 2 szkotki... Nawet rodzic nie zaczynaja a juz na paracetamolach jada :)
    Jedna to wypisuja juz bo zadnej akcji nie ma a ciagle o tabletki wola :/
    Bylam jedyna na sali ktora mimo skurczow nic nie brala :)

Vix wlasnie najgorzej sie nastawic a potem sie czlowiek rozczarowuje :( ja tak zawsze mam... Teraz sie nastawialam ze przenosze bo musze na mame czekac i co... Wszystko inaczej... Ale ciesze sie :)
    Tak wiec luzujemy sie Misia i czekamy na ksiecia :)

Tyger a ty jak?? Jak samopoczucie???

Kurde nie moge caly czas na necie siedzic bo strasznie zre jak sie nie ma wi fi :/ ale regularnie zagladam :)

Wogole spotkalismy goscia na herbatce co wyglada jak Jezus. Pyta czy bedziemy miec chlopca czy dziewczynke. To mowie ze chlopca a on sie smieje i mowi ze tez mieli miec chlopca... A dostali prawie 4- kg core hahaha :) to jest dopiero niespodzianka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vixen no i tak trzymaj. Takie czekanie moze wykonczyc czlowieka.
    Kurcze tez mam smaka na cos takiego... nie wiem na co. Niezdrowe frytki moze? :P

Paula z tego co czytam to luzik :) Bardzo sie ciesze. Nie bierz nic dopoki nie bedzie na serio bolalo. Badz twarda :) Ja po porodzie nie chcialam zadnej tabletki to polozna przychodzila trzy razy sie pytac, czy na pewno, bo wszystkie szkotki z sali prosily po 2 tabletki ;) Cieniary :P

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty :) ja nawet ńie pomyslalam ze na tym etapie mozna cos wziac :P
    Bede twarda do oporu :) moze sie do konca uda bez lekow. Bylo by cudownie :)

tyger lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez polozna powiedziala ze im dłużej bez żadnych przeciwbólowych rzeczy tym lepiej. Wiec trzymaj się jak najdłużej ;)
    Kiedy bedą Cie badać kolejny raz zeby sprawdzić rozwarcie? Ciekawa jestem jaki postęp bedzie :D
    I mam nadzieje ze jeszcze urodzisz jak Twoja fajna polozna bedzie ;)

Hehe przez moje dwa sny o dziewczynce z mężem jesteśmy przygotowani na niespodziankę przy porodzie :D

tyger lubi tę wiadomość

• asiuchna Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ciesze sie bardzo ze wszystko na razie pomyslnie idzie. Fajnie ze masz tam taka super opieke. Tez jestem ciekawa postepow. Daj znac jak bedziesz mogla.
    Tyger narobilas mi smaka na fryty, a ja juz lozku leze...Maz w pracy, wiec nie mam nawet kogo do sklepu wyslac...ach trzeba obejsc sie smakiem

tyger lubi tę wiadomość

zem3anlife279ij4.png
  • Carola55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie, ze w szpitalu moze panowac tak fajna atmosfera, i ze polozne moga byc tak fajne .. :) super i mozna sie pozytywnie nastawic na porod i szpital.
    Dobrze Pauala, ze tak dajesz rade bez srodkow znieczulajacych, obys miala dobra nocke czyli albo szybkie rozwiazanie albo malo odczuwalne skurcze ...

tyger lubi tę wiadomość

na9fxa5.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zaczyna boleć wiec chyba cos rusza. Boli mocno w dole brzucha jak na okres. T wyslalam do domu poki co bo odwiedziny sie skonczyly.ok 22.30 maja mnie znow badac wiec jak bede cos wiecej wiedziec to po niego zadzwonię.
    Zaciskam zeby i daje rade poki co :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam jak sama miałam takie okresowe bóle to niby znaczy ze szyjka sie skraca, zmiękcza i rozwiera :D wiec to dobrze!
    No to tylko trzymać kciuki żebyś szybciutko spowrotem dzwoniła po T :D
    Paula nie wierze ze to juz sie dzieje... <3 normalnie tak sie wczuwam ze zaraz sama urodzę! Haha :D

tyger lubi tę wiadomość

• Vixen Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiuchna następnym razem kup sobie te frytki do mikrofalówki :D 2,5 min i porcja gotowa haha

tyger lubi tę wiadomość

• tyger Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez przezywam.
    Bylam tak zaczytana, ze moj synus zrobil sobie sam kolacje, bo Kev pojechal z mlodym na trening. Sam zrobil tosta, posmarowal maselkiem, na to serek zolty I do mikrofali na 20 sekund. To co lubi najbardziej :) Do tego zaserwowal sobie kakao. Moj 6-latek :D
    Paula jestes bardzo dzielna I twarda. Tak trzymaj. Modle sie zebys sie dlugo nie meczyla. Daj znac jak tylko cie zbadaja. Czekamy na 10cm ;)

Carola55 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ