X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena jak synek się urodził, dostał t tylko w zastrzyku wit.d +k i to wszystko. W trzecim miesiącu życia dostał pierwsza szczepionkę 6 w1, następna q 5. Oprócz tego miał doustną na rotawirusa tutaj były dwie dawki

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje bardzo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze pneumokoki miał:)

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuski. Nie odzywam się ostatnio bo mam za dużo na głowie. Nie dość ze dzidzia to jeszcze wymyśliłam sobie mały biznes który rozkręca, a mianowicie zaczęłam sprowadzać i sprzedawać bardzo fajne torebki ręcznie robione. Jutro natomiast lecimy juz do Polski na Święta. Z tego powodu chciałam wam życzyć spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt dla was i waszych rodzin. Trzymajcie się cieplutko

Little Frog lubi tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Gobiag, powodzenia w biznesie :) Trzymam kciuki. Wesolych swiat dla wszystkich, my rowniez jutro lecimy do Polski, ale podejrzewam ze to nie ten sam lot.

Little Frog lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd lecisz i dokąd?

bhywp07w75emmaf4.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlanda do Krakowa, właśnie lecimy :-)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Warszawy. Miłego pobytu w Polsce

bhywp07w75emmaf4.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane, wszystkie już pojechałyście na święta? czy znajdzie się jakaś duszyczka która mi poradzi?
    byłam dzisiaj u położnej, wg niej długość macicy mi się nie zmienia w ciągu miesiąca tylko 1 cm... Jak na następnej wizycie nie będzie poprawy to wyśle mnie na USG. Powiedzcie mi co to oznacza dla mnie? bo nie chciała się wypowiadać jak jej pytałam to mówila ze może będzie lepiej następnym razem wiec nie ma się czym przejmować.
    Mam się martwić o córeczkę? co to oznacza dla nas? kurde nie rozumie tego, teraz muszę żyć w stresie do stycznia, całe święta do bani.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 14:43

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANE MAMUŚKI :)

Little Frog, aisa lubią tę wiadomość

• Goniag12 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 ja juz w Pl ale ci poradzę bo byłam w takiej sytuacji. Tylko różnica była taka ze mnie polozna od razu wysłała na usg. Zaproszenie jednak dostałam za.ok 1 tydzień ale ze się bardzo stresowalam to zadzwoniłam do szpitala i mi przesunęła na wcześniejszy termin. Na badaniu wszystko było ok.
    Potem.jeszcze 1 raz się powtórzyła taka sytuacja i znowu miałam usg. Za drugim.razem juz się tak nie denerwowałam. Po prostu taka była moja uroda ze miałam mały brzuszek a Maja miała 3170g 10 dni przed terminem wiec wcale nie taka mala.
    Wiem ze się denerwujesz bo miałam to samo ale napewno wszystko jest dobrze. Myślę że nie zaszkodzi zadzwonić do położnej i powiedzieć jej o swoich obawach i ze bardzo sie denerwujesz i ze chciałabyś usg kontrolne. Jeśli jest wporzadku babka to napewno ci da skierowanie. Powodzenia i głowa do gory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 21:54

Madzialena90 lubi tę wiadomość

bhywp07w75emmaf4.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje bardzo

• aisa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że Frog też miała dodatkowe usg przez mniejszy pomiar brzucha. Wszystko było ok. Taka uroda małego brzucha.
    Widać Ty masz tak samo jak Goniaq i Frog. Tylko się cieszyć z dodatkowego podglądania dzieciątka ;) Nic się nie martw, na pewno wszystko jest ok :)

Little Frog, Madzialena90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze ja juz mam +13kg a brzuszek w sumie duży, tylko od poprzedniej wizyty 1cm ..ja nie wiem normalnie kilogramy lecą w górę ... a niby nie jest oki...

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Aisa, dobrze pamiętasz. Tylko ja nie wiem ile tej różnicy było, ale dostałam skierowanie na USG na wszelki wypadek. Ogólnie lepiej dmuchać na zimne. Wszystko było dobrze - widocznie taka uroda...

Dziewczyny, udanych pobytów w Polsce :) I również Wam życzę zdrowych, rodzinnych i spokojnych świąt! :)

aisa lubi tę wiadomość

• Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane!
    Daawno mnie tu nie bylo . Lia pochlania caly moj czas! Jest przeurocza w sobote skonczyla juz 5 miesiecy!! Matko jak ten czas szybko leci.
    Kochane nie zdarze nadrobic wszystkie posty ale z okazji zblizajacych sie swiat chcialabym zlozyc Wam wszystkiego dobrego,duzo zdrowka i szczescia, a takze zdrowych dzieciaczkow i malo bolesnych nadchodzacych porodow ..hehe

Kochane pozdrawiam i sciskam mocno!!!
    buziaczki

Madzialena90, aisa lubią tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa gratulacje!!!!!!!!!!

aisa lubi tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • hjärna Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuski. Jak u Was przygotowania do świąt ? Prezenty juz kupione ?
    U mnie bez większych zmian. Malutka nadal w brzuchu. Cały czas chodzę kontrolne do poloznej i sprawdzam ciśnienie.
    Pozdrawiam

aisa lubi tę wiadomość

relgdf9h2lcsmuad.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hjärna u nas już choinka w tamtym tygodniu zakupiona, super bo żywa. Stoi już ubrana. Przygotowania powoli do przodu ale jakoś tych świąt w tym roku nie czuje, jednak bez rodzinki to nie to samo, ale za to w przyszłym roku bedzie cudownie.

Ciekawe kochana czy nie urodzisz w wigilie? świetny prezent, jak myślisz? trzymam za was kciuki bo to już na dniach u Was :D
    WESOŁYCH ŚWIĄT :)

hjärna, aisa lubią tę wiadomość

• hjärna Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madzialena. Cały czas się zastanawiamy kiedy nasza malutka nas zaskoczy. Oj był by fajny prezencik na święta :-)
    Dziękuję za słowa otuchy ;-)
    Życzę również Wesołych Świąt i nie martw się myśl pozytywnie. Napewno z dzidzia jest wszystko oki.

aisa, Madzialena90, dais lubią tę wiadomość

relgdf9h2lcsmuad.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ