Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:starszne spać nie mogę, bo się kręci, stać nie mogę bo też, jak sobie poradziłaś, jest jakiś sposób by przestało?
-
Lady Savage wrote:starszne spać nie mogę, bo się kręci, stać nie mogę bo też, jak sobie poradziłaś, jest jakiś sposób by przestało?
-
Ida wrote:Mnie osobiście nic nie pomagało. Dużo odpoczywać i pić. Tyle. Tak to już jest w ciąży. Ale jak bardzo cię to martwi to idź do lekarza.
nie martwi, ale nie komfortowe to jest, bo nic nie jestem w stanie zrobić. -
Ida wrote:Dlatego ja musiałam przejść na zwolnienie, bo nie byłam w stanie normalnie pracować i funkcjonować. Tylko że to było już w 6 miesiącu.
Aha, czyli jak powiem to ginekologowi w pon, to jest szansa, że dostanę l-4 -
Lady Savage wrote:Aha, czyli jak powiem to ginekologowi w pon, to jest szansa, że dostanę l-4
a L4 zalezy od lekarza i Twoich warunków pracy -
szpilka wrote:zapisuj sobie wszystkie dolegliwości przed wizytą i ewentualne pytnia do gina, bo w trakcie czasem jest taki stres, że się połowy nie pamieta
a L4 zalezy od lekarza i Twoich warunków pracy
Mc Donald, cały etat 5, 6 dni w tygodniu po 10 lub 11 godzin -
Lady Savage wrote:Mc Donald, cały etat 5, 6 dni w tygodniu po 10 lub 11 godzin
ale biorac pod uwage spoleczne wyobrazenie o pracy w restauracji jak nie trafisz na przeciwnika l4 to chyba Ci daWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:58
-
Lady, Szpilka dobrze radzi, zapisuj sobie wszystko bo łatwo zapomnieć w gabinecie co się chciało powiedzieć. Tez myśle, że ze zwolnieniem raczej nikt Ci nie będzie robił problemów. Dla mnie praca w restauracji i ciąża się wykluczają. Szczególnie praca w Macu gdzie raczej nikt pod Ciebie nie ułoży Ci dnia pracy bez dźwigania czy stania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 16:31
-
Dawno mnie nie było...
ale ciągle albo ciągłe podjadanie albo spanie i tak na przemian
a dziś odszedł mi czop i w sumie nie wiem czy się martwić czy nie
był koloru żółtego...
Mamuśki wypowiedzcie się :*Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
LadyMK moja położna mówi,że czop może odchodzić nawet kilka tyg.przed porodem więc spokojnie nie martw się,że już zaczynasz rodzić.
Co do helikoptera też tak miałam od początku ale większość czasu spędziłam w toalecie wiec dalo sie przezyc. Dobrze dziewuszki radziicie,zeby spisywac objawy i pytania do gina.
Ja dziś coś gorzej się czuje bo gardlo zaczyna pobolewac. Do jutra musze sie ratowac domowymi sposobmi bo nie mam nikogo kto moglby do apteki podejsc. -
Lady Savage wrote:A czy Was też w 7 -8 tyg tak kłuło po lewej stronie, bo dziś mnie cały dzień tak kłuje nie wiem czy się martwić, czy to normalne, tak jakby dziecko mnie palcem dziugało.
Na tym etapie ciąży to normalne. Ja dlugo odczuwalam wszelkiego rodzaju bole podbrzusza itp.dolegliwosci. niektore objawy takie jak mialam w 1 trymestrze mam i teraz w 3.
-
Lady Savage wrote:Aha, bo wiem że takie ala skurcze, ból brzucha jak na okres to rozciąganie się macicy, a takie kłucie to też? czy może dzidzia się rusza
A te kłucia to właśnie też rozciąganie się macicy. Nie tylko jak na okres. -
LadyMK jesli nie byl zabarwiony na brazowo/czerwono to raczej nie masz sie czym martwic. Mi juz od dobrego miesiaca po troche odchodzi, dzisiaj odeszlo mi chyba najwiecej, ale jeszcz podbarwiony krwia nie byl.
Martyna tez jakos kolo 30 tygodnia pisala ze jej czesc odeszla i jej lekarka powiedziala ze to normalne i ze napewno w calosci nie odszedl jeszcze. Tak wiec raczej nie ma sie czym martwic.
Lady Savage, ruchy to napewno nie sa, nie ma szans zeby tak wczesnie cokolwiek czuc. Poprostu sie wszystko naciaga i rozciaga, wszystko w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 17:54