X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    miałam wrażenie, że jest trochę za niska...
    Dziękuję!
    Kochana, poczytaj sobie o normach glukozy na czczo na necie. Bodajże norma jest od 60, także naprawdę nie masz się o co martwić. A ja bym nawet powiedziała, że jak już, to masz wyższą wartość niż za niską.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 20:43

małaMyszka lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przedstawiam Wam moją wstydnisie Polę
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/960e6dd4dd0a.jpg
    Wierciła się dzisiaj cala dzień żeby zmienić położenie na główkowe i ładnie pokazała co tam ukrywa :)

Ewik cieszę się z dobrych wieści

Ida, Ewik, Anielle, małaMyszka, Martynaaa lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dziewczyny potrzebuję pomocy.
    Robiłam dzisiaj test obciążenia glukozą.
    Wyniki nie są najlepsze.
    Do tego zrobiłam wg zalecenia mojej gin FT4
    Proszę powiedzcie, że będzie dobrze...

Moje wyniki:
    Glukoza na czczo - 85
    glukoza po spożyciu 75 g glukozy po 1 godz. - 89
    glukoza po spożyciu 75 g glukozy po 2 godz. 91

FT4 - 17,14 (normy: 11,5-22,7)

Kreatynina - 0,6 (normy: 0,6-1,0)

Czy możecie coś powiedzieć na ten temat? Kurcze, zaczynam się trochę stresować. Poprzednio glukozę na czczo miałam 95

uważam, że nie masz czym się martwić, ja glukozę na czczo miałam około 90, a po 75g miałam 142 (nie pamiętam dokładnie ale w tych granicach).
    Lekarz powiedział, że jest ok, bo w ciąży wszystkie wyniki są zawyżone.

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka wyniki masz ok. Nie martw sie. Moja glukoza na czczo wynosila 75 po godz 126 a po dwoch 106 i wyniki sa wzorcowe wedlug lekarza.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    Anielle ja do Maluszka z Mężem tez już rozmawiamy, ale Franek jest uparty. Może w końcu go przekonamy, że pora poprzytulać się z nami po drugiej stronie brzucha ;)
    Ale też tak miałam że bardzo nam zależało żeby urodzić w nowym roku i tak się chłopak trzyma że do dziś jeszcze nie wyszedł.

Ja juz nie moge... mam wrazenie ze zostane do konca zycia w ciazy. Wylazic! Ewakuacja! Bo bardzo nie chce robic eksmisji na sile wywolujac porod. Zaczynam sie martwic bo wizyte mam dopiero 14 stycznia, usg nie mialam juz wieki robionego, nie wiem co sie tam dzieje w brzuchu, mam nadzieje ze wszystko w porzadku.

Ewik super wiesci, wiedzialam ze moze byc tylko lepiej :)

Gosia gratulacje coreczki! W koncu sie Mala ujawnila :)

gosia86 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś uparte te Maluchy i nie chcą wychodzić z brzuszków choć juz ich pora

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodów, to widzę, że chyba trzeba sobie założyć taki najpóźniejszy termin, np. 2 tyg po przewidywanym terminie, bo przecież dalej się nie da. I po prostu czekać, bo to czy wcześniej wyjdzie, to zależy tylko od dziecka i natury. A my potem sfrustrowane chodzimy, bo chciałybyśmy już. A tak czekamy do tego maksimum i już. Wiem, że łatwo się tylko mówi ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale fajnie :) że masz córcię :) Anielle a może tak pochodzić po schodach XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie trochę spanikowałam z tymi wynikami. Do wtorku już niedaleko... mam nadzieję, że moje maleństwo na usg trochę poszaleje, żeby pokazać mamie, że jest wszystko w porządku.
    Od wczoraj mam dziwne bóle brzucha. Mam nadzieję, że to tylko powiększanie mieszkanka mojej kruszynki. W nocy obudziłam się ok. 1:30 na siusiu, ale przeraził mnie nagły ból, jakby owulacyjny. Przy kichaniu miałam wrażenie, że mnie rozerwie.
    Chyba pójdę się zdrzemnąć.
    Może potrzebuję odpoczynku.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Może faktycznie trochę spanikowałam z tymi wynikami. Do wtorku już niedaleko... mam nadzieję, że moje maleństwo na usg trochę poszaleje, żeby pokazać mamie, że jest wszystko w porządku.
    Od wczoraj mam dziwne bóle brzucha. Mam nadzieję, że to tylko powiększanie mieszkanka mojej kruszynki. W nocy obudziłam się ok. 1:30 na siusiu, ale przeraził mnie nagły ból, jakby owulacyjny. Przy kichaniu miałam wrażenie, że mnie rozerwie.
    Chyba pójdę się zdrzemnąć.
    Może potrzebuję odpoczynku.
    Myszka, na Twoim etapie miałam dokładnie to samo i nic się nie działo złego. Wszystko się tam rozciąga, robi miejsce dla dzidziusia. Nie może się odbyć bez żadnych dolegliwości dla nas. Spokojnie, wszystko jest ok :)

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, cieszę sie bardzo ze wszystko okazalo sie nie tak straszne jak to Ci przedstawiono. Dbaj o Was dalej i wszystko będzie dobrze.

Gosia, gratuluję coreczki :-)

Anielle i Welina, musicie być cierpliwe. Na pewno nie zostaniecie w ciąży do końca życia. Ja też tak myślałam, a jednak się nie da :-) Cieszę się że mój synek wyszedł idealnie w terminie, bo pewnie tak jak Wy z każdym dniem chciałabym bardziej.

Myszko, te bóle które odczuwasz to powiększenie się macicy, oznaka że wszystko rozwija się :-) ja też to odczuwalam, do tego tak jak piszesz przy kichaniu czulam klucie. Ciąża przyniesie Ci wiele atrakcji :-) tych pozytywnych oczywiście,niech tylko takie Cie spotkają :-)

Dzis kolejny dzień leje, ze spaceru nici. Czas na wielkie pranie małych ciuszkow.

gosia86, Welina, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle - jak się czujesz? Trzymaj się jakoś. Bardzo współczuję tego, co się tam u Was dzieje... Wyobrażam sobie przez co musisz przechodzić...

• Ewik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Kochane :) sama ginekolog się nie spodziewała takiego obrotu sprawy maly żartowniś z naszego synka. Jutro zaczynamy 30tydz. Wiec juz blizej niz dalej. Musi byc dobrze juz tyle mielismy przygod od poczatku ze moze juz wystarczy tego wszystkiego.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida, dzieki ze pytasz. No teraz jak juz wiemy ze ich dorwali i "unieszkodliwili" to naprawde, czlowiek odczul ulge. Moze Coreczka sie odwazy na wyjscie teraz. Ale ten napad na sklep zydowski to juz mnie troche dobil. Szczegolnie ze nasi najblizsi przyjaciele mieszkali dawniej doslownie 500 metrow dalej i przechodzilismy tamtedy wiele razy, znamy ta okolice dobrze a dzisiaj nawet kolo 13 godziny czyli wtedy kiedy oni tam sie zamelinowali moj maz tamtedy przejezdzal wracajac do domu... Mam nadzieje ze na tym sie juz skoncza terrorystyczne rewelacje i zycie powoli wroci do normy.

Lady, ja juz wszystkie sposoby wywolywania przeszlam, nic nie daja. Dzisiaj moze jeszcze meza wykorzystam, to podobno jedyny sposob ktory ewentualnie moze zadzialac, inne mozna wlozyc miedzy bajki. Juz nawet sie na wyprawke rmfu zapisalam bo zaczynam watpic ze ten porod szybko nadejdzie :) Dziewczyny, uczcie sie na moim bledzie, nie nastawiajcie sie na konkretny termin bo mozna sie tylko wkurzyc. Rodzi sie gdzies pomiedzy 38 a 42 tygodniem i nie ma sie co nastawiac na konkretny dzien. Ja sie dodatkowo nastawilam ze NAPEWNO bedzie wczesniej niz 7 stycznia i dlatego tym bardziej mnie dobija ze to juz po a jeszcze nic sie nie dzieje.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie w dwupaku

wczoraj byly u mnie kolezanki, wiec probowalam choc z grubsza ogarnac, lekka lipa z tego wyszla, bo przez wichure wylaczyli prad wiec najwiecej czasu spedzilam na szukaniu swiecznikow zaginionych w trakcie remontu, siedzialysmy w koncu przy zestawie koledowym krzyzyk i swieczki polaczone na stale :) bardzo sie uxieszylam ze przyjechaly

za to wieczorkiem bole brzucha i krzyza az sie zmartwilam ze moze sie cos zaczyna, no ale nadal trwam w dwupaku

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle jeszcze troszke cierpliwosci i bedziesz tulic maluszka.

Szpileczko u Ciebie tez jeszcze chwilka i bedziesz miala przy sobie szkrabika.

Milego dnia Kochane.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik na razie nawet jak mnie cos boli, albo przekrecam sie na bok jak maly slonik mimo braku nadwagi to chce odciagnac ten moment w nieskonczonosc, bo sie martwie jak damy sobie rade, no ale jak juz sie wykluje to trzeba bedzie sie ogarnac i dac rade :)

Ewik lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziewczyny wy też miałyście taki helikopter w głowie ja od rana nie mogę, tak mi świat wiruje

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witajcie, dziewczyny wy też miałyście taki helikopter w głowie ja od rana nie mogę, tak mi świat wiruje
    Oj tak, ja nawet miałam jeszcze miesiąc temu i to było jedną z przyczyn przejścia na L4.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Oj tak, ja nawet miałam jeszcze miesiąc temu i to było jedną z przyczyn przejścia na L4.

starszne spać nie mogę, bo się kręci, stać nie mogę bo też, jak sobie poradziłaś, jest jakiś sposób by przestało?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ