X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nabiorę trochę sił i będzie trochę czasu to opiszę Wam poród :)"
    Przy dziecku trudno znaleźć czas a jak już jest wolna chwila to tylko myślałam żeby odespać

ewwiel, Anielle, Ewik lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dzisiaj do domu
    Trochę się boję jak ogarne takiego małego człowieczka ale jak pisałyście wiele razy dużo rzeczy robi sie intuicyjnie :)
    Póki co Pola jest w miarę grzeczna je, śpi i robi kupki ale zdarzyło jej się dwa razy wyć bez powodu
    No w sumie raz to przez moją siostrę bo wisiała nad nią i robila ciuciuciu i dziecko zamiast spać to sie rozglądało a potem ciężko było ja uśpić
    I potem q nocy co chcialam ja odłożyć to ta w ryk bo szukała cyca i tak co chwilę musialam ją przystawiać ale ogarniemy i to

Dzisiaj pierwsza kapiel troche sie stresuję

ewwiel, agatka196 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, dasz rade. Pierwszy raz zawsze jest najgorszy :-) najważniejsze, ze juz możecie do domciu iść:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 17:02

gosia86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia pierwsze chwile sa najgorsze ale to mija i bedziesz juz oblatana dasz rade i bedziesz wszystko wiedziala kiedy chce jesc kiedy ma pelna pieluche itp. Najwazniejsze zebys byla przy niej mega spokojna i nie okazywala emocji wtedy Polusia bedzie aniolkiem.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu super że jesteście już w domu. Dużo siły i powodzenia życzę!

My ostatnio mało się odzywamy bo ledwie Was i wszystkich nadrobie to padam ze zmęczenia. Ogólnie to od rana na nogach na pełnych obrotach aż sama sobie się dziwię i R tez nie może wyjść z podziwu. Mam nadzieje że moja aktywność nie wpłynie jakoś na ciążę. Wiem tylko ze brzuszek mam potężny a o dziwo dopiero 1,5kg na plus. Mała cały czas daje o sobie znać aż czasami się zastanawiam czy ona kiedyś śpi :-)
    Ewie, jojo a wy jak się czujecie?
    Mamusie jak tam dzieciaczki? Pewnie teraz spacerujecie przy tak cudownej pogodzie:-)
    Eklerka jak tam Karolek się czuje?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz mniej nas z brzuszkami na tym wątku :-) Ale miło się czyta posty szczęśliwych mamuś tulacych już swoje pociechy :-)

U mnie też ostatnio obroty na maxa. Od tygodnia w szpitalu w ciężkim stanie leży moja babcia, z która praktycznie całe życie mieszkałam (teraz mieszkam obok rodziców, więc prawie jakby z nimi). Mama prawie całe dnie przesiaduje w szpitalu a ja krążę między 2 domami, robie prania, gotuje, kursuję dom-szkoła, dom-szpital itp. W ciągu dnia nie mam możliwości położenia się i odpoczęcia. O dziwo, nawet bóle brzucha mi przeszły w czasie tej całej gonitwy. Początek poprzedniego tyg miałam tak nerwowy, ze na meliskach jechałam.
    A jeszcze jakbym mało roboty miała, to moja sunia dostała pierwszą w życiu cieczkę. więc dodatkowy kłopot, pilnowanie, zakładanie gatek itp.

Agatka, u mnie też brzuszek potężny, wszyscy myślę, ze jestem 2 miesiace do przodu z ciążą... Po 3 miesiacach ciązy miałam 1,5 kg na plusie a teraz nawet nie wiem, ale raczej dużo się nie zmieniło.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, z Karolkiem wszystko dobrze :) Katarek już ustąpił i z potężnego mokrego kaszlu zostało tylko pokasływanie :) Dziś dowiemy się kiedy zostanie wypisany :)
    Nassza Kluseczka została okrzyknięta na oddziale mianem najbardziej towarzyskiego noworodka - jak wchodzę do niego z wizytą, to za każdym razem słyszę: "no to teraz nas pani zmieni", bo ciągle chce być na rękach, bujany, tulony i zabawiany a jak tylko go odłożą, ryk na cały oddział. Coraz mniej śpi a coraz częściej jest aktywny i główka chodzi na prawo i lewo, oczy jak 5zł i zaczyna skupiać wzrok na twarzy, która się nad nim nachyla ;)

Gosia, spokojnie, wrócisz do domu, poznacie się lepiej i zaczniesz to wszystko ogarniać :) A Polusia mam wrażenie, że to cała Ty :D

Ewwiel, Ty tak nie ganiaj, daj sobie czas na odpoczynek... A babci życzę jak najmniej bólu i cierpienia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:49

ewwiel, agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka cieszę się że u Karolka poprawa i złośliwie w stosunku do szpitala powiem że bardzo dobrze że muszą go nosić to kara za to że nie mogą być z nim rodzice
    Ewwiel Agatka oszczędzajcie się
    My uczymy się siebie na wzajem a nie jest łatwo gdy ciągle ktoś wisi nam nad głową
    Dzisiaj była pierwsza noc bez taty bo był w pracy ale jakoś to przespałyśmy
    Bardziej boję się dnia bo co ją obudzę na jedzenie to potem oczy jak 5 zl i nie śpi po 2 godziny a to chyba nie normalne?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, u mnie to samo, dlatego wolę karmić Małego na śpiocha i karmić co 3h nawet jak nie woła o jedzenie ;D
    Jak brałam go w nocy na przetrzymanie i nie wyciągałam z łóżeczka na karmienie, to najpierw wrzask na pół bloku zanim zdążyłam przygotować mleko, potem leniwe ciumkanie trwające nawet 40min (mleko zdążyło już wystygnąć :/), potem odbijanie i zmiana pieluchy i np. tyle co podłożyłam nową pod tyłek a tu puścił z siuraka fontannę i zasiurał body, a później godzinne usypianie... W sumie pospał więc 1,5h (bo połowę przerwy między karmieniami zajęło nam przewijanie i usypianie) i znowu powtórka z rozrywki :D Powiedziałam sobie dość i dawałam butlę jak tylko zaczynał się wiercić, zjadł na śpiocha, odbił i szedł spać dalej :D Za to potem w ciągu dnia potrafił być najedzony, przebrany a spać nie chciał i musiałam go zabawiać ciągiem przez 3-4h, bo na rękach była cisza, a jak tylko poczuł, że jest odkładany do łóżeczka... larmo :D

Mam nadzieję, że już dziś zabierzemy go do domku i nie będzie go musiał nosić nikt poza mną i mężem :)

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka i jak tam wypisali KAROLKA?

U nas była położna Pola ładnie przybiera na wadze dzisiaj miała 3320 więc cyc jej służy
    Pępuszek powinien odpaść na dniach
    Mamy iść do pediatry po skierowanie do ortopedy, endokrynologa i na audiogram

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Karolek od wczoraj w domu i po zapaleniu płuc nie ma już śladu :)
    Gosia, u nas pęouszek odpadł po tygodniu, a teraz zaczyna się robić coraz bardziej wklęsły :)

agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka super,ze Karolek w domciu.

Eklerka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka a pytano cie o szczepienia przy chorobie Karolka?

agatka196, Eklerka lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pępuszek odpadł wczoraj
    W sumie to nie wiem czy gdzieś nie zahaczył o pampersa
    Eklerka super że Karolek w domu:*
    Ewik a jak nóżka Mikołajka?

My jestesmy po karmieniu i czekam aż Polcia zaśnie bo jakoś nie mogę usnąć ze świadomością że ona nie śpi

Dzisiaj mamy wizytę u pediatry mamy załatwić skierowanie do ortopedy, endkkrynologa i na audiogram bo brałam heviran w ciąży
    Ciekawe jakie będą terminy na nfz do specjalistów?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, pytano ;D Na wypisie mam zaznaczone, że mam się zgłosić do poradni celem uzupełnienia szczepień, ale mam to gdzieś! Podjęłam decyzję i nikt mnie wołami nie zaciągnie! Tym bardziej, że ledwo wyszedł z zapalenia płuc, a za jakieś 3 tygodnie czeka nas niby kolejne szczepienie :/

5fjzaeq.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mamy gipsik założony teraz na trzy tygodnie ściągmay go 25 maja i zakłądamy te butki z szyną i nosimy je 24 godziny na dobe. Czeka nas nie lada wyzwanie żeby się przyzwyczaił że nie będzie mógł fikać nóżkami no i piszemy małego na rehabilitacje. Ja to się tylko modle,żeby to wszystko pomogło i wada nie chciała nawrócić.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik mocno trzymam kciuki za Mikusia
    Pamiętaj wiara to połowa sukcesu :*
    Musi być dobrze

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)

Eklerka super że masz Karolka przy sobie. Dobrze że już wyzdrowiał i wszystko jest ok.
    Gosia widzę że uczycie się siebie. Fajnie że Pola jest juz z Tobą i ładnie przybiera na wadze.
    Ewik razem z Mikolajkiem jesteście strasznie dzielni i mimo to że jeszcze tyle przed wami to na pewno wszystko będzie dobrze. Kciuka mocno <3

Tak bardzo Wam zazdroszczę juz tego ze macie swoje szkraby przy sobie. Mnie strasznie przeraża wszystko.

Przyszło już łóżeczko dla Oliwki, a przez weekend odswieżymy mieszkanie.

A co z jojo dawno się nie odzywałam?

Szpilka jak tam u Was? Pawełek zdrowy?

• Anielle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jak tam sie czujesz? Lepiej z babcia? Uwazaj na siebie, nie daj sie stresowi, a raczej postaraj sie o ile to tylko mozliwe.

Gosia, Eklerka, ale fajnie ze Wam te pepuszki szybko poodpadaly bo rzy przebieraniu pieluchy to wkurzajace bylo, u nas sie prawie miesiac trzymal a jak w koncu odpadl to az meza budzilam zeby zobaczyl :)

Eklerka bardzo sie ciesze ze juz jestes z Karokiem w domu, martwilam sie troche o Was bo ja sie strasznie boje chorob takich u dzieciaczkow. Bylismy z mezem przeziebieni teraz przez ostatnie dni i w glowie mialam non stop wizje ze sie Mala zarazi i ze bedziemy z nia w szpitalu a odpukac nie widac po niej oznak choroby.

Ewik dla mnie to wy we trojke jestescie mistrzami swiata ze dajecie rade z ta operacja, gipsami itd. Mocno wierze ze jak Mikus bedzie kilkulatkiem i bedzie biegal z predkoscia swiatla to to wszystko bedzie tylko przykrym wspomnieniem. Trzymam kciuki za dzielnego Mikiego.

Agatka ale super ze zaczynacie juz przygotowywac mieszkanie do Oliwki :) Nie boj nic, dasz rade ze wszystkim. JA jak przed porodem mialam atak paniki to mnie przyjaciolka, ktora rodzila 2 miesiace wczesniej pocieszyla slowami "gorsze sieroty od nas rodzily i sobie dawaly rade z dzeicmi to my sobie nie poradzimy?" No i tego sie trzymam.

Nowe mamusie, i te juz nie takie nowe, pochwalcie sie Waszymi cudami. Polusia sliczna ale nie wiem jeszcze jaki z Karolka przystojniak.

agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle dziękuję :-) będę się tego motta trzymać :-P

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ