X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nabiorę trochę sił i będzie trochę czasu to opiszę Wam poród :)"
    Przy dziecku trudno znaleźć czas a jak już jest wolna chwila to tylko myślałam żeby odespać

ewwiel, Anielle, Ewik lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dzisiaj do domu
    Trochę się boję jak ogarne takiego małego człowieczka ale jak pisałyście wiele razy dużo rzeczy robi sie intuicyjnie :)
    Póki co Pola jest w miarę grzeczna je, śpi i robi kupki ale zdarzyło jej się dwa razy wyć bez powodu
    No w sumie raz to przez moją siostrę bo wisiała nad nią i robila ciuciuciu i dziecko zamiast spać to sie rozglądało a potem ciężko było ja uśpić
    I potem q nocy co chcialam ja odłożyć to ta w ryk bo szukała cyca i tak co chwilę musialam ją przystawiać ale ogarniemy i to

Dzisiaj pierwsza kapiel troche sie stresuję

ewwiel, agatka196 lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 maja 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, dasz rade. Pierwszy raz zawsze jest najgorszy :-) najważniejsze, ze juz możecie do domciu iść:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2015, 17:02

gosia86 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia pierwsze chwile sa najgorsze ale to mija i bedziesz juz oblatana dasz rade i bedziesz wszystko wiedziala kiedy chce jesc kiedy ma pelna pieluche itp. Najwazniejsze zebys byla przy niej mega spokojna i nie okazywala emocji wtedy Polusia bedzie aniolkiem.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu super że jesteście już w domu. Dużo siły i powodzenia życzę!

My ostatnio mało się odzywamy bo ledwie Was i wszystkich nadrobie to padam ze zmęczenia. Ogólnie to od rana na nogach na pełnych obrotach aż sama sobie się dziwię i R tez nie może wyjść z podziwu. Mam nadzieje że moja aktywność nie wpłynie jakoś na ciążę. Wiem tylko ze brzuszek mam potężny a o dziwo dopiero 1,5kg na plus. Mała cały czas daje o sobie znać aż czasami się zastanawiam czy ona kiedyś śpi :-)
    Ewie, jojo a wy jak się czujecie?
    Mamusie jak tam dzieciaczki? Pewnie teraz spacerujecie przy tak cudownej pogodzie:-)
    Eklerka jak tam Karolek się czuje?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz mniej nas z brzuszkami na tym wątku :-) Ale miło się czyta posty szczęśliwych mamuś tulacych już swoje pociechy :-)

U mnie też ostatnio obroty na maxa. Od tygodnia w szpitalu w ciężkim stanie leży moja babcia, z która praktycznie całe życie mieszkałam (teraz mieszkam obok rodziców, więc prawie jakby z nimi). Mama prawie całe dnie przesiaduje w szpitalu a ja krążę między 2 domami, robie prania, gotuje, kursuję dom-szkoła, dom-szpital itp. W ciągu dnia nie mam możliwości położenia się i odpoczęcia. O dziwo, nawet bóle brzucha mi przeszły w czasie tej całej gonitwy. Początek poprzedniego tyg miałam tak nerwowy, ze na meliskach jechałam.
    A jeszcze jakbym mało roboty miała, to moja sunia dostała pierwszą w życiu cieczkę. więc dodatkowy kłopot, pilnowanie, zakładanie gatek itp.

Agatka, u mnie też brzuszek potężny, wszyscy myślę, ze jestem 2 miesiace do przodu z ciążą... Po 3 miesiacach ciązy miałam 1,5 kg na plusie a teraz nawet nie wiem, ale raczej dużo się nie zmieniło.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, z Karolkiem wszystko dobrze :) Katarek już ustąpił i z potężnego mokrego kaszlu zostało tylko pokasływanie :) Dziś dowiemy się kiedy zostanie wypisany :)
    Nassza Kluseczka została okrzyknięta na oddziale mianem najbardziej towarzyskiego noworodka - jak wchodzę do niego z wizytą, to za każdym razem słyszę: "no to teraz nas pani zmieni", bo ciągle chce być na rękach, bujany, tulony i zabawiany a jak tylko go odłożą, ryk na cały oddział. Coraz mniej śpi a coraz częściej jest aktywny i główka chodzi na prawo i lewo, oczy jak 5zł i zaczyna skupiać wzrok na twarzy, która się nad nim nachyla ;)

Gosia, spokojnie, wrócisz do domu, poznacie się lepiej i zaczniesz to wszystko ogarniać :) A Polusia mam wrażenie, że to cała Ty :D

Ewwiel, Ty tak nie ganiaj, daj sobie czas na odpoczynek... A babci życzę jak najmniej bólu i cierpienia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 10:49

ewwiel, agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka cieszę się że u Karolka poprawa i złośliwie w stosunku do szpitala powiem że bardzo dobrze że muszą go nosić to kara za to że nie mogą być z nim rodzice
    Ewwiel Agatka oszczędzajcie się
    My uczymy się siebie na wzajem a nie jest łatwo gdy ciągle ktoś wisi nam nad głową
    Dzisiaj była pierwsza noc bez taty bo był w pracy ale jakoś to przespałyśmy
    Bardziej boję się dnia bo co ją obudzę na jedzenie to potem oczy jak 5 zl i nie śpi po 2 godziny a to chyba nie normalne?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, u mnie to samo, dlatego wolę karmić Małego na śpiocha i karmić co 3h nawet jak nie woła o jedzenie ;D
    Jak brałam go w nocy na przetrzymanie i nie wyciągałam z łóżeczka na karmienie, to najpierw wrzask na pół bloku zanim zdążyłam przygotować mleko, potem leniwe ciumkanie trwające nawet 40min (mleko zdążyło już wystygnąć :/), potem odbijanie i zmiana pieluchy i np. tyle co podłożyłam nową pod tyłek a tu puścił z siuraka fontannę i zasiurał body, a później godzinne usypianie... W sumie pospał więc 1,5h (bo połowę przerwy między karmieniami zajęło nam przewijanie i usypianie) i znowu powtórka z rozrywki :D Powiedziałam sobie dość i dawałam butlę jak tylko zaczynał się wiercić, zjadł na śpiocha, odbił i szedł spać dalej :D Za to potem w ciągu dnia potrafił być najedzony, przebrany a spać nie chciał i musiałam go zabawiać ciągiem przez 3-4h, bo na rękach była cisza, a jak tylko poczuł, że jest odkładany do łóżeczka... larmo :D

Mam nadzieję, że już dziś zabierzemy go do domku i nie będzie go musiał nosić nikt poza mną i mężem :)

5fjzaeq.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka i jak tam wypisali KAROLKA?

U nas była położna Pola ładnie przybiera na wadze dzisiaj miała 3320 więc cyc jej służy
    Pępuszek powinien odpaść na dniach
    Mamy iść do pediatry po skierowanie do ortopedy, endokrynologa i na audiogram

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Karolek od wczoraj w domu i po zapaleniu płuc nie ma już śladu :)
    Gosia, u nas pęouszek odpadł po tygodniu, a teraz zaczyna się robić coraz bardziej wklęsły :)

agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka super,ze Karolek w domciu.

Eklerka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka a pytano cie o szczepienia przy chorobie Karolka?

agatka196, Eklerka lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pępuszek odpadł wczoraj
    W sumie to nie wiem czy gdzieś nie zahaczył o pampersa
    Eklerka super że Karolek w domu:*
    Ewik a jak nóżka Mikołajka?

My jestesmy po karmieniu i czekam aż Polcia zaśnie bo jakoś nie mogę usnąć ze świadomością że ona nie śpi

Dzisiaj mamy wizytę u pediatry mamy załatwić skierowanie do ortopedy, endkkrynologa i na audiogram bo brałam heviran w ciąży
    Ciekawe jakie będą terminy na nfz do specjalistów?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, pytano ;D Na wypisie mam zaznaczone, że mam się zgłosić do poradni celem uzupełnienia szczepień, ale mam to gdzieś! Podjęłam decyzję i nikt mnie wołami nie zaciągnie! Tym bardziej, że ledwo wyszedł z zapalenia płuc, a za jakieś 3 tygodnie czeka nas niby kolejne szczepienie :/

5fjzaeq.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mamy gipsik założony teraz na trzy tygodnie ściągmay go 25 maja i zakłądamy te butki z szyną i nosimy je 24 godziny na dobe. Czeka nas nie lada wyzwanie żeby się przyzwyczaił że nie będzie mógł fikać nóżkami no i piszemy małego na rehabilitacje. Ja to się tylko modle,żeby to wszystko pomogło i wada nie chciała nawrócić.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik mocno trzymam kciuki za Mikusia
    Pamiętaj wiara to połowa sukcesu :*
    Musi być dobrze

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-)

Eklerka super że masz Karolka przy sobie. Dobrze że już wyzdrowiał i wszystko jest ok.
    Gosia widzę że uczycie się siebie. Fajnie że Pola jest juz z Tobą i ładnie przybiera na wadze.
    Ewik razem z Mikolajkiem jesteście strasznie dzielni i mimo to że jeszcze tyle przed wami to na pewno wszystko będzie dobrze. Kciuka mocno <3

Tak bardzo Wam zazdroszczę juz tego ze macie swoje szkraby przy sobie. Mnie strasznie przeraża wszystko.

Przyszło już łóżeczko dla Oliwki, a przez weekend odswieżymy mieszkanie.

A co z jojo dawno się nie odzywałam?

Szpilka jak tam u Was? Pawełek zdrowy?

• Anielle Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jak tam sie czujesz? Lepiej z babcia? Uwazaj na siebie, nie daj sie stresowi, a raczej postaraj sie o ile to tylko mozliwe.

Gosia, Eklerka, ale fajnie ze Wam te pepuszki szybko poodpadaly bo rzy przebieraniu pieluchy to wkurzajace bylo, u nas sie prawie miesiac trzymal a jak w koncu odpadl to az meza budzilam zeby zobaczyl :)

Eklerka bardzo sie ciesze ze juz jestes z Karokiem w domu, martwilam sie troche o Was bo ja sie strasznie boje chorob takich u dzieciaczkow. Bylismy z mezem przeziebieni teraz przez ostatnie dni i w glowie mialam non stop wizje ze sie Mala zarazi i ze bedziemy z nia w szpitalu a odpukac nie widac po niej oznak choroby.

Ewik dla mnie to wy we trojke jestescie mistrzami swiata ze dajecie rade z ta operacja, gipsami itd. Mocno wierze ze jak Mikus bedzie kilkulatkiem i bedzie biegal z predkoscia swiatla to to wszystko bedzie tylko przykrym wspomnieniem. Trzymam kciuki za dzielnego Mikiego.

Agatka ale super ze zaczynacie juz przygotowywac mieszkanie do Oliwki :) Nie boj nic, dasz rade ze wszystkim. JA jak przed porodem mialam atak paniki to mnie przyjaciolka, ktora rodzila 2 miesiace wczesniej pocieszyla slowami "gorsze sieroty od nas rodzily i sobie dawaly rade z dzeicmi to my sobie nie poradzimy?" No i tego sie trzymam.

Nowe mamusie, i te juz nie takie nowe, pochwalcie sie Waszymi cudami. Polusia sliczna ale nie wiem jeszcze jaki z Karolka przystojniak.

agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle dziękuję :-) będę się tego motta trzymać :-P

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ