X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia czekamy na dalsze info :-) i zaciskamy kciuki:-)

Ewik, nie słyszałam. Ja podawałam tylko herbatkę koperkowa.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal cisza i spokój skurczy brak, rozwarcie na palec wody się sączą i pusta jest już jedna kieszonka z lewej strony na górze i dolna już się sączy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się załamałam bo mam dostawać antybiotyk w kroplówce aż do porodu :( a boli od niego ręka i chce się wymiotować :(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co ten antybiotyk?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to pewnie by zakażenie się nie dostało. Oby Polcia była wyrozumiała dla mamy i najdalej jutro wyskoczyła z brzuszka. Porozmawiaj z nią o tym może to coś da.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiotyk zapobiegawczo wlasnie żeby nie wdała się żadna infekcja
    Myślałam jaka ja twarda jestem nic jeszcze się nie dzieje a ja bym już chcialam żeby mi ktoś dał nowy kręgosłup:(

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dasz rade :) wiem,ze latwo sie mowi ale o bolu sie szybko zapomina jak zobczysz corcie wszystko minie. Ja przeklinalam wszystkich jak zaczelam rodzic wydwalo mi sie ze nie dam rady i chce zeby cos ze mna zrobili a jak zobaczylam jeszcze na lekkim spaniu Mikusia to nawet nie zwracalam uwagi na bole ktore mialam i ktore mnie czekaly. Bo teraz moge powiedziec ze bol przy zaczetym naturalnym porodzie ma sie nijak do bolu obkurczajaacej macicy i pionizowaniu po cesarce.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewik
    Kurczę dziewczyny tak piszą o jakimś koszmarnym bólu obkurczania macicy po cc wiec sama nie wiem co gorsze poród sn czy cc?
    Na razie nic nowego
    Może więcej wód leci i podbarwione na czerwono i jakieś marne skurcze co 10 minut
    Położna pociesza że przy 4 cm rozwarcia dają znieczulenie mam nadzieję że dostanę

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz rade Gosia :)

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli cos do przodu idzie. Powodzenia i po takim wolnym rozkrecaniu się mógłby pojawić się szybki poród :-) trzymam kciuki i czujemy na dalsze info :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powtórzę, że cesarka dla mnie to miłe wspomnienie. Najgorsze było pierwsze pionizowanie, później już lepiej. Poza tym obkurczająca macica mnie aż tak nie bolała, tylko ją czułam. Generalnie bardzo szybko wróciłam do siebie. Naprzeciwko tego, co dziewczyny piszą o bólu przy sn, to ja mogę stwierdzić, że żadnego bólu nie doświadczyłam i z tego powodu się cieszę. Ale wiadomo, że każda inaczej odczuwa.

• Anielle Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dawaj! Niech sie akcja rozkreca, niech Pola juz zawita na swiecie bo tutaj jest super :) Trzymam kciuki i czekamy na dobre wiesci :)

I pamietaj ze kazda babeczka porod przezywa inaczej wiec sie nie sugeruj opowiesciami, lekarze napewno podejma dobra decyzje dla Ciebie, niewazne jak sie rodzi, wazne zeby dzidzus wyszedl zdrowiutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 11:55

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia niczym sie nie stresuj jestes w szpitalu bezpieczna i pod kontrola wiec akcja moze ruszyc z kopyta.

Tak jak Anielle pisze nie wazne jaki porod tylko zdrowie dzidziusia :) powiem Wam,ze jak sie napaatrzylam teraz w szpitalu jakie dzieciaczki maja problemy to mimo wszelakich trudnosci z gipsem i ta szyna mamy szczescie,ze tylko na tym sie skonczylo. Lezalo malenstwo mniejsze od Mikolaja i tez bylo po zabiegu tylko obu nozek bo nie mialo w stopkach wszystkich kosci a u naas przynaajmniej przemeczymy sie do tego roku czasu ale wada zniknie jezeli bedziemy przestrzegac noszenia tych bucikow z rysza dzien i noc.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ja podpisuję się pod tym co napisała Ewik - przeszłam przez skurcze "z brzucha" i skurcze krzyżowe i wtedy wbijałam zęby w poręcz łóżka z bólu, ale jak poczułam obkurczanie macicy po cesarce... nawet pokazanie mi Małego na mnie nie podziałało, bo miałam ochotę wyrzucić wszystkich z sali ;) Po ketonalu płakałam z bólu, nigdy nic mnie tak nie bolało a jeszcze 2 razy przyszła do mnie położna i uciskała macicę żeby szybciej się oczyszczala, ale u mnie znieczulenie całkowicie przestało działać już po godzinie od wyjęcia Małego (piszę, że przestało działać, bo czułam dotyk, ruszałam palcami u stóp, mogłam nogi zginać w kolanach).

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko się wyciszyło wczoraj po południu
    Nawet nie czuję się ciążowo gdyby nie opuchlizna
    Albo to cisza przed burzą albo czekamy nadal
    A wygląda to tak że póki wody czyste i crp w normie to nie będą wywoływać porodu
    Mam chyba jakieś delikatne żyły bo w ciągu trzech dni musieli mi trzy razy zmieniać wenflon
    Jestem już zmęczona pobytem w szpitalu
    Na sali już zmieniły się wszystkie dziewczyny jakie leżały od mojego przyjścia

Dziękuję Wam kochane za wsparcie

Ewik jesteś naprawdę mega dzielną mama :*
    Ja się martwię o nóżki Poli bo od kilku tygodni jest problem aby je dobrze zmierzyć bo tak ma ułożone mam nadzieję że po porodzie wszystko z jej nóżkami będzie ok
    Boję się też owinięcia pępowiną ale nawet nie pytam lekarzy o to bo chyba wolę nie wiedzieć
    Wczoraj na usg powiedział że przeplywy są bardzo dobre wiec wierzę że nigdzie sie nie zaplątała

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, wiem co czujesz. Ja przez tydzień leżałam na przeciwko sali porodowej. Plakalam z bezsilności czemu inne kobiety rodzą a ja nie mogę... W końcu Nadia urodziła się 8 dnia od wejścia do szpitala a 13 dnia po terminie porodu. Trzymam kciuki, żeby u ciebie wszystko szybko ruszylo z kopyta i żebyś już mogla odluczac dni do powrotu do domu. :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia marne pocieszenie ale juz niedlugo. To Ty jestes silna kobietka i dasz rade. Nozkami sie nie martw mysle,ze na pewno wszystko jest ok. Wiadomo ze wszystkiego usg nie wychwyci tak jak u nas nawet ortopeda potwierdzil,ze ta wada jest bardzo czesta u dzieci i nie mozna jej zdiagnozowac w opisie usg bo popriostu dzieciaczki sie zaslaniaja i powstaje ona dopiero ok. 16 tyg.ciazy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane :* za wsparcie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu na pewno jest Ci już ciężko ale wieże ze jeszcze tylko troszkę i będziesz tulić Pole.
    Tak jak Ewik pisze nie martw się nóżkami malutkiej. Wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny jakie wózki polecacie dla maluszków?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planuje zakup wózka w wakacje. Mnie osobiście urzekł Mamas&Papas Mylo.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ