X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik i bardzo dobrze. Chłop musi wiedzieć gdzie jego miejsce i ze dom tez jest od sprzątania a nie tylko od mieszkania.

Ja dzisiaj swojego też zagonilam do roboty mimo że wrócił po 13h z pracy i był zmęczony i mówi mi że wariatka jestem bo o tej porze latam i sprzątam.
    Mi tam wszystko jedno która to godzina. Chce mieć w domu porządek idealny przed narodzinami małej. Nikt obcy nie zrobi tego za mnie i on tez tego nie zrobi bo wiem jak stres na niego działa.
    A ja też muszę w jakiś sposób wszystko odreagować. Normalnie poszła bym na babskie zakupy ale teraz to mi się nie opłaca.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik zacznij od zagęszczania stopniowo, najpierw daj łyżkę kleiku/kaszki (nie wiem ile Miki Ci mleka jednorazowo wypija), żeby Miki nie miał takiego szoku, że nagle dużo trudniej mu ssać. Ja byłam zmuszona wprowadzać kleiki i kaszki po 6 tyg u Nadii. Są takie specjalne smoczki do kaszek z większym otworem, choć ja zanim podałam coś córci, to zawsze sprawdzałam na sobie jak leci. No chyba, ze jeszcze możesz zrobić kaszkę całkiem gęstą i podawać łyżeczką. Chya na kaszkach powinny być podane proporcje, choć ja robiłam to "na czuja".

Ewik lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. To zostanę przy bodach z krótkim rękawkiem, bawełnianym pajacyku, skarpetki, niedrapki i czapeczka, a okrecie wierzchnie to grubszy (ale jeszcze nie zimowy) pajacyk lub sweterk (zależy od pogody) i kocyk.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodze sama siebie juz. Obudzilam sie o 5 rano i placze co sie bedzie dzialo z psem jak my pojedziemy rodzic. Bo jak to potrwa dluzej to on przediez bedzie sie czul samotny. Zwariuje przez te hormony.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under bidulko... Mam nadzieje, ze poród będzie w miarę szybko, najlepiej jakby był w nocy, żeby piesek nie odczul Waszej nieobecności. A nawet jeśli trochę poteskni, to później będzie mega radość jak juz mąż do domu wróci.

Ja też się czasem zastanawiam jak nasz pies zniesienia mój pobyt w szpitalu. Lola jest tak do mnie przywiązana, ze jak mnie nie ma w domu, to ona nic nie zje i nie pije. I zachowuje się jak dziecko. Przychodzi i domaga się wzięcia na ręce i poprzytulania. Ciężko będzie... Oby tylko zaakceptowala corcie...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja mam 2 psy i w tym strasznie zazdrosna amstafke. Wiec tez ciekawie będzie bo do południa to ja z nimi chodzę na spacer bo Sonia moczu nie trzyma. Boje się ze głodne bada itp.
    Ale za każdym razem jak byłam w szpitalu jakoś to szło.

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wlasnie boje jak on zareaguje na Mala. Ma czasem takie dni, zs usypia przy mnie wieczorami. Ogolnie strasznie jest ze mna (a ja z nim) zwiazany i praktycznie przyklejony.

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas na wrześniówkach był temat zwierząt. Mogę Ci tylko powiedzieć co mi wet powiedziała:

po 1- wracając do domu z dzieckiem nie może być psa w domu. To pies ma przyjść do dziecka a nie dziecko do psa inaczej pomyśli że obcy wtargnął na jego terytorium. U nas np. jak przyjedziemy do domu ja poczekam w aucie z dzieckiem a Rafał wyjdzie z psami na spacer i wróci za 10 minut.
    po 2- wziąć do szpitala jakieś pieluchy lub szmaty i układać bądź owijać dziecko i przynosić psu do wąchania,
    po 3- w pierwszych dnia karmiąc dziecko nie podawać psu jednocześnie przekąsek, jedzenia bo będzie czuć się na równi.

ewwiel lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam wlasnie o tych poradach. To dobry, przyjazny piesek, wiec mam nadzieje, ze szybko pokocha Malutka jak wszystkich :)

Z innej beczki, okropnie sie czuje dzisiaj dziewczyny, lamie mnie jakbym grype miala miec :/ chyba zmarzlam wczoraj.

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dzięki za wklejenie tych rad. Nie wiedziałam nic o 1 i 3.

A my po wizycie i Ala zrobila mi psikusa - obrocila się miednicowo a od maja ciągle byla glowka w dół. Szyjkę mam druga 35 mm a to co czuje (ten ucisk szyjki, kłucie w szyjce, ból kości biodrowych) to jej kopniaki. Ala wazy 1640g tylko!!! I przewidywana waga w terminie to 3200g. Spodziewałam się dużo wyzszej wagi, bo taka zapowiadała się z usg połówkowego. Teraz Mała przystopowała trochę, mnie to cieszy, bo Nadia ważyła 3800g i miałam mega problem z urodzeniem jej. Tylko żeby panienka zdążyła mi się obrócić znów główką w dół...

agatka196 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, spokojnie, ma jeszcze troche czasu. Moja Nelcia w 32 tyg wazyla 1700 gr, a teraz juz 3100. Tak czy inaczej, trzeba brac pod uwage ten margines bledu USG, wiec tutaj nic nie jest przesadzone.

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under mnie to bardzo cieszy , ze Ala nie jest aż takim klockiem. Mam nadzieje, ze poród będzie lżejszy tym razem.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy nie wyciekaja mi wody. Niby nic nie saczy sie caly czas, ale mam wrazenie, ze sie tak mokro mi robi -_-. Nie chce panikowac, bo pewnie to sluz, meza nie ma, trovhe sie denerwuje. Sa jakies zlote sposoby na odroznienie?

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papierki lakmusowe. Takimi samymi sprawdzaja to w szpitalu. Wody płodowe sa zasadowe i barwią papierek na niebiesko.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hem, mozna je kupic w aptece? (Sorry za glupie pytanie)

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam, ale wiele dziewczyn nie mogło dostac. Mozesz pytać w sklepach akwarystycznych bo wode w akwarium tez trzeba kontrolować pod katem pH :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under daj znać czy udało ci sie kupic i jaki wynik.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam dam, ale to chyba falszywy alarm, bo teraz sie przebralam i poki co sucho. Trovhe dygam , bo musze podjechsc do miasta i do mojej firny i boje sie, zebym jakiegos potopu nie doswiadczyla ;)

syy2cwa15lizurwm.png

• Anielle Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under podobno wycieku wód nie da sie pomylić z niczym innym. Pocieszę Cie ze ja pod koniec tez co chwile sie zastanawiałam czy to wody czy to co bo mi non stop było mokro. Chyba poprostu tak jest przed porodem. A schizy juz miałam straszne, ze mi pewnie cieknie po trochu i córka tam juz nie ma w czym pływać itp :) ale jak położna przebiła pęcherz płodowy i sie polało to zrozumiałam ze niepotrzebnie sie martwiłam bo chlusnęło porządnie. Daj znać jak tam :)

Ewik Miuks juz duży jest, zaczęłaś wprowadzanie jakis innych pokarmów? Moze juz spróbuj normalnie łyżeczka jakieś kaszkę? Dużo tego jest, nestle są do dobre, ale cukier dodają w składzie. Ostatnio kaszki bobovity znalazłam bez dodatku cukru. Ja próbowałam zagęszczać w butelce ale zalepiały smoczek i tylko sie wkurzalysmy obie. A smoczek miałam specjalny do gęstego mleka.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    O 17 idę na blok. Wód płodowych nie ma wcale. Trzymajcie kciuki :-D

Ewik lubi tę wiadomość

‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ