X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, podobno na sutki najlepszy jest bepanthen. Trzymaj sie, pamoetaj, ze dla Olivki jestes najbardziej idealna mama na swiecie.

Ewik lubi tę wiadomość

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz smarować tez olejem kokosowym ładnie łagodzi. Niestety po ogólnym znieczuleniu ciężko jest z karmieniem, u nas tez mały się niebawem na jadalni za to jak spróbował butli ze super leci no to bajka, cy bee. Korzystaj z pomocy laktacyjne w szpitalu albo poszukajcie doradcy. Jak mogę coś poradzić to z tej piersi gdzie brodawka pogryziona odciągaj laktatorem będziesz napędzac do działania. Przystawiaj jak najczęściej malutka i działaj laktatorem

agatka196 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz niech jeszcze siedzi w brzuszku.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ogromne gratulacje dla Was :* i dużo zdrówka

Under czop jak odchodzi to raczej w postaci takiej galaretki i w większych kawałkach. A wody jak się sączą (saczyly mi się ponad 4 doby) to u mnie było tak że najpierw co godzinę musiałam zmieniać wkładkę w końcu wzięłam podpaskę i tez szybko była mokra. Są bardzo wodniste inne niż śluz nie rozciagniesz ich w palcach.

Ewik dziękuję za linki :*

Pola obraca się na boczek ale na razie tylko na lewy sprawnie jej idzie <3

Rah aż sie wierzyć nie chce że Ty już po 30 tygodniu jesteś jejku jak ten czas zasuwa

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Vincaminor to juz polmetek u Was prawie. Wow ale ten czas leci. Jak sie czujesz przed najwzniejsza roola do spelnienia w zyciu?
    W dalszym ciągu uważam, że to stan błogosławiony, a nieskromnie powiem, że jak tak teraz patrzę na siebie z tym rosnącym brzuszkiem to nigdy w życiu tak się sama sobie nie podobałam. :D W dalszym ciągu pracuję i idzie nieźle - mam nadzieję, że od przyszłego miesiąca pociągnę jeszcze trochę zajęć w szkole.
    Jedyny w sumie minus to taki, że moje nie do końca pełnosprawne serce trochę zaczęło mi dawać w kość... w poniedziałek idę do kardiologa, może coś poradzi. Wyniki mam dobre (największa niespodzianka to TSH - w dalszym ciągu okolice 1,1 bez leków, a przed ciążą miałam zawsze około 2,0), więc raczej nic poważnego się nie dzieje - po prostu serducho musi teraz za dwa pracować. :)
    Powoli ogarniam kwestie wyprawkowe, bo sporo dostaliśmy w spadku po siostrzeńcu mojego Męża, sama staram się nie wpadać w zakupowy szał, ale ciężkie to jest, zwłaszcza jak się zobaczy takie cudne, miniaturowe butki. <3 Mama najpierw mnie zbeształa, że poleciałam do Smyka, ale jak jej pokazałam to stwierdziła, że sama też by kupiła. ;)

Ewik lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinca, uwazaj na smyka, bo maja dosc drogie ubranka i srednie jakosciowo. Po praniu sa juz takie troche porozciagane, a przeciez jeszcze ich nie uzylam nawet. Fajne gstunkowo sa w coccodrillo, 5.10.15. Ja sporo kupilam tez w tk maxie. Mam tez szczescie, bo kolo moich rodzicow jest hurtownia, gdzie szyja ubranka niemowlece i tam po baaaaardzo okazyjnych cenach kupilam sporo rzeczy.

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Vinca, uwazaj na smyka, bo maja dosc drogie ubranka i srednie jakosciowo. Po praniu sa juz takie troche porozciagane, a przeciez jeszcze ich nie uzylam nawet. Fajne gstunkowo sa w coccodrillo, 5.10.15. Ja sporo kupilam tez w tk maxie. Mam tez szczescie, bo kolo moich rodzicow jest hurtownia, gdzie szyja ubranka niemowlece i tam po baaaaardzo okazyjnych cenach kupilam sporo rzeczy.
    W Smyku to raczej kupować nie będę, bo ceny mają kosmiczne - kupiłam tam jak na razie właśnie te butki i czapeczkę i będę raczej się trzymać takich drobnostek jak już. :) Mam blisko domu wielką hurtownię dziecięcą, z dużym wyborem ubranek, polecanych z resztą i jak się ogarnę czego ile mam i co jeszcze potrzebne to tam pójdę. :) Poza tym są jeszcze lumpki, sporo ciuszków mamy używanych a skoro jedno dziecko przetrwały i mają się świetnie to i kolejne przetrwają. :)
    Kocyki, rożek i inne takie będę sama szyła - czekam już tylko na 17 września i potwierdzenie, że Synek pozostał Synkiem. ;)

h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj ledwo ledwo wyszlam z tkmaxa, widzialam tam taka sliczna bialq kurteczke. Ale przetlumaczylam sobie, ze Melcia ma juz 3 kurteczki na jesien, wiec udalo mi sie nie ulec ;)

syy2cwa15lizurwm.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was miała problemy z arytmią w ciąży??
    Ja :) Dodatkowe pobudzenia komorowe i nadkomorowe w ilości kilka tysięcy ;) Miałam je 2 lata przed ciążą, uspokoiło się samo po 2 miesiącach... Na 3 miesiące przed zaciążeniem taki nawrót, że płakałam, bo bałam się o swoje życie. Miałam pyk, pyk, dodatkowy skurcz, pyk, dodatkowy skurcz, pyk, pyk, dodatkowy skurcz i tak przez całą dobę :/ W sierpniu zaciążyłam i się uspokoiło, a w 13tc znowu i wtedy wylądowałam w szpitalu, bo straciłam przytomność... Po miesiącu cisza :) Teraz mam dodatkowe pobudzenia kilka razy dziennie i za każdym razem odczuwam lęk, bo ja czuję każdy dodatkowy skurcz tak jakby mi pikawka stawała a potem nagłe tąpnięcie :/ Koszmar...

Agatko, wielkie gratulacje Kochana <3 Wracajcie szybko do domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 23:24

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor bardzo się cieszę,że macie się dobrze z maluszkiem. To najważniejsze, że,że ciąża nie daje Ci popalić. Ja niestety miałam dużo stresu i problemów z nią od początku ale jak to mówią cóż było a niebawem jest nie wpisuje się w rejestr.

Z doświadczenia i wypróbowania różnych firm i sieciowek z ubrankami polecam 5 10 15 ale lepiej kupować większy rozmiar bo numeracja zaniżona. W smyku kupuje ale w sklepie internetowym z darmową dostawa do wybranego sklepu kiedy mają promocje. Lubie ciuszki w pepco dobre jakościowo ale ostatnio najbardziej mi się spodobały ciuszki w auchan cena super do tego jakość świetna po praniu nic się nie dzieje.
    Coś chwile mają jakieś promocje przeceny i wyprzedaż końcówek kolekcji.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja :) Dodatkowe pobudzenia komorowe i nadkomorowe w ilości kilka tysięcy ;) Miałam je 2 lata przed ciążą, uspokoiło się samo po 2 miesiącach... Na 3 miesiące przed zaciążeniem taki nawrót, że płakałam, bo bałam się o swoje życie. Miałam pyk, pyk, dodatkowy skurcz, pyk, dodatkowy skurcz, pyk, pyk, dodatkowy skurcz i tak przez całą dobę :/ W sierpniu zaciążyłam i się uspokoiło, a w 13tc znowu i wtedy wylądowałam w szpitalu, bo straciłam przytomność... Po miesiącu cisza :) Teraz mam dodatkowe pobudzenia kilka razy dziennie i za każdym razem odczuwam lęk, bo ja czuję każdy dodatkowy skurcz tak jakby mi pikawka stawała a potem nagłe tąpnięcie :/ Koszmar...
    No właśnie ja teraz się borykam z szalejącym tętnem od czasu do czasu - są chwile, że nie jestem w stanie ciśnienia zmierzyć, bo tak szaleje serce. W sumie najgorzej było jak były te największe upały - teraz już lepiej, ale raz dziennie mi się przytrafia taki zauważalny atak. Bałam się, że może to wina tarczycy, ale wyniki śliczne, morfologia też (co prawda hematokryt i hemoglobina zaraz pod dolną granicą, ale to chyba akurat norma :) ), sód, potas i magnez w normie. Jutro mam wizytę u kardiologa, pokażę te wszystkie papiery plus zeszłotygodniowe ekg (po którym mam pięknego siniaka zaraz nad prawym cyckiem (Mąż się patrzył podejrzliwie :D ) i mam nadzieję, że mi rozwieje wszystkie wątpliwości.
    Bo, że ja czasem odczuwam dyskomfort to pikuś - nie chciałabym tylko, żeby Maluszkowi coś zaszkodziło. :)

Ewik ja właśnie w Pepco i Auchan trzy pary bodziaków ostatnio nabyłam - poluję na takie z fajnymi napisami. :) Wyglądają porządnie, drogie nie były, więc jakby co to żalu też nie będzie. :)

Ewik lubi tę wiadomość

h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo z 5.10.15 wlasnie, ale i z tkmaxu, mozna co fajnego upolowac. Ze smyka mam 2 sukieneczki i komplet z futerkiem, wlasnie zamawialam z darmowa pdzesylka do empiku. Trzeba patrzec po opiniach.

Ewik lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor mi też tak szalał tętno na podobnym etapie ciąży nawet jak siedziałam i nic nie robiłam to serce mi pikało strasznie. Ginekolog mnie uspokajają, że to normalne i tak porostu jest bo maluszek rośnie i obciąża organizm. Niestety już tak miałam do końca ciąży puls 130 140 to była u mnie norma. Teraz w auchan wprowadzili nowości z ubranek i są fajne z napisami jeszcze są pampersy w mega paczkach w korzystnych cenach

Under tez mam dużo ubrań z 5 10 15 bardzo je lubię, tez robią fajne promocje i można kupić za grosze.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Vincaminor mi też tak szalał tętno na podobnym etapie ciąży nawet jak siedziałam i nic nie robiłam to serce mi pikało strasznie. Ginekolog mnie uspokajają, że to normalne i tak porostu jest bo maluszek rośnie i obciąża organizm. Niestety już tak miałam do końca ciąży puls 130 140 to była u mnie norma. Teraz w auchan wprowadzili nowości z ubranek i są fajne z napisami jeszcze są pampersy w mega paczkach w korzystnych cenach
    Gdyby to była tylko kwestia samej szybkości tętna to bym tak nie spanikowała. Mi niestety serce bije nierówno - czasem wyraźnie czuję jak się kołacze, raz brak uderzenia, raz o jedno za dużo. Z resztą nawet ciśnieniomierz mi często pokazuje arytmię teraz, a w tych uciążliwych napadach to w ogóle nie potrafi mi wskazać wartości ciśnienia. -_- No ale ekg w porządku, wyniki też... zobaczymy co jutro powie lekarz. :)

h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam i czekam i nic sie nie dzieje :( eeech, te ostatnie dni sa jednak najgorsze :(

Ewik lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    A ja czekam i czekam i nic sie nie dzieje :( eeech, te ostatnie dni sa jednak najgorsze :(

Oj tak ostatni chwiile są najgorsze. Postaraj się o tym nie myśleć. Na to nie mmy wpływu,malutka wyjdzie kiedy sama się namyśli, przeważnie jest tak ze dzieciaczki wolą brać mame z zaskoczenia. Przynajmniej u mnie tak bylo. Wkroczylam w 38 tydz.mysle już tuż tuż do końca marca wyszykowalam sie na obrone szczesliwa po niej,ze nie rodzilam w trakcie chcialam odsapnac kilka dni a tu na nastpny dzien zaczal wychodzic czop i sie zaczelo.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Meldujemy się z domku :-)
    Przeszłam okropnego baby blusa ale żyje i powrót do domu dużo mi dał.
    W szpitalu to można się tylko depresji nabawić.
    Mała jest cudna, grzeczna i dużo śpi. Cycamy się cały czas i obserwujemy. <3
    W domu horror z psami. Pierdolca dostały mimo że nie było ich w domu jak wróciliśmy. I wogole po godzinie zajazyly ze coś nowego jest w domu. A jak mała jeknie zaplecze to stoją na baczność przy łóżeczku.

Under bo to musi być z nienacka. Idź kochana do kina, basen, zakupy odstresuj się. A będzie dobrze. <3

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro nq kontrole idziemy, zobaczymy co tsm sie dzieje.

Agatka, super, ze juz w domku, zawsze to u siebie

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko, cieszę się, ze juz w domciu. Poznawajcie się teraz i cieszcie sobą :-)

Under, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.

U mnie mega ciężki weekend, bo od pt do niedz goście, ale dałam rade.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under współczuje tego oczekiwania, wiem co to znaczy. Urodziłam 11 dni po terminie a od połowy ciąży straszyli mnie rozedwxzesnym porodem z racji niepewnej szyjki ;) jak to mówią, jak sie patrzy na garnek z woda na gazie to woda sie nigdy nie zacznie gotować czy coś w tym stylu ;) wiec jak sie spodziewasz i wyczekujesz to sie nie zacznie, staraj sie o tym nie myślec, zaplanuj jakieś kino, wyjście do znajomych i moze wtedy uderzy znienacka :) no i przygotuj sie ze to moze być lada chwila ale równie dobrze moze być jeszcze 3 tygodnie.

Właśnie weszłam zeby zobaczyć co u Agatki a tu napisała. No niestety baby blues to nie mit, widzę po forum ze prawie każda go przechodzi. Najważniejsze ze to mija. U mnie trwał tyle co moja walka z kp, jak juz sie przerzuciłam na mm to zaczął odpuszczać. Trzymam kciuki za Was, nacieszcie sie tym wyjątkowym czasem :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ