X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz tlumaczenie do zrobienia, wiec mam nadzieje, ze sie zajmw tym i nie bede myslec. Zobaczymy co tam jutro mi lekarka powie. Najgorsze te upaly, a ja mam wizyte o 16, a nie wezme samochodu, bo tam jest problem z parkingiem zawsze. Takze czeka mnie podrozowanie tramwajem.

Do mnie po porodzie na tydzien-dwa ma babcia przyjechac i pomoc, mam nadzieje, ze dzieki temu nie bedzie tragedii. A z KP postanowilam sobie, ze nic na sile, nie bede sie spinac. Zwlaszcza, ze w sumie przez cala ciaze nie urosl mi wcale biust, wiec licze wie z tym, ze mpge miec problem z karmieniem.

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under, niekoniecznie. Mi w poprzedniej ciąży też brzuch nie urósł, nawet wypatrywałam gdze te powiekszone brodawki, o których tak wiele piszą. U mnie nic się nie sprawdziło wtedy, biust miałam ciągle taki sam do porodu, nawet siary nie miałam.
    Po porodzie pojawiła się siara, a pozniej i mleczko. Gdyby nie to, że byłam wtedy studentką, to na pewno chciałabym powalczyć o dłużesze karmienie piersią. U nas skończyło się chyba na 3-4 tyg, nie umiałam połączyć tego ze szkołą i przeszłam na mm.
    Więc czzas pokaże, co będzie u Ciebie :-)
    Najlepiej nastawić się na obie możliwości a życie zweryfikuje :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas spoko dom to dom cieszymy się każda chwila i cycusiamy się z uśmiechem.
    Faktycznie na początku z KP jest ciężko i nawet powiedziałam ordynator owi ze chce zrezygnować a on mnie wysmial i powiedział ze mam walczyć dla dzidziusia. I faktycznie kryzys minął dopiero w domku i teraz jedynym moim problemem jest to jak długo będę karmić i czy będę miała czym. :-)
    Jestem mega szczęśliwa patrząc na buzię mojej córeczki za każdym razem po cycusiamy bo ślicznie się uśmiecha.

Dziś zaliczyłyśmy pierwszy spacer :-) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b2d5c67de62.jpg

vincaminor, under_the_snow, Ewik, ewwiel, gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka maleńka królewna <3 <3 <3

agatka196 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tu właśnie świeżo po cycu uśmiech :-) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09d1ee2607bb.jpg

No i u mnie jest mama od wczoraj więc mam trochę luzu. Właśnie obiad mi gotuje. Ja za to dziś od rana posprzatałam cały dom wiec siły wracają. Ale patrząc na swoją skórę po porodzie to jest taka dziwna jakby nie moja. W ogóle inaczej wyglądam. Gdzieś przez te 9 miesięcy przyzwyczaiłam się do kronglosci a tu kości zaczynają wystawać :-)

Ewik, ewwiel lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Jestem zalamana, nic od tamtego tygodnia sie nie zmienilo. Lekarka uznala, ze pewnie i do terminu dotrwam. Tlumacze sobke, ze im dluzej tym lepiej dla Amelki, ale juz kurka nie umiem, mam tak serdecznie dosyc tej ciazy, zgagi, bolacych plecow, skurczy, spuchnietych rak, nog, wymiotow, wszystkiego, ze serio nie jestem w stanie juz wytrzymac ;( w domu znosze juz przyslowiowe jajko, boje sie ruszyc gdzies dalej, bo "moze sie zaczac". Mam straszny kryzys.

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under kochana! Wysyłam pozytywna energię i troche siły!! Dasz radę,nie daj sie pokonać rozpaczy! Zobacz ile tygodni wytrzymalas, to juz mało co zostało. Znam kobitki, ktore po informacji ze szybko nie urodzą, rodziły za 1-2 dni! Od jutra ma byc chłodno i przyjemnie. Spróbuj moze tak nie czekać (wiem, wiem, zobaczymy jaka ja bede mądra!) i pogap sie w tv, poczytaj książkę, posiedź na balkonie i pogap sie na deszcz (podobno ma padać). Rozumiem, ze Ci ciezko ale to ostatnie chwile :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 1 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie Wam dziewczyny, siedze i wyje. Nie moge juz na te ciuchy ciazowe patrzec, najchetniej bym poszla, kupila wino i sie za przeproszeniem nawialila.

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebawem będziesz mogła "w przerwie". Teraz masz za duzo czasu na myslenie ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idź polez w wannie, lub weź prysznic. Nie będziesz na ciuchy patrzyła ;)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under nic Ci kochana to nie da że będziesz siedzieć i płakać. Nie myśl sobie ze mądra jestem bo już jestem po ale idź kochana wyluzuj się. Ja wiedząc że cc zbliża się wielkimi krokami dostawałam szału i Rafał organizował mi czas bym nie myślała za dużo. Kino, spacery, baseny, kolacje na mieście, znajomi.
    Idź gdziekolwiek i niech nawet akcja zacznie się na mieście. Nie ty pierwsza nie ostatnia.

Wysłany: 1 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekend maja do nas rodzice wpasc, wiec zajme wie gotowaniem, moze ciasto upieke jakies.

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Cie troszke zagadają :)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under spoko, takie gadanie lekarzy ze na porod sie nie zanosi, albo ze porod sie zbliza to ejst wrozenie z fusow. Ostatnio moja przyjaciolka byla u lekarza i wkurzona jak nie wiem wrocila bo jej mowi ze nic jeszcze porodu nie zwiastuje; dwiecko wysoko, szyjka zamknieta itd. I na drugi dzien o 9 rano juz coreczke tulila. Mi z koleji wrozyli przedwczesny porod, na 1,5 miesiaca przed dziecko juz bylo nisko i naciskalo na szyjke a przenosilam ciaze. Nie ma sie co tym sugerowac, sytuacja moze sie zmenic w pare godzin.

A takie wkurzenie ktore dzisiaj odczuwasz jest w sumie czeste na dzien przed porodem, moje znajome prawie wszystkie mowia ze na dzien przed porodem mialy kryzys, lzy, dosc wszystkiego, wkurzenie na wszystko i tym podobne. Wiec kto wie :) Wiem jak to jest tak czekac i wspolczuje Ci szczegolnie ze na takie upaly Ci to przypadlo. Pocieszjace jest to ze to juz naprawde nie potrwa dlugo i za niedlugo naprawde bedzie po wszystkim i jeszcze zatesknisz za brzuszkiem.

Agatka piekna ksiezniczka, bardzo sie ciesze ze u Was wszystko w porzadku; A na tym zdjeciu w wozku z baldachimem z moskitiery wyglada naprawde jak ksiezniczka :)

agatka196, rah lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png

Wysłany: 1 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie dziewczyny, wiem, ze kto jak kto, ale Wy mnie doskonale rozumiecie. Czekam, nie mam wyjscia w sumie.

rah lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under dobrze dziewczyny piszą. Nigdy nc nie wiadomo. Doskonale Cie rozumiem. Ja urodziłam 13dni po terminie i ostatni tydzień leżąc naprzeciwko sali porodowej. Wylam z rozpaczy, ze inne kobiety rodzą a ja leze jak durna i nic. Strasznie ciezki to był tydzień. Ciągle słuchanie porodów a samemu rozpacz, ze nic się nie dzieje... Tak bardzo wtedy chciałam urodzić a później za brzuszkiem tęskniłam :-)

Agatka, sliczna ta Twoja królewna, taka drobniutka i slodka.

A ja dzisiaj miałam wizytę położnej i jestem mega zadowolona ;-)

agatka196 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under jak humorek?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)

Wysłany: 2 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mnie dopadl wszystkomiwisizm, probowalam umowic sie na ktg, najblizszy termin na 14.09 xD Umowilam sie, moze nie doczekam. Poza tym, umylam okno balkonowe, zaraz wezme sie za wanne, bo syf nieziemski. Takze zajecia pozwalaja mi sie oderwac od myslenia o porodzie.

rah lubi tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under, wytrzymałaś całą ciążę, to i ostatnie niecałe 2 tygodnie dasz radę ;) Mnie wróżyli od połowy ciąży, że urodzę prędziutko i modlili się żebym do 37tc donosiła ;) Kombinowali ze sterydami na rozwój płucek, dowalili końską dawkę luteiny i co? W 38tc wywoływali, bo Klocek nie miał zamiaru wyjść ;) Nie działały zastrzyki, nie działała oksytocyna... :D Bywa więc różnie ;) A poza seksem próbowałam wszystkiego - podłogi w całym mieszkaniu pucowałam na kolanach już od 35tc, a i zdarzało mi się dreptać schodami na 5 piętro :D
    Doczekasz się i Ty :) A na razie jedno co Ci radzę, śpij i korzystaj z wolności. Ale przede wszystkim śpij, śpij, śpij... ;)
    Ja od dnia porodu padam na twarz, bo dzień witamy o 5 rano, a zaliczamy jeszcze karmienia co 2h, a Mały ciumka przez 30-40min, więc zanim zasnę, znowu wstaję :D

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png

Wysłany: 2 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, najgorsze jest to, ze nie da sie wyspac na zapas niestety :(

syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ