WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze Amelka ulzy mamusi ;) jeszcze mam straszna migrene i zastanawiam sie czy to rozsadne brac jakis paracetamol na tym etapie ciazy, a juz az wymiotuje z bolu -_-

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under spokojnie możesz brać paracetamol. W szpitalu tez go podają na każdym etapie ciąży.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 6 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam, bo juz nie bylam w stanie wytrzymac. Wczorwj bylo to samo, ta pogoda mnie wykonczy.

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Melduję się już w drugiej połowie - oby przebiegła równie bezproblemowo jak pierwsza. ;)

agatka196, ewwiel, Ewik, szpilka, rah lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 7 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć :)
    Melduję się już w drugiej połowie - oby przebiegła równie bezproblemowo jak pierwsza. ;)

Z całego serca Ci tego życzę! U mnie w sumie mijało w miarę spokojnie zwłaszcza biorąc pod uwagę mdłości w I trymestrze i teraz końcówkę. Zobaczysz w każdym razie, że druga połowa mija dużo szybciej niż ta pierwsza.

A u mnie został tydzień do terminu. Dziś odszedł czop, nie dało się go pomylić ze śluzem, nigdy takiej galarety na wkładce nie widziałam ;)

ewwiel, Ewik, vincaminor lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under gratuluje odejscia czopu juz blizej niz dalej.

Vincaminor ale ten czas szybko leci :) czujesz juz ruchy?

U nas zimno strasznie siedze pod kocykiem maluszek spi w spiworku po mamusi lubi byc tez opatulony. Zmeczony po dzisiejszej gonitwie po przychodniach rano rehabilitcja z logopeda pozniej szybko do innego miasta podroz na konsultcje i sprawdzenie czy wszystko z ta nozka ok. Okazuje sie,ze w jak najlepszym porzadku nozka tzn.jej ustawienie jest skorygowane, cwiczenia szyna i nasza determinacja czynia cuda jak to lekarz okreslil. Jak zwykle maluszek zostal okrzykniety super gosciem. Jak to okreslili rzadko sie zdarza,zeby dzidzius ktory otrzymal w 1 minucie zycia tylko 2 punkty wyszedl bez szwanku na zdrowiu ze cos gorszego sie nie podzialo.

Przepraszam za literowki ale pisze z tel. Trzymajcie sie cieplutko mamusie i dzieciaczki w brzuszkach.

vincaminor, ewwiel, gosia86 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Z całego serca Ci tego życzę! U mnie w sumie mijało w miarę spokojnie zwłaszcza biorąc pod uwagę mdłości w I trymestrze i teraz końcówkę. Zobaczysz w każdym razie, że druga połowa mija dużo szybciej niż ta pierwsza.
    Nie strasz mnie, że mija szybciej, ja już i tak jestem w głębokim szoku jak mi ten czas od maja trzasnął - serio, ja nie wiem kiedy to minęło. :D A jeszcze tyle do ogarnięcia...

Ewik, ruchy czuję już od kilku tygodni, teraz już regularnie , kilka razy dziennie i coraz częściej. I dziwię się opisom o uczuciu przepływającej rybki albo motylków - ja odkąd czuję cokolwiek to są to legalne szturchnięcia, teraz już kilka razy aż podskoczyłam jak mi Dzidziuś przysadził - co będzie dalej. :D :D
    Gratuluję postępów Mikołajka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:50

Ewik lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 7 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano generalnie cala ciaza leci w sumie szybko. Dopiero co oblalam test, a juz na Mele czeka jej lozeczko :)

szpilka, Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik super że Mikus tak świetnie sobie radzi, że są takie piękne rezultaty Waszej ciężkiej pracy. :-)
    Vinca półmetek juz za Wami i teraz już tylko czekać i się powoli szykować.

Ja Wam powiem że brakuje mi troszkę brzuszka choć nie mogę się juz doczekać kiedy będę spała ba brzuchu :-) jeszcze się boje troszkę. I na ranie zrobił mi się mały ropień :-/. Na razie próbuje zwalczyć go sama jak nie zejdzie do czwartku to zapytam położnej co z tym zrobić. A już chciałam sobie wygolic bikini bo wkurza mnie futro a tu dupa :-/

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under tak naprawdę czas przyspiesza dopiero po porodzie, moja Pola ma już 4 miesiące i ja się pytam no kiedy to zleciało?
    Pięknie przesypia nocki nawet po 10 godzin śpi bez przerwy nawet na papu więc i ja się wysypiam. Waży 7500 i ma 65cm. Codziennie rano wita mnie pięknym uśmiechem który roztapia serce <3

Ewik cudownie że Miki taki dzielny chłopak i robi takie mega postępy <3

under_the_snow, Ewik lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 8 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie mam nadzieje, ze wkrotce sama dlswiadcze jak ten czas biegnie ;)

Dzis w nocy mnie dwa ostre skurcze obudzily, ale potem ucichlo wszystko. Czuje tylko straszny bol w okolicy miednicy i kosci lonowej, mam nadzieje, ze Mala pcha sie juz do wyjscia.

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Ale szaruga za oknem, prawdziwa jesień :(

Mi ciaza tez zleciała, nawet nie wiem kiedy:( pierwsze miesiące leciały szybko, ale od maja to jakbym jechała ekspresem! Boje sie ze nie zdążę do porodu ogarnąć wszystkiego w mieszkaniu i pracy, a planowałam miec miesiac "wakacji" ;)

Under ja juz drugi tydzien czuje mocny bol w miednicy, biodrach, pośladkach i bokach ud. W ogole przez to nie moge spac bo lezenie dluzej niz pol godziny to straszne cierpienie :/ no ale nic sie w związku z tym nie dzieje...tylko boli..
    Ostatnio czytałam ze w 37 tc jest taki wyrzut dla rozluźnienia miednicy i to potrafi mocno bolec. W takim razie mnie zaczęło sporo szybciej :(

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki końcówka jest ciężka ale już lada moment maleństwa będą z Wami i szybko zapomnicie o najgorszych dniach :*

Rah Ty czekasz na synka?dobrze pamiętam?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja nie narzekam, uważam ze oprocz lezenia tygodniami, to mam miła, spokojna i lekka ciaze :) zero dolegliwości;) troche mdlosci, troche niewyspania, wypadające włosy i teraz bol bioder. Zero wymiotów, zaparć, zgagi, płaczu, hemoroidów itp ;)

Tak, podobno chłopiec ;) bo od ostatnich 2 usg juz tak dupka schowany ze nic nie widac.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 8 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Zero wymiotów, zaparć, zgagi, płaczu, hemoroidów itp

Szczęściara..

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under juz tuż, tuż u Ciebie :)
    Obstawiam 15.09.15 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:51

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)

Wysłany: 8 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze do terminu nie dotrzymam jednak i wszystko rozstrzygnie wie w tym tygodniu jeszcze. Podobno dziewczynki lubia wychodzic na swiat przed terminem i mam nadzieje, ze Amelka mi to potwierdzi.

Ewik, rah lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mi się porobiło na ranie takie ropne kuleczki i woda z szarym mydłem pomogła do tego octanisept i było ok.

Gosiu Pola już taka duża dziewczynka.

Oj juz niedługo i będą rodzic się kolejne bobaski

agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja urodziłam w 39y3d może i Ty tez tak urodzisz :) a na dwa dni przed porodem wszelkie dolegliwości bólowe mi przeszły

Jak ja bym chciała znowu być w ciąży,ale jeszcze nie teraz bo teraz ten rok macierzyńskiego to czas tylko dla mojej królewny <3

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 8 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie poki co mam codziennie nowe bole. Nawet sie podsmiewam, ze jesli budzisz sie w ciazy i nic cie nie boli, to znaczy, ze nie zyjesz ;)

My raczej chyba skonczymy na 1 dziecku, przynajmniej postanowilismy, ze poczekamy z tematem drugiej ciazy chociaz 3 lata. Ja jestem jedynaczka, a M ma zle wspomnienia z mlodszym o 2 lata rodzenstwem, takze zobaczymy za jakis czas jak sie sytuacja rozwinie.

syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ