Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieje, ze Amelka ulzy mamusi jeszcze mam straszna migrene i zastanawiam sie czy to rozsadne brac jakis paracetamol na tym etapie ciazy, a juz az wymiotuje z bolu -_-matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
vincaminor wrote:Cześć
Melduję się już w drugiej połowie - oby przebiegła równie bezproblemowo jak pierwsza.
Z całego serca Ci tego życzę! U mnie w sumie mijało w miarę spokojnie zwłaszcza biorąc pod uwagę mdłości w I trymestrze i teraz końcówkę. Zobaczysz w każdym razie, że druga połowa mija dużo szybciej niż ta pierwsza.
A u mnie został tydzień do terminu. Dziś odszedł czop, nie dało się go pomylić ze śluzem, nigdy takiej galarety na wkładce nie widziałamewwiel, Ewik, vincaminor lubią tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Under gratuluje odejscia czopu juz blizej niz dalej.
Vincaminor ale ten czas szybko leci czujesz juz ruchy?
U nas zimno strasznie siedze pod kocykiem maluszek spi w spiworku po mamusi lubi byc tez opatulony. Zmeczony po dzisiejszej gonitwie po przychodniach rano rehabilitcja z logopeda pozniej szybko do innego miasta podroz na konsultcje i sprawdzenie czy wszystko z ta nozka ok. Okazuje sie,ze w jak najlepszym porzadku nozka tzn.jej ustawienie jest skorygowane, cwiczenia szyna i nasza determinacja czynia cuda jak to lekarz okreslil. Jak zwykle maluszek zostal okrzykniety super gosciem. Jak to okreslili rzadko sie zdarza,zeby dzidzius ktory otrzymal w 1 minucie zycia tylko 2 punkty wyszedl bez szwanku na zdrowiu ze cos gorszego sie nie podzialo.
Przepraszam za literowki ale pisze z tel. Trzymajcie sie cieplutko mamusie i dzieciaczki w brzuszkach.vincaminor, ewwiel, gosia86 lubią tę wiadomość
-
under_the_snow wrote:Z całego serca Ci tego życzę! U mnie w sumie mijało w miarę spokojnie zwłaszcza biorąc pod uwagę mdłości w I trymestrze i teraz końcówkę. Zobaczysz w każdym razie, że druga połowa mija dużo szybciej niż ta pierwsza.
Ewik, ruchy czuję już od kilku tygodni, teraz już regularnie , kilka razy dziennie i coraz częściej. I dziwię się opisom o uczuciu przepływającej rybki albo motylków - ja odkąd czuję cokolwiek to są to legalne szturchnięcia, teraz już kilka razy aż podskoczyłam jak mi Dzidziuś przysadził - co będzie dalej.
Gratuluję postępów Mikołajka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:50
Ewik lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Ano generalnie cala ciaza leci w sumie szybko. Dopiero co oblalam test, a juz na Mele czeka jej lozeczko
szpilka, Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Ewik super że Mikus tak świetnie sobie radzi, że są takie piękne rezultaty Waszej ciężkiej pracy.
Vinca półmetek juz za Wami i teraz już tylko czekać i się powoli szykować.
Ja Wam powiem że brakuje mi troszkę brzuszka choć nie mogę się juz doczekać kiedy będę spała ba brzuchu jeszcze się boje troszkę. I na ranie zrobił mi się mały ropień . Na razie próbuje zwalczyć go sama jak nie zejdzie do czwartku to zapytam położnej co z tym zrobić. A już chciałam sobie wygolic bikini bo wkurza mnie futro a tu dupa -
Under tak naprawdę czas przyspiesza dopiero po porodzie, moja Pola ma już 4 miesiące i ja się pytam no kiedy to zleciało?
Pięknie przesypia nocki nawet po 10 godzin śpi bez przerwy nawet na papu więc i ja się wysypiam. Waży 7500 i ma 65cm. Codziennie rano wita mnie pięknym uśmiechem który roztapia serce
Ewik cudownie że Miki taki dzielny chłopak i robi takie mega postępyunder_the_snow, Ewik lubią tę wiadomość
-
Po porodzie mam nadzieje, ze wkrotce sama dlswiadcze jak ten czas biegnie
Dzis w nocy mnie dwa ostre skurcze obudzily, ale potem ucichlo wszystko. Czuje tylko straszny bol w okolicy miednicy i kosci lonowej, mam nadzieje, ze Mala pcha sie juz do wyjscia.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Hej dziewczynki! Ale szaruga za oknem, prawdziwa jesień
Mi ciaza tez zleciała, nawet nie wiem kiedy:( pierwsze miesiące leciały szybko, ale od maja to jakbym jechała ekspresem! Boje sie ze nie zdążę do porodu ogarnąć wszystkiego w mieszkaniu i pracy, a planowałam miec miesiac "wakacji"
Under ja juz drugi tydzien czuje mocny bol w miednicy, biodrach, pośladkach i bokach ud. W ogole przez to nie moge spac bo lezenie dluzej niz pol godziny to straszne cierpienie no ale nic sie w związku z tym nie dzieje...tylko boli..
Ostatnio czytałam ze w 37 tc jest taki wyrzut dla rozluźnienia miednicy i to potrafi mocno bolec. W takim razie mnie zaczęło sporo szybciej -
Gosiu ja nie narzekam, uważam ze oprocz lezenia tygodniami, to mam miła, spokojna i lekka ciaze zero dolegliwości;) troche mdlosci, troche niewyspania, wypadające włosy i teraz bol bioder. Zero wymiotów, zaparć, zgagi, płaczu, hemoroidów itp
Tak, podobno chłopiec bo od ostatnich 2 usg juz tak dupka schowany ze nic nie widac. -
Mam nadzieje, ze do terminu nie dotrzymam jednak i wszystko rozstrzygnie wie w tym tygodniu jeszcze. Podobno dziewczynki lubia wychodzic na swiat przed terminem i mam nadzieje, ze Amelka mi to potwierdzi.
Ewik, rah lubią tę wiadomość
-
Under ja urodziłam w 39y3d może i Ty tez tak urodzisz a na dwa dni przed porodem wszelkie dolegliwości bólowe mi przeszły
Jak ja bym chciała znowu być w ciąży,ale jeszcze nie teraz bo teraz ten rok macierzyńskiego to czas tylko dla mojej królewny -
To u mnie poki co mam codziennie nowe bole. Nawet sie podsmiewam, ze jesli budzisz sie w ciazy i nic cie nie boli, to znaczy, ze nie zyjesz
My raczej chyba skonczymy na 1 dziecku, przynajmniej postanowilismy, ze poczekamy z tematem drugiej ciazy chociaz 3 lata. Ja jestem jedynaczka, a M ma zle wspomnienia z mlodszym o 2 lata rodzenstwem, takze zobaczymy za jakis czas jak sie sytuacja rozwinie.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy