X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze Amelka ulzy mamusi ;) jeszcze mam straszna migrene i zastanawiam sie czy to rozsadne brac jakis paracetamol na tym etapie ciazy, a juz az wymiotuje z bolu -_-

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under spokojnie możesz brać paracetamol. W szpitalu tez go podają na każdym etapie ciąży.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 6 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzielam, bo juz nie bylam w stanie wytrzymac. Wczorwj bylo to samo, ta pogoda mnie wykonczy.

syy2cwa15lizurwm.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Melduję się już w drugiej połowie - oby przebiegła równie bezproblemowo jak pierwsza. ;)

agatka196, ewwiel, Ewik, szpilka, rah lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 7 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Cześć :)
    Melduję się już w drugiej połowie - oby przebiegła równie bezproblemowo jak pierwsza. ;)

Z całego serca Ci tego życzę! U mnie w sumie mijało w miarę spokojnie zwłaszcza biorąc pod uwagę mdłości w I trymestrze i teraz końcówkę. Zobaczysz w każdym razie, że druga połowa mija dużo szybciej niż ta pierwsza.

A u mnie został tydzień do terminu. Dziś odszedł czop, nie dało się go pomylić ze śluzem, nigdy takiej galarety na wkładce nie widziałam ;)

ewwiel, Ewik, vincaminor lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under gratuluje odejscia czopu juz blizej niz dalej.

Vincaminor ale ten czas szybko leci :) czujesz juz ruchy?

U nas zimno strasznie siedze pod kocykiem maluszek spi w spiworku po mamusi lubi byc tez opatulony. Zmeczony po dzisiejszej gonitwie po przychodniach rano rehabilitcja z logopeda pozniej szybko do innego miasta podroz na konsultcje i sprawdzenie czy wszystko z ta nozka ok. Okazuje sie,ze w jak najlepszym porzadku nozka tzn.jej ustawienie jest skorygowane, cwiczenia szyna i nasza determinacja czynia cuda jak to lekarz okreslil. Jak zwykle maluszek zostal okrzykniety super gosciem. Jak to okreslili rzadko sie zdarza,zeby dzidzius ktory otrzymal w 1 minucie zycia tylko 2 punkty wyszedl bez szwanku na zdrowiu ze cos gorszego sie nie podzialo.

Przepraszam za literowki ale pisze z tel. Trzymajcie sie cieplutko mamusie i dzieciaczki w brzuszkach.

vincaminor, ewwiel, gosia86 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    under_the_snow wrote:
    Z całego serca Ci tego życzę! U mnie w sumie mijało w miarę spokojnie zwłaszcza biorąc pod uwagę mdłości w I trymestrze i teraz końcówkę. Zobaczysz w każdym razie, że druga połowa mija dużo szybciej niż ta pierwsza.
    Nie strasz mnie, że mija szybciej, ja już i tak jestem w głębokim szoku jak mi ten czas od maja trzasnął - serio, ja nie wiem kiedy to minęło. :D A jeszcze tyle do ogarnięcia...

Ewik, ruchy czuję już od kilku tygodni, teraz już regularnie , kilka razy dziennie i coraz częściej. I dziwię się opisom o uczuciu przepływającej rybki albo motylków - ja odkąd czuję cokolwiek to są to legalne szturchnięcia, teraz już kilka razy aż podskoczyłam jak mi Dzidziuś przysadził - co będzie dalej. :D :D
    Gratuluję postępów Mikołajka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 19:50

Ewik lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png

Wysłany: 7 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano generalnie cala ciaza leci w sumie szybko. Dopiero co oblalam test, a juz na Mele czeka jej lozeczko :)

szpilka, Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik super że Mikus tak świetnie sobie radzi, że są takie piękne rezultaty Waszej ciężkiej pracy. :-)
    Vinca półmetek juz za Wami i teraz już tylko czekać i się powoli szykować.

Ja Wam powiem że brakuje mi troszkę brzuszka choć nie mogę się juz doczekać kiedy będę spała ba brzuchu :-) jeszcze się boje troszkę. I na ranie zrobił mi się mały ropień :-/. Na razie próbuje zwalczyć go sama jak nie zejdzie do czwartku to zapytam położnej co z tym zrobić. A już chciałam sobie wygolic bikini bo wkurza mnie futro a tu dupa :-/

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under tak naprawdę czas przyspiesza dopiero po porodzie, moja Pola ma już 4 miesiące i ja się pytam no kiedy to zleciało?
    Pięknie przesypia nocki nawet po 10 godzin śpi bez przerwy nawet na papu więc i ja się wysypiam. Waży 7500 i ma 65cm. Codziennie rano wita mnie pięknym uśmiechem który roztapia serce <3

Ewik cudownie że Miki taki dzielny chłopak i robi takie mega postępy <3

under_the_snow, Ewik lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 8 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie mam nadzieje, ze wkrotce sama dlswiadcze jak ten czas biegnie ;)

Dzis w nocy mnie dwa ostre skurcze obudzily, ale potem ucichlo wszystko. Czuje tylko straszny bol w okolicy miednicy i kosci lonowej, mam nadzieje, ze Mala pcha sie juz do wyjscia.

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Ale szaruga za oknem, prawdziwa jesień :(

Mi ciaza tez zleciała, nawet nie wiem kiedy:( pierwsze miesiące leciały szybko, ale od maja to jakbym jechała ekspresem! Boje sie ze nie zdążę do porodu ogarnąć wszystkiego w mieszkaniu i pracy, a planowałam miec miesiac "wakacji" ;)

Under ja juz drugi tydzien czuje mocny bol w miednicy, biodrach, pośladkach i bokach ud. W ogole przez to nie moge spac bo lezenie dluzej niz pol godziny to straszne cierpienie :/ no ale nic sie w związku z tym nie dzieje...tylko boli..
    Ostatnio czytałam ze w 37 tc jest taki wyrzut dla rozluźnienia miednicy i to potrafi mocno bolec. W takim razie mnie zaczęło sporo szybciej :(

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki końcówka jest ciężka ale już lada moment maleństwa będą z Wami i szybko zapomnicie o najgorszych dniach :*

Rah Ty czekasz na synka?dobrze pamiętam?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja nie narzekam, uważam ze oprocz lezenia tygodniami, to mam miła, spokojna i lekka ciaze :) zero dolegliwości;) troche mdlosci, troche niewyspania, wypadające włosy i teraz bol bioder. Zero wymiotów, zaparć, zgagi, płaczu, hemoroidów itp ;)

Tak, podobno chłopiec ;) bo od ostatnich 2 usg juz tak dupka schowany ze nic nie widac.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.

Wysłany: 8 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    Zero wymiotów, zaparć, zgagi, płaczu, hemoroidów itp

Szczęściara..

syy2cwa15lizurwm.png

• rah Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under juz tuż, tuż u Ciebie :)
    Obstawiam 15.09.15 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:51

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)

Wysłany: 8 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze do terminu nie dotrzymam jednak i wszystko rozstrzygnie wie w tym tygodniu jeszcze. Podobno dziewczynki lubia wychodzic na swiat przed terminem i mam nadzieje, ze Amelka mi to potwierdzi.

Ewik, rah lubią tę wiadomość

syy2cwa15lizurwm.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mi się porobiło na ranie takie ropne kuleczki i woda z szarym mydłem pomogła do tego octanisept i było ok.

Gosiu Pola już taka duża dziewczynka.

Oj juz niedługo i będą rodzic się kolejne bobaski

agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ja urodziłam w 39y3d może i Ty tez tak urodzisz :) a na dwa dni przed porodem wszelkie dolegliwości bólowe mi przeszły

Jak ja bym chciała znowu być w ciąży,ale jeszcze nie teraz bo teraz ten rok macierzyńskiego to czas tylko dla mojej królewny <3

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 8 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie poki co mam codziennie nowe bole. Nawet sie podsmiewam, ze jesli budzisz sie w ciazy i nic cie nie boli, to znaczy, ze nie zyjesz ;)

My raczej chyba skonczymy na 1 dziecku, przynajmniej postanowilismy, ze poczekamy z tematem drugiej ciazy chociaz 3 lata. Ja jestem jedynaczka, a M ma zle wspomnienia z mlodszym o 2 lata rodzenstwem, takze zobaczymy za jakis czas jak sie sytuacja rozwinie.

syy2cwa15lizurwm.png

‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ