X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zupełnie nie dziwię szczerze mówiąc, buc a nie lekarz :/

ewwiel lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • under_the_snow Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pouzywam sobie na znanylekarz.pl.

Ale jestem bardzo zdenerwowana, do teraz nie wiem jakim cudem aachowalam tyle zimnej krwi, ze z samochodu jeszcze robilam przelewy za rachunki ;)

matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
    Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
    syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under co za skurwysyn z tego lekarza ja bym złożyła oficjalną skargę. Jak tam można powiedzieć!
    Trzymaj sie kochana

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 10 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie juz jestesmy w domu. Odpoczywam, dawno takich nerwow nie mialam. A skarge rozwazam, bo takie zachowanie dzisiaj bylo karygodne. Jeszcze wspomne, ze to prywatny gabinet byl.

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under współczuję takich nerwów. A lekarz to jakiś konował. Pisz skargę. To nie może mu przejść kolo nosa.
    Dobrze ze wszystko jest w porządku. Odpoczywajcie teraz.

Ja padam na twarz. Wczoraj na wieczór dostałam pierwszy raz w życiu migreny. Nawet głową ruszyć nie mogłam i wszystko mi przeszkadzało a ból nie do opisania. Dopiero dziś kolo południa odpuscilo. Do tego moja córeczka w nocy bawić się chciała i ani myślała spać. :-/
    Teraz grzecznie śpi jak aniołek i mam nadzieje że da tej nocy mamie troszkę pospać.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 11 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj uspokoiłam, ale w nocy myślałam, że znów bedziemy jechać do szpitala, bo dostałam skurczy. Na szczęście wyciszyły się potem i dospałam do rana. Mam tylko problem z chodzeniem ze względu na nacisk na kość łonową i ból miednicy, chodzę jak pingwinek ;) ale mam nadzieję, że to zwiastuje rychły poród, więc czekam cierpliwie i nie narzekam ;)

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under dobrze że już doszłam do siebie :-)

Ja dziś ryczalam bo mama pojechała do domu a mnie dopadło czarne myśli czy dam sobie radę. Mała w nocy daje nieźle do wiwatu i ledwie po nocy żyje. Dziś od 1 do 6 rano spała po 10 min na rękach bo w łóżeczku odrazu ryk. Niby głodna niby nie. Daje cyca ona pluje nim lub ciumka 5 min i zasypia. Nie wiem o co chodzi bo w dzień dam cyca i albo śpi albo się bawimy. A noc to koszmar.
    Jutro mamy sesje noworodkowa i mam nadzieje że da mamie się wyspać.
    Uroki macierzyństwa.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a nie ma przypadkiem zbyt wiele wrażeń w ciągu dnia lub pod wieczór? Mi na to zwracała uwagę pediatra ze tak może być po dniu intensywnym ze dziecko płacze marudzenie nie chce spać itp. Może też być tak że pomyliła dzień z nocą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 19:18

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie. Ona dużo śpi w dzień i w sumie ma może z 2 h takiej aktywności ze porostu nie śpi i leży sobie w łóżeczku, rozgląda się, lub ja do niej gadam. I przed kąpielą ja wybudzam tak z 30 minut wcześniej i ja zagaduje by nie kąpać na śpiocha.
    A mówią że dzieci do pierwszego miesiąca życia nie rozrozniaja nocy i dnia?

A dziś na noc dostanie butle z mm bo jutro jadę na sesje z małą i choć trochę wyspani musimy być.
    Mama mi mówiła jeszcze bym dziś na noc zostawiła lampkę zapalona bo może ona boi się ciemności. Tak na próbę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 19:33

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka my mamy od początku lampkę zapaloną w nocy. Nawet pobożne w szpitalu kazały mieć zapalone to boczne światło w nocy.
    Podobno podanie mm na noc nie daje gwarancji ze dziecko będzie dłużej spało ale oby u Was podziałało

Ewik jak tam Miki?

agatka196 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu juz raz mama moja jej dawała mm jak byliśmy załatwiać sprawy urzędowe i się nie wyrobilismy na cyca i spała dłużej. Dlatego dziś dostanie raz butle.
    Trudno może i źle robie ale ja jestem sama i nie mam nikogo do pomocy. Nawet na chwilę juz teraz a ja jakoś funkcjonować musze. Rafał ciągle w pracy i na wyjazdach. Dopiero może w Październiku sytuacja się unormuje jak jego projekt przejdzie audyt. A u mnie przez to jej ciumkanie a nie jedzenie zaczyna być pokarmu jak na lekarstwo.

Wysłany: 11 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, najlepiej znasz swoja coreczke i jesli uwazasz, ze tak dla Was najlepiej, to na pewno to bardzo dobra decyzja. Jestem pewna, ze instynkt macierzynski podpowiada Ci wlasciwe rozwiazania :)

A ja znow mam depresje przedporodowa znow ;) siedze i rycze. Dobrze, ze milosc matki do dziecka jest taka silna, bo kobiety chyba by porzucaly macierzynstwo przez te koncowki ciazy ;)

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dobry uczynek i ściągłam mleko laktatorem. I zjadła wszystko i teraz grzecznie śpi :-) mam nadzieje ze jej taka porcja wystarczy. Bo szczerze mówiąc to nawet nie wiem ile ona zjada. Grunt ze przybiera prawidłowo na wadze.

Under mną hormony zaczęły szarpać po porodzie. Dziś płakałam dość że zaczęłam się bać czy dam sobie radę to jeszcze robiłam mizerie do obiadu i ogórek był jakiś dziwny z wielkimi pestkami i nie dało się tego zjeść. Czułam że zawiodłam bo nie jestem wstanie zrobić nawet porządnego obiadu. A Rafał jak mnie dziś zobaczył to aż się przeraził.
    Także kochana wyplacz się przed porodem bo później dzidzia to czuje.

A teraz idę spać bo terrorystka moja kochana śpi :-) :-)

Wysłany: 11 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sie poryczalam jak gadalam z rodzicami na skypie i w kamerce pojawil sie nasz psiak - wiem, zdaje sobie sprawe z tego, ze jestem juz nudna i psychiczna z tym psem ;) potem ryczalam z godzine, wspolczuje serio mojemu M., bo on chyba osiwieje niedlugo przeze mnie.

syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka Under ma rację Ty najlepiej znasz swoją córeczkę <3 i najlepiej wiesz co robić :)
    Ja miałam baby bluesa przez dwa tygodnie byłam nie do życia

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png

Wysłany: 12 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, zeby baby blues przed porodem... zawsze bylam dziwna :/ dzis wstalam godzine temu, juz zdazylam ryczec 2 razy, wlasciwie nie wiem o co. Jak Mela sie nie zdecyduje na wyklucie szybko, to zwariuje chyba.

syy2cwa15lizurwm.png

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under tez słyszałam o takim przed porodem.
    Amelia wałaź bo mama już siły nie ma! Słyszysz co e-ciocia mówi?

U nas noc żeby nie chwalić super :-) wyspane obie jesteśmy :-) i bez mm. Dziś tez z cyca odciagne ile się da i dam z butli na noc a potem cyca. :-)

Wysłany: 12 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba znalazlas sposob na przespane nocki :) nie ma co sluchac nigdy zlotych rad wszystkich najmadrzejszych, tylko trzeba zaufac intuicji, jak widzisz nie zawiodla Cie.

Amelka chyba ma gdzies, ze mamusia jedzie juz na oparach. Nie wiem czy jest swiadoma tego, ze z kazdym kolejnym dniem, kiedy ona sie wyleguje na lozku wodnym, to mamusia dochodzi do wniosku, ze zabije kazdego, kto jej wspomnie o rodzenstwie dla niej.

Jeszcze sie denerwuje, bo jak bylam w szpitalu w czwartek, to lekarka powoedziala, ze maja jakis straszliwy mlyn i ani jednego wolnego lozka. Nie wiem czy w takim wypadku nie powinnam myslec o zmianie szpitala, gdzie chce rodzic, eby nie ryzykowac, ze mnie odesla z kwitkiem jak sie zglosze na porodowke (kiedys, bo poki co stracilam nadzieje, ze ta ciaza sie kiedykolwiek skonczy).

syy2cwa15lizurwm.png

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Under ciesz się że jesteś jeszcze w domu plus tego taki że nie słyszysz tych wszystkich krzyków na porodówce. Jak odeszły mi wody i zaczęły się skurcze a za ścianą kobieta rodziła to miałam myśli że wolę być do końca życia w ciąży niż urodzić:)
    Obyś wypłakała wszystko teraz a jak Melcia się urodzi to żeby wszystko minęło

Agatka super że miałyście udana noc. Powodzenia na sesji i pochwal się fotkami koniecznie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sesja przełożona na jutro rano bo pani fotograf zaniemogła a potem jedziemy do dziadków :-) cały dzień po za domem. Mam nadzieje że malutka z nadmiaru wrażeń nie zwariuje. I nie odbije się to na niej.

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ